Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
Re: DAC-olás
Én megkérdezném a helyedben az Audiophil Szalon- ban.
Ők a forgalmazói, rendes figurák.
0614087042
06202814649
06204232041
Ha ők nem javítják, csak van valami tippjük.
Ők a forgalmazói, rendes figurák.
0614087042
06202814649
06204232041
Ha ők nem javítják, csak van valami tippjük.
-
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 1
Borból csak a veres...
Cambridge audio dac magic egyébként....
Valami jó Száki kéne nem a lehuúzos szervizek!!!!
Cambridge audio dac magic egyébként....
Valami jó Száki kéne nem a lehuúzos szervizek!!!!
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2889
- Kapcsolat:
Re: 87654Re: DAC-olás
Milyen az asztali dac, mint az asztali bor?
Konkrét típust ha megadod, akkor könnyebb ajánlani szervízlehetőséget.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
-
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 1
87654Re: DAC-olás
Sziasztok
Szeretnék érdeklődni hogy,hol tudnék asztali dac javítás intézni?
Szeretnék érdeklődni hogy,hol tudnék asztali dac javítás intézni?
Javítottam az idézést. /vinkler/wittao írta: ↑2023.09.06., szer. 13:19Köszi Töki,
hogy így részletesen leírtad!
Az M-Scaler résszel kapcsolatosan: hogy értetted azt, hogy kiváltható szoftveres résszel?
Úgy próbáltad, hogy mostani feltápozott DAVE + M-Scaler? Jó minőségű dualBNC-vel nekem nincs rossz tapasztalatom az M-Scalerrel... (a táp ott is kérdés természetesen)
Amikor nálam járt az M-Scaler, még nem volt külső tápom a Dave-hez. Mindenesetre egyértelműen jobb volt az M-Scalerrel a hang. Minden tömörebb, tapinthatóbb volt vele. Végül a HQPlayer-el felkonvertálva a pcm-et 32/768-ra, plusz pár bevált szűrőt használatával, számomra hasonló mértékű hangi javulást sikerült elérni. Ezért engedtem el akkor az MScalert.
Igaz, némelyik szűrőhöz kell a durva proci teljesítmény. Pl a mostani Xeon-os gépemet egyik-másik szűrő megfektette.
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
MZX PRE-NR1
Nemrég olvastam Miska (Jussi Laako) véleményét az egyik fórumon az R2R (PCM), SDM DAC-ok összevetésével
kapcsolatban.
Szerinte a digitális jelfeldolgozási képességek növekedésével mindent, ami lehetséges, helyezzünk át a
digitális számítási tartományba, és a lehető legkevesebbet hagyjunk a fizikai hardver világára, ahol olyan
problémákkal kell foglalkoznunk, mint az alkatrészek gyártási tűrései, külső tényezők és hasonlók.
kapcsolatban.
Szerinte a digitális jelfeldolgozási képességek növekedésével mindent, ami lehetséges, helyezzünk át a
digitális számítási tartományba, és a lehető legkevesebbet hagyjunk a fizikai hardver világára, ahol olyan
problémákkal kell foglalkoznunk, mint az alkatrészek gyártási tűrései, külső tényezők és hasonlók.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Köszi Töki,Töki írta: ↑2023.09.05., kedd 13:41Nálam volt M Scaler és nekem az előbb kiváltható egyéb szoftveres megoldásokkal, mint a Dave-nél a tápegységcsere. HQPlayer vagy Audirvana lejátszókon belüli felskálázással, szűrőhasználattal pl, mivel a Dave szereti, ha a maximális felbontással etetik. Magam is így teszem az Audirvana-val. Továbbá egy egyszerűbb, letisztultabb megoldás, mint még 1 kütyü, ahhoz még egy táp/tápkábel/2 db bnc kábel... Ezek mindegyike beleszól a hangba, ezért ameddig lehetséges, addig a minimálisabb megoldás felé megyek kevesebb, de jobb alkatrésszel.
A Dave a gyári 40 Dolláros kapcsi tápjával is kiváló, viszont egy komolyabb tápegység másik ligába repíti. Itt is egy példa: https://audiophilestyle.com/ca/reviews/ ... of-2-r973/
S. J. elismert táptervező, - pl. ő tervezte a nagyobb Innuos streamerek tápegységét és a Naim-nek is bedolgozott, ha jól tudom. Valamiért 1 dobozban 1 db, már-már feleslegesen túlméretezett (600VA) toroid trafós tápot épített a Dave-hez.
Én két külső táppal is rendelkezem hozzá. Mostanában az a perverzióm, hogy ezeket váltogatom. Mindkettő magyar konstruktőr keze munkáját dicséri. Mellékesen árban mindkettő a Farad alatt készült el.
Ha Te a Faraddal szimpatizálsz, vedd meg és majd egyszer jól összehasonlítjuk az enyéimekkel![]()
hogy így részletesen leírtad!
Az M-Scaler résszel kapcsolatosan: hogy értetted azt, hogy kiváltható szoftveres résszel?
Úgy próbáltad, hogy mostani feltápozott DAVE + M-Scaler? Jó minőségű dualBNC-vel nekem nincs rossz tapasztalatom az M-Scalerrel... (a táp ott is kérdés természetesen)
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 873
Egyenlore meg nem szimpatizalok semilyen tappal mert meg jotallasban van, aztan lehet, hogy olyasmit szerzek be ami neked is van.Töki írta: ↑2023.09.05., kedd 13:41Nálam volt M Scaler és nekem az előbb kiváltható egyéb szoftveres megoldásokkal, mint a Dave-nél a tápegységcsere. HQPlayer vagy Audirvana lejátszókon belüli felskálázással, szűrőhasználattal pl, mivel a Dave szereti, ha a maximális felbontással etetik. Magam is így teszem az Audirvana-val. Továbbá egy egyszerűbb, letisztultabb megoldás, mint még 1 kütyü, ahhoz még egy táp/tápkábel/2 db bnc kábel... Ezek mindegyike beleszól a hangba, ezért ameddig lehetséges, addig a minimálisabb megoldás felé megyek kevesebb, de jobb alkatrésszel.
A Dave a gyári 40 Dolláros kapcsi tápjával is kiváló, viszont egy komolyabb tápegység másik ligába repíti. Itt is egy példa: https://audiophilestyle.com/ca/reviews/ ... of-2-r973/
S. J. elismert táptervező, - pl. ő tervezte a nagyobb Innuos streamerek tápegységét és a Naim-nek is bedolgozott, ha jól tudom. Valamiért 1 dobozban 1 db, már-már feleslegesen túlméretezett (600VA) toroid trafós tápot épített a Dave-hez.
Én két külső táppal is rendelkezem hozzá. Mostanában az a perverzióm, hogy ezeket váltogatom. Mindkettő magyar konstruktőr keze munkáját dicséri. Mellékesen árban mindkettő a Farad alatt készült el.
Ha Te a Faraddal szimpatizálsz, vedd meg és majd egyszer jól összehasonlítjuk az enyéimekkel![]()

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Nálam volt M Scaler és nekem az előbb kiváltható egyéb szoftveres megoldásokkal, mint a Dave-nél a tápegységcsere. HQPlayer vagy Audirvana lejátszókon belüli felskálázással, szűrőhasználattal pl, mivel a Dave szereti, ha a maximális felbontással etetik. Magam is így teszem az Audirvana-val. Továbbá egy egyszerűbb, letisztultabb megoldás, mint még 1 kütyü, ahhoz még egy táp/tápkábel/2 db bnc kábel... Ezek mindegyike beleszól a hangba, ezért ameddig lehetséges, addig a minimálisabb megoldás felé megyek kevesebb, de jobb alkatrésszel.tottyi írta: ↑2023.09.05., kedd 07:05A rengeteg komment alapjan a tapegyseg tobbet hoz mint az M Scaler dupla bnc bekotessel. Nem muszaj, hogy ennyire speci legyen. A Farad tapegyseg is megteszi.Töki írta: ↑2023.09.04., hétf. 16:143 db külön dobozos táp, ha jól látom mindbe külön tápkábeltottyi írta: ↑2023.09.04., hétf. 14:36Aki esetleg szeretne felturbozni a Chord Dave-t kulso tapegyseggel. :)
https://www.faradpowersupplies.com/prod ... connector/
01.JPG
02.JPG- én kihagynám.
Aki ilyen dac-t használ ott sanszos, hogy kiszolgálja normális tápkábellel, ami így nem túl rentábilis.
Ha Te a Faraddal szimpatizálsz, vedd meg és majd egyszer jól összehasonlítjuk az enyéimekkel

MZX PRE-NR1
MZX PRE-NR1
- tottyi
- Hazajáró lélek
A rengeteg komment alapjan a tapegyseg tobbet hoz mint az M Scaler dupla bnc bekotessel. Nem muszaj, hogy ennyire speci legyen. A Farad tapegyseg is megteszi.Töki írta: ↑2023.09.04., hétf. 16:143 db külön dobozos táp, ha jól látom mindbe külön tápkábeltottyi írta: ↑2023.09.04., hétf. 14:36Aki esetleg szeretne felturbozni a Chord Dave-t kulso tapegyseggel. :)
01.JPG
02.JPG- én kihagynám.
Aki ilyen dac-t használ ott sanszos, hogy kiszolgálja normális tápkábellel, ami így nem túl rentábilis.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
3 db külön dobozos táp, ha jól látom mindbe külön tápkábeltottyi írta: ↑2023.09.04., hétf. 14:36Aki esetleg szeretne felturbozni a Chord Dave-t kulso tapegyseggel. :)
01.JPG
02.JPG

MZX PRE-NR1
MZX PRE-NR1
- tottyi
- Hazajáró lélek
Aki esetleg szeretne felturbozni a Chord Dave-t kulso tapegyseggel. :)
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 369
A válasz privátban elküldve...Lesnar írta: ↑2023.08.26., szomb. 08:01Üdv. Megtudnád mondani az átalakító nevét? Érdekelne hogy sikerült megoldani a problémát.gomolalaci írta: ↑2023.08.25., pén. 20:11Nekem van ilyen készülékem. Phono bemenetre lehet vele vonalszintű jelet átalakítani. Ha érdekel, privátban szívesen küldök képeket is róla.
A gondolkodás nem megerőltető...
Üdv. Megtudnád mondani az átalakító nevét? Érdekelne hogy sikerült megoldani a problémát.gomolalaci írta: ↑2023.08.25., pén. 20:11Nekem van ilyen készülékem. Phono bemenetre lehet vele vonalszintű jelet átalakítani. Ha érdekel, privátban szívesen küldök képeket is róla.
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 96
Még annyit: Meg kellene hallgatni a saját rendszeredben, hogy neked tetszik-e. Az a mérvadó!white-tiger írta: ↑2023.08.26., szomb. 07:18Nézz utána a külföldi teszteknél, ha itt nincs senkinek. Egyébként biztos vagyok benne, hogy jó.
Volt Nuforce IA7 erősítőm, imádtam - illetve Nuprime Sta 9 végfokom is. Most egy Nuprime Evolution
dacom van.
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 96
Nézz utána a külföldi teszteknél, ha itt nincs senkinek. Egyébként biztos vagyok benne, hogy jó.
Volt Nuforce IA7 erősítőm, imádtam - illetve Nuprime Sta 9 végfokom is. Most egy Nuprime Evolution
dacom van.
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 369
Nekem van ilyen készülékem. Phono bemenetre lehet vele vonalszintű jelet átalakítani. Ha érdekel, privátban szívesen küldök képeket is róla.
A gondolkodás nem megerőltető...
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3247
Hát ezzel sajnos nem fog menni, ez ebben a tekintetben zsákutca.Lesnar írta: ↑2023.08.25., pén. 15:04Sony LBT-A190
https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/ ... 0-172-2388
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Feltételezhető, hogy azért nincsen más bemenet rajta, mert ez egybe - hifi.
Lemezjátszót lehet még rádugni és slussz.
Retro - hifi alatt inkább a külön dobozos vintage készülékeket szoktuk érteni.
Nyilván egy vintage erősítőn rengeteg bemenet van, ez nem ilyen.
Lemezjátszót lehet még rádugni és slussz.
Retro - hifi alatt inkább a külön dobozos vintage készülékeket szoktuk érteni.
Nyilván egy vintage erősítőn rengeteg bemenet van, ez nem ilyen.
- zoli73
- V.I.P.
A típusát leírhatnád, esetleg 1-2 fotó róla, a hátlapjáról nagyon sokat segíthetne.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- zoli73
- V.I.P.
Csak lemezjátszót lehet hozzá csatlakoztatni? MM vagy MC?
Sony retró hifim van, de csak phono bemenet van rajta. Sajnos.
- tomrider
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 110
Ha csak phono bemenet van, akkor szerintem semmit. Ilyen eszközt még nem láttam
Auralic Aries LE - Beresford TC7510 - Nuforce IA7 V3 - Magneplanar MG12