Rock60 írta: ↑2022.10.11., kedd 18:48
Jó estét mindenkinek !
Jelenlegi felállásban EMT Vdh Mc hangszedőm van, onnan megy a jel egy "Bel Canto Phono 1" phonóba. Meg vagyok elégedve az összképpel / összhanggal /, de egyre inkább ba...a a csőrömet egy csöves phono kipróbálása. Természetesen, mint kézenfekvő lehetőség, a sokak által dícsért és javasolt Palotás-féle elektronika jutott az eszembe. Csakhogy ez - akár az eredeti - nem tartalmaz mc fokozatot.
Van arra tippetek, hogy milyen trafóval, vagy elektronikával érdemes illeszteni az EMT-t ?
Persze, fenn marad még egy megválaszolhatatlan kérdés, hogy egyáltalán jobb lesz-e az így összerakott kombó a Bel Canto-nál...
Bármilyen véleményt, tapasztalat megosztását megköszönök.
Gyuri
Szia!
Mivel én is ilyen Palotás féle phono-t használok, és MC-vel, így van némi tapasztalatom.
Feri(csak így, mert barátok vagyunk) arra az eshetőségre is fel van készülve, ha valaki MC-vel szeretné használni az általa épített phono-t.
Erre a célra készít, egy Hiraga néven futó, MC illesztő elektronikát, ami kvázi MC trafó helyett szolgál. Ez egy kis fém dobozba épített, egyszerű, de elmés elektronika, ránézésre kiköpött trafó, de nem az.
A nagy előnye a trafókkal szemben, hogy ennél nem kell az impedanciával törődni, mert minden hangszedőhöz "automatikusan" alkalmazkodik.
Ne kérdezd hogyan, a technikai részletek, ill. a működése számomra ismeretlenek, nem is értek hozzá, és nem is érdekel túlzottan, de működik, az biztos.
Több ismerősöm is, különböző MC hangszedőkhöz, megelégedéssel használja, természetesen én is.
Van olyan is, akinél hosszú ideig szolgált, próbálta lecserélni(feljebb lépés), de végül csak egy 72audio trafóval sikerült, olcsóbbakkal csak oldalra lépkedett. Nekem konkrétan azt mondta, "ha nincs legalább 300e Ft-od egy trafóra, akkor ne vakarózz, jó a Hiraga".
A készítőjénél, Palotás Ferinél van lehetőség, kötelezettség nélküli próbára/meghallgatásra saját rendszerben, sőt, leginkább csak így ad el bármit is.
Viszont egy valamit be kell kalkulálni nála, az átfutási idők, amíg 1-1 készülék elkészül, hosszú időt(több hét) vesz igénybe. A miértjét tudom, de itt most nem részletezném.
Én is csak ajánlani tudom ezt a phono-t, és mellé a hiragát, nálam már közel 10 éve stabil, és megbízható elemei rendszernek.
A Feri által készített phono-k, már sokaknak okoztak nagy meglepetést.
Ha érdekel, és beszélnél vele, privátban szívesen megadom a telefonszámát.
Privát üzenettel ne fáradj, ritkán van itt az oldalon, a telefon nála gördülékenyebb.
Ui.: Ne kérd tőle, hogy ezt a Hiragát építse neked bele a phono-ba.
Sokan kérték már, de nem lehet, nem véletlenül van külön.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech