Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök
- hukkle
- Törzsvendég

- Értékelés: 385
Re: Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök
A kis "cini" a cin-ekre ráerősít.
TÉNYLEG utálnék egy világot, ami csak így tudna működni ( részben már rég így működik). Másrészt, ha gyakorlatiasan szemlélem, az áhított párbeszéd csak egy jámbor óhaj. Itt sohasem fognak csőpárti/tranzisztoros, állóhangfal/monitor, streamer/cd, stb...jellegű viták zajlani. Majdhogynem világnézeti különbségek választják el a táborokat. Én legalábbis semmiféle átjárást nem észlelek.
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5276
Én sem értek egyet sem wittaoval, sem magammal.
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6374
Tulajdonképpen véleménybuborékok mesterséges kialakítását javaslod, és ezzel én személyesen nagyon nem értek egyet, mert emellett még nem is lehetne ellenvéleményt írni, ugyanis az offtopik lenne. De nem én vagyok az egyedüli moderátor.wittao írta: ↑2021.02.06., szomb. 14:44"Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök" : marad ez
"Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök NEM LÉTEZNEK" : cáfolatok topikja
Mindkettőre lenne igény a tapasztalatok szerint. Örülnék ha ez létrejönne, és legalább a kétkedők egy picit nem az elfogadóbbakat súlyzóztatnák, hanem egymást. Miként bizonyították be, hogy nem működik.
Kedves Adminok, megköszönném ha lehetne egy ilyen javaslattal élni, hozzatok létre egy olyan topikot ahol azok, akik szerint túlmutat minden ésszerűségen és logikus dolgon ami zajlik, ott levezethetik a feszültséget. Így egy esetlegesen rossz topikba betévedt fórumtagot oda lehet irányítani a számára otthonos és érdeklődési körének, elfogadó-készségének megfelelő topikba.
(bár ennek mintájára azonnal létre lehetne hozni a "Kábelezzünk DE MINEK?" topikot is)
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8005
Ebben a topicban olyan megfejteni - még ha az eszköz nevében is van a megoldás -, mint bűvész előadáson narrálni a trükk lépéseit.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- Aszpirin
- V.I.P.

Most már, hogy ezen túlvagyunk, nekem meg az a véleményem, hogy a virtuális föld hatását is érdemes lenne megfejteni. Vagy Te már megfejtetted?
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5276
Egyszer már javasoltam, hogy két ezo topikra lenne szükség - átjárás nélkül. Ez a mostani olyan igénnyel jött létre, hogy a szkeptikusok, vagy a mereven elutasítók jól szórakozhassanak a linkelt varázsszereken. Emellett teljesen indokolt, hogy akik nem élből elutasítóak ezekkel, azoknak is legyen egy felülete, ahol a tapasztalataikat kicserélhetik - afféle safe space jellegű környezetben.
Tudom, ez elég szörnyen hangzik, én is utálom ezt a közelítést egyéb területeken. De gondoljatok bele: kinek segít ez a mostani felállás, amikor a témára nyitottak folyamatos zaklatásként élik meg (sokszor joggal) az elutasítók megjegyzéseit, míg utóbbiak nem tudnak önfeledten szórakozni a szemükben értelmetlen mütyürözésen.
Persze kitűnő érv ez ellen, hogy ezzel kiölünk minden dinamikát a párbeszédből, nincs visszacsatolás a két tábor részéről a másik irányába. De évek során egy-két esetre emlékszem, amikor kétkedők kipróbáltak valamit, visszajeleztek, és nem lett abból is sértődés.
Nyilván naivitás részemről azt képzelni, hogy akinek nagyon viszket a tenyere, az nem írna valami jó szaftosat a másik topikba, de ábrándozni csak lehet.
Én most úgy látom itt a helyzetet, mintha egy templom egyik sarkában az ateista szakkör tartaná az összejöveteleit, avagy az utóbbiak termében egy imaterem lenne elkülönítve.
De lehet, hogy jó ez így, ahogy van, csak túlbonyolítom a dolgot. Így színes az élet!
Végülis a svéd egerentyűknél is egyetértett a két tábor, hogy nagyon cukik.

Tudom, ez elég szörnyen hangzik, én is utálom ezt a közelítést egyéb területeken. De gondoljatok bele: kinek segít ez a mostani felállás, amikor a témára nyitottak folyamatos zaklatásként élik meg (sokszor joggal) az elutasítók megjegyzéseit, míg utóbbiak nem tudnak önfeledten szórakozni a szemükben értelmetlen mütyürözésen.
Persze kitűnő érv ez ellen, hogy ezzel kiölünk minden dinamikát a párbeszédből, nincs visszacsatolás a két tábor részéről a másik irányába. De évek során egy-két esetre emlékszem, amikor kétkedők kipróbáltak valamit, visszajeleztek, és nem lett abból is sértődés.
Nyilván naivitás részemről azt képzelni, hogy akinek nagyon viszket a tenyere, az nem írna valami jó szaftosat a másik topikba, de ábrándozni csak lehet.
Én most úgy látom itt a helyzetet, mintha egy templom egyik sarkában az ateista szakkör tartaná az összejöveteleit, avagy az utóbbiak termében egy imaterem lenne elkülönítve.
De lehet, hogy jó ez így, ahogy van, csak túlbonyolítom a dolgot. Így színes az élet!
- Aszpirin
- V.I.P.

A rezgéscsillapításon mit kell megfejteni? A “hivatalos” nevükben is benne van, ha megfigyeled, és értesz angolul.
(segítségként: “Vibbeater” = “vibration beater” = “rezgésverő” némi szójátékkal)
Nekem viszont az a véleményem, hogy ezeknek a cuccoknak a hatását érdemes lenne megfejteni. Ne feledjük, sokan a hálózati és USB kábelekről is azt tartják, hogy semmi hatásuk a hangzásra. Pedig ugye igen jelentősen hatnak rá.
A másik meg ha nincs rá késztetés,akkor meg minek.Akinek van az csinálja,de akinek nincs,annak hiába mondod hogy próba nélkül nem is tudja,miközben meg igen,tudja hogy nincs rá szüksége.
Mást sem csinálhatnánk csak próbálgathatnánk,annyi ilyen vacak van már kínálatban ha a javaslatod szerint járnánk el.Én azt mondom hogy ha valami jó és kényelmes,akkor élvezzük úgy ahogy van,és hagyjuk a fenébe a további csiszolgatásokat,ehelyett inkább foglalkozzunk a többi hobbinkkal szintén ezen felfogás szerint.Nem egészséges egy hobbit a végletekig feszítve művelni,inkább csináljunk többet egészséges módon,szerintem.wittao írta: ↑2021.02.06., szomb. 11:24“annyi hasznuk LEHET”: kiprobalni, tapasztalni, velemenyt alkotni. A feltetelezeseket hagyjuk inkabb. Ez a legnagyobb problema. Szerintem senkinek semShimano írta: ↑2021.02.06., szomb. 10:57Mert kb annyi hasznuk lehet,mint pl egy kerékpáron elhelyezett színes kavicsoknak,pöttyöknek,patkánycsomagoknak,és stb.Ha már erre vetemedik valaki,ott már gond van a rendszerrel,a fejjel,és az otthoni hifi rendszerrel szembeni elvárásokkal is.
Szerintem hiba is túlzóan belemerülni egy hobbiba,mert elég addig elmenni még azt kényelmesnek nem érizzük,és jobb több hobbit így végezni mint egybe minden energiát belefektetni,mert az előbb utóbb egy besokallással fog végződni.
Tehát tartsunk inkább több vasat is a tűzben,de vigyázzünk hogy ne égessük meg magunkat eggyel sem.![]()
Kerulne sok idobe es energiaba, ha megkeresne Viktor ki szeretnem probalni ezeket a kis fekete boregereket, tudsz adni egy parost? Elobb v. utobb megoldanam, hogy adjak egy part es akkor az alapjan tudna az az illeto mondani valamit. Siman benne van a pakliban, hogy 0% valtozast eszlel, lehet -X% valtozast azaz ront nala, de benne van a pakliban, hogy javit. Ha pedig javit, el lehet donteni ez a “szobadisz” javitasa megeri-e az arat.
Tenyleg van aki mondta, csak amiatt veszi meg a kicsiket, mert jopofak es nem is fogja ratenni egyik keszulekre sem. Nem erdekli a hatasa egy fikarcnyit sem. Vannak akik azert veszik meg, mert hazavittek, kiprobaltak es szolnak most mar ott maradnak ahol vannak, nem szeretne visszaadni. Neki valami olyat hozott, ami miatt nrm akarja elengedni. Termeszetesen van, akinek nem jott be. De konyorgom, ne gyartsunk mar elmeleteket es mondjuk meg a masik felnott embernek hogyan kellene elnie az eletet! Senkinek sem tartanak fegyvert a tarkojahoz, hogy ilyenekkel zsibbassza magat es dobjon ki ra nem keves penzt.
(Ui. uj termek az egerke parna valtozata, ugyanaz az anyag kivul/belul, csak a keszulekek tetejere lehet ratenni. Mivrl az egerentyuk neha tul magasak voltak es a rack-br nem fertek be. Amolyan Shakti kokent lehet felfogni Entreq modra).
A másik meg ha nincs rá késztetés,akkor meg minek.Akinek van az csinálja,de akinek nincs,annak hiába mondod hogy próba nélkül nem is tudja,miközben meg igen,tudja hogy nincs rá szüksége.
- Aszpirin
- V.I.P.

Ezt akartam kiemelni. És most teljesen komolyan: láttam iezeket a töltött patkányokat, kézbe is vettem, megtapogattam, és egyrészt minőségi kivitelezésűek, másrészt tényleg nagyon-nagyon jópofák, ahogy fennhordják az orrukat, meg úgy az egész ötlet. Bocs de ennél sokszorta drágább szobadíszek is vannak, és ha ezeknek tényleg van még jó hatásuk a hangra (ha másért nem akkor a súlyuk által okozott rezgéscsillapítás miatt), akkor az plusz nyereség, de akár vidám jópofaságnak is nyugodtan elmennek. Dizájnból telitalálat, ezerszer inkább vennék ilyeneket, mint mpingo korongokat (pedig azokra még lejártasebestyen írta: ↑2021.02.06., szomb. 10:43Ezek az Entreq patkányok (és kész) pedig csak max woodoo super light-ok a lakkozott smirglipapírhoz meg a kék gyöngyökhöz képest. Hogy érnek-e annyit, amennyi az áruk, azt majd mindenki eldönti magának. Egy biztos, marha jópofán néznek ki.
Szerintem hiba is túlzóan belemerülni egy hobbiba,mert elég addig elmenni még azt kényelmesnek nem érizzük,és jobb több hobbit így végezni mint egybe minden energiát belefektetni,mert az előbb utóbb egy besokallással fog végződni.
Tehát tartsunk inkább több vasat is a tűzben,de vigyázzünk hogy ne égessük meg magunkat eggyel sem.
Mert kb annyi hasznuk lehet,mint pl egy kerékpáron elhelyezett színes kavicsoknak,pöttyöknek,patkánycsomagoknak,és stb.Ha már erre vetemedik valaki,ott már gond van a rendszerrel,a fejjel,és az otthoni hifi rendszerrel szembeni elvárásokkal is.
Tehát tartsunk inkább több vasat is a tűzben,de vigyázzünk hogy ne égessük meg magunkat eggyel sem.
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8005
Ezek az Entreq patkányok (és kész) pedig csak max woodoo super light-ok a lakkozott smirglipapírhoz meg a kék gyöngyökhöz képest. Hogy érnek-e annyit, amennyi az áruk, azt majd mindenki eldönti magának. Egy biztos, marha jópofán néznek ki.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Miért van az, hogy ebben a topikban bármilyen elinduló téma gúnyolódásba fullad?
- mechazseni
- Fórumlakó

- Értékelés: 365
Nem patkányok....hanem egerek. Kikérik maguknak!Aszpirin írta: ↑2021.02.05., pén. 19:28A nemtommilyen piramis nehezéket nem ismerem, de az ne nevezze magát hifisnek, aki az Entreq patkányokról meg a Shakti kövekről nem hallottAlex_Aston írta: ↑2021.02.05., pén. 19:24Amúgy ez mire jó? Olyasmi, mint a nemtudom milyen piramis nehezék?![]()
![]()
![]()
Hát arra jó, hogy felteszed a hangfalad tetejére nehezéknek, valamennyi rezgést csillapít, amitől kurvajó lesz a hang, de ami a legfontosabb: viccesen néz ki, és ettől máris jobb hangulatra derülsz, ami jót tesz a zeneélvezetnek, azaz alkoholfogyasztás nélkül is még kurvajobb lesz a hang![]()
Vedd meg, vidd haza, ha nem működik vágd el a torkukat
már..."mind1"
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3912
Én le vagyok maradva sok mindenben, bár lehet jobb is így a lelki nyugalmamAszpirin írta: ↑2021.02.05., pén. 19:28A nemtommilyen piramis nehezéket nem ismerem, de az ne nevezze magát hifisnek, aki az Entreq patkányokról meg a Shakti kövekről nem hallottAlex_Aston írta: ↑2021.02.05., pén. 19:24Amúgy ez mire jó? Olyasmi, mint a nemtudom milyen piramis nehezék?![]()
![]()
![]()
Hát arra jó, hogy felteszed a hangfalad tetejére nehezéknek, valamennyi rezgést csillapít, amitől kurvajó lesz a hang, de ami a legfontosabb: viccesen néz ki, és ettől máris jobb hangulatra derülsz, ami jót tesz a zeneélvezetnek, azaz alkoholfogyasztás nélkül is még kurvajobb lesz a hang![]()
Csak a Marantz! :-D
- Aszpirin
- V.I.P.

A nemtommilyen piramis nehezéket nem ismerem, de az ne nevezze magát hifisnek, aki az Entreq patkányokról meg a Shakti kövekről nem hallottAlex_Aston írta: ↑2021.02.05., pén. 19:24Amúgy ez mire jó? Olyasmi, mint a nemtudom milyen piramis nehezék?
Hát arra jó, hogy felteszed a hangfalad tetejére nehezéknek, valamennyi rezgést csillapít, amitől kurvajó lesz a hang, de ami a legfontosabb: viccesen néz ki, és ettől máris jobb hangulatra derülsz, ami jót tesz a zeneélvezetnek, azaz alkoholfogyasztás nélkül is még kurvajobb lesz a hang
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3912
Amúgy ez mire jó? Olyasmi, mint a nemtudom milyen piramis nehezék?
Csak a Marantz! :-D
"Sajnálom hogy tiszteletlenül fel akartam vágni szegény patkányt."
"Nemtudom, mindenesetre ha a jumbo patkány fialhatna kicsinyeket érdekelne a dolog engem is, de szettben az egész falka nekem már túlvan a büdzsémen."
Köszönöm, ez így jól esett péntek estére. Ezért is jött létre ez a topik
"Nemtudom, mindenesetre ha a jumbo patkány fialhatna kicsinyeket érdekelne a dolog engem is, de szettben az egész falka nekem már túlvan a büdzsémen."
Köszönöm, ez így jól esett péntek estére. Ezért is jött létre ez a topik
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
- edzoba
- Fórumlakó

- Értékelés: 185
- Kapcsolat:
a smirgli felsértené a finom kengurubőrt. nem kell:)
még ha shakti követ vagy artesania dampert talán...
még ha shakti követ vagy artesania dampert talán...
"...I would say save your money, sit back, put some music on and enjoy." /BrimarBob/
Szerintem le vagy maradva, mert a smirgli magában már nem csodafegyver, akarom mondani védett auditív eljárás, smirgli spéci lakkozása, festése, (azt nem tudom, egyik, másik, vagy mindkét oldalát) na ez az amit oltalom véd, terjesztése, másolása, szabálysértéssel(?) járhat ... állítólag.
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 915
Szigorúan 3 réteg utólagos lakkozással!
Nem szotkam hibázni.
Kedves Wittao!
Nemtudtam hogy van aktív fórumos forgalmazója az Entreqnek. Sajnálom hogy tiszteletlenül fel akartam vágni szegény patkányt. Az árakat az audiocentrumnál láttam, de ezekszerint az már nem aktuális náluk sem, alább linkelem?
Nemtudom, mindenesetre ha a jumbo patkány fialhatna kicsinyeket érdekelne a dolog engem is, de szettben az egész falka nekem már túlvan a büdzsémen.
Tudom szentégtörés de a nagy 13ezres cardas mirtusz fakockát is három felé vágtuk, mert a kis fakockát nem akartuk megvenni 11ezerért. Egy hármas szettnél spórolsz ezzel a trükkel 20ezret. A csiga embléma is elharmadolódott így látszik hogy cardas anyagú.
A hifimagazinos keleti hifista felfogása hogy szegény ember azzal főz amije van. A nyugati nyilván nem vágja fel a patkányt meg szitálja ki belole az anyagot hogy szetvalassza.
https://audiocentrum.hu/Entreq/Vibbeate ... csillapito
Nemtudtam hogy van aktív fórumos forgalmazója az Entreqnek. Sajnálom hogy tiszteletlenül fel akartam vágni szegény patkányt. Az árakat az audiocentrumnál láttam, de ezekszerint az már nem aktuális náluk sem, alább linkelem?
Nemtudom, mindenesetre ha a jumbo patkány fialhatna kicsinyeket érdekelne a dolog engem is, de szettben az egész falka nekem már túlvan a büdzsémen.
Tudom szentégtörés de a nagy 13ezres cardas mirtusz fakockát is három felé vágtuk, mert a kis fakockát nem akartuk megvenni 11ezerért. Egy hármas szettnél spórolsz ezzel a trükkel 20ezret. A csiga embléma is elharmadolódott így látszik hogy cardas anyagú.
A hifimagazinos keleti hifista felfogása hogy szegény ember azzal főz amije van. A nyugati nyilván nem vágja fel a patkányt meg szitálja ki belole az anyagot hogy szetvalassza.
wittao írta: ↑2021.02.05., pén. 13:05Már ne haragudj, de nem tudom mire alapozod a kijelentéseidet???NADEger írta: ↑2021.02.05., pén. 12:33Kedves Rudolf
Azért mert a nagyobb sulyu patkanyt nagyobb sulyu eszkozokhoz ajanljak elsosorban.
Mivel 6.5 kilo cucc van a legnagyobban, de csak 10ezerrel dragabb mint az 1 kilos felmerul hogy nem e lehetne szetvalasztani a nagy beltartalmat es azokat 1 -2 kilokra szetosztani. Es igy minden eszkozre jut
![]()
Kis segítség, mik az aktuális árak, típusok, töltetek stb.
Képernyőfotó 2021-02-05 - 13.03.16.png
Smirgli is kell ám alá!
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Kedves Rudolf
Azért mert a nagyobb sulyu patkanyt nagyobb sulyu eszkozokhoz ajanljak elsosorban.
Mivel 6.5 kilo cucc van a legnagyobban, de csak 10ezerrel dragabb mint az 1 kilos felmerul hogy nem e lehetne szetvalasztani a nagy beltartalmat es azokat 1 -2 kilokra szetosztani. Es igy minden eszkozre jut
- edzoba
- Fórumlakó

- Értékelés: 185
- Kapcsolat:
"...I would say save your money, sit back, put some music on and enjoy." /BrimarBob/