Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

MM-MC fonó elektronikák

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1299

Re: MM-MC fonó elektronikák

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Mócsing01 írta:
2022.11.07., hétf. 23:58
akvapark írta:
2007.01.24., szer. 21:28
Topictársak!

Sokan vagyunk, akik analógot(is) hallgatunk.
Kinek melyik fonórol mi a véleménye, milyen pu.-val próbálta.
Gondolok az egy árkategóriájú pl. Goldring, C.A., Pro-Ject, Parasound készülékekre, ill. a hazai gyártók egy nagyságrenddel drágább készülékeire (Mellorn, Heed).
Természetesen bármely más ésszerű árú fonóról írhattok.
Várnám a véleményeket.
(Az aktualitást az adja, hogy egy ismerősöm vásárlás előtt áll.) :taps:
Ez nem 1xű kérdés. Kérdés, hogy mire van szüksége? Mondok egy példát... Hozott ismerős egy HA 47 dacot, hogy olcsó volt és jókat olvasot róla, hallgassuk meg.... Meghallgattuk egy diy dac mellett és tényleg nem szólt rosszul. Csakhogy az első zeneszám után már nem érdekelt mi szól rajta. Elkezdtünk beszélgetni, stb, mert nem kötött le. Gyakorlatilag a lényeg veszett el....
Valószínűleg az ismerősödnek is tisztában kell lenni mit szeretne, hogy ez el tudja dönteni /ki tudja választani és így majd saját magának kell kiválasztani a leg megfelelőbbet. Magam részéről Heedakat hallottam párat és a Quasart egy jó tápjával már lehet élvezni.

Mócsing01
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Mócsing01 »

Szervusztok .
Ismeri valaki az elektroncső.hu-nál kapható csöves /ECC86/ MC előerősítőt , amit kit formájában lehet megvenni ?

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1505

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Na, még a végén megértem. :P
Kicsit kisérletezgettem, és most úgy tűnik, hogy 1 kOhm lezárással szól a legjobban.
Teresebb, levegősebb, mint ötszázon, hát még százon. A mackóssága is rohamosan csökken. Igaz, közben folyamatosan járódik. / Napi 8-10 lemez./
Igy, hogy 1 kOhmon megy - és tételezzük fel - hogy így leadja az 1 mV - ot, így aztán pláne biztos, hogy elég a tízszeres körüli erősítés. / Ha jól kapizsgálom az összefüggést./ Értem, a 12/18 kisebb ellenállású hangszedőhöz is jó lehet, ha úgy hozza a / hifi/ élet.
Köszönöm, még egyszer ! :smile53:

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Rock60 írta:
2022.10.14., pén. 13:53
Ok, köszönöm a sokoldalú segítséget, akkor megpróbálom összefoglalni, amit megértettem. /?/
1. 500 Ohm és 1 kOhm között zárjam le. / Jani is ilyesmit javasolt, bár meg kell mondjam, az én régi rendszeremben 100 Ohmmal szólt legjobban, 500 felett már nagyon vékonyodott a hangja./
2. A tízszeres erősítés elég neki. / Nem értem miért, korábban arról volt szó, hogy ha nem tud 1 mV-ot, akkor kell neki a 20x. /
3. Nem probléma, hogy 24 Ohm az EMT belső ellenállása. / Az csak kacsa, hogy a 72 Audio 2-10 Ohm ellenállású hangszedőkkel szól jól ? /
Ha trafót alkalmazol, annak az adatai nem függetlenek egymástól. EMT-hez a megfelelő lezáráshoz 10x-es erősítés adódik. Ezek egymásból következő dolgok!
Te írtad lejjebb : "a 72 Audio 4 különböző erősítést tud, 6, 12, 18 és 24 - szerest." a trafók "felosztása" ilyen szokott lenni :
24 és 18 vagy 18 és 12, vagy 12 és 6. Ha 24/18-ra van tekeve a trafó, akkor csak az említett 2-10 ohmos hangszedőkhöz lesz jó. A 24 ohmos EMT-hez a 18/12, vagy a 12/6 lesz jó, a 12-es állásban. A hangszedők jelentős többsége a 18/12 változattal kompatibilis.Ezért érdemes inkább ezt választani.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Ok, köszönöm a sokoldalú segítséget, akkor megpróbálom összefoglalni, amit megértettem. /?/
1. 500 Ohm és 1 kOhm között zárjam le. / Jani is ilyesmit javasolt, bár meg kell mondjam, az én régi rendszeremben 100 Ohmmal szólt legjobban, 500 felett már nagyon vékonyodott a hangja./
2. A tízszeres erősítés elég neki. / Nem értem miért, korábban arról volt szó, hogy ha nem tud 1 mV-ot, akkor kell neki a 20x. /
3. Nem probléma, hogy 24 Ohm az EMT belső ellenállása. / Az csak kacsa, hogy a 72 Audio 2-10 Ohm ellenállású hangszedőkkel szól jól ? /

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Rock60 írta:
2022.10.13., csüt. 18:26
Ez érdekes, amit mondasz. Már főleg amiatt, hogy előzőleg hülyeséget írtam az 1 mV leadással kapcsolatban.
Mészáros Jani szerint - akinél csillapítógumi cserén volt a hangszedőm - az 1 mV jelerősség csak 1 kohm lezárásnál igaz. 100 - 500 ohm lezárásnál - ami a gyári ajánlott érték - kb. 0.25 - 0.6 mV - ot ad csak le az EMT Tsd 15. Ennélfogva minimum 40 db. erősítést kÍvánna még a phono előtt, ezért a max 27 db.-s 72 Audio kevés neki.
Még egy érdekesség. Az EMT Vdh belső ellenállása 24 ohm.
A trafó tulaja szerint viszont a 72 A a 2-10 ohm belső ellenállású hangszedőkkel szól csak jól. / Ez az infó nem tudom, helytálló-e./
Ez így biztosan nem stimmel! Ha 24 ohm az EMT akkor csak a 10x-es trafó jó neki. 8-12-ig kb elmegy. 40dB-s trafó az kb 1 ohmos hangszedőhöz lenne csak jó. Többi szarul szólna vele. Az sem stimmel, hogy 1kohmhoz képest 500 ohmnál kb fele a fesz és 40dB -s trafót ajánlanak hozzá! Ez így biztos, hogy nem jó!
Az eddigiek alapján véleményem szerint a 10x-es körüli trafóval jó lesz. 12-vel is még. Ez így 20dB erősítést is jelent.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5309

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Én 820ohmmal zártam le és úgy volt jó (nem hangzásra értem, hanem frekvenciaátvitelre, amit BrüelKjaer mérőlemezzel mértem)
A 40dB az százszoros feszültségerősítés, az semmiképp nem jó, még 100 Ohm lezárás esetén sem.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Ez érdekes, amit mondasz. Már főleg amiatt, hogy előzőleg hülyeséget írtam az 1 mV leadással kapcsolatban.
Mészáros Jani szerint - akinél csillapítógumi cserén volt a hangszedőm - az 1 mV jelerősség csak 1 kohm lezárásnál igaz. 100 - 500 ohm lezárásnál - ami a gyári ajánlott érték - kb. 0.25 - 0.6 mV - ot ad csak le az EMT Tsd 15. Ennélfogva minimum 40 db. erősítést kÍvánna még a phono előtt, ezért a max 27 db.-s 72 Audio kevés neki.
Még egy érdekesség. Az EMT Vdh belső ellenállása 24 ohm.
A trafó tulaja szerint viszont a 72 A a 2-10 ohm belső ellenállású hangszedőkkel szól csak jól. / Ez az infó nem tudom, helytálló-e./

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5309

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Semmi szükség trafóra, a kb. 800uV/5cm érzékenység épp egy kicsit nagyobb erősítésű riaa korrektort igényel, a lezárást meg ki kell kísérletezni. Én anno hallgattam ilyen hangszedőt egy Thorens TD124-ben, több éven át, a 200x erősítésű (1kHz) riaa pont megfelelő volt hozzá.
Ha trafót teszel utána, akkor a legtöbb riaa a hangosabb zenei részeknél könnyen túlvezérlődhet (a csövesek kivételével).

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Rock60 írta:
2022.10.12., szer. 16:10
Utánanéztem , a 72 Audio 4 különböző erősítést tud, 6, 12, 18 és 24 - szerest. Ez 15.5 - 27.5 - db - t jelent. Viszont két kimeneten két különböző erősítést lehet róla csak levenni, tetszőleges kettőt. / Gondolom a gyártóval kell egyeztetni./
Ha használtan veszem, akkor meg olyan, mint amilyenre éppen gyártották.
Az AN - n egy kimenet van, de három erősítési fokozat kapcsolható.
Leg univerzálisabban a 10x/20x - os használható. Ez gyakorlatilag szerintem a hangszedők 90%-ához jó. A 12x/18x gyakorlatilag kompatibilis. Hacsak nincs tervben AN Io vásálása. :)

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Rock60 írta:
2022.10.12., szer. 13:01
Árban egy kicsit alálőttem,rosszul emlékeztem.
Igen, ez nagyon jó hangszedő, nagyon szeretem a hangját és tudom, hogy többet tud, de abban bíztam, hogy a mostani phonommal is ki tudja futni magát. Most sem rossz a hang, de mégis...
A Fórumon 220 körül van a használt, újszerű 72 Audio, és ugyanannyiért egy régi, eredeti AN - S2 L is. Gondolom, ez alatta van az MC 800-nak, vagy az MC 1000-nek.
Én régen mindig úgy tudtam, hogy ha trafó, akkor AN, de aztán lehet, hogy csak a saját hangszedőjükkel igaz.
Trafó helyett elő-előerősítő fokozat nem jön számításba ? Régebben bevett gyakorlat volt ilyet kötni az MM phono elé. Ekkor úgy mondták/tuk/, hogy az a legjobb trafó, ami nincs. Az is igaz, hogy azidőtájt nemigen lehetett jó trafókhoz hozzájutni. Még nagyon drágán sem. Az Ortofon T- 10, drágábban a 20, 30, és a KFKI volt kb. a választék...
Mindenestre, ha nem állítható ezeknek a trafóknak az erősítése, akkor csak be kellene lőni vásárlás előtt, hogy az 1 mv - hoz mekkora erősítés dukál. Ezt hogy kellene kiszámolni ?
Azt mindenképp ki kellene derítened valóban van e 1mV kimenete a hangszedőnek. Mivel VDH átalakítás, szerintem nincs. Így esélyes hogy 20x-os erősítés lenne a jó neki. Eredeti EMT-nek 10x-es jó. Amit hallottam 72 trafó, az jobb és drágább volt mint az AI MC800. ANS2 lényegesen gyengébb náluk. Ráadásul a H (high) verzióra lenne szükséged nem az L (low) - re. Továbbra is egy jó trafót javaslok. A belépő modelleknél nem rosszabb ugyan a félvezetős mc pre, de már egy AI MC800-nál fordul a helyzet. Annyiért az egy világbajnok trafó! Vannak hibái persze, szóval ha van rá keret érdemes jobbat venni.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Na, nekem az X1 MC a Nad rút kiskacsában rója a köröket, mint vésztartalék, könnyen szállítható kombó.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 634

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Rock60 írta:
2022.10.12., szer. 16:39
Hülyeséget írtam, az AN két fokozatban állítható.
Emlékeim szerint a T 10 és 20 elég hervatag volt. A T 30 - at nem hallottam, de a maga idejében rohadt drága volt, és ahhoz képest nem dícsérték halálra.
No para, én is mindent duplán írok... :offtopic: :kapdelm:
Hát igen. Nem akarok megbántani senkit, de az Ortofon cuccok nekem nem jöttek be egyik sem, pedig volt belőlük anno dögivel nekem. VMS-30, MC-10, MC-10 Super, X1-MC, MC-20 meg még a jóég tudja mi, egyik se húzta sokáig ... meg T-5, T-20 ... azok tényleg hervatagok voltak jól írod. T-30-at már szkippeltem is ...
Aztán jött az AT meg az Borbély féle MC azóta nincs gondom. (Kb. 15-20 éve)

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Hülyeséget írtam, az AN két fokozatban állítható.
Emlékeim szerint a T 10 és 20 elég hervatag volt. A T 30 - at nem hallottam, de a maga idejében rohadt drága volt, és ahhoz képest nem dícsérték halálra.
No para, én is mindent duplán írok... :offtopic: :kapdelm:

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Bocsánat a dupláért ez a nyamvadt Forepoint (vagy mi a halál a neve a tűzfalnak) szórakozik velem ..

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Én anno nagyon sokat vesződtem MC fokozatokkal. Trafóval és elő-elő erősítőkkel is.
Volt csöves MC elő-elő erősítőm is. Felejtős volt a zaj miatt. Trafók se jöttek be egyik sem (Ortofon T-5 és T-20). KFKI-s trafóm is volt, az se tetszett.
Volt félvezetős elő-előerősítőm is és most is az van. Ami most van azt anno még az Ernő bácsi (Borbély) tervezte és apám építette meg. Ez vált be a legjobban. Nekem ingyen volt, de szerintem ha meg kéne venni elég drága lenne.
Volt egy meglepően jó, és olcsó elő-előerősítőm is, ami a második helyezett volt, egy Technics SU-300 (asszem) ami a T-20-asnál is sokkal jobb volt. De az Ernő bácsié jobb nála, nem volt egy kategória.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Én anno nagyon sokat vesződtem MC fokozatokkal. Trafóval és elő-elő erősítőkkel is.
Volt csöves MC elő-elő erősítőm is. Felejtős volt a zaj miatt. Trafók se jöttek be egyik sem (Ortofon T-5 és T-20). KFKI-s trafóm is volt, az se tetszett.
Volt félvezetős elő-előerősítőm is és most is az van. Ami most van azt anno még az Ernő bácsi (Borbély) tervezte és apám építette meg. Ez vált be a legjobban. Nekem ingyen volt, de szerintem ha meg kéne venni elég drága lenne.
Volt egy meglepően jó, és olcsó elő-előerősítőm is, ami a második helyezett volt, egy Technics SU-300 (asszem) ami a T-20-asnál is sokkal jobb volt. De az Ernő bácsié jobb nála, nem volt egy kategória.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Utánanéztem , a 72 Audio 4 különböző erősítést tud, 6, 12, 18 és 24 - szerest. Ez 15.5 - 27.5 - db - t jelent. Viszont két kimeneten két különböző erősítést lehet róla csak levenni, tetszőleges kettőt. / Gondolom a gyártóval kell egyeztetni./
Ha használtan veszem, akkor meg olyan, mint amilyenre éppen gyártották.
Az AN - n egy kimenet van, de három erősítési fokozat kapcsolható.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Árban egy kicsit alálőttem,rosszul emlékeztem.
Igen, ez nagyon jó hangszedő, nagyon szeretem a hangját és tudom, hogy többet tud, de abban bíztam, hogy a mostani phonommal is ki tudja futni magát. Most sem rossz a hang, de mégis...
A Fórumon 220 körül van a használt, újszerű 72 Audio, és ugyanannyiért egy régi, eredeti AN - S2 L is. Gondolom, ez alatta van az MC 800-nak, vagy az MC 1000-nek.
Én régen mindig úgy tudtam, hogy ha trafó, akkor AN, de aztán lehet, hogy csak a saját hangszedőjükkel igaz.
Trafó helyett elő-előerősítő fokozat nem jön számításba ? Régebben bevett gyakorlat volt ilyet kötni az MM phono elé. Ekkor úgy mondták/tuk/, hogy az a legjobb trafó, ami nincs. Az is igaz, hogy azidőtájt nemigen lehetett jó trafókhoz hozzájutni. Még nagyon drágán sem. Az Ortofon T- 10, drágábban a 20, 30, és a KFKI volt kb. a választék...
Mindenestre, ha nem állítható ezeknek a trafóknak az erősítése, akkor csak be kellene lőni vásárlás előtt, hogy az 1 mv - hoz mekkora erősítés dukál. Ezt hogy kellene kiszámolni ?

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Rock60 írta:
2022.10.11., kedd 22:11
Köszönöm a tippeket, tanácsokat.
Az EMT 1 mv - ot ad le.
Kösz, láttam a gyári PH-3 - at, szerintem kevés neki az 1 mv.
200 - 250 - be meg kellene álljon cak - pakk.
Én már kértem tanácsot Palotás Feritől, ő konkrétan azt mondta, hogy nem tud segíteni az ügyemben, nem beszélt a Hiragás lehetőségről, lehet, hogy már nem gyártja. Ha jól emlékszem, azt mondta, hogy 5 - 10 - szeres erősítést kell tudnia a trafónak, amit veszek a phonója elé.
Akkor végül is a 72 Audio, vagy az Audio Hungary jön számításba. Múltkor volt a fórumon egy Audio Note trafó is - nem emlékszem melyik szintű -, alig drágábban, mint a 72 Audio.
:smile53:
Szia! Biztos, hogy van 1mV-od? Amit láttam vdh EMT az nem tudott annyit. De a Belcantónál sokkal-sokkal többre is érdemes egy ilyen hanszedő. De kellett hozzá a 20x-os erősítés. 1x hallottam itt egy 72 Audio trafót. Sokkal jobb volt mint a Paravicini nagy trafója. Az ára nem tudom mennyi. A legolcsóbb trafó amivel érdemes kezdeni az Audio Innovations MC 800, de az MC 1000 sokkal jobb. Olcsó AN trafók sztem nem jók. Drágát meg csak 1-et hallottam, de akkor nem ájultam el attól sem. Ahogy alább említették, legjobb magoldás egy jóféle csöves MM előfok és elé egy jó trafó. 300-ba egyik sem fér bele, ha elvárás, hogy méltó legyen a vdh EMT-hez, vagy akárcsak egy EMT-hez. Olyan csövest eleve nem is javasolnék, amiben van félvezető. Pláne az MM fokozatban. Mert akkor minek a csöves már? Pont a lényeg veszik el..... De te tudod.....

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Köszönöm a tippeket, tanácsokat.
Az EMT 1 mv - ot ad le.
Kösz, láttam a gyári PH-3 - at, szerintem kevés neki az 1 mv.
200 - 250 - be meg kellene álljon cak - pakk.
Én már kértem tanácsot Palotás Feritől, ő konkrétan azt mondta, hogy nem tud segíteni az ügyemben, nem beszélt a Hiragás lehetőségről, lehet, hogy már nem gyártja. Ha jól emlékszem, azt mondta, hogy 5 - 10 - szeres erősítést kell tudnia a trafónak, amit veszek a phonója elé.
Akkor végül is a 72 Audio, vagy az Audio Hungary jön számításba. Múltkor volt a fórumon egy Audio Note trafó is - nem emlékszem melyik szintű -, alig drágábban, mint a 72 Audio.
:smile53:

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3384
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Rock60 írta:
2022.10.11., kedd 19:21
Jól tudom, hogy TMP Tamás phonoja sem fogad mc - t ? Van olyan csövi phono, ami igen ?
Léteznek ilyenek (pl. a Unison Researchnek is van ilyesmije), de bármennyire is szeretem a csöves technikát, a közvetlen MC bemenetű csöves phono szerintem messze nem ideális, nagyon nehéz ugyanis csövessel olyan kiszajú bemenő fokozatot építeni, ami megfelelő az MC-k nagyon alacsony jelszintjéhez. Ennél sokkal jobb megoldás szerintem az MC trafó plussz MM csöves phono kombó.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3373

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Rock60 írta:
2022.10.11., kedd 18:48
Jó estét mindenkinek !
Jelenlegi felállásban EMT Vdh Mc hangszedőm van, onnan megy a jel egy "Bel Canto Phono 1" phonóba. Meg vagyok elégedve az összképpel / összhanggal /, de egyre inkább ba...a a csőrömet egy csöves phono kipróbálása. Természetesen, mint kézenfekvő lehetőség, a sokak által dícsért és javasolt Palotás-féle elektronika jutott az eszembe. Csakhogy ez - akár az eredeti - nem tartalmaz mc fokozatot.
Van arra tippetek, hogy milyen trafóval, vagy elektronikával érdemes illeszteni az EMT-t ?
Persze, fenn marad még egy megválaszolhatatlan kérdés, hogy egyáltalán jobb lesz-e az így összerakott kombó a Bel Canto-nál...
Bármilyen véleményt, tapasztalat megosztását megköszönök. :smile53:
Gyuri
Szia!
Mivel én is ilyen Palotás féle phono-t használok, és MC-vel, így van némi tapasztalatom.
Feri(csak így, mert barátok vagyunk) arra az eshetőségre is fel van készülve, ha valaki MC-vel szeretné használni az általa épített phono-t.
Erre a célra készít, egy Hiraga néven futó, MC illesztő elektronikát, ami kvázi MC trafó helyett szolgál. Ez egy kis fém dobozba épített, egyszerű, de elmés elektronika, ránézésre kiköpött trafó, de nem az.
A nagy előnye a trafókkal szemben, hogy ennél nem kell az impedanciával törődni, mert minden hangszedőhöz "automatikusan" alkalmazkodik.
Ne kérdezd hogyan, a technikai részletek, ill. a működése számomra ismeretlenek, nem is értek hozzá, és nem is érdekel túlzottan, de működik, az biztos.
Több ismerősöm is, különböző MC hangszedőkhöz, megelégedéssel használja, természetesen én is.
Van olyan is, akinél hosszú ideig szolgált, próbálta lecserélni(feljebb lépés), de végül csak egy 72audio trafóval sikerült, olcsóbbakkal csak oldalra lépkedett. Nekem konkrétan azt mondta, "ha nincs legalább 300e Ft-od egy trafóra, akkor ne vakarózz, jó a Hiraga".
A készítőjénél, Palotás Ferinél van lehetőség, kötelezettség nélküli próbára/meghallgatásra saját rendszerben, sőt, leginkább csak így ad el bármit is.
Viszont egy valamit be kell kalkulálni nála, az átfutási idők, amíg 1-1 készülék elkészül, hosszú időt(több hét) vesz igénybe. A miértjét tudom, de itt most nem részletezném.
Én is csak ajánlani tudom ezt a phono-t, és mellé a hiragát, nálam már közel 10 éve stabil, és megbízható elemei rendszernek.
A Feri által készített phono-k, már sokaknak okoztak nagy meglepetést.
Ha érdekel, és beszélnél vele, privátban szívesen megadom a telefonszámát.
Privát üzenettel ne fáradj, ritkán van itt az oldalon, a telefon nála gördülékenyebb.

Ui.: Ne kérd tőle, hogy ezt a Hiragát építse neked bele a phono-ba.
Sokan kérték már, de nem lehet, nem véletlenül van külön.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 472
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pointe »

Rock60 írta:
2022.10.11., kedd 19:21
Jól tudom, hogy TMP Tamás phonoja sem fogad mc - t ? Van olyan csövi phono, ami igen ?
https://vinil.hu/product/soulines-loop/

SFI
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 80

Hozzászólás Szerző: SFI »

Ha trafóban gondolkodsz, két magyar is van, a 72 Audio, meg az Audio Hungary. Nekem az utóbbi van, nálam a Paravicininél sokkal jobb volt. Nagy Gábor Pál tesztelte mindkettőt, és jól leírta a hangjukat, érdemes utána olvasni.
Benz Micro LP-S - Michell Orbe, SME 309 - VDH D-501 - Benz Micro Wood SL2 - Analog Art - VDH D501 - ARC PH5 fonó - HT Magic Two - ARC SP 16L- HT Magic Two - Conrad Johnson MF2200 - Music Rererence RM 9 - HT Magic Tweeter - Ponder Over - B&W 705 S1.   CD: Marantz SA15 s1

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”