Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ami volt rajta az MDF-böl van csak az másik karhoz van.

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

... nagy baj ha tömörfából csinálom a kardeszkát a 126-ra? Nem találok most ilyen rétegeltet.
alapjában véve semmi sem baj, bár ha jól akarod csinálni, akkor Ez nem kívánságműsor. Mondjuk láttam & hallottam pont Thorenset trepni-lemez rétegelt kar'deszkával' ... és nem is szólt (annyira) rosszul, igaz ... (elég nagybetűvel) a függesztett alváz és tányér alapos módosításával ...

a Thorensed ugye csillapított a külsőleg generált mechanikus rezgésektől (persze nem mindegyiktől, de ez itt & most lényegtelen) saját felfüggesztésével, az Új kardeszka platform pedig egyelőre Nem, és majd be kell illeszteni ebbe a rendszerbe;

< általánosan fogalmazva nem jó ötlet izolálni a hangkart a függesztett alváztól. >

ahol a hangszedő tűje érinti a barázdát, ott a két 'rendszer' találkozik. Ekkor elkerülendő, hogy a hangkar és a tányér/alap két különálló rezonancia-frekvencián dolgozzon. Így ugyanis fizikailag mindig van egy viszonylagos mozgás a hangkar alapja (kardeszka) és a tányér között, és röviden & tömören az Nem jó. Az a Jó, amely kombinációval ez leginkább elkerülhető ...
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

Vendég

Lemezjátszó

Kábelsarúkat mivel érdemes megtisztittani az oxidációtol és szennyeződésektöl?Ilyen van a közeli üzletbe.
http://www.wolf.hu/index.php?id=tk460
Szerintetek ezek a WOLF'S cuccok használhatóak erre a célra?

A lötyöket hagyjuk,inkább fémgyapottal kellene megtisztítani.AZ OBI-ban lehet kapni különböző finomságúakat.

Oké de a kis hüvelybe,hogy fér be a gyapot? Az az a gyapot amit a csöszerelök is használnak a rézcsövet azzal szokták megtisztittani forrasztás elött?Félix nagy baj ha tömörfából csinálom a kardeszkát a 126-ra?Nem találok most ilyen rétegeltet.

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Kábelsarúkat mivel érdemes megtisztittani az oxidációtol és szennyeződésektöl?Ilyen van a közeli üzletbe.

A lötyöket hagyjuk,inkább fémgyapottal kellene megtisztítani.AZ OBI-ban lehet kapni különböző finomságúakat.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Vendég

Lemezjátszó

Kábelsarúkat mivel érdemes megtisztittani az oxidációtol és szennyeződésektöl?
Ilyen van a közeli üzletbe.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1362

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

kezdőként amikor 100 rugó kb a felső határ egy lejátszóban akkor nem feltétlen úgy tervezek hogy ebbe 140 ezerért veszek tűt...   

Ha ennyi a kereted, akkor a korábban belinkelt
PRO-JECT 1Xpression III lemezjátszó + Ortofon 510MK II MM hangszedő
75 ezerért jó választásnak látszik. Remélhetőleg a magyar változaton is akril tányér és karbon kar van. A rendszer gyenge pontja szerintem az Ortofon 510-es hangszedő, ez a lemezjátszó azért ennél jobbat érdemel, mondjuk egy Grado Prestige Blue-t, Ortofon VinylMaster Red-et, Ortofon 2M Blue-t vagy ha telik rá, egy Goldring G1012-t.

A másik értelmes megoldás a Cambridge TT50 lenne, ugyanezekkel a hangszedőkkel. A baj csak az, hogy a TT50 + AT95E jóval többe kerül, mint az akciós Pro-Ject Xpression III.

Nemrég kaptam a hírt egy topictársunktól, hogy a TT 50-es CA lemezjátszó gyár(ta)tása megszűnt.
RIP.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

peterstar
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: peterstar »

Szervusztok! 
Tudtok valahol Budapesten olyan helyet, ahol hangszedő tűjét meg tudják vizsgálni mikroszóppal?

Köszönöm!

Nekem van tűvizsgáló mikroszkópom.Nálam megnézheted Zuglóban.

Rendben, köszönöm!
Majd küldök privát üzenetet!

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Szervusztok! 
Tudtok valahol Budapesten olyan helyet, ahol hangszedő tűjét meg tudják vizsgálni mikroszóppal?

Köszönöm!

Nekem van tűvizsgáló mikroszkópom.Nálam megnézheted Zuglóban.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

toti71
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: toti71 »

Godoltam rá, de az szinte kifoghatatlan használtan.

zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

CA Azur 640P Phono pre-amplifier az én - olcsó - ajánlatom.
Köszönöm , megfontolom (már megfordult nekem is a fejemben).
A Musical Fidelity X LPS-ről mi a véleményetek (azon kívül, hogy jól néz ki), lehet, hogy tudnék egyet?

Primare-het nem gondolkodtál egyébként Primare-ban?
Igaz használtam - szerintem - ritkán van.

peterstar
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: peterstar »

Szervusztok!

Köszönöm!

toti71
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Köszönöm , megfontolom (már megfordult nekem is a fejemben).
A Musical Fidelity X LPS-ről mi a véleményetek (azon kívül, hogy jól néz ki), lehet, hogy tudnék egyet?

zene:
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Lenne egy kérdésem (bár sejtem a választ):Normális áron be tudnék szerzni egy Ortofon T10-es trafót, ez kiszolgálná az Eroica LX-t, vagy illesztési problémák lennének?
(Jelenleg egy ProJect Phono Box-al megy, és az gyenge.)

toti71
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Köszönöm a hozzászólásokat, valahogy én is erre a megállapításra jutattottam, hogy sem minőségben, sem impedanciában nem illeszkedne, de jó a külső megerősítés . A Hiragát ha lehet kihagynám, sajnos HEED most nincs eladó.

zene:

Vendég

Lemezjátszó

Lenne egy kérdésem (bár sejtem a választ):Normális áron be tudnék szerzni egy Ortofon T10-es trafót, ez kiszolgálná az Eroica LX-t, vagy illesztési problémák lennének?

Az Ortofon trafók közül csak a T5 illeszkedne, csak az minőségben a Goldinghez kevés. Persze, mihez képest... a Project box mellett minden bizonnyal abszolút nyerő lenne. A komolyabb illesztőtrafók vagy "headamp"-ok egyre drágábbak, ezért a láncod szintéjén jobb MC bemenetes phonóban érdemes gondolkodni (ezen a fronton szokott csatát nyerni például a Heed). Esetleg, ha kifogsz egy jól sikerült, igényes alkatrészekből épitett DIY Hiragát... bár az az áramkör nem egy életbiztosítás a hangszedők számára.

Gyenge pont még a Thorensed gyári karja, amit az Eroica (és a legtöbb mozgótekercses!) nem kedvel. Még egy alap RB250 is jelentős előrelépés lenne.

Vendég

Lemezjátszó

Nem illeszkedne, neked 100ohm körüli lezárás kell.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

A T10-es is igen gyenge hangilag.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

toti71
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Lenne egy kérdésem (bár sejtem a választ):
Normális áron be tudnék szerzni egy Ortofon T10-es trafót, ez kiszolgálná az Eroica LX-t, vagy illesztési problémák lennének?

zene:

Vendég

Lemezjátszó

Szóval létezik olyan kar amelyik letesteli a zöld kábelt?

Thorens TD-146-nál létezik.A zöld kábelen van egy plusz sarú ami a Shellre van rádugva.

Vendég

Lemezjátszó

Ilyent lehet itthon kapni valahol?

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 323
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: vlaca »

Szia!

Igen az OMB3-al is berregett. Most így jó müxik rendesen csak fura a plusz drót
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb

Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com

natilla
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 26

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: natilla »

Ezt már a kezdetektől tapasztalod?
Nálam nem volt ilyen gond, még akkor sem ha a földelő vezetéket nem kötöttem be.
Linn
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 202
Naim Nap 200
Optoma HD
Cambridge Audio BD
Arcam AVR
ProAc Response D25
Focal Aria 926
Exposure Classic XXII
Synthesis Nimis
PMC GB1
Sugden CD21 A21
Revox A77
Akai 650D

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Az ortofon oldalán van egy faq ott írják hohgy a zöld vezetéket le kell testelni. Ezt a karnak nem kellene autómatikusan megtennie?
Létezik ilyen megoldás is, csak abból könnyen lehet földhurok. Emiatt rendes hangkarból külön földelővezeték jön ki, ami más dróttal nincs gyárilag össszekötve.

Van külön föld vezeték az LVX-ben is az be is van kötve a phono földelő csavarjára. A pickup csavarja le van testelve ehhez, de ha nincs hozzákötve a pickup zöldje akkor berreg.
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404

Vendég

Lemezjátszó

Az ortofon oldalán van egy faq ott írják hohgy a zöld vezetéket le kell testelni. Ezt a karnak nem kellene autómatikusan megtennie?
Létezik ilyen megoldás is, csak abból könnyen lehet földhurok. Emiatt rendes hangkarból külön földelővezeték jön ki, ami más dróttal nincs gyárilag össszekötve.

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Sziasztok!

Volt egy gond a lemezjátszómnál. Normál hangerőnél "berregés" jött a hangfalakból. Ha hozzáértem a karhoz vagy a phono házához akkor felerősödött.
Egy barátom elmodta hogyan keressem a hibát. Elvileg valami földeletlenség az ok. A phono, phono kábel, kar kábel rendben volt. Egyetlen dolog volt hibás. A pickup zöld vezetéke(right signal ground) nem volt kapcsolatban a kar földdel. Ezt egy kis dróttal letesteltem a kar csavarjához és megszűnt a probléma.
Az lenne a kérdésem hogy erre van valami "official" megoldás? Ez így kicsit fura hogy egy plusz kábel jön ki a pickup hátuljáról. (Másik ortofon pu-val is próbáltam annál is ugyanez a helyzet.) Az ortofon oldalán van egy faq ott írják hohgy a zöld vezetéket le kell testelni. Ezt a karnak nem kellene autómatikusan megtennie?
Linn LVX karom van és azon nincs letestelve. A pu csavarjai testelődnek de azokra meg belül nincs rákötve a test. A ház meg műanyag.
Szóval létezik olyan kar amelyik letesteli a zöld kábelt?

-Stax SRM1MK2PRO>SR-404

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”