Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: AVX »

Tegnap eltöltöttem egy pár órát az Atc-ben két erősítőt hallgatva.  
Jungson JA66 vs. JA88E

Az első pár kommersz könnyűzenei felvételnél alig volt különbség a kettő között, mindkettő nagyon jól szólt. Az idő teltével egyre több felvétellel próbáltuk és itt-ott voltak gyenge pontjai a JA66-nak, bizonyos zenékkel. (gitárhang, csilingelő magasak – persze ez is csak a másikkal kontrasztba állítva értendő)  A legtöbb felvételnél alig lehetett érezni a differenciát. Összességében talán egy kicsit jobb volt a stereo képe a 88-asnak & szerethetőbb melegebb volt a hangja, persze csak kis mértékben. A legnagyobb különbséget egy koreai hölgy által énekelt zenénél éreztem. A 88-ason tökéletesen szólt, lehetett hallani ahogy levegőt vesz és a nagyon szép kristálytiszta „sz” hangot is, ami elég gyakran előfordul ezen a felvételen. A 66-oson sem szólt ez rosszul, de vhogy már nem úgy vette a levegőt & az „sz” sem volt olyan szép tiszta. Nehezen körülírható a különbség, de mindenféleképpen erősen érezhető. Nagyon jó erősítő a kis Jungson, főleg 50e forintért, de akinek kell a távirányító (szerintem) megéri kifizetni a többletet a 88E-ért.

A K2-es Cd-n lévő Nah Juh Son volt,ha jól írom a nevét.
Köszi a beszámolót.Elég sok ideig és sok zenével hallgattuk.
Először KEF IQ5-el,de utána lecseréltük Swans M1-re,ami hatalmas minőségi változást eredményezett.

szocsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 12

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: szocsa »

Tegnap eltöltöttem egy pár órát az Atc-ben két erősítőt hallgatva.

Jungson JA66 vs. JA88E

Az első pár kommersz könnyűzenei felvételnél alig volt különbség a kettő között, mindkettő nagyon jól szólt. Az idő teltével egyre több felvétellel próbáltuk és itt-ott voltak gyenge pontjai a JA66-nak, bizonyos zenékkel. (gitárhang, csilingelő magasak – persze ez is csak a másikkal kontrasztba állítva értendő) A legtöbb felvételnél alig lehetett érezni a differenciát. Összességében talán egy kicsit jobb volt a stereo képe a 88-asnak & szerethetőbb melegebb volt a hangja, persze csak kis mértékben. A legnagyobb különbséget egy koreai hölgy által énekelt zenénél éreztem. A 88-ason tökéletesen szólt, lehetett hallani ahogy levegőt vesz és a nagyon szép kristálytiszta „sz” hangot is, ami elég gyakran előfordul ezen a felvételen. A 66-oson sem szólt ez rosszul, de vhogy már nem úgy vette a levegőt & az „sz” sem volt olyan szép tiszta. Nehezen körülírható a különbség, de mindenféleképpen erősen érezhető. Nagyon jó erősítő a kis Jungson, főleg 50e forintért, de akinek kell a távirányító (szerintem) megéri kifizetni a többletet a 88E-ért.
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Igen ígéretes megoldásnak tűnik a Peachtree Audio két integrált erősítője azok számára, akik erősítő + beépített DAC kombót keresnek. Mindkét erősítőben van fejhallgatóerősítő is és jópár formátum fogadására alkalmasak (mp3, mp4, flac, AFF, wav, Apple lossless).

http://www.peachtree-audio.de/index.html

Stereophile teszt Itt

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Zoli83
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Zoli83 »

http://lmgtfy.com/?q=er%C5%91s%C3%ADt%C ... %C3%A1lyok
Köszi, ezt én is megtaláltam, csak gondoltam lesz egy érthetőbb is! Arra lettem volna kíváncsi, hogy most az jó, hogy A/B-s vagy nem, mind1.[OFFTOPIC]

robert69
Isten Hozott! :)

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: robert69 »

Sziasztok. Olyan kérdésem lenne hogy vettem itt az egyik fórumozótól egy Pm6010 OSE kis malacot Alisca O. tápmodifikációval. Megérkezett kipróbáltam és amikor síri csend van az erősítőből (táp?) hallani ilyen halk zúgást.Ez normális, vagy miért lehet ez?
Üdv!
Robert

Én is a hálózatra gondoltam ill. a "rázás" is érdekes lehet...
De baja nem lesz a gépnek.

Na és hogy zenélget a Malacka?

Jól, bár most egy pár ns 300 van rákötve de hamarosan leváltom két kis monitorral

http://www.soundstage.com/revequip/athena_asb1.htm :kiraly:

Meg majd kap idővel normális kábeleket, aztán szépen csak felépül. Csak nehogy nagyon ráfüggjek a dologra mert akkor nem lesz motor jövőre, vagy downgrade lesz :taps:
HM-
Erősítő:Denon AVR 2307 5.1: Koda EX 686, WD TV live

Hifi-
ErősítőDenon PMA655R+ Denon TU1500 FAL:Celestion F38 Mindenes:LG HR500: Kef PSW 1000.2

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok. Olyan kérdésem lenne hogy vettem itt az egyik fórumozótól egy Pm6010 OSE kis malacot Alisca O. tápmodifikációval. Megérkezett kipróbáltam és amikor síri csend van az erősítőből (táp?) hallani ilyen halk zúgást.Ez normális, vagy miért lehet ez?
Üdv!
Robert

Én is a hálózatra gondoltam ill. a "rázás" is érdekes lehet...
De baja nem lesz a gépnek.

Na és hogy zenélget a Malacka?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Üdv!
Robert

Zúg a hálózati trafó.Ez bizony előfordul nagynevü cégeknél is,de ettől még nem fog tönkremenni.

Nálam is volt hasonló jelenség korábban, mikor nagy teljesítményű végfokokat használtam. Bár nem volt folyamatos a trafózaj, inkább a bejövő áramtól függött.
Naim-ZU

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Egyébként ez az erősítő miatt csinálja nem lehet hogy a falban van valami gond vagy rossz a kábelezés, mert pl észrevettem hogy a régi gépház oldala meg usb-k meg ilyenek ráznak :S?De akkor jó ha ez nem baj és nem csökkenti az élettartamát.
Köszönöm a segítséget!

Szakemberrel vizsgáltasd át a védőföld hálózatodat.
Nem egészséges, ha ráz a ház.
Védőföld hiányra utaló jel.
Esetleg valamelyik elosztódból hiányzik a védőföld.

A búgás ettől független.
Sajnos a magyar hálózat nagyon gyenge és torz, attól is búghat, meg a nem megfelelő trafó impregnálástól. De ez csak kellemetlenség, nem lesz baja semminek tőle.

robert69

Sztereó erősitők

Üdv!
Robert

Zúg a hálózati trafó.Ez bizony előfordul nagynevü cégeknél is,de ettől még nem fog tönkremenni.

Köszi. Akkor ez nem hiba? Ettől nincs baja? Csak megijedtem hirtelen.
Egyébként ez az erősítő miatt csinálja nem lehet hogy a falban van valami gond vagy rossz a kábelezés, mert pl észrevettem hogy a régi gépház oldala meg usb-k meg ilyenek ráznak :S?
De akkor jó ha ez nem baj és nem csökkenti az élettartamát.
Köszönöm a segítséget!
HM-

Hifi-
ErősítőDenon PMA655R+ Denon TU1500 FAL:Celestion F38 Mindenes:LG HR500: Kef PSW 1000.2

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 749

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Üdv!
Robert

Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

robert69

Sztereó erősitők

Sziasztok. Olyan kérdésem lenne hogy vettem itt az egyik fórumozótól egy Pm6010 OSE kis malacot Alisca O. tápmodifikációval. Megérkezett kipróbáltam és amikor síri csend van az erősítőből (táp?) hallani ilyen halk zúgást.
Ez normális, vagy miért lehet ez?
Üdv!
Robert
HM-

Hifi-

Zoli83
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Sziasztok!
Valaki felvilágosítana, hogy mi az az A/B oszályú erősítő? Googleban kerestem, de eddig nem igazán találtam. Még nem tudom, hogy használt lesz-e az erősítő. Szerintem használtan erősebbet tudnék venni, mint például az említett Denon, vagy láttam most egy Onkyo Integrát is. Először a hangfalat szeretném megvenni, utána el kell adnom az erősítőm és úgy venném meg a sztereó erősítőt, már a kiválasztott hangfalhoz.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: AVX »

70-ért nem kapsz értelmes erősítőt új-ban (itt az ár érték arányra gondolok!!!).

na na
Jungson Akciós Árak!!!
JA-88E-erősítő-99000 Ft
JA-66R(JA-66C with remote control)-69000 Ft
JA-66C-49900 Ft

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Sziasztok!Talán beszéltgettünk már erről, de inkább megkérdem mégegyszer. Szerintetek stereo erősítőből érdemes használtban gondolkodni, vagy az új felé kell kacsintani? Kb. 130.000-ért szeretnék hangfalat venni, és olyan 70.000 körül egy jó kis stereo erősítőt.

70-ért nem kapsz értelmes erősítőt új-ban (itt az ár érték arányra gondolok!!!).

Használtban már lehet találni jókat.
Ha teszel hozzá még egy kicsit akkor bele férhet egy Denon PMA1500R, AE., Marantz PM 7xxx, 8xxx szériát. :kiraly:

Tigrisnek igaza van, mondjuk én nem tartok annyira a korosabb dolgoktól...

Sok esetben a régebbi dolgoknak sokkal jobb hangjuk van mint a mai készülékeknek... mondjuk ha az új árukat nézzük akkor sok esetben arányaiban drágábbak voltak sok esetben... :taps:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Vendég

Sztereó erősitők

Hát ennyiért használtan mindenképp jobbat kapsz...
Aham, én is így sejtettem. De a régi erősítők miben különböznek, lesz egy régi erősítőnek olyan tere mondjuk, mint egy újnak? Azt ajánlották nekem, hogy vegyek egy jó izmos erősítőt, ami jó nehéz, mert akkor van benne anyag! :taps:

Használt alatt nem kell feltétlen túl régi cuccban gondolkodni...Vannak néhány éves darabok ...15-20 éves cuccokat ne erőltesd...

Zoli83
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Aham, én is így sejtettem. De a régi erősítők miben különböznek, lesz egy régi erősítőnek olyan tere mondjuk, mint egy újnak? Azt ajánlották nekem, hogy vegyek egy jó izmos erősítőt, ami jó nehéz, mert akkor van benne anyag! :taps:

Vendég

Sztereó erősitők

Sziasztok!Talán beszéltgettünk már erről, de inkább megkérdem mégegyszer. :taps: Szerintetek stereo erősítőből érdemes használtban gondolkodni, vagy az új felé kell kacsintani? Kb. 130.000-ért szeretnék hangfalat venni, és olyan 70.000 körül egy jó kis stereo erősítőt.

Zoli83
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Sziasztok!
Talán beszéltgettünk már erről, de inkább megkérdem mégegyszer. Szerintetek stereo erősítőből érdemes használtban gondolkodni, vagy az új felé kell kacsintani? Kb. 130.000-ért szeretnék hangfalat venni, és olyan 70.000 körül egy jó kis stereo erősítőt.

Norbi1
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Norbi1 »

"A jelenlegi használt dolgok áráért semmi értelmeset nem lehet kapni!!!
És a régebbi gépek sokkal "zeneibbek" voltak (erről a kategóriáról beszélek )."

Ezt Én is így tapasztaltam. :taps:

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Sziasztok 
Tud v.ki v.mit erről?

UHER UA-50

Annyit tudok róla, hogy egy korai haman/kardon gyártmány.
Érdemes ezt megtartani zenére? (Igen olcsón odadnák)

Meg kell hallgatni hogy tetszik-e.
A jelenlegi használt dolgok áráért semmi értelmeset nem lehet kapni!!!
És a régebbi gépek sokkal "zeneibbek" voltak (erről a kategóriáról beszélek :taps: ).

Ha nincs vele gond és valóban olcsón meg lehet venni akkor egy próbát megér.
Ha nem jön be a dolog... akkor bukta nélkül el lehet adni. :kiraly:

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Hali 
Ezekre esett a választásom:

QED Reference Audio 1 IC
QED Speaker Cables Silver Anniversary-XT 2*4m
QED Speaker Cables Airloc Termination 8db banándugó

Remélem ma-holnap meg is lesz.
Azért nem biztos a ma, mert ennyi dugójuk nem volt.

Üdv

Kíváncsi leszek a véleményedre majd hogy mit változott a hang és a zene...

Arexol
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Arexol »

Sziasztok

Tud v.ki v.mit erről?

UHER UA-50

Annyit tudok róla, hogy egy korai haman/kardon gyártmány.
Érdemes ezt megtartani zenére? (Igen olcsón odadnák)

Audison7
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Audison7 »

Frankó! 
Már meg is rendeltem a banános kábeleket hozzá!
Köszi a képet és az infót.
üdv

Milyen kanócokat veszel?

Hali

Ezekre esett a választásom:

QED Reference Audio 1 IC
QED Speaker Cables Silver Anniversary-XT 2*4m
QED Speaker Cables Airloc Termination 8db banándugó

Remélem ma-holnap meg is lesz.
Azért nem biztos a ma, mert ennyi dugójuk nem volt.

Üdv
TV: Panasonic TX-55JX940E; LG-55UB850V; Erősítő: Marantz PM-7005; Forrás: HTPC; NAS: TS-219 PII 
Hangfal: DALI Ikon 6
Kábelek: Hangfal kábel: QED Silver Anniversary-XT2*4m QED AIRLOC dugók; SUPRA USB2.0 A-B BLUE 2M (HTPC); SUPRA ZAC Toslink 2m(TV)

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Frankó! 
Már meg is rendeltem a banános kábeleket hozzá!
Köszi a képet és az infót.
üdv

Milyen kanócokat veszel?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”