Az már régen rossz, ha pl. CD lehűtésénél nincsen konkrét info mi és miért változik. Az, hogy próbáld ki és döntsd el, nálam =zoli73 írta: ↑2024.07.02., kedd 21:09
Hát nézdd, mivel a hallás szubjektív(én is ezt vallom), akkor mit is kellene mondanom, miben segít a cd-k lefagyasztása?
Helyette csak annyit mondok, hallgassdd meg magad, és remélhetőleg meghallod, sok minden nem kell hozzá.
Nyilván minden hatással van, ill. lehet a zenehallgatásra, de ahhoz, hogy valamiről eldöntsem nekem tetszik, nem tetszik, kell, nem kell, ehhez nem kell mindjárt A-B tesztért kiálltani.
Ugye mindegyőnk hallotta már a történetet arról az A-B vaktesztről, ahol a demózó/segítő semmit sem változtatott, de a hallgatóság rögtön hallotta a változást.
Bevallom töredelmesen, nekem még nem volt szerencsém részt venni, ilyen csoportos vakteszten, de valószínüleg nem is akarnék élni a lehetőséggel.
Valahogy nem érdekel az ilyesmi, nem akarok és nem is szoktam tesztelni, összehasonlítani pl. kábeleket, alátéteket, stb. Sem kölcsön kérni, sem felajálottat elfogadni sem szoktam pusztán kiváncsiságból, tesztelés céljából, csakis akkor, ha vételi szándékom, lehetőségem van.
Nekem semmi szükségem arra, hogy csoportos A-B vakteszten döntsem el, vagy mások megerősítsenek abban, hogy jól választottam-e, avagy sem. Fő az, hogy az esetleges változtatás, kipróbált új eszköz tetszik-e, ad-e nagyobb örömöt, élvezetet mint az előző.
Tartom magam annyira objektívnek, hogy egy próba/meghallgatás elé nem ülök le előítéletekkel. Már sokszor megtapasztaltam, hogy egy drága eszköz meghallgatása előtt, volt bennem némi elfogódottság, hogy "ha már ennyit költöttem rá, akkor csak jobb lehet, mint a régi". Aztán többször beigazolódott, hogy 3 esélyes a kérdés. Vagy jobb lett, vagy rosszabb, és nem ritkán nem hallottam semmi változást.
Ugyanakkor ez igaz lehet(és volt is már) egy filléres, vagy semmibe sem kerülő változtatásról, ezo kütyüről is.
Nekem ha valami változtatás hatása tetszik, akkor nincs szükségem meggyőződésre, fizikai magyarázatra, hogy elfogadjam.
Pont, a vakteszteknek van egyedül értelme! Ott nem azért döntesz úgy ahogy, mert a többiek megmondták mit kell behúznod, hanem egyénileg, egymástól függetlenül!!! pontozzátok a hallottakat, látottakat, nem egymást lesve, a másik mit is jelölt! Szóval ott tényleg csak a saját tapasztalás számít, és ez lenne a lényeg!
Mivel nem tudod mi szól éppen, nem befolyásol a döntésben. Ugye egy drágán megvett kütyünél vagy ha éppen nagyon tetszik valamiért és megvetted, ha tudod, hogy az szól, az van bekötve, a kis agyadkácsba begyűrűzik az ítélőképesség torzító hatása = elhiszed, hogy megérte megvenni. Ha beismered ezt ha nem.
Szóval nálam ez a kinyitott ablak, meg -10/-100°C-os CD lemez, meg tegyünk 100Ft-ból legyártott majd 30e Ft-ért megvett hájend patkányt(gyártó meg röhögve veri a térdét) a készülékekre..... khm.
Ennyiből az is számít, hány szúnyog van éppen a szobában vagy hogyan áll a papucs a földön, esetleg mekkorát pukiztam...