Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

LittleL
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 61

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: LittleL »

kicsit olvasgattam még a témában, azt írják mindenhol hogy az 5 pólusú DIN kábelnél a 2. pin - a 2.es számú kábel a földelés...
tehát olyan csatlakozó kell nekem ezek szerint, aminek 2 RCA a vége és van rajta földelés is, pldául ez ? :

https://www.amazon.co.uk/d/460/Vivanco- ... B001D69QQE
Projektor: Sony VPL -VW100 Előfok: Emotiva UMC-1 Végfok:Rotel RMB-1095 DVD : Sherwood V-768 DVD 2 : Sony DVP-S700 CD: Marantz CD-73 Medialejátszó:Dune HD Base 3.0 Front: Proson Stadium 10 Center/Rear:Proson Stadium 8 Subwoofer:Velodyne SPL 1200 Ultra Videó: Thomson VTH6400 E Kábelek: VanDen Hul C5 The Bay Interconnect, SAL OFC rézkábel, Klotz Interconnect, ProWire komponens Vinyl Player: C.E.C. DB - 6000 + HAMA PA 505 phono előerősítő + Van Den Hul The First interconnect

LittleL
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemezjátszó

A lemezjátszónak NEM kell földelt hálózati csatlakozó, hanem az IC kábelek mellett, egy sima kábellel össze kell kötni a lemezjátszó GND pontját-csatlakozóját, a phono erősítő, vagy előerősítő, vagy erősítő GND pontjával!
Megnézted a lemezjátszó hátulját, van GND pont is, akkor azt kell összekötnöd a HAMA GND pontjával, amire egy sima vezeték tökéletesen megfelel! Így érthető?

Üdv,.
a, csináltam képeket a kicsikéről :-)

Az a baj hogy ennek a hátulján nincsen földelés csatlakozó...
Tegnap összekötöttem úgy hogy a HAMA előerősítő földelését összekötöttem a magnókábel maradék 2 RCA -jával...és igy már sikerült némi hangot kicsikarni a hangfalakra...
tehát itt tényleg földelési gondok lesznek..mert igy a gerjedés 80 % -a elmaradt...de még igy sem az igazi mert eléggé hallatszik hogy gerjedés van..
búgás..

Vagy vegyek egy normális DIN - 2 RCA csatlakozót ?

most azon gondolkozom hogy akitől vettem annak csak simán egy régi vintage MArantz erősítőbe volt bedugva...tehát azon keresztül volt földelés akkor ?

Projektor: Sony VPL -VW100 Előfok: Emotiva UMC-1 Végfok:Rotel RMB-1095 DVD : Sherwood V-768 DVD 2 : Sony DVP-S700 CD: Marantz CD-73 Medialejátszó:Dune HD Base 3.0 Front: Proson Stadium 10 Center/Rear:Proson Stadium 8 Subwoofer:Velodyne SPL 1200 Ultra Videó: Thomson VTH6400 E Kábelek: VanDen Hul C5 The Bay Interconnect, SAL OFC rézkábel, Klotz Interconnect, ProWire komponens Vinyl Player: C.E.C. DB - 6000 + HAMA PA 505 phono előerősítő + Van Den Hul The First interconnect

frankoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 155

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: frankoo »

Köszi, gondoltam először ATC-nél próbálkozom, de eddig még nem jött válasz... PJ beírásai alapján álltam neki a kondi cseréknek + a motor gumis elcsatolásának, úgy tűnik ő tényleg ért hozzá. Megkeresem, hátha szerencsével járok

Keresd meg Puklics Józsefet(Ethosz audio), úgy tudom Ő tuningolt ilyen lemezjátszót, és később adott is el itt. Egy kérdést megér, hátha tud segíteni.
Amúgy milyen motor hajtja, AC, DC, kép róla esetleg?

www.nanoenergizer.hu
Mozi: Zidoo - Optoma 4K - ARCAM AV40 - Sunfire Grand Cinema X2 - Klipsch THX Ultra2 7.2.4
Audio 1: Synthesis A50T - Micromega M-One - XTZ 100.49 Divine - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Audio 2: Carver CT7 - Forté Audio - Sonofer SF6 - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3192

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

SUNSEN motor kerestetik! Pár napja vettem itt a fórumon, teljesen új, el is kezdtem összeszerelni az ajánlott átalakításokkal, de ez a gyári motor használhatatlan!
Valaki tud adni tippet, honnan tegyek bele egy újat ami nem súrlódik, vagy esetleg egy külső motor kellene és egy hosszabb szíj! Tippeket, ötleteket várok, köszi!!

Keresd meg Puklics Józsefet(Ethosz audio), úgy tudom Ő tuningolt ilyen lemezjátszót, és később adott is el itt. Egy kérdést megér, hátha tud segíteni.
Amúgy milyen motor hajtja, AC, DC, kép róla esetleg?
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

frankoo
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemezjátszó

SUNSEN motor kerestetik! Pár napja vettem itt a fórumon, teljesen új, el is kezdtem összeszerelni az ajánlott átalakításokkal, de ez a gyári motor használhatatlan!
Valaki tud adni tippet, honnan tegyek bele egy újat ami nem súrlódik, vagy esetleg egy külső motor kellene és egy hosszabb szíj! Tippeket, ötleteket várok, köszi!!

www.nanoenergizer.hu
Mozi: Zidoo - Optoma 4K - ARCAM AV40 - Sunfire Grand Cinema X2 - Klipsch THX Ultra2 7.2.4
Audio 1: Synthesis A50T - Micromega M-One - XTZ 100.49 Divine - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Audio 2: Carver CT7 - Forté Audio - Sonofer SF6 - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV

frankoo
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemezjátszó

A lemezjátszónak NEM kell földelt hálózati csatlakozó, hanem az IC kábelek mellett, egy sima kábellel össze kell kötni a lemezjátszó GND pontját-csatlakozóját, a phono erősítő, vagy előerősítő, vagy erősítő GND pontjával!
Megnézted a lemezjátszó hátulját, van GND pont is, akkor azt kell összekötnöd a HAMA GND pontjával, amire egy sima vezeték tökéletesen megfelel! Így érthető?

Megnéztem a lemezjátszó hátulját...
nincs rajta földelés, csak annak a csatlakozója...Hmm...

lehet egy normális gerjedés mentes előerősítő kell, vagy normális összekötő kábel előbb...

www.nanoenergizer.hu

LittleL
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemezjátszó

Köszi, megpróbálom este majd..
HAMA -n van földelés, igen...
a lemezjátszón most igy elsőre nem emlékszem hogy van -e rajta bármilyen földelés...de megnézem...

Megnéztem a lemezjátszó hátulját...
nincs rajta földelés, csak annak a csatlakozója...Hmm...

lehet egy normális gerjedés mentes előerősítő kell, vagy normális összekötő kábel előbb...

LittleL
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemezjátszó

A négy RCA-s változat neve magnókábel. A piros és a fehér színnel jelölt csatikat kösd a Hama piros és fehér csatijaira. A másik kettő az a magnóknál a bemenet, itt nem csinál semmit.

Szükség lehet még földelésre. Földelni bármilyen kábel tud. A lemezjátszón kell lennie egy csavarnak, mellette GND (= Ground) felirat. Egy ugyanilyen lesz a Hamán is. Ezeket kell összekötni.

Köszi, megpróbálom este majd..
HAMA -n van földelés, igen...
a lemezjátszón most igy elsőre nem emlékszem hogy van -e rajta bármilyen földelés...de megnézem...

Viktoria
Isten Hozott! :)
Értékelés: 5

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Viktoria »

A négy RCA-s változat neve magnókábel. A piros és a fehér színnel jelölt csatikat kösd a Hama piros és fehér csatijaira. A másik kettő az a magnóknál a bemenet, itt nem csinál semmit.

Szükség lehet még földelésre. Földelni bármilyen kábel tud. A lemezjátszón kell lennie egy csavarnak, mellette GND (= Ground) felirat. Egy ugyanilyen lesz a Hamán is. Ezeket kell összekötni.

LittleL
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemezjátszó

Az előerősítővel, de azt már úgy válaszd ki, hogy tudd, esetleg mire cseréled a hangszedőt.
Köszönöm a tippeket...
szerintem majd kikérem a tanácsotokat mielőtt csrélnék valamire...nekem ez a házimozinak egy amolyan mellékhajtása..ebben sosem leszek akkora szakértő mint Ti.

Tegnap amúgy megpróbáltam beüzemelni a lejátszót...
még egy kis segítségeteket kérném :
A lemezjátszó gyönyörűen működik...szépen viszi a lemezt,
az összekötéssel gyűlt meg a bajom..

Ugyebár a lemezjátszónak 5 pólusú DIN kábel kimenete van csak,
Ehhez kaptam a sráctól egy DIN - 4 RCA csatlakozót,
amin van ugye : piros-sárga-fekete-fehér végű RCA de akárhogy próbálgattam, csak búgás volt hallható...

az a gyanúm hogy ez igy nem lesz jó...
Kell vennem ugye egy DIN - 2 RCA csatlakozót.

A srác egy Marantz erősítővel használta - valami 70 -évek beli vintage darb volt..és azon volt DIN bemenet.
ezzel a HAMA előerősítővel gondolom sosem próbálta ki...

Köszönöm a szakszerű segítségeteket előre is.

LittleL
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemezjátszó

Gratula! Én is nézegettem de végül letettem róla. Komoly kis masina, én azért azt mondom mozdulj el egy jobbfajta riaa meg MC+trafó irányba ez már megérdemelné.
Köszi.

egyelőre nekem szinte minde Kínai ebben a bakelit világban...

Leírom milyen rendszerbe lesz belekötve...bár ez egy házimozira kihegyezett rendszer...azért igy is rmeélem szépen fog szólni..legalábbis nagyon sok pénz kell hogy mindig egyre kisebb javulás legyen a hangban.

C.E.C. DB - 6000
Shure M95 ED hangszedő
DIN to RCA kábel
Hama PH 505 előerősítő
Van Den Hul the First interconnect
Emotiva UMC -1 előfok
Van den Hul The Bay C5 interconnect
Rotel RMB - 1095 végfok
Proson Stadium 10 front hangfalak.

Ahogy nézegettem ez a Shure tű egy elég alap hangszedő..lehet ezt kéne kicserélni legelőször ha fejleszteni szeretnék ?
vagy inkább az előerősítővel kezdjem majd ? ....
egy jó DIN - RCA átalakító sem ártana mert egy legalapabb kábel amit kaptam hozzá...

hát röviden ennyi...
Azthiszem mégiscsak csinálok majd egy úgy mozis topikot...
mert az AV home fórum elég kihalt már...

DHT1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 162
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: DHT1 »

Sziasztok.
tegnap beújítottam egy ilyen Lemezjátszót.

C.E.C. DB - 6000

mi a véleményetek róla ? anno. ez volt a cég csúcsmodellje.

bővebb infó a cégről :
úgy is ismert mint Chuo Denki
http://www.hifi-studio.de/hifi-klassike ... D-2000.htm

próbálok feltenni képet, ezek netes képek egyelőre..
a hangkar eredeti rajta.
a hangszedő egy egyszerű darab : Shure M95ED
kaptam hozzá egy Hama phono előerősítőt is...
tudom elég alapnak hangzik...majd idővel lehet fejleszteni ezt is..
a Lemez lejátszóról mi a véleményetek ?

Majd lehet csinálok egy új házimozis topikot magamnak..a régit már felszámolták anno...
Van sok Jamiroquai lemezem és most elkezdtem gyűjteni Vinyl -eket...és hát valamin mégiscsak meg szeretném hallgatni őket...

Gratula! Én is nézegettem de végül letettem róla. Komoly kis masina, én azért azt mondom mozdulj el egy jobbfajta riaa meg MC+trafó irányba ez már megérdemelné.
72audio.com

LittleL
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemezjátszó

Sziasztok.
tegnap beújítottam egy ilyen Lemezjátszót.

C.E.C. DB - 6000

mi a véleményetek róla ? anno. ez volt a cég csúcsmodellje.

bővebb infó a cégről :
úgy is ismert mint Chuo Denki
http://www.hifi-studio.de/hifi-klassike ... D-2000.htm

próbálok feltenni képet, ezek netes képek egyelőre..
a hangkar eredeti rajta.
a hangszedő egy egyszerű darab : Shure M95ED
kaptam hozzá egy Hama phono előerősítőt is...
tudom elég alapnak hangzik...majd idővel lehet fejleszteni ezt is..
a Lemez lejátszóról mi a véleményetek ?

Majd lehet csinálok egy új házimozis topikot magamnak..a régit már felszámolták anno...
Van sok Jamiroquai lemezem és most elkezdtem gyűjteni Vinyl -eket...és hát valamin mégiscsak meg szeretném hallgatni őket...

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2685

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

@Pointe:hogy érdemes-e 1M-es pörgetőbe (ma) rakni egy AT95-öst,kicsit képletes ..igaz nem ma volt és még 1000-el dübörgött a Linn féle filozófia/megközelités a lemezjátszófronton,de van egy pár pédám rá,hogy lehetséges,és müxi a dolog:nagyon jó haverom még a '80 évek közepén használt AT95-öst,Kuzma Stabi 2/Stogi Ref-ben,és nem is volt az annyira rosz,persze lecserélte késöbb vlmilyen komolyabb darabra ....egy 2015-ös árjegyzék szerint a mai Kuzma Reference karnak az induló ára 2900 euro,mi volna a Stabi 2-snek a mai ára,amikor hasonló áron vesztegelték a "szigeten" mint egy Roxsan Xerxes,vagy Linn LP12-est,karok nélkül ?..a valamikori  Linn K5,ha minden igaz egy AT95 "klón",és el volt fogadva a gyártó szerinti lemezjátszó "összerakási" hierarhibán mint engedélyezet párositás LP12+Ittok+K5..volt szerencsem ilyen párositáshoz,egy A&R Cambridge Arcam Alpha+Heybrook HB1 tásaságában,és csak annyit mondok,azóta voltam olyan szerencsétlen,hogy találkoztam igen drága lemezjátszópárositásokkal,jó parszor,,ahol csak pl a hangszedő volt több mint 1M,és semmivel sem kerültem közelebb a zenéhez velük mint egy K5/AT95-el ..azt nem mondom hogy kivételek nem léteznek.....persze,változott a világ,tehnólogiák,szemléletek,de nem vagyok biztos abban,épp minden a jó irányban halad a hifiben,lemezjátszózásban..nem szeretném megnevezni a német gyártót,amelynek az MM hangszedői,és akad egy pár 1000 euró feletti is köztük,félelmetesen hasonlitanak az AT95-re,csak ilyen-olyan,egzotikus faanyagba van burkolva/csomagolva a hangszedőnek a teste...

balra egy AT95,jobbra meg egy..............

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 468
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Pointe »

Azért az az ár amiért meg lehet fülelni elég érdekes, főleg egy tizenezer forintos tücsök esetében.;-)

Nem hiszem, hogy egy 12.500 forintos AT95E hangszedőt érdemes lenne nálunk az 1M+ forintos lemezjátszón tesztelni.

Otthonra simán kiadjuk, és ha valakinek mégsem tetszik, az új ára 9 százalékát fizeti csak (az AT95E esetében konkrétan 1.125 forintot). Ez lényegesen kevesebb bukás annál, mintha megvenné, és csak utána derülne ki, hogy mégsem tetszik, és a "használt2 hangszedőt feltenné apróhirdetésben.

DHT1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 162
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: DHT1 »

Hangszedőteszt program:

http://pointe.hu/egyeb/goldring-es-audi ... zt-program

Azért az az ár amiért meg lehet fülelni elég érdekes, főleg egy tizenezer forintos tücsök esetében.;-)
72audio.com

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SoXxX »

Köszönöm a tanàcsokat!

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1362

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

De mivel a Roksan Corus = Goldring 1042, látogass el a Pointe honlapjára, és ott keresgess.
Pl. egy Goldring 1012GX pont belefér az árba, és a 1042 sincs sokkal fölötte. És újak !
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 468
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Pointe »

Roksan radiusba, Nima hangkarhoz van valakinek ötlete hangszedöre 100 ezer körüli kategóriàban?

Hangszedőteszt program:

http://pointe.hu/egyeb/goldring-es-audi ... zt-program

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1362

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Roksan radiusba, Nima hangkarhoz van valakinek ötlete hangszedöre 100 ezer körüli kategóriàban?
Kérdezd priviben, vagy valami más elérhetőségben Huszti Zsoltot.(Egyébként Roksan Corus Black, ha van jó állapotban használt. Jelenleg a Silver fut, nagyon sokért.)
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Big »

Konkrét választ nem fogsz kapni ebből: http://audioworld.blog.hu/2015/07/10/ma ... hangszedot ,de az elvi megközelítése a dolognak igen jól le van írva ami tapasztalataim alapján nagyon közelít a valósághoz is. Érdemes elolvasni, mivel igen bonyolult az összefüggés a kar és a hangszedő viszonylatában ami komolyan befolyásolja a kapott végeredményt. 
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SoXxX »

sunsunny
Értékelés: -6

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: sunsunny »

itt esetleg? http://audiokarma.org/forums/index.php? ... ue.207801/
több helyen is ezt a kondi cserét javasolják: C6 - 0,47 μF/25 V

Köszönöm a tippet.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Üdv Urak!

Egy akai ap-d33 lejátszóval van egy kis nyugdíjas probléma.A moci nem akar felpörögni csak sétál..
Előre is köszönet!

itt esetleg? http://audiokarma.org/forums/index.php? ... ue.207801/
több helyen is ezt a kondi cserét javasolják: C6 - 0,47 μF/25 V
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1216

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Üdv Urak!

Egy akai ap-d33 lejátszóval van egy kis nyugdíjas probléma.A moci nem akar felpörögni csak sétál.
A trfaó rendben, kondik cserélve, teljesítmény ellenállások oké, tranyók szintén, potik is, ic-ék szintén...voltok jók...
A motor lehetséges, hogy le lett fogva és behalt vagy csak az idő "megölte?
Valakinek, valami ötlete vagy tapasztalata?

Előre is köszönet!

Legvalószínűbb a motorvezérlő elektronika hibája!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”