Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1226

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

chord_ írta:
2025.07.22., kedd 08:48
Kár ezeken vitázni; fizikai és mérhető bizonyítékot egyik tábor sem tud felmutatni.

R egy olyan területre merészkedett a drótjaival, a nagyfiúk játszóterére, amely komoly üzleti érdekeket is sért, meg komoly meggyőződéseket is, legalább 50-50%-ban.
Ha ennyire sz@rok a drótjai, akkor elég egy kézlegyintés, hogy baromságokkal minek foglalkozni. Tegyetek így, javaslom, és nem kell hallgatni a kábeleit, el lehet őt könyvelni egy 26. honi drótfonónak, ami nem karcolja meg a horizontotokat meg a Prodigy zenei gyönyörűségét, és örüljetek a Vz vélt jó tulajdonságainak.
Akinél meg jól szól, és örülnek neki, és jó hang lesz, azokat meg hagyjátok békén, hadd örüljenek.

Csak ne kelljen már egymás drótjait meg rendszereit meg zenéit (főleg:)) hallgatni.
Ne legyen már AN / Vz felsőbbrendűség, ne legyen AN / Vz nácizmus, ha kérhetem.
Cables nem tudom hova és mennyire merészkedett be és kinek az érdekeit sérti, de soha nen olvastam olyat tőle, hogy a vz nem jó, vagy ő tud olyat minimum. Általánosságban ugyan utal olyanokra, hogy mitől jó egy drót és mitől nem, de ilyenkor meg szoktam kérdezni, hogy akkor miért nem csinál már olyat...
Azt us elhiszem, hogy te csak rosszul szóló AN rendszert tudtál meghallgatni, mert én is hallottam olyat. Meg sok mást is. És itt most csak megemlítem, hogy a kiállításokon miket hallani....
Azt is elhiszem, hogy neked otthon tetszik a rendszered az R kábellel, még azt is hogy Vz-vel meg nem. De nekem ez így több mint gyanús, hisz ismerem mindkettő verziót. Persze nem nálad hallottam. Nálam. A történetet tudod, nem ismétlem. Nekem inkább úgy tűnik neked azt nehéz megemésztened, hogy valakik többre vágytak a szintednél és sikerült is nekik elérni/megcsinálni. Talán jobb "fülük" volt hozzá, vagy nem filozofálták túl, nem tudom. Lehet egyszerűen csak a valósághoz hasonlítottak... Vz pedig egyértelműen "felsőbbrendű" egy R dróthoz képest. De nam az egy még felsőbbrendűhöz képest. Ha csak ez a baj, ezentúl vz helyett majd hivatkozhatunk másra, csak én úgy gondolom ha már a Vz-vel van rengeteg jó tapasztalat, miért ne lehetne hivatkozni rá.... A konkrétumokra... Nem tömegcikk, de nem is lehetetlen elérni... Akár meghallgatásra is...
De ha te ez nárcizmusnak gondolod, nem tudom mit mondjak. Csak egy példa arra, hogy aki már nem akar keringeni a budget kategóriában, gyakorlatilag csak mindig mást hallgatva és soha nem jobbat.... Látjuk úgyis az apróban mi azoknak a projekteknek a vége. De ezektől el lehet határolódni, de tagadni nem érdemes. Nem azt mondom hogy azonos kategória a laposföldhívőséggel aki képes rá, de hasonló. :)

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 539

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Csak egy idézetre szeretnék kicsit reflektálni, ha nem veszitek rossz néven :
"Ezek a vékony drótok erősek a prezensztartományban, ami pl egy aggastyán spendor doboz kissé maszatolös hangját felfrissíti, attraktívabbá teszi."
(By revox, de nem is ez a lényeg.)
Ezt az "elvet" én "hibát hibával javítok" elvnek hívom, lehet rosszul. De ez nem csak kábelre igaz. (Tudnék rá konkrét példát hozni más területről de nem teszem.)
Pl. van egy "kiabálós, éles, "reszelős" hangú erősítő, ami egy "lekerekített" -mondjuk tompa - hangú hangsugárzóval akar valaki kvázi kompenzálni ...
Nem tudom sikerül (sikerült) - e, de ezek azok a dolgot amiket igyekszem elkerülni.
Sajnos az a tapasztalatom sokan csinálják. (Akár kényszerből is, de ez sem lényeg.) (Itt most nem a hifisekre (felhasználókra) gondolok csak, hanem a gyártókra is, és ez akár lehet kábel gyártó is ... ilyet is tudnék mondani, de inkább nem teszem, mert nem kenyerem a vitagenerálás ... )

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1017

Hozzászólás Szerző: chord_ »

Kár ezeken vitázni; fizikai és mérhető bizonyítékot egyik tábor sem tud felmutatni.

R egy olyan területre merészkedett a drótjaival, a nagyfiúk játszóterére, amely komoly üzleti érdekeket is sért, meg komoly meggyőződéseket is, legalább 50-50%-ban.
Ha ennyire sz@rok a drótjai, akkor elég egy kézlegyintés, hogy baromságokkal minek foglalkozni. Tegyetek így, javaslom, és nem kell hallgatni a kábeleit, el lehet őt könyvelni egy 26. honi drótfonónak, ami nem karcolja meg a horizontotokat meg a Prodigy zenei gyönyörűségét, és örüljetek a Vz vélt jó tulajdonságainak.
Akinél meg jól szól, és örülnek neki, és jó hang lesz, azokat meg hagyjátok békén, hadd örüljenek.

Csak ne kelljen már egymás drótjait meg rendszereit meg zenéit (főleg:)) hallgatni.
Ne legyen már AN / Vz felsőbbrendűség, ne legyen AN / Vz nácizmus, ha kérhetem.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1226

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

cables írta:
2025.07.21., hétf. 23:08
fülelek írta:
2025.07.21., hétf. 22:53

Ezt melyik fizika tankönyvben olvastad, vagy melyik törvényből deriváltad? És miért gondolod, hogy a zománc a legjobb szigetelés??
Nem a szigetelésről volt szó, hanem a külső köpenyről, ami hangjelet vivő kábeleknél rontja a hangzást.
Vagyis csak azért nem csinálsz jobb kábeleket ( pedig kellene!) mert szigetelned kell? Ezt a szopást! :) Továbbra is úgy látom nem tudsz 20-30 ezer forintos értékűnel jobbat csinálni. És ezen majd csak az infláció tud javítani.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2301

Hozzászólás Szerző: cables »

fülelek írta:
2025.07.21., hétf. 22:53

Ezt melyik fizika tankönyvben olvastad, vagy melyik törvényből deriváltad? És miért gondolod, hogy a zománc a legjobb szigetelés??
Nem a szigetelésről volt szó, hanem a külső köpenyről, ami hangjelet vivő kábeleknél rontja a hangzást.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

kaef2 írta:
2025.07.21., hétf. 22:05

Pont ellenkezőleg: az árnyékolás fontosságáról szól.
Nem, arról egyáltalán nem szól. Az oldal tetején a kábel helyettesítő kép mutatja, minden kábel aluláteresztő szűrő és a kapacitás értékét a huzalt körülvevő anyag, a köpeny relatív permittivitása szabja meg. Levegő esetén a legkisebb a kapacitás.
Egyébként a köpeny nélküli kábelek előnyös tulajdonságait a gyakorlati tapasztalat is igazolja. De erről többet ebben a topikban nem írnék.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5158

Hozzászólás Szerző: fülelek »

cables írta:
2025.07.21., hétf. 20:29
----
Hú mennyi mindent lehet olvasni itt. Viszont a fizika az csak egy dolgot mond: a huzalokon a szigetelésen kívül ne legyen semmi, mert ami rákerül az torzítja a hangot. Ez sokan tapasztalták és elismerik, de ide beírni csak Chord meri.
Bizonyítsd be, hogy nem baromság, amit irkálsz! Ha nem bizonyítod be, akkor ne sértődj meg, hogy baromságnak tituláljuk a hablatyolásodat és fellépünk ellene, mert nem szeretnénk, ha a a hülyeségeid terjednének a köztudatban (mint pl. a bakelit) A szigetelések nem torzítanak, hanem különféleképp befolyásolják a különféle zavaró elektromágneses és egyéb sugárzásokat.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Hát ezek nálam se vörösréz színűek!

xilop
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 165

Hozzászólás Szerző: xilop »

Fel van polírozva kicsit, az oxidálódott réteg lett lepucolva.
Kb 2 órája raktam be a cd futóműbe és a dac- ba,
gyűlik a tapasztalat😁, de még korai véleményt mondani.

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1392

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

xilop írta:
2025.07.21., hétf. 20:24
Itt rod aranycsapat, rézből😁, bevetésre készen, Cardas olajjal kenve.
Kezdetét veszi a puding próbája akció.
Esztergáltattad, vagy vetted ?
/ Érdekesen világos, vas színű a réz az én monitoromon... gondolkodik.gif /

Kíváncsi vagyok a tapasztalatodra. :smile53:

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3663

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

cables írta:
2025.07.21., hétf. 21:41
kaef2 írta:
2025.07.21., hétf. 21:04

Ilyet mondana a fizika?
https://www.audiomisc.co.uk/Electronics ... page1.html
?????

Ez az oldal (és a linken található írás) nem arról szól, hogy "a fizika az csak egy dolgot mond: a huzalokon a szigetelésen kívül ne legyen semmi, mert ami rákerül az torzítja a hangot".

Pont ellenkezőleg: az árnyékolás fontosságáról szól.
Ezért is taglalja a linken lévő írás koaxiális (és csavart érpáras) kábelek zavarvédelmi tulajdonságait. A weboldal (nem csak ez a link) általában azt magyarázza el a fizika segítségével, hogy az árnyékolás (mint a zavarvédelem eszköze) egy kulcsfontosságú elem a torzítások megelőzésében. A külső forrásokból származó elektromágneses zaj és rádiófrekvenciás interferencia (RFI) ugyanis valós, mérhető torzítást ad a jelhez. Az árnyékolás pontosan azért kerül a kábelre, hogy ezt a külső torzítást megakadályozza.

A web oldal a mérések fontosságáról szól és méréseken és fizikán alapuló logikája, filozófiája szerint a fizika éppen azt mondja, hogy egy ideális kábelnek nemcsak szigetelése van, hanem megfelelő árnyékolása is, hogy a rajta áthaladó audiojelet megvédje a környezetből érkező, torzító hatásoktól.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

kaef2 írta:
2025.07.21., hétf. 21:04

Ilyet mondana a fizika?
https://www.audiomisc.co.uk/Electronics ... page1.html

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3663

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

cables írta:
----
Hú mennyi mindent lehet olvasni itt. Viszont a fizika az csak egy dolgot mond: a huzalokon a szigetelésen kívül ne legyen semmi, mert ami rákerül az torzítja a hangot. Ez sokan tapasztalták és elismerik, de ide beírni csak Chord meri.
Ilyet mondana a fizika?
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Ha valaki a fizikát emlegeti, akkor tegyen mellé valamiféle fizikailag értelmezhető bizonyítékot is.
Egy mérési eredményt, egy képletet, számítást vagy egy bizonyított hipotézist, valamit, ami az állítását objektíve bizonyítja. Hacsak nem kvantummechanikai alapokon mondja ezt, ott tere lehet a hipotézisek kialakításánal a szubjektivitásnak (a kvantummechanika bizonyos részei például valószínűségi jellegűek, és filozófiai viták is vannak az „objektív valóság” természetéről), de bizonyítani már ott is számításokkal, mérésekkel kellene.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4392
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

cables írta:
----
Mivel kedvellek és tisztellek, ha elfogadsz egy tanácsot, ne olyannal példálózz, aki szerint a 47 Lab egy kalap xar, ahonnan átvetted az egyeres vékony drótok használatát, mert az öngól. Fotózzam le, hány ilyen egyeres drótom van itthon? Nem adom el, mert gombokat adnak érte, de amúgy se adnám,mert nem rosszak, de valójában használni is ritkán használom, mert bármi meglepetés, egy kondo ezüst,,de réz is ezek tudását jobb felbontással és színmélységgel adja vissza. Ezek a vékony drótok erősek a prezensztartományban, ami pl egy aggastyán spendor doboz kissé maszatolös hangját felfrissíti, attraktívabbá teszi. De alapvetően, ha tudatosan végig van vezetve a rendszeren, képesek helyesen és szórakoztatóan zenélni. De azt állítani, hogy itt a vége, utópia lenne.

Az a baj, hogy ki kellene néha tekinteni a kényelmesből és elvonatkoztatni a saját disznó szemmel hízlalásától. Én csórónak születtem és az is maradok, de nem elméleteket gyártottam, miért xar a drága, hogy megnyugtassam magam, hanem kinyitottam a fülem és mertem picivel nagyobbat álmodni, és, persze, spóroltam. És most nem kell eljárnom sehova,hogy nyugtatgassam magam, hogy faszagyerek vagyok. Sőt, megengedhetem azt a luxust, hogy ami jobb, tudom értelmezni és el tudom fogadni. Ide kellene néhány szájkaratésnak felnőni és nem nyafogni,hanem elfogadni,jobb esetben spórolni. De könnyebb kreálni egy fals képzetet, hogy a szent grállt hordozzuk fillérekböl :smile53:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

----

xilop
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 165

Hozzászólás Szerző: xilop »

Itt rod aranycsapat, rézből😁, bevetésre készen, Cardas olajjal kenve.
Kezdetét veszi a puding próbája akció.
IMG_20250721_201523.jpg

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

chord_ írta:
2025.07.21., hétf. 19:21

Nem nyugszol, látom...
TJ hang a hifisón: kielemeztük akkor, és finoman, asszem úriember módjára közöltem azt, hogy minálunk párunknál otthon bizony sokkal-sokkal jobb hang van. Csembalón is, de nagyon. Azt fenntartom, hogy ő valamit középen megfogott, amit az überdrága szomszéd szobák nem hogy nem tudtak, de azt sem tudták, hogy mit nem tudnak a nagy hangzavarban... vagy inkább mást akartak mutatni, ez így jobban hangzik.

A többi Rev-nek címezve leginkább.

Csak hogy értsed már, mi ez az ellenkezés a tifajta hangokkal:
Az AN korszak végefelé, elmentünk egy barátommal az AN bemutatatóterembe, hogy ne csak a són halljuk az összeszerencsétlenkedett, bakancsos-hifisták-széttúrta rosszhangokat. Meg hátha veszünk mégis valamit.
Kedves volt a tag, tényleg, le a kalappal. Mondjuk fel voltunk öltözve rendesen, pont drága autóval mentünk, úszott a pénzszag a levegőben.:)
A lánc pontos összetételét nem tudtam akkor se, két dolgot jegyeztünk meg, hogy végén egy E volt akkor, kb. 10 éve, 30M árral, és a kábelezés, igen, a kábeles topicban vagyunk az kb, egy autó-árnyi volt. Összelőve, behangolva-akusztikázva a szett.

Mutatott valami jazz-cuccot, jól szólt, ahogy tudott, nem volt rossz, tényleg.
Aztán jött a mi két lemezünk. A barátom egy Liszt zongora-CD-t hozott, háááát, úgy csak-csak, valami hallatszott, de azért beszínezve erősen, meg olyan mű-alja, mű-teteje, loudnesses, ez a jó kifejezés. Gondoltuk, OK, biztos a forrás miatt van, nekünk akkor mindkettőnknek ML512 volt, hát ehhez az AN digit források nagyon-nagyon lent vannak, ez tény, ezen kár vitázni. De majd otthon, a jó forrással ebből még akár lehet valami, ezen spekuláltunk.
Aztán jött egy AliaVox SACD, az Altre Folia, ami azért nem egy polifon akrobatika egy ciszterci kolostorban, enyhén hatásvadász azzal a dobolással, de azért a Cardonai Katedrálisba csak elmentek felvenni.

youtu.be/5o30fetA9Rg

Hogy miért?, hát, az itt nem derült ki....
Katasztrofálisan sz@r volt. Meghökkentően. Semmi, de semmi nem jött le abból, ami miatt ezt a lemezt meg kellene venni, és naponta köszönőlevelet írni Savallnak meg a hangmérnöknek. Valami zsíros zizegés legfelül, amit a 8e HUF modifikált Vifa bizony nem tudott kezelni, akkor sem, ha ezüsttel volt tekerve; lent amolyan dummogó döngő-hifis-basszus.

Ezen annyira meghökkentünk, hogy a későbbiekben ez átment ijedséggé, és teljesen és véglegesen eltávolított a Kondo-AN-Csontos vonaltól. Mindkettőnket.
A tag is picit zavarban volt, mind forgatta az SACD bookletet, hátul meglátta, hogy 'Sony', mondta, hogy ja, értem már, miért így szólt....
Szegény. Lehet, nem tudta, hogy az SACD-ben a Sony keze ott van mindig??

Ez nem komponens-probléma volt. Nem rendszerprobléma. Nem kábelprobléma - bár a kábelek bizonyosan kiszolgálják ezt a fajta anti-hangzáshűséget. Ez kibékíthetetlen és összeegyeztethetetlen hifis észleléselméleti szakadék volt, amin híd nem létezik.
Mi teljesen másra gyúrunk. De totálisan. El nem tudom mondani, mennyire.
Soha nem fogod megérteni, mint ahogyan AliaVox lemezeket sem fogsz hallgatni, meg Monteverdit sem.
Prodigy?
Hajrá, sok sikert hozzá.

Nincs harag, remélem.
Nem folytatom, hogy milyen hang volt, amikor a barátomnál hozott ez a tag egy J-t, és még erősítőért is hazaszaladt.
Nem folytatom, hogy milyen volt a són az AN szobában, amikor egy normális Pergolesi Stabat Mater CD bekerült, nem pedig az az avíttas lemez, amit szoktak nyomni.
Nem folytatom, hogy milyennek hallottam az Avantgarde Acoustis tölcsér-szörnyedet.
Meg a 47 Lab, jaj, lenne mit írni pedig.

Jobb, ha békén hagyjuk egymást, és békében nyomjuk a saját hangjainkat, a saját blogjainkat a saját közönségünknek.
Elférünk a hifis Ég alatt.

Nem tudom, kinél jártatok an-t hallgatni, de valamit nem jól csinált.
legyél teljesen nyugodt, nagyon messze vagy ezektől. Avantgardetől főleg. De ezek nem is gyerekek kezébe valók.
Az külön muris, hogy Jenő erősítőjét most lekutyapicsázod (bár akkor dícsérted, az internet nem felejt).
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Gulka.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 396

Hozzászólás Szerző: Gulka. »

supravox írta:
2025.07.20., vas. 12:28
Ja és hát a heed kedvelők amúgy sem.foglalkoznak a kábelezéssel..
Vagy rosszul tudom? :D
Igen rosszul.
Nálam például beváltak a Zu és Hidiamond kábelek.
Így is szeretek zenéthallgatni. Mik vannak? ;)
Lindemann Limetree Network + Kenwood KT-5020L + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Beyerdynamic DT-880 + DT-990
Zu Audio Birth + Zu Audio Libtec + HiDiamond D2 / D3 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike M8 + Pro-Ject Dac Box E.

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1017

Hozzászólás Szerző: chord_ »

revox írta:
2025.07.21., hétf. 10:04

gyorsan az utolsót tudjuk le,mert az csak töltelék, etűd, a puding: ha a csembalódat meghallanád egy kicsit komolyabb rendszeren, Zsolt fején szétvernéd az erősítődet, amiért elhitette veled, hogy itt az oszlop vége, amikor még csak épp elkezdesz rá felkapaszkodni...

....

De a főszál:
kezdem ott,hogy berángattad TJ-t az elképzelésed mellé, ami nem annyira etikus, mert valójában nem sok olyan nézetet vallasz, amiben egyet tudna veled érteni, de ez a csúsztatás része nem érdekes.

De, ha már TJ előkerült. Ő az, akinek a rendszerének meghallgatása után szuperlatívuszokban beszéltél. Megette az egész hifi Showt, mennyire megmutatta a régi korhű és a modern felvételek közti különbséget, a régi mellett voksolva(stb... stb...), mint aki látta Elvist. Azt csak csendben jegyzem meg, egy ilyen hangot hazaviszel, tízszeresen hallod jobbnak, mint idegen közegben.

Felteszem a kérdést, ez hogy lehetséges? ....

Nos, ha megnézem a fentieket, nagyjából mindent felsoroltam, ami szerinted baromság és színez és brutális jelkondicionálást végez. Kérdezem én: akkor miért tetszett? :smile53: (a kérdés költői, csupán egy apró logikai bukfencre hívja fel a figyelmed) :smile53:
Nem nyugszol, látom...
TJ hang a hifisón: kielemeztük akkor, és finoman, asszem úriember módjára közöltem azt, hogy minálunk párunknál otthon bizony sokkal-sokkal jobb hang van. Csembalón is, de nagyon. Azt fenntartom, hogy ő valamit középen megfogott, amit az überdrága szomszéd szobák nem hogy nem tudtak, de azt sem tudták, hogy mit nem tudnak a nagy hangzavarban... vagy inkább mást akartak mutatni, ez így jobban hangzik.

A többi Rev-nek címezve leginkább.

Csak hogy értsed már, mi ez az ellenkezés a tifajta hangokkal:
Az AN korszak végefelé, elmentünk egy barátommal az AN bemutatatóterembe, hogy ne csak a són halljuk az összeszerencsétlenkedett, bakancsos-hifisták-széttúrta rosszhangokat. Meg hátha veszünk mégis valamit.
Kedves volt a tag, tényleg, le a kalappal. Mondjuk fel voltunk öltözve rendesen, pont drága autóval mentünk, úszott a pénzszag a levegőben.:)
A lánc pontos összetételét nem tudtam akkor se, két dolgot jegyeztünk meg, hogy végén egy E volt akkor, kb. 10 éve, 30M árral, és a kábelezés, igen, a kábeles topicban vagyunk az kb, egy autó-árnyi volt. Összelőve, behangolva-akusztikázva a szett.

Mutatott valami jazz-cuccot, jól szólt, ahogy tudott, nem volt rossz, tényleg.
Aztán jött a mi két lemezünk. A barátom egy Liszt zongora-CD-t hozott, háááát, úgy csak-csak, valami hallatszott, de azért beszínezve erősen, meg olyan mű-alja, mű-teteje, loudnesses, ez a jó kifejezés. Gondoltuk, OK, biztos a forrás miatt van, nekünk akkor mindkettőnknek ML512 volt, hát ehhez az AN digit források nagyon-nagyon lent vannak, ez tény, ezen kár vitázni. De majd otthon, a jó forrással ebből még akár lehet valami, ezen spekuláltunk.
Aztán jött egy AliaVox SACD, az Altre Folia, ami azért nem egy polifon akrobatika egy ciszterci kolostorban, enyhén hatásvadász azzal a dobolással, de azért a Cardonai Katedrálisba csak elmentek felvenni.

youtu.be/5o30fetA9Rg

Hogy miért?, hát, az itt nem derült ki....
Katasztrofálisan sz@r volt. Meghökkentően. Semmi, de semmi nem jött le abból, ami miatt ezt a lemezt meg kellene venni, és naponta köszönőlevelet írni Savallnak meg a hangmérnöknek. Valami zsíros zizegés legfelül, amit a 8e HUF modifikált Vifa bizony nem tudott kezelni, akkor sem, ha ezüsttel volt tekerve; lent amolyan dummogó döngő-hifis-basszus.

Ezen annyira meghökkentünk, hogy a későbbiekben ez átment ijedséggé, és teljesen és véglegesen eltávolított a Kondo-AN-Csontos vonaltól. Mindkettőnket.
A tag is picit zavarban volt, mind forgatta az SACD bookletet, hátul meglátta, hogy 'Sony', mondta, hogy ja, értem már, miért így szólt....
Szegény. Lehet, nem tudta, hogy az SACD-ben a Sony keze ott van mindig??

Ez nem komponens-probléma volt. Nem rendszerprobléma. Nem kábelprobléma - bár a kábelek bizonyosan kiszolgálják ezt a fajta anti-hangzáshűséget. Ez kibékíthetetlen és összeegyeztethetetlen hifis észleléselméleti szakadék volt, amin híd nem létezik.
Mi teljesen másra gyúrunk. De totálisan. El nem tudom mondani, mennyire.
Soha nem fogod megérteni, mint ahogyan AliaVox lemezeket sem fogsz hallgatni, meg Monteverdit sem.
Prodigy?
Hajrá, sok sikert hozzá.

Nincs harag, remélem.
Nem folytatom, hogy milyen hang volt, amikor a barátomnál hozott ez a tag egy J-t, és még erősítőért is hazaszaladt.
Nem folytatom, hogy milyen volt a són az AN szobában, amikor egy normális Pergolesi Stabat Mater CD bekerült, nem pedig az az avíttas lemez, amit szoktak nyomni.
Nem folytatom, hogy milyennek hallottam az Avantgarde Acoustis tölcsér-szörnyedet.
Meg a 47 Lab, jaj, lenne mit írni pedig.

Jobb, ha békén hagyjuk egymást, és békében nyomjuk a saját hangjainkat, a saját blogjainkat a saját közönségünknek.
Elférünk a hifis Ég alatt.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 446

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

szabo_pitty írta:
2025.07.21., hétf. 07:15
Sziasztok!

Milyen kábelt javasoltok, Marantz SR7005 és Monitor Audio Silver 200 közé?

A kiegyenlített hangzást kedvelem, lágy magastartománnyal. Az általam hallgatott zenék, meglehetősen vegyes képet mutatnak. Leginkább synthpop, de hangszeres zene is van a repertoárja, klasszikus és jazz is befigyel, néha.

UP-OCC?

Előre is köszönöm a válaszokat!
Milyen hosszú kellene?

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

hogy SM se kapjon infarktust:

nyilván,ez a drót nem képes kiváltani pl egy FAL-hoz használt ezüstöt. Sőt, a hangFAL tudásának csak fő mozzanatai nyerhetők ki vele, az alapok. De ezek az alapok se annyira rossz dolgok. De való igaz, messze elmarad attól a produkciótól,amiért érdemes egy ilyen hangFALba beruházni. Viszont,ha valaki nem sajnálja a pénzt Kondo ezüstökre ellocsolni, akkor olyan élményben lesz része, amit nagyon kevés helyen tud beszerezni. Én még keveset láttam ahhoz,hogy tudjak mondani egy másik konfigot, ami azt tudja, amit egy ilyen kábelrendszerbe illesztett FAL, Kondoval meghajtva.
Megpendítenek egy húrt és olyan rezgések követik (a levegő is megrezeg), amit vélhetően nem is hallottak a stúdióban,hogy a lemezen maradt. Nem is hallhatták, mert inkább érezni lehet, mint hallani. (én ezt hibának éltem meg, valsz nem megfelelően megfeszített húr,de nem érteni gitárul). De hallgattam vele csembalót is (ha már az az etalon)... Borzalmasan hátborzongató rezgésekkel van tele a szoba. félelmetes jelenlétérzet. és, bár ami nekem van csembalómuzsika, elég középszerű, mint zene, a felvétel miatt egy bemutatón elég sok száj tátva maradna. Őszinte leszek, az enyém is tátva maradt. De ez a borzalmasan valóságos hangreprodukció, de inkább mondok rezgésreprodukciót, már-már félelmetesen hat az emberre. Megtörténik az, hogy összekeveredik a valóság a konzervvel (inkább fordítva, akonzerv a valósággal) és valami kimondhatatlan feszültséget szül, ami van amikor spanol és élvezettel éled át, de van, amikor feszéjez, depresszál (nem a megszokott hifis kategóriák és jellemzések :D de létező jelenség. aki még emlékszik Carboncopyra, egyszer ezt részletezte nekem, hogy Kürthynél utál leülni zenét hallagtni, mert 5-10 perc után valami megmagyarázhatatlan szonrongás tör rá). Nos, ezért van nálam a B rendszer lebutítva, elég egy "kínzóeszköz" és nem akarunk mindig "szenvedni" :rolleyes: (bár,hozzáteszem, a B olyan mértékű kínzásra nem lenn képes, mint az A, akárhogy faragom )

a leírtak alapján bárki el tudja ezt képzelni? kizárt dolog, teljességgel lehetetlen. De, ha egyszer valaki meghallgatná és kivennénk a képletből az ezüsKondokat, sírva könyörögne, hogy tegyük vissza és soha többet nem lenne kérdése, a drága kábelekről :rolleyes:
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

szabo_pitty írta:
2025.07.21., hétf. 10:57

Szimpatikus dolgokat írnak róla, a neten. Magyar oldalon, nem is találtam, semmit, csak külföldin. Az a bajom, hogy jó lenne, ha a centernek is ugyanolyan kábelezése lenne, mint a frontoknak!
vegyél hosszabbat és jut mindehova. a 60f (18 méter) nem sokkal drágább,kb 4 ezerrel. bárhova jó kell legyen.
ha szintipopozol, bár attól már elrugaszkodottabb de hallgattunk vele chemichal brotherst is ( https://www.youtube.com/watch?v=p_VITDR68oU ) ott is szépen, különválasztva,de nem szétszedve hozta a különböző sávokat. A mélymassza helyett simán kottázható volt az isten tudja hány sáv az alsó szegmnesben is, de nem volt eltolva a tonalitása.

ami fix, a készülékekből jobbat nem tud csinálni, de legalább igyekszik azok tudását nem elferdítve kommunikálni.

Nem mondtam ,de volt, amikor egy kisebb Celestion dobozt kötttünk be vele (a zászlóshajó FAL egy másik véglet, a felső csúcsokat bomábázza). Azzal is értelmesen meg tudott szólalni.

persze, az ilyen ajánlás minidg csak egy ajánlás, a júzerek igényei nem azonosak, de ez a madzag kb nem csinál semmit, csak teszi a dolgát és ez manapság luxus az olcsó érában.

találtam egy fotót... a kicsi és a NAGY :) ezekkel működött

Kép
halfnote.hu

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

revox írta:
2025.07.21., hétf. 10:22
szabo_pitty írta:
2025.07.21., hétf. 09:15
Erről, mit lehet tudni?
túl sokat én se tudok. Az Analog Audioban találtam egy két méteres szettet és amikor már a felét kipakoltuk az ottani bemutató-rendszernek, ezzel kötöttem be az ottani hangfalakat, egy egyszerű harman/kardon CD és erősítő társaságában. Nem éreztem a hangjában semmi mesterkéltséget és egész kiegyenlítetten szólt, ami sokszor nem mondható el az alsó szegmensről (mindig akarnak valami pluszt belevinni,de az sokszor inkább mínusz).
úgy találtam rá az ebayn (máshol nem találtam ilyen drótot), hogy én is gondolkodom, a médiamartktos olcsó drótok kicserélésén, valami szintén olcsó,de strapabíróbb és semleges drótra. Még nem tudom,meddig megyek el, de ez is egy lehetséges megoldás.
Szimpatikus dolgokat írnak róla, a neten. Magyar oldalon, nem is találtam, semmit, csak külföldin. Az a bajom, hogy jó lenne, ha a centernek is ugyanolyan kábelezése lenne, mint a frontoknak!
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

szabo_pitty írta:
2025.07.21., hétf. 09:15
revox írta:
2025.07.21., hétf. 07:32
szabo_pitty írta:
2025.07.21., hétf. 07:15
Sziasztok!

Milyen kábelt javasoltok, Marantz SR7005 és Monitor Audio Silver 200 közé?

A kiegyenlített hangzást kedvelem, lágy magastartománnyal. Az általam hallgatott zenék, meglehetősen vegyes képet mutatnak. Leginkább synthpop, de hangszeres zene is van a repertoárja, klasszikus és jazz is befigyel, néha.

UP-OCC?

Előre is köszönöm a válaszokat!
https://www.ebay.com/itm/203997920075?_ ... R-T0p7eFZg
Erről, mit lehet tudni?
túl sokat én se tudok. Az Analog Audioban találtam egy két méteres szettet és amikor már a felét kipakoltuk az ottani bemutató-rendszernek, ezzel kötöttem be az ottani hangfalakat, egy egyszerű harman/kardon CD és erősítő társaságában. Nem éreztem a hangjában semmi mesterkéltséget és egész kiegyenlítetten szólt, ami sokszor nem mondható el az alsó szegmensről (mindig akarnak valami pluszt belevinni,de az sokszor inkább mínusz).
úgy találtam rá az ebayn (máshol nem találtam ilyen drótot), hogy én is gondolkodom, a médiamartktos olcsó drótok kicserélésén, valami szintén olcsó,de strapabíróbb és semleges drótra. Még nem tudom,meddig megyek el, de ez is egy lehetséges megoldás.
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

chord_ írta:
2025.07.20., vas. 16:47

ez a Vz / Csontos hisztéria elég jól el lett magyarázva,
...
pl., hogy a krumpli DVD játszó is überf@sza a csodálatos drótokkal, akkor bizony, ott brutális jelkondicionálás történik, vagyis, ők igenis szeretik a drótjaik hangját, azt a fajta színezést, és lelkesen, bár kissé monokultúrás módon ismételgetik folyamatosan, én ezt tisztelem, mindenféle hifis lelkesedést tisztelek, ezért is csináljuk, nem?, csakhogy itt inkább ismét TJ-t idézem, miszerint nem a drótok csinálják a zenét...

A Heed ezt pontosan tudja, és oda helyezi a hangsúlyt, ahová kell, ahová sok halandó észlelése nem ér el, ez utóbbi elég jól lejött az elmúlt pár hétben.
na, hogy ne maradj árván, de telefonnal a francnak van kedve bíbelődni.

gyorsan az utolsót tudjuk le,mert az csak töltelék, etűd, a puding: ha a csembalódat meghallanád egy kicsit komolyabb rendszeren, Zsolt fején szétvernéd az erősítődet, amiért elhitette veled, hogy itt az oszlop vége, amikor még csak épp elkezdesz rá felkapaszkodni :rolleyes: de legalább megtetted az első lépést. De példát vehetnél márkatársaidról, akik tudják, hogy jó hangot vettek, de nem képzelik, hogy itt a vége, nincs tovább. Hogy értsük, én is használok TMP erősítőket, melyek kategóriában kimagaslóak, de nem képzelem, hogy itt a vége. (a héten kapom meg a vadi nyú Quanticot,Eddig a demó volt nálam kölcsön. Szinte izgalmasabb,mint valami nagy dögöt beszerezni :D )

....

De a főszál:
kezdem ott,hogy berángattad TJ-t az elképzelésed mellé, ami nem annyira etikus, mert valójában nem sok olyan nézetet vallasz, amiben egyet tudna veled érteni, de ez a csúsztatás része nem érdekes.

De, ha már TJ előkerült. Ő az, akinek a rendszerének meghallgatása után szuperlatívuszokban beszéltél. Megette az egész hifi Showt, mennyire megmutatta a régi korhű és a modern felvételek közti különbséget, a régi mellett voksolva(stb... stb...), mint aki látta Elvist. Azt csak csendben jegyzem meg, egy ilyen hangot hazaviszel, tízszeresen hallod jobbnak, mint idegen közegben.

Felteszem a kérdést, ez hogy lehetséges? Mert aki csak kicsit is figyel, az tudja, hogy TJ évtizedek óta a Kondo által megépített Audio Note (JP) Ongakut tekinti egyféle referenciának és annak a megépítési szellemiségét (ami nem mondható el mindenkiről, de az most nem érdekes)

Visszakanyarodva a megépítés minőségére (a készülék csinálja a zenét), a TJ megjegyzését én inkább a fentiek szerint fordítom le. (apró megjegyzés, TJ nem másol, TJ csak a szellemiséget érzi magáénak, de saját ötleteket valósít meg)

De nézzük kicsit tételesebben azt a néhány alkatrészt, vagyis kiemelve párat, amiről egyáltalán tudom, hogy mi :D

Kezdjük a drótoknál, hogy ON legyen. A feltett képen az AN SPe ezüstmadzag van, de tudjuk jól, hogy a rendszere egyéb pontjain, pl hangfalkábel, interkkonekt, a Kondo KSL ezüstöket használja. A transzformátorokat nem nehéz kitalálni, hogy a TANGO gyártmánya (láttszik a fotón), melyeket Kondo is használt, jóformán az összes készülékében. A potmétert külön tudom, hogy ugyanazt a potmétert sikerült TJ-nek beszreznie, ami az original Ongakuban is volt.
E mellé a demókhoz szélessávú hangsugárzót használt szupertweetrerekkel, ami azért nem esik távol attól a csontosi felfofgástól, amit kritizálsz. Pl, az Analog Audio (merlin utód) cégére is egy szélessávú hangFAL volt a Kondok mellett. De jómagam is rendelkezek néhány párral a tölcsérek mellett.

De ez még semmit nem jelent. De az, hogy olyanok, akiknek volt már randevúja egy értelmesen összerakott Audio Note (UK JP, mindegy kb a beszélgetés ezen szintjén) rendszerrel, mind arról számoltak be, hogy TJ megérkezett, azt kapjuk, amit egy jó triódás rendszertől (és még a triódákat se kell cserélgetni).

Nos, ha megnézem a fentieket, nagyjából mindent felsoroltam, ami szerinted baromság és színez és brutális jelkondicionálást végez. Kérdezem én: akkor miért tetszett? :smile53: (a kérdés költői, csupán egy apró logikai bukfencre hívja fel a figyelmed) :smile53:
halfnote.hu

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”