Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
AutóHiFi
AutóHiFi
Vagy megtört a bevezetőszál....hol rendesen érintkezik,hol nem....vagy a magas előtt a kondi.
Átforrasztgattam, most egyenlőre jó. Ha megint szarakodik, kicserélem a kondit, ha utána is, kuka. Köszi a választ.
AutóHiFi
Párhuzamosan van kötve az ajtóban lévő hangszóróval, az meg szól. Tuti a magassal van a gond, csak nem tudom, hogy mi.
Vagy megtört a bevezetőszál....hol rendesen érintkezik,hol nem....vagy a magas előtt a kondi.
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
AutóHiFi
Ki kéne próbálni valami másik hangszóróval is.... ....akkor kiderülne,hogy mi a ludas....a magas vagy a készülék/erősítő...
Párhuzamosan van kötve az ajtóban lévő hangszóróval, az meg szól. Tuti a magassal van a gond, csak nem tudom, hogy mi.
AutóHiFi
Sziasztok!
Az egyik magas sugárzóm olyat csinál, hogy amikor bekapcsolom a lejátszót, teljesen néma és csak akkor kezd el szólni, maikor feltekerem a hangerőt. Utána viszont működik hibátlanul kisebb hangerőnél is. Találkozott már vki ilyennel? Vmi audi gyári magasai voltak ezek, átlátszó membránjuk van, ha ez számít vmit.
Ki kéne próbálni valami másik hangszóróval is.... ....akkor kiderülne,hogy mi a ludas....a magas vagy a készülék/erősítő...
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
AutóHiFi
Sziasztok!
Az egyik magas sugárzóm olyat csinál, hogy amikor bekapcsolom a lejátszót, teljesen néma és csak akkor kezd el szólni, maikor feltekerem a hangerőt. Utána viszont működik hibátlanul kisebb hangerőnél is. Találkozott már vki ilyennel? Vmi audi gyári magasai voltak ezek, átlátszó membránjuk van, ha ez számít vmit.
AutóHiFi
Zu Druid, Altmann BYOB, Zu kábelek
Sonos Multroom System
Sonos Multroom System
AutóHiFi
Sonos Multroom System
Sonos Multroom System
AutóHiFi
Sziasztok!
Gyari VW RNS2-DVD fejegysegem van es szeretnem kiiktatni a safety mode-ot (vezetes kozben nem tudok meg szamot sem leptetni, ha usbrol jatszom le zenet). Tudjatok hogyan lehet ezt kikapcsolni? Esetleg tudtok olyan helyet, ahol ezt korrekt aron becserelik egy ujabb modellre? (Megvan hozza a 2012-es gyari terkep dvd is)
Koszi!
N.
Szia!
Náluk próbálkozhatsz szerintem.
http://www.ariton.hu/
Üdv
UPSakku.hu
AutóHiFi
Sziasztok!Gyari VW RNS2-DVD fejegysegem van es szeretnem kiiktatni a safety mode-ot (vezetes kozben nem tudok meg szamot sem leptetni, ha usbrol jatszom le zenet). Tudjatok hogyan lehet ezt kikapcsolni? Esetleg tudtok olyan helyet, ahol ezt korrekt aron becserelik egy ujabb modellre? (Megvan hozza a 2012-es gyari terkep dvd is)
Koszi!N.
Sonos Multroom System
Sonos Multroom System
- adodaniel
- Fórumlakó

- Értékelés: 37
AutóHiFi
Sziasztok! Adott egy Pioneer MVH-150UI fejegység és egy Galaxy S2 teló, jelly beannel a fedélzeten. Rádugom a telót a fejegységre háttértár módban és ERROR-19-et ír ki. Van valakinek hasonló Pioneer terméke és tapasztalata ennek a megoldásában? Köszi!
Systemdek --- Linn --- Goldring --- Heed --- Hegel --- Kef
AutóHiFi
Kis kétcsatornás erősítőre gondoltam....a műszerfal alá...
Így már érthető, csak az előző mondatodban még hangszórókról írtál, utána meg nem váltottál új alanyra.
De most már tiszta.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
AutóHiFi
ami viszont tuti, nincs az a kábel ami a hiányzó mélyeket meghozná, kár vele erőlködni...
Arra gondoltam, hogy a szetthez adott cérnavékony kábel azért elég jelentősen meg tudja szűrni a mélyeket. Annál egy normális vastagságú csak jobb lehet.
AutóHiFi
Nekem a DLS-t (R6 2 csatornás szett) eleinte a Clarion saját végfoka hajtotta, de az már akkor is szerencsére elég nagy kakaót bírt tolni. Na nem akkorát mint egy külön végfok, de nem volt rossz. És egész jó mélyek is voltak (sub is volt 2 hangszóróval így a hátsó két végfok hajtott egyet- egyet)
Már akkor sokan hanyatt estek tőle főleg mikor meglátták a subot Két piacos Boscmann 20 centisek. De szólt rendesen, jó pár éve a kollégám házimozi subja más
Tehát nem lehetetlen a jó hang fejegység erősítőjével sem de a mélyekhez akkor is minima 20cm-is sub hangszóró illik.
ami viszont tuti, nincs az a kábel ami a hiányzó mélyeket meghozná, kár vele erőlködni...
AutóHiFi
Kis kétcsatornás erősítőre gondoltam....a műszerfal alá...
AutóHiFi
Azért ez a "kihegyezve" kissé erős... A Mac mostanában mindenféle cuccot bekebelezett,és saját néven gyártja....de ez nem azt jelenti hogy jó is....
Az Aliante-t is gyártják...meg a CFX-et is...de arról inkább ne beszéljünk.
Lehet,hogy akkor jársz a legjobban ha eladod...és veszel helyette valami értelmeset....
Ne a drágább tipusokat nézd,mert azok ugyanúgy kívánni fogják az erősítőt...
Inkább valami jóféle belépőt......DLS....uDimension....stb...
De egy kis kétcsatornás biztosan sokat lendítene a dolgon....simán elfér a műszerfal alatt,és biztosan megoldja a problémádat.
Nálam az ajtóban van a hangszórók helye.
Nem a drágát kerestem, hanem aminek mindkét tagja pont megfelelő méretű a gyári helyre és ezt találtam leárazva. 120 euro volt házhozszállítással.
Voltak nekem korábban Pio, Sony, Clarion hangszóróim az előző autóimban, egyikkel sem volt semmi gond. Most ez a mac eléggé betett.
Megpróbálok még 1-2 trükköt: vastagabb kábel a váltótól a mélyközépig, esetleg ki is felejtem a váltót (a gyári mélyközép hangszóró direktbe kapta az egész sávot, csak a magas előtt volt egy szűrőkondi a túlterhelés ellen), fejegységből is ki tudok próbálni egy másikat a hétvégén, bár az sem lesz sokkal izmosabb.
AutóHiFi
Azért ez a "kihegyezve" kissé erős... A Mac mostanában mindenféle cuccot bekebelezett,és saját néven gyártja....de ez nem azt jelenti hogy jó is....
Az Aliante-t is gyártják...meg a CFX-et is...de arról inkább ne beszéljünk.
Lehet,hogy akkor jársz a legjobban ha eladod...és veszel helyette valami értelmeset....
Ne a drágább tipusokat nézd,mert azok ugyanúgy kívánni fogják az erősítőt...
Inkább valami jóféle belépőt......DLS....uDimension....stb...
De egy kis kétcsatornás biztosan sokat lendítene a dolgon....simán elfér a műszerfal alatt,és biztosan megoldja a problémádat.
AutóHiFi
Sőt...lehet,hogy az ajtót is meg kéne rendesen csináltatni.....rezgéscsillapítás+keret...
Azt csak halkan jegyzem meg,sőt inkább csak személyes véleményként írom.....a Mac egy f.s.....
A rezgéscsillapítás részben megoldott (bitumnenes lap az ajtóban), de ez a hangszóró nem rázza meg a kasznit egyáltalán.
Az, hogy a mac milyen, lassan kezd kialakulni bennem is. De ennyire nem lehet rosszabb egy filléres noname papírtölcsérnél.
Ráadásul úgy, hogy gyakorlatilag egy cég a Magnattal és a Hecoval, csak épp az autó hifire kihegyezve.
AutóHiFi
ezt még megfejelném (egyetértve hogy a MAC az olyan mint a Dácsia .. na nem az már tök jó autó olyan mint a lada Nova
a másik baj az hogy míg nincs bejáródva, addig nem olyan impulzív a mélyátvitele (hogy én miket nem tudok)
De ha ennyire nincs neki akkor bejáródással sem lesz nagyságrendekkel több
Sajnos a teljesítmény igény is valós, de azt is tudni kell, hogy sub nélkül mély nem lesz az autóban
Nekem annó 12 éve is 50e volt a DLS szett de sub nélkül ez is csak köhécsel még a 4csatis erősítővel is
Nem akarok szubot, csak ne legyen kevesebb a mély, mint a gyárilag beépített hangszórókkal. Az sem szubbal meg erőművel szól(t) jobban, csak simán a fejegységről.
AutóHiFi
Szia!
Ez nem egy belépő kategóriás szett.Ami azt is jelenti,hogy nem szokás csak fejegységre kötni...ennek az egyszerűen kevés.
Az még rátehet egy lapáttal,hogy vannak olyan ajtók amibe nagyon nehéz hangszórót választani.
Szóval,ha nem akarsz hangszórót cserélni....akkor legalább egy kis kétcsatornás erősítőt be kell szerezned.
Sőt...lehet,hogy az ajtót is meg kéne rendesen csináltatni.....rezgéscsillapítás+keret...
Azt csak halkan jegyzem meg,sőt inkább csak személyes véleményként írom.....a Mac egy f.s.....
ezt még megfejelném (egyetértve hogy a MAC az olyan mint a Dácsia .. na nem az már tök jó autó olyan mint a lada Nova
a másik baj az hogy míg nincs bejáródva, addig nem olyan impulzív a mélyátvitele (hogy én miket nem tudok)
De ha ennyire nincs neki akkor bejáródással sem lesz nagyságrendekkel több
Sajnos a teljesítmény igény is valós, de azt is tudni kell, hogy sub nélkül mély nem lesz az autóban
Nekem annó 12 éve is 50e volt a DLS szett de sub nélkül ez is csak köhécsel még a 4csatis erősítővel is
Szia!
Ez nem egy belépő kategóriás szett.Ami azt is jelenti,hogy nem szokás csak fejegységre kötni...ennek az egyszerűen kevés.
Az még rátehet egy lapáttal,hogy vannak olyan ajtók amibe nagyon nehéz hangszórót választani.
Szóval,ha nem akarsz hangszórót cserélni....akkor legalább egy kis kétcsatornás erősítőt be kell szerezned.

- gabo01
- V.I.P.

- Értékelés: 443
AutóHiFi
Szia!
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Monolith htp-1+Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Monolith htp-1+Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
AutóHiFi
Szia!
AutóHiFi
Egy kis helpre lenne szükségem.
A Corollámban ki akartam cserélni a gyárilag beépített vietnámi papírtölcséreket valami normálisabb hangszóró szettre.
Az ajtókban 2 részes OEM szett van, 25 mm-es magas és 16,5 cm-es mélyközép. Nem akarok külön erősítőt meg mélynyomót, csak a bilihangú papírtölcsérek helyett valami értelmes hangszórószettet. Sikerült is beszereznem jutányos áron egy díjnyertes mac Audio Star X 2.16 szettet külföldi üzletből (nem bontóból), aminek pontosan ugyanilyen méretűek a hangszórói.
A gondom akkor kezdődött, amikor beépítettem az itthon 60 ezres mac Audio Star X 2.16 szettet, egyelőre csak az egyik ajtóba. Bekötöttem a mac keresztváltóját is úgy, hogy a kocsi gyári kábelei mennek a bemenetbe és onnan a mac kábelei a hangszórókhoz. Forráskészülék a gyári fejegység. Így, hogy a másik ajtóban maradt a Toyota gyári hangszórókészlete, könnyen össze tudtam hasonlítani a kettőt.
Hát a mac-nek nincs semmi mélye. A közepeket nyomja, de a mélyek nagyobb hangerőn sem indulnak meg. Ehhez képest a 10 dekás OEM vietnámi papírtölcsér is gyönyörű mélyeket ad le. A fém membrán számomra nagyobb tehetetlenséget jelent a papírhoz képest, bár a 91 dB-es érzékenység nem azt mutatná, hogy ne tudná akár egy átlagos fejegység is simán megmozgatni. A mac kábelei szemre semmivel sem látszanak gyengébbnek az autóba gyárilag beépített kábeleknél, a váltóba épített kapcsolókkal is csak a magasakat tudom manipulálni, több mélyet egyik állás sem ad. Nem igaz, hogy csak egy erőművel lehet egy 91 dB-es érzékenységű 16,5 cm-es, márkás hangszóróból egy minimális mélyhangot kicsiholni.
A fejegységen a bass és treble szabályzókat akárhová tekertem, az ugyanúgy hatott a gyári papírtölcsérekre is és minden állásban a gyárinak volt (szebb) mélye, a mac mintha csak középsugárzó lenne.
Van valakinek valami használható ötlete, hogy miként lehetne az adott konfigurációból értelmes mélyhangokat is kicsiholni (erőmű és szub nélkül)?
Ha nem hallanám a gyári hangszórókat normálisan szólni, akkor azt mondanám, hogy a fejegység ennyit tud, vagy hogy a kábelezés gyenge. De így, amikor ugyanolyan feltételek között elvérzik a drága mac az OEM mellett, mi lehet még a különbség oka?
AutóHiFi
iGo
Köszi!
Eddig 3 helyen kérdeztem és valahogy mindenki az iGO-t ajánlotta.
AutóHiFi
Win CE 6.0 alapú új fejegység 4-féle GPS szoftvert tud fogadni: iGO, TomTom, Sygic és Kudo.
Melyiket ajánljátok?