Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Szép estét mindenkinek
Nem vagyok nagy tudós lemezjátszók terén, itt meg sok a hozzáértő,... meg tudja valaki mondani miért szitál a tű? Van egy Thorrens lemezjátszóm és időnként rátör az idegbaj. Elkezd remegni a fej, majd leugrik helyéről. 1-1.5g között használom, ugyanekkora oldal kiegyensúlyozással.
Kösz!
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 783
Lemezjátszó
Lenco? Elég jó lehet,ha kiszolgál egy 800e Ft-os vdH Grasshopperst
Kellemesen dübörög. :taps:
Félix!
Az agyad, az dübörög, meg a francia hulladék lemezjátszótok.
Ebben a az L75-ben hatszor annyi intelligencia van (és anyag), mint a Piere Lurne akármelyik lemezjátszójában.
Muszáj neked folyton okosabbnak lenned, mint amilyen vagy?
Mitől dübörögne? Ha jó a görgő, tiszta a kúpos meghajtó tengely, akkor mitől, te nagyokos. Mondd már meg, hadd tanuljunk. Ha meg kopott, elöregedett, akkor meg meg kell javítani, ki kell cserélni az alkatrészeket.
Tudod, én százszor inkább hallgatnék zenét egy ilyen dörzskerekes, de igen masszív futóművön, mint a három grammos műanyag szíjhajtású csodákon.
Hg
Gábor!
Elgurult a gyógyszered?
Ezt a proli stílust nem kéne erőltetni ez nem a te stílusod.(remélem)
Minden dörzshajtásu lemezjátszó dübörög maradjunk ennnyiben.Ezért nem is gyártanak ma már ilyet.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
-
Vendég
Lemezjátszó
Kellemesen dübörög. :kiraly:
ajaj (te is) meg leszel kövezve ez végett :taps:
Ez a legkevesebb!
Nem?
Alig némi antipátia sugárzik a beírásból (nem csak a készülék iránt).
-
Vendég
Lemezjátszó
Kellemesen dübörög.
Félix!
Az agyad, az dübörög, meg a francia hulladék lemezjátszótok.
Ebben a az L75-ben hatszor annyi intelligencia van (és anyag), mint a Piere Lurne akármelyik lemezjátszójában.
Muszáj neked folyton okosabbnak lenned, mint amilyen vagy?
Mitől dübörögne? Ha jó a görgő, tiszta a kúpos meghajtó tengely, akkor mitől, te nagyokos. Mondd már meg, hadd tanuljunk. Ha meg kopott, elöregedett, akkor meg meg kell javítani, ki kell cserélni az alkatrészeket.
Tudod, én százszor inkább hallgatnék zenét egy ilyen dörzskerekes, de igen masszív futóművön, mint a három grammos műanyag szíjhajtású csodákon.
Hg
Lemezjátszó
Köszönöm szépen a tanácsokat!Nad-okat találtam, de csak Tesla tűvel. Igazából tényleg nem egy komoly zeneélvezőnek lesz a dolog, csak nosztalgia céljából akar szerintem vásárolni...
Ezeken a jószágokon mi mindent kell cserélni vásárlás után?
Ha szíjhajtásút veszel, akkor szóba jöhet még cserére a szíj, illetve egy alapos takarítás, esetleg egy csepp műszerolaj a tányércsapágyba.
Nézd meg jól, hogy mit veszel! Lehetőleg olyat vegyél, amin látszik, hogy kíméletesen használták, és legfőképpen nem piszkáltak bele(modifikáció, szakszerűtlen javítás stb.)!
Óvatosan mozgatva vizsgáld meg, hogy nem kotyog-e a tányércsapágy, a karcsapágyazás, nem látsz-e a karon buheranyomokat. Ha nagyon leharcolt a masina, inkább ne vedd meg!
Mindenki magának hülye...
-
Vendég
Lemezjátszó
Köszönöm szépen a tanácsokat!Nad-okat találtam, de csak Tesla tűvel. Igazából tényleg nem egy komoly zeneélvezőnek lesz a dolog, csak nosztalgia céljából akar szerintem vásárolni...
Igazából a tűket ha az is a régi rajta...
Lemezjátszó
Köszönöm szépen a tanácsokat!
Nad-okat találtam, de csak Tesla tűvel. Igazából tényleg nem egy komoly zeneélvezőnek lesz a dolog, csak nosztalgia céljából akar szerintem vásárolni...
Otthon Aiyima A80 --> Zimonyi --> Wharfedale Linton 85th Anniversary
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM
Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.
Pince/Kert Edifier MR3
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2785
Lemezjátszó
Kellemesen dübörög. :kiraly:
ajaj (te is) meg leszel kövezve ez végett :taps:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Lemezjátszó
Az AT-95E-vel nekem is kellemes tapasztalataim vannak.
Linn
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 202
Naim Nap 200
Optoma HD
Cambridge Audio BD
Arcam AVR
ProAc Response D25
Focal Aria 926
Exposure Classic XXII
Synthesis Nimis
PMC GB1
Sugden CD21 A21
Revox A77
Akai 650D
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 202
Naim Nap 200
Optoma HD
Cambridge Audio BD
Arcam AVR
ProAc Response D25
Focal Aria 926
Exposure Classic XXII
Synthesis Nimis
PMC GB1
Sugden CD21 A21
Revox A77
Akai 650D
Lemezjátszó
Nézz körül a Vaterán. Nem tudom neked mi a "minél óócsóóbb"?
Attól hogy körülnézek vaterán még tököm tudja, hogy mit érdemes venni lemezjátszóból....
Ár legyen mondjuk 15k max. ha ez segít bárkinek bármit.
Márkákra lennék kíváncsi nem hírdetési helyekre ha lehetséges. Mi az ami rossz, mi az amivel nem lehet nagy baj stb-stb.
Én is a NAD 5120-at javaslom, csőkarral, egy AT-95E-tel.
Nekem is hosszú ideig volt ilyenem nagyon szépen szólt.
15k-ból kb. ezt jön ki.
- arzachel
- V.I.P.

Lemezjátszó
Kellemesen dübörög.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
-
Vendég
Lemezjátszó
Ha rendbe lett téve, igen.
A kar V blokkjait mindenképpen cserélni kell, a görgőt is nagy valószínűséggel.
A többi eleme atombiztos.
Nagyon masszív futómű.
Lemezjátszó
Linn
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 202
Naim Nap 200
Optoma HD
Cambridge Audio BD
Arcam AVR
ProAc Response D25
Focal Aria 926
Exposure Classic XXII
Synthesis Nimis
PMC GB1
Sugden CD21 A21
Revox A77
Akai 650D
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 202
Naim Nap 200
Optoma HD
Cambridge Audio BD
Arcam AVR
ProAc Response D25
Focal Aria 926
Exposure Classic XXII
Synthesis Nimis
PMC GB1
Sugden CD21 A21
Revox A77
Akai 650D
Lemezjátszó
Nálam egy Dual 505/4 muzsikál a saját alap hangszedőjével nagyon elfogadható módon. Ja, és mechanikailag is egy masszív szerkezet. Csak ajánlani tudom ebben a kategóriában.
Lemezjátszó
Tudnátok valami nagyon alap kis lejátszót ajánlani, ami régen gyártósoron volt, kellemes hangot ad és megbízható is? Semmi extra nem kell és semmi komoly tudás, minőség. Akár újonnan is ha tudtuk valami fapados gépet jól jöhet. Kikötés minél óócsóóbb legyen. :taps: Szívesen várok tippeket különböző ársávokban is. Tippeket szívesen fogadom privátban is!!
Hát ez most olyan vak vezet világtalant hozzászólás lesz, mivel én is csak igen-igen kezdő vagyok. Amiért mégis billentyűzetet ragadtam az az, hogy hasonló cípőben járok kb. egy fél éve, amikor én is elhatároztam, hogy összerakok magamnak egy alap hifi rendszert. Ez a fél év azzal telt, hogy fórumokat olvasgattam, hirdetéseket böngésztem és pénzt gyűjtöttem. És most a hosszú bevezető után az válasz. A lemezjátszóra kezdetben én is ennyit akartam szánni. De a következőt tapasztaltam. Vagy vesz az ember egy használt márkás "tojáshéj lemezjátszót" (sony, technics, philips stb) akkor az lehet használható és megbízható, de a hangminőséget el lehet felejteni. (Ezért ilyenre itt nem is nagyon kapsz tippet). Ha a hangminőség is fontos és még hangszedőt is akarsz bele akkor csak a klasszikus NAD marad (NAD 5120) pl. egy AT95E-vel.
Valahol ezzel egy szinten vagy kissé magasabban vannak néhány régi Dual (601, 701, 721) de itt már bizonytalan vagyok én is mert Dual-ból annyi van mint égen a csillag és van ami jó van ami nem. Ezek után következik a már említett Dual 505 abból is az 505-3. A legolcsóbb új lemezjátszó valahol 50-60eft-nál kezdődik.
A fentiek nem saját tapasztalatok csak amit innen onnan összeszedtem, de majd talán ettől egy kicsit beindulnak a tapasztaltabbak.
Bocs, a szómenésért :kiraly:
Lemezjátszó: Dual 505-3, Shure M97xE Magnó: Aiwa AD-F910
PC zene: Behringer UCA202, Foobar, ASIO4ALL
Erősítő: NAD 3220PE Hangfal: Tannoy Mercury Mx2
Mozi: Denon AVR-1513, Tannoy, Asrock E350M1, KODI
Lemezjátszó
Attól hogy körülnézek vaterán még tököm tudja, hogy mit érdemes venni lemezjátszóból....
Márkákra lennék kíváncsi nem hírdetési helyekre ha lehetséges. Mi az ami rossz, mi az amivel nem lehet nagy baj stb-stb.
Ha még egy kicsit rátolsz (olyan 5-10 ezret), akkor vehecc pölö egy elfogadható állapotú DUAL-505-öst.
Akár még valamilyen alap hangszedővel is... :taps:
Mindenki magának hülye...
Lemezjátszó
Pince/Kert Edifier MR3
Pince/Kert Edifier MR3
Lemezjátszó
Nézz körül a Vaterán.
Nem tudom neked mi a "minél óócsóóbb"?
Lemezjátszó
Tudnátok valami nagyon alap kis lejátszót ajánlani, ami régen gyártósoron volt, kellemes hangot ad és megbízható is? Semmi extra nem kell és semmi komoly tudás, minőség. Akár újonnan is ha tudtuk valami fapados gépet jól jöhet. Kikötés minél óócsóóbb legyen. :kiraly: Szívesen várok tippeket különböző ársávokban is. Tippeket szívesen fogadom privátban is!!
Uram kérem a jóságukat! Ereszkedjenek le erre a messze-távoli alacsony szintre és ajánljanak valami Önök számára magától értetődő terméket néköm!
Fáradtságukat hálásan köszönöm! :taps:
Pince/Kert Edifier MR3
Pince/Kert Edifier MR3
Lemezjátszó
Tudnátok valami nagyon alap kis lejátszót ajánlani, ami régen gyártósoron volt, kellemes hangot ad és megbízható is? Semmi extra nem kell és semmi komoly tudás, minőség. Akár újonnan is ha tudtuk valami fapados gépet jól jöhet. Kikötés minél óócsóóbb legyen. :taps: Szívesen várok tippeket különböző ársávokban is. Tippeket szívesen fogadom privátban is!!
Pince/Kert Edifier MR3
Pince/Kert Edifier MR3
- Marci bácsi
- Fórumlakó

- Értékelés: 58
Lemezjátszó
Vedd fel a kapcsolatot Arzachel kollégával.
Ő Piere Lurne J1-en használ Air Tangent-et.
Biztosan sok hasznos tanácsot tud adni.
Köszi a tippet. Ismerem őt, rendszeresen beszélünk is...
- Marci bácsi
- Fórumlakó

- Értékelés: 58
Lemezjátszó
További néhány ilyen gagyi márka, ahol komplett lemezjátszókkal, sőt komplett hangrendszerekkel is foglalkoznak:> Linn, Naim, Audio Note... remélem, most már értesz,
Eddig is folyamatosan értettelek, de látom ma nem nagyon akarod érteni a viccet... :taps:
Az általad felsorolt márkák annyiban árulnak komplett rendszereket, hogy lemezjátszót, kart és hangszedőt is lehet tőlük venni. De ez nem szentírás. Egy szélsőséges ellenpélda: az SME V kart senki sem ajánlja az LP12-re, sőt lehetetlennek tartják, hogy jó legyen rá, én mégis hallottam már ilyennel szerelt Linnt fantasztikusan szólni...
- arzachel
- V.I.P.

Lemezjátszó
Air Tangent-es SME-t még nem láttam, de nem is néztem utána.
No azt megnézném. :taps:
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
Lemezjátszó
Ha nem vagyok nagyon indiszkrét ,tudnál mondani egy körülbelüli árat (akár privátban) ?
Annyira diszkrét a dolog, hogy már nem is emlékszem rá 100%-osan.
De szinte biztos, hogy a VAIC-ért ajánlották fel cserébe.
Azt meg 2500 Euro-ért hirdettem. A levelet nem találtam meg.
Köszönöm a válaszodat !
Jó állapot esetén akár még meg is érheti azt az árat ...
Egyébként én olcsóbbra vadászom ,idő van és egyáltalán nem sürgős a dolog .
-
Vendég
Lemezjátszó
Ha nem vagyok nagyon indiszkrét ,tudnál mondani egy körülbelüli árat (akár privátban) ?
Annyira diszkrét a dolog, hogy már nem is emlékszem rá 100%-osan.
De szinte biztos, hogy a VAIC-ért ajánlották fel cserébe.
Azt meg 2500 Euro-ért hirdettem. A levelet nem találtam meg.