Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Cd játszók
doky:Válaszoltak már az Marantz 5400-ra?
Milyen a közmegítélése?
Sajnos nem nagyon van senkinek... vagy akinek van az nem osztja meg velem a véleményét és tapasztalatait.
Annyit kigugliztam hogy jó a hangja... de hangosnak találják páran az "optikáját ill. mechanikáját".
De nem tudom hogy ez mennyire zavaró...
Külhonban azt mondják hogy jó ár/érték arányú készülék.
Sajnos amíg a CA. dvd-m nem kel el addig nem tudok lépni ez ügyben (nem szaporíthatom itthon az elektronikák számát... mert repülök).
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Cd játszók
Szerintük VAM 1202/21 LD fej kellene hozzá, és azt nem tudják beszerezni.
Itt van egy:
http://hifi4me.de/static/philips-philip ... ml?session
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Cd játszók
Ez van benne: USHER CD-100 CDM 12.3
Tudom hogy ez nem az de meg kell kérdezni tőlük... hátha tudnak szerezni...
Remélem sikerül a dolog!!! :foto:
Köszi szépen!
Most hoztam el a cuccot a szervízből és azt mondták, hogy nem CDM 12.3-as van benne . Szerintük VAM 1202/21 LD fej kellene hozzá, és azt nem tudják beszerezni.
Na futok azért még egy kört vele.
Még egyszer köszi a segítséget!
Zsolt
DVD: Pioneer dv-lx50 / CD: UsherAudio CD-100 / Erősítő: Denon AVR-1804 / Deck: Sony TC-K361 / Front: Cabasse Jersey / Center: Cabasse Socoa / Sur: Cabasse Pico / Sub: XTZ 99W10.16 / Kábel: QED, Neotech
Cd játszók
doky:
Válaszoltak már az Marantz 5400-ra?
Milyen a közmegítélése?
Hifim: Úgy is csak röhögnétek...
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Cd játszók
Hali!
Segítséget szeretnék kérni a következőben:
van egy Usher Audio CD-100-as CD játszóm, ami megadta magát.
Szóval CD-fej beszerzéssel kapcsolatban szeretnék segítséget/ötletet kérni.
Előre is köszi,
Zsolt
Ez van benne: USHER CD-100 CDM 12.3
Tudom hogy ez nem az de meg kell kérdezni tőlük... hátha tudnak szerezni...
Remélem sikerül a dolog!!!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Cd játszók
Hali!
Segítséget szeretnék kérni a következőben:
van egy Usher Audio CD-100-as CD játszóm, ami megadta magát. Elvittem egy szervízbe, ahol kiderült, hogy fejet kell cserélni benne. Sikerült is nagy nehezen fejet szereznem az importőrtől (megjegyzem a szervíz nem állt a helyzet magaslatán, 2 hónapba került nekik kideríteni a hibát és NEM megrendelni az alkatrészt, amit így nekem kellett beszerezni és bevinni nekik - ). Most kiderült, hogy nem jó a fej és nincs is hozzá való (az Ushernek sincs és a szervíz sem tud szerezni - most már 4 hónapnál tartok ).
Philips mechnakikáról van szó (elméletileg), meg próbálom kideríteni holnap, hogy milyenről.
Szóval CD-fej beszerzéssel kapcsolatban szeretnék segítséget/ötletet kérni.
Előre is köszi,
Zsolt
DVD: Pioneer dv-lx50 / CD: UsherAudio CD-100 / Erősítő: Denon AVR-1804 / Deck: Sony TC-K361 / Front: Cabasse Jersey / Center: Cabasse Socoa / Sur: Cabasse Pico / Sub: XTZ 99W10.16 / Kábel: QED, Neotech
Cd játszók
Koszonom a valaszokat. Akkor ez nem az en vonalam...
Cd játszók
ACM 9 vagy AMC 9, van ilyen? Hasznalt mar valaki ilyet? Vagy egyaltalan latott? Aproban azt irtak rola anno, hogy rendkivul finom, nagyon reszletezo hangja van. Most errol a jatekosrol gyujtenek infokat, eddig nem sok sikerrel.
http://www.amchome.com/
Én a CD játszóik közül a CD8-ast ismerem, amit a CVT-3030-as erősítővel hallottam. Hát lehet, hogy erre mondják azt, hogy "hosszan hallgatható" hang meg hogy "analógos" hangú CD játszó (ettől a kifejezéstől egyébként is rosszul vagyok), de számomra dinamikátlan, lassú, lompos és sávhatárolt volt ez a cucc.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Cd játszók
ACM 9 vagy AMC 9, van ilyen? Hasznalt mar valaki ilyet? Vagy egyaltalan latott? Aproban azt irtak rola anno, hogy rendkivul finom, nagyon reszletezo hangja van. Most errol a jatekosrol gyujtenek infokat, eddig nem sok sikerrel.
Sajnos, még nem hallottam szólni, így csak a hifi lapokban megjelent írásokkal tudnék segíteni. 2001-es HFC-ben 200 fontos árával és az érte nyújtott puha, vonzó és könnyed hangjával best buy volt az AMC CD9/DAC8. Egy 1995-ös portugál audio show-n az AMC CDM7/Audio Note DAC3 "adta a legjobb hangot" (Heed elő- végfokkal és B&W CDM1-gyel). Biztosan nem lehet olyan rossz gép! Szerintem "nad"-os vonal.
Persze hallani kellene rendszerben, s az is lényeg, milyen elvárásaid vannak vele szemben.
Cd játszók
Cd játszók
A Denon DCD 480-ról mi a véleményetek?
A Denon jóóó Pont volt egy ilyenem, most cimborámnál muzsikál eddig teljes megelégedésével. Nem egy finomkodó szerkezet amúgy. A Roland Thrash Metal torzító minden hangját megkapod, de a smooth jazz nem a kedvence.
Cd játszók
A Denon DCD 480-ról mi a véleményetek?
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Cd játszók
A H/K lejátszókról /CD/ mi aközvélekedés ? vagy
Szerintem is jó készülékek általában (ellentétben a dvd játékosokkal).
És az árukat is elég jól tartják, így befektetésnek sem utolsó...
Cd játszók
Szia!
Sajnos a közvélekedést nem tudom, de én is kíváncsi lennék rá!
Nekem is van egy H/K HD750-es cd játszóm és nagyon tetszik a "szereplése"! Igaz, kicsit halkabb, mint a többi (talán alacsonyabb a kimenetei jelszint?), nem tudom, viszont szép analógos, teres hangja van. Talán dinamikában nem éri el mondjuk egy Pio szintjét - szerintem. A mikródinamikája, a halk, hangos részek bemutatása, a szöszölések, mocorgások, közönség bemutatása, megjelenítése viszont nagyon tetszik.
Cd játszók
Cd játszók
Ismeri valaki a Sony CDP-XE800-as vagy a CDP-XB930-as CD játszót?
Mikori gyártásúak lehetnek és milyen hangzásbeli irányt képviselnek?
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables
Cd játszók
Nem teljesen így, de megtörtént, egy másik cd (dvd) játékost bekötve a rendszerbe, a jelenség nem volt hallható, megpróbálok keríteni egy külső dac -ot, ha azzal is megmarad a jelenség akkor az analóg fokozat kizárható lesz.
Cd játszók
Köszönöm a gyors választ, először én is analóg fokozatra gondoltam, úgyhogy kicseréltem az összes elkót ami szóba jöhet, de semmi változás, bár pár kondit még nem cseréltem mivel nem volt kéznél, ezek az opamp -ok körül vannak, 1 bipolár elkó, és pár polyprop kondi, ezekkel fogom folytatni hátha...
Másra nem tudok gondolni egyenlőre.
Esetleg el kéne vinni a gépet egy másik rendszerbe meghallgatni.
Hátha nem is a CD játszó a ludas a dologban.
Cd játszók
Az elmélet: öreg a pick-up, a játékos kb. 13 éves, gondolom a pick-up is (CDM 12.2), a fenti esetben a sok hangszer nagy hangerőn több adatot jelent, (gondolom én) mivel a hibajavító már nem tudja a több hibát kezelni bizonyos részeket levág, eltüntet. Ha jól gondolom akkor egy pick-up cserével megoldható a probléma, de jól gondolom?
Nem jól gondolod!
A bitrate független a zenei tartalomtól.
A hibát máshol kell keresni.
Inkább az analóg fokozatokban.
Köszönöm a gyors választ,
először én is analóg fokozatra gondoltam, úgyhogy kicseréltem az összes elkót ami szóba jöhet, de semmi változás, bár pár kondit még nem cseréltem mivel nem volt kéznél, ezek az opamp -ok körül vannak, 1 bipolár elkó, és pár polyprop kondi, ezekkel fogom folytatni hátha...
Másra nem tudok gondolni egyenlőre.
Cd játszók
Az elmélet: öreg a pick-up, a játékos kb. 13 éves, gondolom a pick-up is (CDM 12.2), a fenti esetben a sok hangszer nagy hangerőn több adatot jelent, (gondolom én) mivel a hibajavító már nem tudja a több hibát kezelni bizonyos részeket levág, eltüntet. Ha jól gondolom akkor egy pick-up cserével megoldható a probléma, de jól gondolom?
Nem jól gondolod!
A bitrate független a zenei tartalomtól.
A hibát máshol kell keresni.
Inkább az analóg fokozatokban.
Cd játszók
Sziasztok,
szeretném megosztani egy elméletem, egy cd játszónál tapasztalt jelenséggel (hibával) kapcsolatban, kiváncsi vagyok, hogy szerintetek jól gondolom-e.
A jelenség: sokhangszeres, nagy kivezérlésű trackeknél (szinfónikus metál) magasba húzás és a mélyek teljes eltűnése tapasztalható, ha kevés hangszer kis hangerővel van jelen akkor csudálatosan szól.
- hifis
- Törzsvendég
- Értékelés: 356
Cd játszók
Annyi minden számit... Akár egy tápkábel is tud csodát művelni...
Ezzel messzemenően egyetértek. Nálam történetesen azóta tetszik igazán a digitális vonal, amióta a hálózati kábelekre is áldoztam elegendő energiát (és pénzt).
Cd játszók
A wadia az egy cd lejátszó akar lenni?
Cd játszót értek alatta, de nem én hoztam fel, csövi említi pár hozzászólással korábban. Igaz ő Wadia dac-ról ír.
Wadiát hallotam és nem tetszett...igaz akkor már nagyon Kuzmáztam.
Wadia futóművet Én is "hallottam" (nem is egyet) és Nekem nagyon tetszett...
IGAZ, GNSC modifikált volt (plus nehéz VRDS Teac tányérral) a külső Wadia DAC-al együtt, AT&T interfészen aural symphonics optimism v.2 st optikai kábellel összekötve...pedig akkor már MicroSeiki-ztrem. :kiraly:
Ez nem vitakérdés, pusztán ténymegállapítás. :taps:
Az a Wadia már lehetett jó páros. Annyi minden számit... Akár egy tápkábel is tud csodát művelni...
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Cd játszók
A wadia az egy cd lejátszó akar lenni?
Cd játszót értek alatta, de nem én hoztam fel, csövi említi pár hozzászólással korábban. Igaz ő Wadia dac-ról ír.
Wadiát hallotam és nem tetszett...igaz akkor már nagyon Kuzmáztam. :kiraly:
Wadia futóművet Én is "hallottam" (nem is egyet) és Nekem nagyon tetszett...
IGAZ, GNSC modifikált volt (plus nehéz VRDS Teac tányérral) a külső Wadia DAC-al együtt, AT&T interfészen aural symphonics optimism v.2 st optikai kábellel összekötve...pedig akkor már MicroSeiki-ztrem. :taps:
Ez nem vitakérdés, pusztán ténymegállapítás.
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
Cd játszók
Hogy egy példát mondjak. Nekem legjobban audio interfésznek (lehetne hangkártyának is nevezni), a Metric Halo ULN2 készülék jött be. Ennek, én sem tudom miért, van 12V-os és 24V-os tápbemenete is, sőt táp nélkül. a fire-wire vezetéken keresztül a laptopról meghajtva is működik. Nálam csak a 24V-os tápról az igazi, a többi esetben egyszerűen leül a zene, a bugi vugi faktor lényegesen rosszabb, ha nem így használom.De még mondhatnék számtalan példát, mennyi részlet számít, és többnyire nagyobb súllyal, mint mondjuk cd játszó vonalon.
Második kérdésedre a válasz: Sonic Studio Amarra player Macbook laptopon.
Értem.
Pedig ez nem filléres cucc.