,,Tesztelték" .... És akkor mi van?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 360
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2486
Re: Hálózati audio lejátszók
…. és ha valaki hallott/használ már esetleg A6 gen2-t, az írhat nyilvánosan isdixie-chicken írta: ↑2025.02.19., szer. 11:12kicsit off..Eversololo DMP A6 felhasználót keresek,aki boldogan használja,mint streamer...küldjön már PÜ-t...

- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2623
kicsit off..Eversololo DMP A6 felhasználót keresek,aki boldogan használja,mint streamer...küldjön már PÜ-t...köszönöm

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
-
- Újonc fórumos
- Értékelés: 1
Ezzel vitatoznék, hogy gyengécske, mert épp most tesztelték egy Wiim ultra dacot és szerintem a ennél jobb csak a 600ezres árkategóriában van.
"Kérdésem, hogy a Cambridge MXN10 - AXN10, milyen ezekhez képest?"
Hogy az említettek mellett milyen, nem tudhatom, de önmagába (nálam Dactilus-Q-psu) elé kötve az C.A. MXN10 nagyon jó!
Hogy az említettek mellett milyen, nem tudhatom, de önmagába (nálam Dactilus-Q-psu) elé kötve az C.A. MXN10 nagyon jó!
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE
shenzhenaudio-ról rendelt már valaki?
Kell vámot fizetni vagy EU raktárból szállítanak?
kössz
Kell vámot fizetni vagy EU raktárból szállítanak?
kössz
- d.janos
- Fórumlakó
- Értékelés: 202
Most hallgatom az Auralic Aries Mini + lineáris táp és a RPi+Allo DigiOne Signature(!)+TMP lineáris táp streamereket, mindkettőt kölcsönkértem.
Az auralic mélyekben "dögös"/energikus, közép és magasban informatív, jól szeparált hangszerhangok.
Signature: Részletesebb a mély tartomány, a közép és magas sáv dinamikusabb, jobb a textúra. Jobb a "csendje", a zenei megindulások, a térbeli pozicionálás is picit jobb, nagyvonalúbb az egész megszólalás, többet ad zeneileg nekem.
Kérdésem, hogy a Cambridge MXN10 - AXN10, milyen ezekhez képest? Akár privátban is szívesen olvasnám.
Az lenne az ideális, ha a Cambridge is lenne nálam, pláne egyszerre a másik kettővel, ezt nem tudom most kivitelezni.
Az auralic mélyekben "dögös"/energikus, közép és magasban informatív, jól szeparált hangszerhangok.
Signature: Részletesebb a mély tartomány, a közép és magas sáv dinamikusabb, jobb a textúra. Jobb a "csendje", a zenei megindulások, a térbeli pozicionálás is picit jobb, nagyvonalúbb az egész megszólalás, többet ad zeneileg nekem.
Kérdésem, hogy a Cambridge MXN10 - AXN10, milyen ezekhez képest? Akár privátban is szívesen olvasnám.

Az lenne az ideális, ha a Cambridge is lenne nálam, pláne egyszerre a másik kettővel, ezt nem tudom most kivitelezni.
d.janos írta: ↑2024.11.10., vas. 17:22Ismét nálam van kölcsönbe egy Allo Digione Signature SPDIF+RPI4 és egy kétkimenetes TMP Audio táp, mindig szerettem, sőt kifejezetten élmény volt vele a zenehallgatás, de nem szántam rá magam, hogy vegyek egyet, főleg a volumio miatt és azért, mert lehet beállítása miatt , de többször lefagyott. Így maradt a saját Telekomos android tv box-on keresztüli vagy a Philips tv-n lévő App-okon optikai kimeneten kapott hang vagy az Apple Tv-n keresztüli hang, ezek közül az utóbbi volt a legjobb nekem. TIDAL-t és Spotify-t hallgatok és a toslink kimenet-koax digit átalakítóval a Heed DA, melyben a 2.3-as "nagykártya" van L1-es beállítással (gyors impulzusválasz).
1. Használtban 150eFt körül mit hallgassak meg (streamert), ami hozhatja az Allo zenei élményét?
(volt nálam Wiim nem tudom már melyik (gyári táppal), az nem hozta azt amit szeretnék, akkor agyon is csaptam a bogarat, most éledőben van)
2. Van értelme az androidos telekomos tv boxhoz lineáris tápot tenni? A tv adók hangja nagyon gyenge. Kösz.![]()
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"
- O_S
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 160
Megosztok a tapasztalatot, hátha valakinek segít.
A múlt héten jelentős lassulást tapasztaltam stream módban az egyes számok váltása között.
Többször eltelt 10-15 sec is, mire a következő szám lejátszása elkezdődött.
A készülék Lumin U2 mini, a források Tidal és Qobuz. Mindkét forrás ugyanúgy viselkedett.
Ki, majd újra bekapcsoltam a Google DNS-t, ezzel most megszünt a jelenség.
Az ötlet ELEX-től származik, köszönet érte.
A múlt héten jelentős lassulást tapasztaltam stream módban az egyes számok váltása között.
Többször eltelt 10-15 sec is, mire a következő szám lejátszása elkezdődött.
A készülék Lumin U2 mini, a források Tidal és Qobuz. Mindkét forrás ugyanúgy viselkedett.
Ki, majd újra bekapcsoltam a Google DNS-t, ezzel most megszünt a jelenség.
Az ötlet ELEX-től származik, köszönet érte.
Az újraindításon már rég túl vagyok, az nem segített. Csak az egyik itthoni routert dobja el, a másikon rajta marad stabilan. Viszont már routert is cseréltem, azt is ugyanúgy eldobta, bár ugyanazon márka az is...mishow írta: ↑2025.01.23., csüt. 11:35Mindenhol, vagy csak egyetlen router közelében? Ha máshol is csinálja, akkor a telefon wifi vevőjével lesz baj, ha csak egy router jelét dobja el, akkor inkább hálózati hiba lesz. Érdemes lehet még újraindítani a problémás készülékeket, néha ennyi is elég tud lenni, hátha ...![]()
- mishow
- V.I.P.
Mindenhol, vagy csak egyetlen router közelében? Ha máshol is csinálja, akkor a telefon wifi vevőjével lesz baj, ha csak egy router jelét dobja el, akkor inkább hálózati hiba lesz. Érdemes lehet még újraindítani a problémás készülékeket, néha ennyi is elég tud lenni, hátha ...

- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2868
- Kapcsolat:
Most is van ilyen, de a router csinalja.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy az almás telefon eldobálja a wifit 1-30 percenként bármikor. Kézzel ismét rányomva a wifire megint megy egy darabig. Mi lehet a gond? Valakinek volt esetleg hasonló problémája? Köszi
Olyan gondom van, hogy az almás telefon eldobálja a wifit 1-30 percenként bármikor. Kézzel ismét rányomva a wifire megint megy egy darabig. Mi lehet a gond? Valakinek volt esetleg hasonló problémája? Köszi
-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Köszi!Serviio van a laptopon.Próbáltam ott is Online beállitast de egyszerűen a serviio nem fogadja el a beírt URL címeket.Telóra letöltöttem a bubbleupnp-t de sajnos ott sem sikerül,de a lejátszó latja...Biztos én vagyok ilyen analfabéta ilyen térens4tch írta: ↑2025.01.21., kedd 13:22https://www.avforums.com/threads/pionee ... 50/page-31mbaker írta: ↑2025.01.20., hétf. 17:53Sziasztok!Olyan problémám lenne,hogy van egy pioneer N30 lejátszóm és az egyik napról a másikra nem tudok netrádiót hallgatni.Látja a laptopot,mappákat és tudok zenéthallgatni,de netrádio semmi...Próbáltam kihúzni a modemet,kábelt stb.Köszönök minden segítséget!
Ez alapján a vTuner szolgáltatással vannak gondok. Esetleg nekik kellene írni, vagy kivárni, amíg javítják a problémát. Illetve dlna kompatibilis a lejátszó, úgyhogy bubbleupnp segítségével tudsz rá rádió streamet küldeni.
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 113
Több kábelkombinációval (Transparent, Vertere, nyomtatókábel, olcsó rca) kipróbálva mindig a koax csatlakozáson volt jobb a zene.Mézga Aladár írta: ↑2025.01.13., hétf. 19:30Kb. egyezik a véleményünk, kivéve a Wadia hangerőszabályzás. De miután ez az előfok is, ezért nem megkerülhető.alto írta: ↑2025.01.13., hétf. 19:00Korábban én is forgalmaztam ezt a Wadia-t, ha jól emlékszem 2015-ben jött ki, így már kissé koros, de még így is kiváló hangú DAC, simán veri a mai Topping/SMSL vonalat, hiába gyengébbek valamivel papíron a paraméterei. Később a Wadia beolvadt a McIntosh cégbe, és megszűnt önálló entitás lenni. Viszont azóta a McIntosh megtanult jó hangú DAC-okat gyártani.Mézga Aladár írta: ↑2025.01.13., hétf. 18:02
Hát nem.![]()
Ma nem bírtam magammal bedugtam egy 5 forintos nyomtatókábelt az usb kipróbálásához.
Annyit tudok hozzátenni, hogy figyelemre méltó hang jön ki a lánc végén.![]()
A dac egy Wadia 321 amely semmilyen dsd-t nem tud. Van koax, toslink és usb bemenete max. 192/24 felbontással.
Ami érdekessé teszi a dolgot az, hogy az Aries Femto a Wadia dac-al koaxon jobban szólt.
Transparent "alapszintű" koax és usb kábellel tesztelve.
Most járatom, mert az usb eddig nem volt használva, valószínűleg szükséges a bejáratás.![]()
A gyenge pontja épp az USB bemenet, szerintem érdemesebb lesz az SPDIF bemenettel használni. Ebben a tesztben hasonló véleményt fogalmaztak meg róla: https://hifiplus.com/articles/wadia-321 ... converter/
Mivel belül a konverzió előtt mindent feltol 32bit/192kHz-re, nem is érdemes az U2-n formátum konverziókkal kisérletezni.
Továbbá 10 évvel ezelőtt a digitális hangerőszabályozási algoritmusok még nem voltak annyira a topon mint manapság, azt érdemes kikapcsolni, feltéve ha előfokkal vagy integrált erősítővel használod.
Az U2 és Wadia usb vs koax, kiderül mi az eredő.
Mindig, mindennél van jobb!
https://www.avforums.com/threads/pionee ... 50/page-31mbaker írta: ↑2025.01.20., hétf. 17:53Sziasztok!Olyan problémám lenne,hogy van egy pioneer N30 lejátszóm és az egyik napról a másikra nem tudok netrádiót hallgatni.Látja a laptopot,mappákat és tudok zenéthallgatni,de netrádio semmi...Próbáltam kihúzni a modemet,kábelt stb.Köszönök minden segítséget!
Ez alapján a vTuner szolgáltatással vannak gondok. Esetleg nekik kellene írni, vagy kivárni, amíg javítják a problémát. Illetve dlna kompatibilis a lejátszó, úgyhogy bubbleupnp segítségével tudsz rá rádió streamet küldeni.
-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Sziasztok!Olyan problémám lenne,hogy van egy pioneer N30 lejátszóm és az egyik napról a másikra nem tudok netrádiót hallgatni.Látja a laptopot,mappákat és tudok zenéthallgatni,de netrádio semmi...Próbáltam kihúzni a modemet,kábelt stb.Köszönök minden segítséget!
Mindkettő openhome-ra épül, innen a részleges kompatibilitás.
Egyébként az Auralic nálam almás eszköz nélkül is számomra teljes körűen működött:
- a hálózati konfigurációt el lehet végezni web guiból, az meg megy reset után android vagy bármilyen másik rendszer alól, csak böngésző és wifi kell hozzá
- tidal connect megy ios app nélkül
- bubbleupnp/bubbleds, mconnect, vagy a lumin, linn appok is látják a lejátszót, dlna streamet lehet rá küldeni
- a rá dugott usb drive-on lévő fájlokat is el lehet érni a fenti programokkal
- bubbleupnp/bubbleds tud webrádiót tárolni, lejátszani
Amazon, deezer lejátszáshoz hiányzott volna az ios eszköz. Van itthon egy öreg iphone, ha nagyon kellett volna, elő lehetett volna venni, de végül csak az első resetnél használtam, a továbbiaknál nem.
Ja, és vettem egy Wiim Ultrát, és tök jó.
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 85
Nyilván nincs, de mondjuk az ára sem... A kinézete meg tényleg elég érdekes, de ez nem zavart. Nem tv, hogy nézegessem...alto írta: ↑2025.01.18., szomb. 18:12Igen, ezért volna érdemes az Auralic kissé szerencsétlen termék elnevezési gyakorlata miatt az Auralic termékek említése esetén a pontos termék elnevezést használni. Például a legelső Aries vagy az Aries LE - abban a elég gagyin kinéző hullámos műanyag dobozban - köszönőviszonyban sincs a mai csúcsmodel Aries G3-al. Ha mindkettőre csak simán Ariesként hivatkozunk, akkor könnyen elbeszélhetünk egymás mellett.white-tiger írta: ↑2025.01.18., szomb. 17:15Alto:
A Vega dacom ( ami igazából inkább egy DAP)
ugyanígy néz ki, csak streamer nélkül. Te már a G sorozatot vetted alapul, de ezek voltak elötte.
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 113
Az Auralic fórumon azt az infót adták hogy egyenlőre nem lesz Aries G3.alto írta: ↑2025.01.18., szomb. 18:12Igen, ezért volna érdemes az Auralic kissé szerencsétlen termék elnevezési gyakorlata miatt az Auralic termékek említése esetén a pontos termék elnevezést használni. Például a legelső Aries vagy az Aries LE - abban a elég gagyin kinéző hullámos műanyag dobozban - köszönőviszonyban sincs a mai csúcsmodel Aries G3-al. Ha mindkettőre csak simán Ariesként hivatkozunk, akkor könnyen elbeszélhetünk egymás mellett.white-tiger írta: ↑2025.01.18., szomb. 17:15Alto:
ugyanígy néz ki, csak streamer nélkül. Te már a G sorozatot vetted alapul, de ezek voltak elötte.
Ez az egész elképesztően zavaros.
Mindig, mindennél van jobb!
Igen, ezért volna érdemes az Auralic kissé szerencsétlen termék elnevezési gyakorlata miatt az Auralic termékek említése esetén a pontos termék elnevezést használni. Például a legelső Aries vagy az Aries LE - abban a elég gagyin kinéző hullámos műanyag dobozban - köszönőviszonyban sincs a mai csúcsmodel Aries G3-al. Ha mindkettőre csak simán Ariesként hivatkozunk, akkor könnyen elbeszélhetünk egymás mellett.white-tiger írta: ↑2025.01.18., szomb. 17:15Alto:
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
Alto:
Igen
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
- mishow
- V.I.P.
Amikor anno először állítottam be itthon az Aries Minit (pedig Almás volt a teló) ugyanígy jártam. Elvilek mindenhol minden engedélyt kipipáltam, de végül a telefon beállítás menüben még külön IS engedélyezni kellett a Tidal hálózati elérését. Droidnál nem tudom, hogy működik, de ilyesmire tippelek, nézzétek meg a hálózati protokollokat, hátha segít!
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó