Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Viszont kell egy jól felszerelt muhely meg némi lakatos szakértelem.
Nem tudom, ki hogy van vele.. én biztosan nem engednék lakatos közelébe hangkart

Vendég

Lemezjátszó

Lehet kenegetni varjúhájjal is,de attól még ugyanaz a közepes minőségű csapágy marad benne ami nem egy nagy durranás.
Nem véletlen, hogy akik (OL) egy kicsit is értik a dolgukat, komolyabb szinten a csapágyhoz is hozzányúlnak. Addig maximum az ellensúlytartó MOD-jának és jobb minőségű külső-belső kábelnek van értelme.

alfaati

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: alfaati »

Regásoknak megtaláltam az audiomods-on a KIT csomagot ami már barátságosabb árú mint a kész Audiomods kar. Mikrométerrel a kész Audiomods kar $1500.- a KIT viszont £295,- mikrométerel! Mikrométer nélkul "csak" 215.- ami szerintem nem rosz. Viszont kell egy jól felszerelt muhely meg némi lakatos szakértelem. De elég korrekt az útmutató a KIT felhasználásához. A Michell technoweight £70 Plusz posta, ezzel osszehasonlítva a KIT mikrométer nélkul elég korrekten árazott szerintem.

http://www.audiomods.co.uk/armbuild.pdf

http://www.audiomods.co.uk/armkits.html

alfaati

Lemezjátszó

aggódni kezdtem: -megrendelés: 12-én
-utalás:13-án
-áru 30-án, 17 nap alatt...
De ma megérkezett légipostával !

nézd meg a csomagoláson légyszi a pecsétet (a bélyeg kornyékén lesz). Kivancsi vagyok mikor adtak fel!

elektrorudi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: elektrorudi »

Tisztelt Urak,Rendeltem egy hangszedőt interneten ettől a cégtől:
WSS  Williams Schallplattennadel Shop.
Az árát 03.13-án átutaltam.
Ma 03.28. van (15. nap), és se hangszedőm, se pénzem.
Van valakinek valami tapasztalata ezzel a céggel kapcsolatban?
Köszi.

természetesen Nekem van tapasztalatom a céggel, és Csak pozitív!

SOHASEM volt Velük gondom, sem minőségi, -sem anyagi jellegű reklamáció formájában!

Számomra roppant furcsa a dolog, mert az Én tanácsomra rendelted meg a hangszedőt, - amely tranzakciónak a menetét természetesen nem ismerem, de kérlek írj privátot Nekem ha némi várakozás után sem kapod meg a terméket.

üdv.

Tisztelt Uraim,
Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget. Különösen NJ_ -nek, :foto: aki ajánlotta ezt a hangszedőt. Sajnálom, hogy ilyen majrés voltam, de tényleg aggódni kezdtem:
-megrendelés: 12-én
-utalás:13-án
-áru 30-án, 17 nap alatt...
De ma megérkezett légipostával !
Nem szoktam külföldről rendelni, ezért éreztem magam kiszolgáltatottnak, tehetetlennek. Pl. Magyarországról (vidékről) rendeltem a minap mikrofonokat, és 2(!) nap alatt ideért 240km távolságból. Jó, jó, németország 1000 km..., így az első 8 napban még nem aggódtam...
A csomagolása meglehetősen puritán (már megint az elvárásaim...), de ennyi pénzért nem várhatok bikfa dobozt...
Nos, holnap beszerelem, és várom a csodát...
... és maradok hű olvasója ennek a remek oldalnak.
üdv:
elektrorudi

alfaati

Lemezjátszó

"Drilling an arm tube

This does have sonic advantages. The pattern and number of holes isn’t critical, but
there are mechanical and sonic advantages in the spiral drilling with graduated hole
sizes that we’ve developed. The exact layout and size depends on the target mass and
the range of cartridge compliance aimed for. Michell and Origin Live now drill/slot
their armtubes. We started in 2003. Enough said."

http://www.audiomods.co.uk/regaNotes2.pdf

ahogy írja Jeff, spiralisan kell elhelyezkedniuk, és még más fontos tenyezo is van.
azt is írja, hogy mostmár az Origin Live is kifurkalja a karjait mert rajottek így jobb.

alfaati

Lemezjátszó

Könnyű kar kontra nehéz kar… 
Láttam pár Rega Mod nál kifurakodják a kart. ...Gondolom, hogy könnyítsenek rajt, de miért is?? Miért jó a kis tömegű kar, amikor a hangszedők jó része inkább egy nagyobb tömegű karban érzi jól magát…

jól mondja Krizsi. Elsosorban a kar rezonancia csokkentése a cél a furatokkal. Nagyon úgy tunik, hogy az sem mindegy mennyi, mekkor és hol vannak azok a furatok...

http://www.audiomods.co.uk/completearms.html

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 758

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Láttam pár Rega Mod nál kifurakodják a kart. ...Gondolom, hogy könnyítsenek rajt, de miért is?? Miért jó a kis tömegű kar, amikor a hangszedők jó része inkább egy nagyobb tömegű karban érzi jól magát…

Lehet kenegetni varjúhájjal is,de attól még ugyanaz a közepes minőségű csapágy marad benne ami nem egy nagy durranás.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1014

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: csövi »

Szerintem nem a könnyítés miatt furkodják, inkább a kar rezonanciák csökkentése miatt.
És ha megtömöm valamivel vagy valami vérzéscsillapító anyaggal lefestem az nem jobb csillapítás...
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

krizsi_l
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 69
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: krizsi_l »

Szerintem nem a könnyítés miatt furkodják, inkább a kar rezonanciák csökkentése miatt.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1014

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: csövi »

Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 418

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: greenbio »

WSS Williams Schallplattennadel Shop.
Köszi.

Rendeltem már tőlük, kicsit több ideig tartott a szállítás, mint kellett volna, de ettől eltekintve semmi baj nem volt.

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

Köszi.

természetesen Nekem van tapasztalatom a céggel, és Csak pozitív!

SOHASEM volt Velük gondom, sem minőségi, -sem anyagi jellegű reklamáció formájában!

Számomra roppant furcsa a dolog, mert az Én tanácsomra rendelted meg a hangszedőt, - amely tranzakciónak a menetét természetesen nem ismerem, de kérlek írj privátot Nekem ha némi várakozás után sem kapod meg a terméket.

üdv.
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

elektrorudi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: elektrorudi »

Tisztelt Urak,
Rendeltem egy hangszedőt interneten ettől a cégtől:
Köszi.

Vendég

Lemezjátszó

Müködik a hangerő is rendben Kicseréltem a csavarokat alura mert valami vas volt benne teljesen felvolt mágnesezödve meg nem is volt jó hozzá.

mustang74
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: mustang74 »

Sziasztok!
Nekem van egy Videoton GSP-309 típusú lemezjátszóm. Működik rendesen de kíváncsi lennék, hogy más pick-up -ot is lehet-e beletenni és javítani lehet-e vele a hangminőségen.

Vendég

Lemezjátszó

Szerintetek kiprobálhatom ezt a Klipsch Ruby-t az integrált erősítőmel MC állásba?Az erősítő MC bemenete 50Ohm-os és 100uV-os.Ez a Klipsch Ruby ha jól tudom 0.2mV-os a lezáró impedenciát nem tudom.Meg jó lenne tudni hány g-ra állitsam a tűnyomást.
Természeten, hiszen ez egy alacsonykimenetű mozgótekercses.
imp 2 ohm, tracking 1.8g, line contact vital elliptical diamond
A 'tracking' az a force akar lenni:) A tűnyomással foglalkozzanak a tűprofil tervezők, hithű analógosok jobb, ha nem gondolkodnak rajta (sokkal nagyobb, mint amit az átlagember elképzel :lol!:

Köszi :foto: Ilyen hanszedő van ebbe a játékosba.
Holnap bekötöm

Vendég

Lemezjátszó

Szerintetek kiprobálhatom ezt a Klipsch Ruby-t az integrált erősítőmel MC állásba?Az erősítő MC bemenete 50Ohm-os és 100uV-os.Ez a Klipsch Ruby ha jól tudom 0.2mV-os a lezáró impedenciát nem tudom.Meg jó lenne tudni hány g-ra állitsam a tűnyomást.
Természeten, hiszen ez egy alacsonykimenetű mozgótekercses.
imp 2 ohm, tracking 1.8g, line contact vital elliptical diamond
A 'tracking' az a force akar lenni:) A tűnyomással foglalkozzanak a tűprofil tervezők, hithű analógosok jobb, ha nem gondolkodnak rajta (sokkal nagyobb, mint amit az átlagember elképzel :foto:

Vendég

Lemezjátszó

Vendég

Lemezjátszó

Vendég

Lemezjátszó

Ennyit találtam a Klipsch Ruby-ról Ezüst tekercses vagy mi :foto:

Vendég

Lemezjátszó

Van egy ilyen szép eredeti állapotú 160MK1 is Kis retrozás

Vendég

Lemezjátszó

Ismeri valaki a Klipsch Ruby hangszedőt?Technikai infó kellene róla

Vendég

Lemezjátszó

Múltkor Biginek is volt egy eladó de nála mindig drágább minden az átlagnál. Kereskedő

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2732

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Azok a faházas Grado-k nagyon jók,jól harmonizálnak a Thorens-el ,sajnos árban :foto:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”