Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
még AtcBp-nél is megcsináltuk a régi NAD302 vs JA66C tesztet.
nem a jungson hype miatt ( :foto: ), de lényegesen jobb mint a NAD...
:kiraly:
Sztereó erősitők
nem a jungson hype miatt ( :foto: ), de lényegesen jobb mint a NAD...
:kiraly:
-
Vendég
Sztereó erősitők
igen, kicsit azért melegedtek is az erősítők a teszt előtt.
A 3020-nak még 1-2 óra járatás is olyan, mintha egy átlag félvezetőst hidegen hallgatnál. De nem akarok meggyőzni senkit, nem árulok ilyet:) Használtat venni mindig kockázatos, az önjelölt konyhaasztal-modifikátorok országában különösen. Itt még a gyári állapotú Linn Sondek is különlegességnek számít:D
Sztereó erősitők
nem a jungson hype miatt ( :kiraly: ), de lényegesen jobb mint a NAD...
Gondolom odavittétek, bekapcsoltátok aztán hadd halljuk:)
igen, kicsit azért melegedtek is az erősítők a teszt előtt.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
-
Vendég
Sztereó erősitők
Gondolom odavittétek, bekapcsoltátok aztán hadd halljuk:)
Annakidején rengeteg NAD3020-at adtak el világszerte, vajon miért nincs velük sehol tele az apró?
Sztereó erősitők
Érdemes megpróbálni a régiek még tudtak valamit... És jobb az ár érték arányuk. Ha most újban akarnál ilyen készüléket venni... legalább 120-150 E kategóriában kellene gondolkodnod... A NAD tényleg jó lehet...
Oldschool rulez :foto:
Egy NAD/Jungson tesztet bárkinek csinálunk,ha kell.
Volt már ilyen egyébként.
A Jungson lényegesen jobban teljesített.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
-
Vendég
Sztereó erősitők
Utánanéztem a Sugdennek, melyik változatra gondoltatok? A régire, vagy amit most lehet kapni kb. 2.400 fontért? :kiraly:
Jól szól az új is, de 2400 angol fontért rendesen túl van árazva...
/Lásd trane kiegészítését./
-
Vendég
Sztereó erősitők
DE és HA 1 kb. olyan minőségű sztereo erőlködőt keresel hozzá, mint maga a hfal, a hificicin hirdet vki 1 unison unico-t phono-val 185eft-ért - hát ez a minimum :foto: komolyan a sugden a21a jó lehet, DE az 'L' szériás legyen, 1ébként nem fogják szeretni 1mást :kiraly:
Triangle dobozokat nem éppen mostanában hallottam, de aláírom: könnyen lehet, hogy ez a csöves kombó messze jobb választás ide bármiféle félvezetősnél. Bár a kategóriájában egyszerűen megkerülhetetlen, a NAD 3020-at magam se gondolnám komolyan, viszont mivel talán sokan ismerik, helyes irányként hivatkoztam rá. Az általam felsoroltak közül a NAIT a legnagyobb kérdőjel. /->atc: Sajnos a régi szériában van esély hibás illetve kiszáradt kondis darabot venni. Egy használt erősítő állapota sok tényezőtől függ. Hozzá nem értő csak akkor mehet biztosra, ha az eladó visszavásárlási garanciát vállal rá vagy annyiért adja, amibe beleférhet a korrekt javítás. A hangját teljesen tönkre lehet vágni egyetlen rossz hangminőségű pufferkondival.../
Sztereó erősitők
Nem akarok senkit megbántani, de ezek a régi NAD gépek már túl vannak hypolva, szerintem nem érnek meg 30 ezeret, a mostani gépek jobbak hangban, még ha többe is kerülnek 10-20 ezer forinttal...
Mivel van egy sajátom,így bármikor szívesen megmutatjuk mindkettőt.
Veszélyesnek tartom már ezeket a régi erősítőket.Elég egy kontkat hiba és ugrott a magassugárzó.Sajnos tapasztalatból írom. :kiraly:
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
-
Vendég
Sztereó erősitők
Nem akarok senkit megbántani, de ezek a régi NAD gépek már túl vannak hypolva, szerintem nem érnek meg 30 ezeret, a mostani gépek jobbak hangban, még ha többe is kerülnek 10-20 ezer forinttal...
Sztereó erősitők
Érdemes megpróbálni a régiek még tudtak valamit... És jobb az ár érték arányuk. Ha most újban akarnál ilyen készüléket venni... legalább 120-150 E kategóriában kellene gondolkodnod... A NAD tényleg jó lehet...
Oldschool rulez :kiraly:
Egy NAD/Jungson tesztet bárkinek csinálunk,ha kell.
Volt már ilyen egyébként.
A Jungson lényegesen jobban teljesített.
Webáruház:
Sztereó erősitők
palinak pedig nait... XS :kiraly:
Bár az a fejlesztés nem jönne ki 30-ból... Olive szériás is jó lehet nait 3, ebay-en kilehet fogni igen jó áron.
Hifim: Úgy is csak röhögnétek...
Sztereó erősitők
ja és ha van kb 30 e ft-om akkor mit érdemes venni?
NAD 3020 (csak a régi betűjelzés nélküli!)
Denon PMA 260, esetleg PMA 320 (ezeknek kissé elektronikusabb a hangja, nem annyira kiegyenlitett, emiatt a CD-játszók egy részét és általában a számítógépes hangkártyákat nem szereti)
Oldschool rulez :kiraly:
Hifim: Úgy is csak röhögnétek...
Köszönöm a tanácsokat, sejtettem, hogy előbb kérdezni érdemes, mielőtt kiadom a pénzt.
Én is szívesen szánnék 30.000-t fejlesztésre, de attól tartok valóban nem sokra mennék vele. Azért én rájöttem az átverési kísérletre :foto:
Utánanéztem a Sugdennek, melyik változatra gondoltatok? A régire, vagy amit most lehet kapni kb. 2.400 fontért? :kiraly:
Sztereó erősitők
Köszönöm a tanácsokat, sejtettem, hogy előbb kérdezni érdemes, mielőtt kiadom a pénzt.
Én is szívesen szánnék 30.000-t fejlesztésre, de attól tartok valóban nem sokra mennék vele. Azért én rájöttem az átverési kísérletre :foto:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- nehai
- Törzsvendég

- Értékelés: 232
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Na vazze, bta jól bekavart itt nekünk :foto: Kicsi félre értés volt Trane, ugyanis 30e-ért Zember keres erősítőt, viszont bta pali92-nak válaszolt üzenetére reagáltam, amire te is, csak én ezt észre sem vettem, ő nála nyilván nem ennyi a limit, bocsi Trane :kiraly:
Sztereó erősitők
Olvassál már előtte, 30e-van rá neki. :kiraly:
Ti aztán jól elbeszéltek egymás mellett :foto:,akinek 30 van annak nincs triangle-je,a trianglésnek nem tudom mennyi van de biztos 30-nál több ha váltani akar,vagy nem tudom,már teljesen belezavarodok én is.
Sztereó erősitők
Denon PMA 260, esetleg PMA 320 (ezeknek kissé elektronikusabb a hangja, nem annyira kiegyenlitett, emiatt a CD-játszók egy részét és általában a számítógépes hangkártyákat nem szereti)
Ezt annyira én nem eröltetném.
Teli vannak már kontakthibákkal ennyi idősen.
A kondik is kiszáradóban vannak.Nekem is van egy,így tudom mit beszélek.
A Jungson JA66C nem egy kategóriával komolyabb.
Webáruház:
-
Vendég
Sztereó erősitők
... habár a Triangle dobozok inkább csöveseket szeretnek maguk előtt tudni. Ha már mindenképpen félvezetős, akkor a NAD 3020 is jó irány. A H/K semmiképpen.
-
Vendég
Sztereó erősitők
Bár a legjobban most egy ebay-es Linn LK100 izgat
Sokal inkább a létező legolcsóbb NAIM... pláne, ha olyan integráltat keresel, amit egy darabig nem kell lecserélni és nem kell hozzá külön phonót venni (mert nem elég jó). Sajnos, a legrégebbi NAIT-eknek kicsi a teljesitménye, neked nem valószínű, hogy elég lesz. Esetleg, ha jó áron kifogsz egy Sugden A21 integráltat...
-
Vendég
Sztereó erősitők
Sztereó erősitők
Köszi az infót de meg szeretném csináltatni a Sony-t is mert így nem tudom eladni sem nemhogy... Aztán jöhet a Luxman... :kiraly: :foto:
Kellene nekem egy MEGBÍZHATÓ (!) hifi szerviz Budapesten vagy környékén!
Az a baja az erősítőmnek (Sony F411R )hogy mikor bekapcsolom akkor a jobb oldali hangfal serceg majd ez elhalkul de az a hangfal továbbra is gyengébben szól. A másik hibája meg hogy a bal hangfallal van, hogy mikor bekapcsolom néha nem szólal meg csak akkor ha tekergetem a hangerőszabályzót.
Mitől vannak ezek a problémák? A nyáron volt szervizben (Fulltone) ott azt mondta egy nagy darab fickó hogy "óóó ez nem probléma ki kell cserélni a hangerőszabályzó potmétert". Tett is bele új motoros potit de kb. 2 hónap múlva újra kezdte ráadásul a motor sem megy az erősítőben... Szóval az oldalon nagyon eladták magukat, de nem tudták jól megcsinálni.
Egyáltalán érdemes megcsináltatni?
Ha valaki tud tényleg megbízható szervizt akik megtalálják és jól megcsinálják a hibát (talán meg garanciát is vállalnak rá) azt nagyon megköszönném!
Üllő-n van a Soner Audio....keresd Krahling (Kréling) Zoltánt....
nagyon szépen köszönöm
Egy kicsit tanácstalan vagyok, Nektek biztos van ötletetetek. Minden tanácsot szívesen veszek, főleg így karácsony előtt :foto:
A rendszerem látható itt lent, mivel 90%-ban zenét hallgatok, azt gondoltam, hogy a stereo vonalat kéne erősíteni, méghozzá egy végerősítővel. Van is néhány jelöltem, akár itt is találnék, ha nagyon körülnézek, de még nem hallgatóztam. Bár a legjobban most egy ebay-es Linn LK100 izgat, megfizethető áron van, de sajnos nem ismerem jól, meghallgatni meg nem lehet ugye. (Akinek erről van tapasztalata, ne tartsa vissza.)
Aztán az merült fel bennem, hogy úgyis akarok LP felé is elmozdulni (van is egy régi Piom, de ezt lecserélem majd, meg sok régi lemezem), tehát akkor jó lenne egy stereo integrált, amiben van phono is, és elég jól szól ahhoz, meg van benne annyi erő is, hogy végerősítőként dobjon a hm hangfalam hangján. Aki hallotta már ezt a H/K-t, az tudja, hogy azért ez zenén sem rossz, és a 2x110W sem kevés, de nekem 60m2-es nappali/étkezőben kell hallgatóznom, és azért ott sok hang elfér :kiraly:
Ilyen integráltról viszont nincs semmi ötletem, ráadásul az anyagi lehetőségek sem korlátlanok. Talán egyetlen jelöltem van: Accuphase, amit itt is lehet kapni. Találtam jónak tűnő NAD-ot is, de nincs benne phono.
Szóval a lényeg, hogy melyik a jobb irány? És ha egyik, akkor ott mi? Ráadásul ne legyen nagyon drága sem, az viszont nem baj, ha régi.
Sztereó erősitők
Egy kicsit tanácstalan vagyok, Nektek biztos van ötletetetek. Minden tanácsot szívesen veszek, főleg így karácsony előtt :foto:
A rendszerem látható itt lent, mivel 90%-ban zenét hallgatok, azt gondoltam, hogy a stereo vonalat kéne erősíteni, méghozzá egy végerősítővel. Van is néhány jelöltem, akár itt is találnék, ha nagyon körülnézek, de még nem hallgatóztam. Bár a legjobban most egy ebay-es Linn LK100 izgat, megfizethető áron van, de sajnos nem ismerem jól, meghallgatni meg nem lehet ugye. (Akinek erről van tapasztalata, ne tartsa vissza.)
Aztán az merült fel bennem, hogy úgyis akarok LP felé is elmozdulni (van is egy régi Piom, de ezt lecserélem majd, meg sok régi lemezem), tehát akkor jó lenne egy stereo integrált, amiben van phono is, és elég jól szól ahhoz, meg van benne annyi erő is, hogy végerősítőként dobjon a hm hangfalam hangján. Aki hallotta már ezt a H/K-t, az tudja, hogy azért ez zenén sem rossz, és a 2x110W sem kevés, de nekem 60m2-es nappali/étkezőben kell hallgatóznom, és azért ott sok hang elfér :kiraly:
Ilyen integráltról viszont nincs semmi ötletem, ráadásul az anyagi lehetőségek sem korlátlanok. Talán egyetlen jelöltem van: Accuphase, amit itt is lehet kapni. Találtam jónak tűnő NAD-ot is, de nincs benne phono.
Szóval a lényeg, hogy melyik a jobb irány? És ha egyik, akkor ott mi? Ráadásul ne legyen nagyon drága sem, az viszont nem baj, ha régi.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Sztereó erősitők
Köszi az infót de meg szeretném csináltatni a Sony-t is mert így nem tudom eladni sem nemhogy... Aztán jöhet a Luxman... :kiraly: :foto:
Az a baja az erősítőmnek (Sony F411R )hogy mikor bekapcsolom akkor a jobb oldali hangfal serceg majd ez elhalkul de az a hangfal továbbra is gyengébben szól. A másik hibája meg hogy a bal hangfallal van, hogy mikor bekapcsolom néha nem szólal meg csak akkor ha tekergetem a hangerőszabályzót.
Mitől vannak ezek a problémák? A nyáron volt szervizben (Fulltone) ott azt mondta egy nagy darab fickó hogy "óóó ez nem probléma ki kell cserélni a hangerőszabályzó potmétert". Tett is bele új motoros potit de kb. 2 hónap múlva újra kezdte ráadásul a motor sem megy az erősítőben... Szóval az oldalon nagyon eladták magukat, de nem tudták jól megcsinálni.
Ha valaki tud tényleg megbízható szervizt akik megtalálják és jól megcsinálják a hibát (talán meg garanciát is vállalnak rá) azt nagyon megköszönném!
Üllő-n van a Soner Audio....keresd Krahling (Kréling) Zoltánt....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
-
Vendég
Sztereó erősitők
Szerintem nem cserélték ki csak szétszedték és megpucolták vagy csak befujták kontakt sprével.A benenetválasztónak és a többinek is ilyen baja lehet azok okozhatják ezeket a néha sercegő stb. hibákat.
Sztereó erősitők