Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
"Gyógyszertári alkohollal, de még jobb isopropyl alkohollal használni"
etilalkohollal tilos, izopropil alkohollal ajánlott!
Ezt kifejtenéd bővebben ?
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Lemezjátszó
Már jó pár hónapja használok olyan terméket mint a mr. clean, kinézetre ua., tisztítási tulajdonságai ua. (mármint a falon, mert csak ott tudom ellenőrizni, mert nincs tű mikroszkópom), valamint összetevőire ua. A márka most nem ugrik be de ua. az Unilever gyártja.
Ja, most jut eszembe, van egy sok éves Shure m95 ed-m aminek a tűje !fekete! volt a rárakódott szennytől mikor hozzám került, pár "merítés" a mrclean akármibe és tiszta lett a tű, és hasonlóan szól, mint az új m97xe-m. (dettó a tű geometriája)
Egyébként meg mindenki azt használ amit akar. Csak leírtam, hogy színre szagra ua. terméket lehet itthon is kapni (blabla kopolimert).
De ha valaki beszerez Mr.Clean-t hasonlítsuk össze az itthon kapható mr. clean-nekkel!
- peterson
- V.I.P.
- Értékelés: 795
Lemezjátszó
A Mr. Clean Magic Eraser-t feltétlen kipróbálom.Kérdés, ezt az Oznow-t lehet-e kapni nálunk, és ha nem, honnan a legegyszerűbb rendelni.
Ha tudsz beszerzés forrást, szerintem többünket érdekelne a Mr. Clean.
azt, hogy Mit & Hol lehet kapni Magyarországon, de nyugodtan hozzáteszem zömmel Európában, Én sajnos nem tudom ... De,
ha legközelebb ""hazajutok"" (US), és a türelmetek még töretlen, akkor hozok magammal pár doboz ""szivacsot"" és ingyen és bérmentve elküldöm az érdeklődőknek kipróbálásra. A Mikort még Ne kérdezzétek ...
persze csak akkor, ha Ez & Így ilyen formában megfelel a Közjó érdekeinek! :vazeg:
Látom, Jani itt is előfordulsz, és a hozzáállásod sem válozott! :lol!: :lol!:
Senna (Laci) :lol!:
azért a Laci - Peterson párosítás kellően egyértelmű, nem vagyok egy feledékeny fajta, részben a clamp - Mat kérdéseidre léptem vissza, ahol egy befejezetlen ügyet hagytunk ...
:lol!:
Azt az ügyet majd ott is tárgyaljuk tovább! (otthonról)
De az igaz: itt egy "kicsit" nagyobb az élet... és a hangulat is kicsit más... :vazeg:
Lemezjátszó
A Mr. Clean Magic Eraser-t feltétlen kipróbálom.Kérdés, ezt az Oznow-t lehet-e kapni nálunk, és ha nem, honnan a legegyszerűbb rendelni.
azt, hogy Mit & Hol lehet kapni Magyarországon, de nyugodtan hozzáteszem zömmel Európában, Én sajnos nem tudom ... De,
ha legközelebb ""hazajutok"" (US), és a türelmetek még töretlen, akkor hozok magammal pár doboz ""szivacsot"" és ingyen és bérmentve elküldöm az érdeklődőknek kipróbálásra. A Mikort még Ne kérdezzétek ...
persze csak akkor, ha Ez & Így ilyen formában megfelel a Közjó érdekeinek! :lol!:
Látom, Jani itt is előfordulsz, és a hozzáállásod sem válozott! :lol!:
Senna (Laci)
azért a Laci - Peterson párosítás kellően egyértelmű, nem vagyok egy feledékeny fajta, részben a clamp - Mat kérdéseidre léptem vissza, ahol egy befejezetlen ügyet hagytunk ...
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
- peterson
- V.I.P.
Lemezjátszó
persze csak akkor, ha Ez & Így ilyen formában megfelel a Közjó érdekeinek! :lol!:
Látom, Jani itt is előfordulsz, és a hozzáállásod sem válozott! :lol!:
Senna (Laci)
Lemezjátszó
Szvsz. mindegyik DM ésatöbbi árusít épp ugyanolyan csak más nevű abrazív tisztító "szivacsokat". Pár százas tétel. És ugyanazt tudja mint a mr clean.
"SZvSZ ... ugyanazt tudja mint a mr. Clean."
használtad már? összehasonlítottad Őket? ellenőrizted? mit és mivel? stb.
ezen a vékony jégen óvatosságra intelek, mert néha túl nagy értékek forognak kockán ahhoz, hogy pusztán feltételezésekből kiindulva hibás konklúziót hirdessünk;
""a feltételezés a kudarc szülőanyja"" ...
főleg egy annyira kritikus területen mint a stylus, (vagy akár a record-barázda).
Én azt semmiféleképpen nem vállalom fel, hogy bárki az általam Itt és Akárhol leírtak -így olvasottak alapján a Magic Eraser antológiájára mást használjon, pusztán azért mert hozzá hasonló(nak hiszi!). A Magic Eraser melamine kopolimer-nek kitaposott, jól publikált, -és ajánlásokkal tűzdelt útja van, sok mikroszkópos képpel, hiteles tapasztalatokkal a Zyx Universe-től indulva, az Allaerts Finish-en és a Miyabi Takeda-n át a Trani Orpheus-ig. Tudom, jogos, a ""hazai-körülmények"" zöme más, de mindenkinek az értékei azok a Saját értékei, a stylus fényezett szárnyai azok Amik, és Mindenki a saját felelősségére használ bármit;
így azt mondom,
<< ÉN CSAKIS A MAGIC ERASER-T AJÁNLOM, SEMMI MÁS H-A-S-O-N-L-Ó-T. >>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
Lemezjátszó
Szvsz. mindegyik DM ésatöbbi árusít épp ugyanolyan csak más nevű abrazív tisztító "szivacsokat". Pár százas tétel. És ugyanazt tudja mint a mr clean.
Lemezjátszó
persze csak akkor, ha Ez & Így ilyen formában megfelel a Közjó érdekeinek!
- Speedy Gonzales
- V.I.P.
- Értékelés: 218
Lemezjátszó
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference
Lemezjátszó
Japánból olcsóbb ide küldeni, mint megfordítva... mennyit is keres egy japán postás? És mennyit egy magyar?[/offtopic]
15kg-s csomag Magyarországról amerikába 48.000.-Ft.
Ez sok, vagy kevés?
Én nemrégiben akartam küldeni Ausztráliába egy kb. 35 kg-os csomagot, szállító céggel, repülővel háztól házig. Itthon vett valaki valamit az egyik ausztráliai házába tőlem.
A szállítás 55 eFt lett volna háztól a kinti reptérig (3 napon belül). A kinti egyéb költség ennek a duplája lett volna. Ebben semmiféle kinti vám és egyéb adó ktsg. még nem volt benne.
Így aztán nem lett kiküldve. Maradt a személyes poggyászként való kiszállítás - ingyen.
Kicsit súlyos poggyász volt, de legalább olcsó.
És nem tűnt el!!! Kint beüzemelte és boldogan hívott, hogy milyen szuperül szól a rendszere.
Itthon meg se hallgatta, megbízott bennem, hogy jót ajánlok neki.
Nem csalódott. (mondjuk vett már egyet s mást előtte tőlem, így túl nagy kockázatot nem vállalt) :lol!:
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Lemezjátszó
Onzow Japánból:http://href.hu/x/b647
OFFTOPIC:
ALL Europe area : GBP2.79Japánból olcsóbb ide küldeni, mint megfordítva... mennyit is keres egy japán postás? És mennyit egy magyar?
15kg-s csomag Magyarországról amerikába 48.000.-Ft.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Lemezjátszó
Onzow Japánból:http://href.hu/x/b647
OFFTOPIC:
ALL Europe area : GBP2.79Japánból olcsóbb ide küldeni, mint megfordítva... mennyit is keres egy japán postás? És mennyit egy magyar?
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Lemezjátszó
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
Lemezjátszó
Végre!Mármint valaki megemlíti ezt a tűtisztító eljárást!
Köszi!
Korábban is volt már ezekről a zselékről szó. Én az Extremephono-féle zselét (is) használom.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
Nem hiszem, hogy Onzow zselét Mo-on bárki is forgalmazna, de a netről könnyen elérhető. Ugyanilyen és egyaránt jól működő zselét kínál az Extremephono is Solid State Stylus Cleaner néven, jóval alacsonyabb áron:
http://www.extremephono.com/Stylus_Cleaner.htm
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
A bekapcsolt erősítő sokat segít a kíméletes mozdulatok begyakorlására.
Lemezjátszó
átlag hazai hifi-körülmények között
Az milyen?
Lemezjátszó
(A "mr. cleen magic eraser" csak nem valami Mr.Clean termék akar lenni? A tökéletes zsíroldó?)
Egész pontosan erről a termékről van szó:
http://www.mrclean.com/en_US/magic-eraser.do
Nagyon részletes angol nyelvű leirás a tűtisztitóként való felhasználáshoz: http://www.high-endaudio.com/Magic.html
NJ_ oldalankénti tűpucolása átlag hazai hifi-körülmények között mindenképpen erős túlzás....
Lemezjátszó
Fiúk, koncentráljunk az információra éhes olvasók, hifitanoncok tájékoztatására,
Triviális dolgokat írok a rutinos lp fun-oknak, de ha már szóba került a tűtisztító kefe, egy - két saját fogás, ami nincs benne a Szalai cikkben:
1. A 8-10 lemezoldal helyett én a lemezoldalankénti tisztítás ajánlom. (A cikk is írja, hogy vagy sűrűbben.) Mivel gyakran digitalizálok lemezt, ilyenkor a kínosan precíz tisztítás alapvető követelmény. A tapasztalatom az, hogy alapos vákuumos lemezmosást (VPI) követő lejátszás után, ha újra tisztítom a tűt, egy pici nyom szinte mindig ott van a tűtisztító kefén. Az a 10 másodperces tűtisztítás tehát bele kell férjen minden lemezoldal indítása előtt, ha azt szeretnénk, hogy hosszú életű legyen a drága hangszedő.
2. Ha nem tökéletes a szemünk, használjunk órás lupét. Így garantáltan mindent látunk a tisztítás közben (például a pici kosznyomot is). A szemüveg szerintem nem elég.
3. A tisztítófolyadékot a legegyszerűbb szemcseppentővel felvinni a kefére.
4. Néha a tűtisztító kefét is tisztítani kell. Erre én egy rövidre visszavágott pici lapos ecsetet használok.
5. Ne a karbakra tedd a hangkart, ha tisztítod a tűt, mert így még óvatos mozdulatoknál is nagyobb erővel terhelheted a tűt, mint ami egészséges. Tedd a tányér és a karbak közé félúton, így megemelkedik a kar, tehát a beállított tűerőnél nagyobb terhelés nem adódhat. (Persze a hirtelen mozdulatok kerülendők.)
6. Nem kell feltétlen huzigálni a kefét a tisztításnál. Elég csak beleérintgetni, vagyis pici függőleges mozdulatokat végezni. (Ezt egyébként Forgó Béla, a Gyrophon lemezjátszó gyártója ajánlotta, és szerintem igaza van.)
Csak egy kiegészítés, ami a Szalai Laci fále cikkből is kimaradt: az ONZOW!
Talán ez a legkíméletesebb tűtisztító eljárás! Csak beleengedem a karliftel a tűt a gélbe, ill. ezzel ki is emelem. Nem kell kefélni, nem kell alkohol ami rossz esetben felfuthat a tűszáron... Érdekes milyen kevesen említik, alkalmazzák, pedig egy átlag hangszedőhöz képest olcsó is!
Végre!
Mármint valaki megemlíti ezt a tűtisztító eljárást!
Köszi!
(A "mr. cleen magic eraser" csak nem valami Mr.Clean termék akar lenni?
A tökéletes zsíroldó?)
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Lemezjátszó
A képen egy LINN ARKIV tisztítás előtt. És ez egy zárt hangszedő!!!
Ugyanez a hangszedő tisztítás után.
Lemezjátszó
1. Ő 8-10 oldalanként a folyadékos tűtisztítást ajánlotta. Természetesen a száraz tűtisztítás minden lejátszás után és előtt ajánlott.
2-3. Egyéni kivitelezés.
4. Igen, de sajnos az sem elég.
5. Amennyiben a bak rögzíti is a kart és nem csak tartja, igen.
Kellően gyakorlottaknak ez nem okoz gondot. A bekapcsolt erősítő sokat segít a kíméletes mozdulatok begyakorlására.
6. Is-is.
Amúgy sajnos elég sok hangszedő tűt láttam már mikroszkóp alatt, a sajátjaimat is beleértve. Én igyekszem a saját tűmet a lehető legtisztábban tartani, de ennek ellenére a mikroszkópos vizsgálatok alkalmával igen erősen ráégett "göbökkel" lehet találkozni a tű hátsó oldalán. Ezt a ráégett szennyeződést csak fizikai behatással lehet eltávolítani.
Senkinek nem ajánlom, hogy megpróbálja! Semmiféle nagyítóval ezek a szennyeződések nem láthatók. Javasolt a hangszedők évenkénti mikroszkópos átvizsgálása, tisztítása. Nem beszélve a mágneskör által összegyűjtött vasreszelék eltávolítása. Ezeket csak megfelelő fényerejű és felbontású sztereó mikroszkóp alatt nagy hozzáértéssel lehet elvégezni végzetes károkozás nélkül.
A képen egy LINN ARKIV tisztítás előtt. És ez egy zárt hangszedő!!!
- hifis
- Törzsvendég
- Értékelés: 356
Lemezjátszó
A Mr. Clean Magic Eraser-t feltétlen kipróbálom.
Kérdés, ezt az Oznow-t lehet-e kapni nálunk, és ha nem, honnan a legegyszerűbb rendelni.
Lemezjátszó
És hogy kerül az alkohol a lemezre?
Miután ezt a sok marhaságot elolvasták, rálöttyintik a felejtés céljából elfogyasztandó whiskeyt )
akkor sem értem, hogy hogyan kerül ide a sellak.
2. Pont úgy, mint az etilalkohol tiltása tűpucolásnál
- peterson
- V.I.P.
Lemezjátszó
Triviális dolgokat írok a rutinos lp fun-oknak...
A tűtisztitásról NJ_ írta le a frankót, itt:
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=19369&st=20