Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

CAT5,mint hangfalkábel

Vendég

CAT5,mint hangfalkábel

Hozzászólás Szerző: Vendég »

a kiskábeleket ti mivel csupaszítjátok?mert nagyon hosszadalmas, ha ráharapok és lehúzom a fogammal

Krimpelőfogónak van erre szakosított része. Ha hálózatos berkekben mozogsz, tuti lehet lejmolni valakitől. Bár én sima csípőfogóval szoktam hámozni.

van itt bennt, csak hétvégén kellett hirtelen megoldás, de megoldottam:)

Ultegra
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

CAT5,mint hangfalkábel

Hozzászólás Szerző: Ultegra »

a kiskábeleket ti mivel csupaszítjátok?mert nagyon hosszadalmas, ha ráharapok és lehúzom a fogammal

Krimpelőfogónak van erre szakosított része. Ha hálózatos berkekben mozogsz, tuti lehet lejmolni valakitől. Bár én sima csípőfogóval szoktam hámozni.

Vendég

CAT5,mint hangfalkábel

sajnos cat7 ból 170volt métere azt most kihagytam, nemtom milyen klotz volt aszonta stúdiókábel, feketevolt:) 200/m
Én inkább vettem volna abból a CAT7-ből, mint CAT5-ből Majd egyszer kipróbálom a CAT7-est is.
Ja és 170-ért szvsz nem olyan drága az.

100m esetében nem mind1, hogy 49 vagy 170

frontokhoz most 3 at fontunk hárra meg kettőt mert lustavoltam

topeti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

CAT5,mint hangfalkábel

Hozzászólás Szerző: topeti »

sajnos cat7 ból 170volt métere azt most kihagytam, nemtom milyen klotz volt aszonta stúdiókábel, feketevolt:) 200/m
Én inkább vettem volna abból a CAT7-ből, mint CAT5-ből Majd egyszer kipróbálom a CAT7-est is.
Ja és 170-ért szvsz nem olyan drága az.
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés

Vendég

CAT5,mint hangfalkábel

a körmöm nem vágja el, a fogam igen ha ráharizok
csupasztófogóm nincs:(

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

CAT5,mint hangfalkábel

Hozzászólás Szerző: frankie- »

Csupaszoló fogóval. Foggal ne csináld, mert sokba fog kerülni az új korona!

Én körömmel szoktam. Az kinől...a fog nem.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11027
Kapcsolat:

CAT5,mint hangfalkábel

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Csupaszoló fogóval. Foggal ne csináld, mert sokba fog kerülni az új korona!

Vendég

CAT5,mint hangfalkábel

a kiskábeleket ti mivel csupaszítjátok?
mert nagyon hosszadalmas, ha ráharapok és lehúzom a fogammal

Vendég

CAT5,mint hangfalkábel

nemtom milyen klotz volt aszonta stúdiókábel, feketevolt:) 200/m
Az a legolcsóbb Klotz lehetett. A CAT jobb lesz.

remélem is, volt ezerféle hangfalkábal amúgy de a klotz volt a legdrágább a 200/m ével:)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11027
Kapcsolat:

CAT5,mint hangfalkábel

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

nemtom milyen klotz volt aszonta stúdiókábel, feketevolt:) 200/m
Az a legolcsóbb Klotz lehetett. A CAT jobb lesz.

Vendég

CAT5,mint hangfalkábel

na itten van a 100m CAT5 öm, ma el is kezdjük fonni, mondjuk a boltban nagyon ajánlgatták a klotz ot, de nemhagytam magam, az túl egyszerű lett volna:)
Fali típus?
Klotz mi?

fali, persze, sajnos cat7 ból 170volt métere azt most kihagytam, nemtom milyen klotz volt aszonta stúdiókábel, feketevolt:) 200/m

Vendég

CAT5,mint hangfalkábel

na itten van a 100m CAT5 öm, ma el is kezdjük fonni, mondjuk a boltban nagyon ajánlgatták a klotz ot, de nemhagytam magam, az túl egyszerű lett volna:)
Fali típus?
Klotz mi?

Vendég

CAT5,mint hangfalkábel

Vendég

CAT5,mint hangfalkábel

és remélem hogy a piros a + és a fekete a -.

Akkor lécci ezután ne színészkedj!

Jól gondolod.

alapból átkapcsol az a agyam ha meglátok egy fórumot:)

Vendég

CAT5,mint hangfalkábel

ok, akkor így fogok tenni miután asszony megtanított fonni:)sokszor hisznek netes írás alapján fiatalabbnek, teknitve hogy alapjáraton deblinek tettetem magam, ami muszály különben begyöpösödne az agyam az informatikai hállózatok rémizgalmas világában, kicsit szétesek néha amikor kábekötegek futnak a végig rajtam és különböző eszközöket programozok felváltva evésivás nélükül ezerórája és úgy érzam magam mint egy robot:)

Akkor lécci ezután ne színészkedj!

Jól gondolod.

Vendég

CAT5,mint hangfalkábel

de azért ha erre van valakinek kedve válaszolni meg teheti: ha az erölködő nem bikűbeles, de a fal igen, akkor azért a cat5 öt úgy szedjem szét hogy mind a 4 re rákössem vagy a kis arany lapocskákat rakjam csak be? 
az osztást meg majd kitalálom, a színválasztás gondolom a kioltás mitt van, bár azt is olvastam, hogy hangfal esetében ez nem lényeg meg azt is hogy pont ezért nagyon fontos. ethernet hállózatban meg természetesen nem jelent problémát hogy mi miért van:)

Felesleges szétválasztani, egyenesbe kösd be.

Színes a pozitív, csíkos a negatív és NEM FORDÍTVA!

Fiatalabbnak hittelek...

ok, akkor így fogok tenni miután asszony megtanított fonni:)
sokszor hisznek netes írás alapján fiatalabbnek, teknitve hogy alapjáraton deblinek tettetem magam, ami muszály különben begyöpösödne az agyam az informatikai hállózatok rémizgalmas világában, kicsit szétesek néha amikor kábekötegek futnak a végig rajtam és különböző eszközöket programozok felváltva evésivás nélükül ezerórája és úgy érzam magam mint egy robot:)

Vendég

CAT5,mint hangfalkábel

de azért ha erre van valakinek kedve válaszolni meg teheti: ha az erölködő nem bikűbeles, de a fal igen, akkor azért a cat5 öt úgy szedjem szét hogy mind a 4 re rákössem vagy a kis arany lapocskákat rakjam csak be? 
az osztást meg majd kitalálom, a színválasztás gondolom a kioltás mitt van, bár azt is olvastam, hogy hangfal esetében ez nem lényeg meg azt is hogy pont ezért nagyon fontos. ethernet hállózatban meg természetesen nem jelent problémát hogy mi miért van:)

Felesleges szétválasztani, egyenesbe kösd be.

Színes a pozitív, csíkos a negatív és NEM FORDÍTVA!

Fiatalabbnak hittelek...

Vendég

CAT5,mint hangfalkábel

nem, nem olvastam végig, pont azért tettem fel a kérdést, mert nincs időm végignyálazni 30 oldalt és holnap meg kéne csinálni a kábeleket is és gondoltam, hogy egy olyan kérdésre könnyű szerrel lehet válaszolni, amire kb egy mondatban lehet. tegnap volt időm, a másik forumon elolvastam cikkkeket stb, de sajnos ma meg holnap nem lesz annyi, hogy kinyomozzam a választ:(
Akkor kapaszkodj meg, mert Te kb. a 30. vagy aki ugyanazt kérdezi (más topic-ot is beleértve), szal 1 idő már nincs kedve senkinek reagálni az ilyenekre, mert lusta olvasni az illető!

Tehát hány éves vagy?

22.
de majd akkor este 9 kor mikor hazaérek a dolgaim után, akkor nekiállok végignyálazom a topicot,

Vendég

CAT5,mint hangfalkábel

nem, nem olvastam végig, pont azért tettem fel a kérdést, mert nincs időm végignyálazni 30 oldalt és holnap meg kéne csinálni a kábeleket is és gondoltam, hogy egy olyan kérdésre könnyű szerrel lehet válaszolni, amire kb egy mondatban lehet. tegnap volt időm, a másik forumon elolvastam cikkkeket stb, de sajnos ma meg holnap nem lesz annyi, hogy kinyomozzam a választ:(
Akkor kapaszkodj meg, mert Te kb. a 30. vagy aki ugyanazt kérdezi (más topic-ot is beleértve), szal 1 idő már nincs kedve senkinek reagálni az ilyenekre, mert lusta olvasni az illető!

Tehát hány éves vagy?

Vendég

CAT5,mint hangfalkábel

olvasgattam a 2000es fórumot, de nem jött eddig le tisztán minden, főleg a bekötésnél, ezért is kérdeztem, google sok helyet dob ki, de olyan kéne ami olcsó is:)
És ezt elolvastad?
Mert itt van, h hogyan kell megcsinálni, a másik már csak hab a tortán.
Nem hiszem el, h ezek után még vmi nem tiszta.

Megkérdezhetem, h hány éves vagy? (nem a szemüveg-kedvezmény miatt)

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 671

CAT5,mint hangfalkábel

Hozzászólás Szerző: GTomi »

inkább ő fizetne, de szerintem, ezt sem érti :smile19:
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Vendég

CAT5,mint hangfalkábel

olvasgattam a 2000es fórumot, de nem jött eddig le tisztán minden, főleg a bekötésnél, ezért is kérdeztem, google sok helyet dob ki, de olyan kéne ami olcsó is:)
És ezt elolvastad?
Mert itt van, h hogyan kell megcsinálni, a másik már csak hab a tortán.
Nem hiszem el, h ezek után még vmi nem tiszta.

Vendég

CAT5,mint hangfalkábel

na holnap reggel veszek 100m cat5 fali kábelt. ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem. 
az első, hogy tudjátok e hol lehet a legolcsóbban Bp en hozzájutni, mert bárhol néztam 3x annyiba kerül mint amennyiért 1 éve vettük, nem baj ha nagyker, ha valaki tud megfelelő nagykert és nincs bejutása, akkor szivesen veszek neki is.

a másik, hogy nem tudo pontosan hogy hívják azt, ha egy hangfalon 4db csavarós,banános csati van, de ilyen esetben a 6 kábelt hogyan szokás elosztani?

a harmadik, hogy apámnak 20év után akkor kicserüljük a NAD 3020 és a Celastion Ditton 110 között a kábelt, de ennek a falnak ilyen idétlen csiptetőja van amin a lehúzható lapon van egy pici lyuk és szerintem 3 kábel összesodorva nem férne be, akkor érdemes 4 kábelt fonni és egy helyre kettőt rakni?

és a negyedik, hogy az hogy a kábelpárokat egymástúl különböző aljzatba illesztjük a kioltás miatt lényeges, vagy csak jó szétválasztási szisztéma a színjelölések miatt?

Elolvastad amit kellett, mert akkor nem kérdeznél ennyit?

Gugli ezer helyet dob ki...

Vendég

CAT5,mint hangfalkábel

na holnap reggel veszek 100m cat5 fali kábelt. ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem. 
az első, hogy tudjátok e hol lehet a legolcsóbban Bp en hozzájutni, mert bárhol néztam 3x annyiba kerül mint amennyiért 1 éve vettük, nem baj ha nagyker, ha valaki tud megfelelő nagykert és nincs bejutása, akkor szivesen veszek neki is.

a másik, hogy nem tudo pontosan hogy hívják azt, ha egy hangfalon 4db csavarós,banános csati van, de ilyen esetben a 6 kábelt hogyan szokás elosztani?

a harmadik, hogy apámnak 20év után akkor kicserüljük a NAD 3020 és a Celastion Ditton 110 között a kábelt, de ennek a falnak ilyen idétlen csiptetőja van amin a lehúzható lapon van egy pici lyuk és szerintem 3 kábel összesodorva nem férne be, akkor érdemes 4 kábelt fonni és egy helyre kettőt rakni?

és a negyedik, hogy az hogy a kábelpárokat egymástúl különböző aljzatba illesztjük a kioltás miatt lényeges, vagy csak jó szétválasztási szisztéma a színjelölések miatt?

Elolvastad amit kellett, mert akkor nem kérdeznél ennyit?

Gugli ezer helyet dob ki...

Vendég

CAT5,mint hangfalkábel

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”