Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2539
Sztereó erősitők
Azért a 3020 csak papíron 2x20W ..... Az Epos-om 87dB-s, elboldogult vele
Igen, a HFM anno olyan 2x40W körül mért, ha jól emléxem. Az Eposok eléggé jól hajtható (és nagyon jó hangú) dobozok, azokat jó szívvel ajánlom én is!
Sztereó erősitők
Hiába tudja megszólaltatni a dobozt az erősítő, nem lesz az igazi. Sem az erősítő sem pedig a doboz valódi képességei nem jönnek elő. Altalánosságban az szokott történni, hogy visszafogott az egész produkció, hiányérzette van a hallgatónak, hogy ebben van még, de nem jön ki.
toti
zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA
- alexandrosz
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 0
Sztereó erősitők
Mi történik ha alacsonyabb érzékenységű hangfalat kell hajtania milyen hátrányok jelentkeznek?
Azért a 3020 csak papíron 2x20W, gyakorlatban jóval többet tud, nem is beszélve a 3220-ról
Az Epos-om 87dB-s, elboldogult vele.
Egy jó Klipsch RB-doboz sem istenkáromlás ám, persze inkább a komolyabbak közül (RB-5, RB-75).
Médialejáccó, Heed Obelisk i + Dactilus, Epos ES-14
- mishow
- V.I.P.
Sztereó erősitők
Mi történik ha alacsonyabb érzékenységű hangfalat kell hajtania milyen hátrányok jelentkeznek?
Kicsit sarkítottan (és nem tudományosan) megfogalmazva az erősítő erőlködik, a hangszóró meg nem tud rendesen megindulni - a végeredmény erőtlen és torz megszólalás.
- vaspapucsok
- V.I.P.
- Értékelés: 7
Sztereó erősitők
- mishow
- V.I.P.
Sztereó erősitők
Hello! Nad 3020 erősitőhöz milyen tipusu dobozok passzolnak jobban???
Anno többen dícsérték a kis JPW-kel mutatott produkcióját, de az Epos-ok (én az újabbakat nem ismerem) is jól passzolnak az erősítő karakteréhez.
Csak tipp, de pl. egy AR (S20, S30, S40) sem tűnik rossz választásnak..
Ezek jó tippek.
Lényeg, hogy viszonylag nagy érzékenységű, jól hajtható monitorokat válassz, tekintve hogy a Menő Manó 2x20W névleges teljesítményű.
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
Sztereó erősitők
Audionet SAM v2 vs. Musical Fidelity A1008 integrált erősítő.
Valakinek van tapasztalata a készülékekkel kapcsolatban?
Szia!
Én egyszer elhoztam pár napra egy Audionet Sam V2-őt, nálam nagyon precíz, elég ütős, de száraz, tárgyilagos, már-már hideg hangú volt. Az MF-eknél elég nagy a szórás, volt már nálam drága elő-végfok szinte idegesítően kemény hanggal, de volt régen egy olcsó integráltam, az meg igazi meleg hangú, kellemes, igaz kicsit lekerekítő hangú volt, mint egy alap csöves erősítő. Ezt az MF-et sajnos nem ismerem, viszont a V2 teljesen más rendszerben is hasonlót produkált .Persze van aki ezt szereti, de ahogy megismertelek, ez nem a Te ízlésed!
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
- alexandrosz
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 0
Sztereó erősitők
Anno többen dícsérték a kis JPW-kel mutatott produkcióját, de az Epos-ok (én az újabbakat nem ismerem) is jól passzolnak az erősítő karakteréhez.
Csak tipp, de pl. egy AR (S20, S30, S40) sem tűnik rossz választásnak..
Médialejáccó, Heed Obelisk i + Dactilus, Epos ES-14
- vaspapucsok
- V.I.P.
- Értékelés: 7
Sztereó erősitők
Sztereó erősitők
Te már megint töröd a fejed valamin...
Csak pusztán érdeklődöm.
Sztereó erősitők
Te már megint töröd a fejed valamin...
Sztereó erősitők
- mishow
- V.I.P.
Sztereó erősitők
Viszont nem bízom a hk erejében, pontosabban a 2×70 watt-ban amit sztereóba nyom.
....a H/K-ok a feltüntetett értéket tartósan le is tudják adni. Igazából, erről már sokszor volt szó, ezen a fórumon is.
Az tuti. Nekem van itthon egy öreg HK ProLogic-om. 2x50w front és 3x25w szörandot vállal be - oxt lebontja a falat
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 93
Sztereó erősitők
Viszont nem bízom a hk erejében, pontosabban a 2×70 watt-ban amit sztereóba nyom.
Az a 2x70 watt bőségesen elegendő, főleg, hogy a H/K-ok a feltüntetett értéket tartósan le is tudják adni. Igazából, erről már sokszor volt szó, ezen a fórumon is.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Sztereó erősitők
mozis HK avr355Meg akarnám tartani, (hibrid mozi-zene miatt).
(Még a hangdobozok sincsenek meg, puhatolózom, hogy mennyibe fájna ez a vonulat)
Ár?
olyan 100-200 (használt, talán, mert jobb áron lehet)
Szerintem nem az erővel és tartalékokkal lehetne a gond a H/K-nál...
Ha tudod akkor hallgass meg pár csövest (ha még nem tetted meg ).
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
mozis HK avr355
Meg akarnám tartani, (hibrid mozi-zene miatt).
(Még a hangdobozok sincsenek meg, puhatolózom, hogy mennyibe fájna ez a vonulat)
Ár?
olyan 100-200 (használt, talán, mert jobb áron lehet)
Sztereó erősitők
Csövessel biztos nem hajtanám ...
A hangfalaknak eleve van egy puha mélykaraktere, amit a csövesek még jobban kihangsúlyoznak. Persze ha valakinek ez tetszik, ám legyen, én a keményebb ütősebb mélyek híve vagyok.
Másrészt kéne még egy adat, pl hogy milyen előfok társul majd hozzá?
- adamthebrave
- V.I.P.
- Értékelés: 542
Sztereó erősitők
Lenne valami tippetek sztereó "végfokra", vagy monó-blokk párra.Nem sürgős, puhatolózom, egy focal chorus 826V-t kellene hajtogatni.
Creek destiny Power Amplifier -t néztem esetlen naim nap250...
De ezeknek az árát sem igazán tudom. Használt piaci áruk mennyi lehet?
Esetleg más poweramp
nagyon nagy a választék, egy -tól -ig behatárolás segítene.
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
Sztereó erősitők
Ja bocs most látom, hogy végfok kell. Storno...
Bocs.
NL
Sztereó erősitők
Lenne valami tippetek sztereó "végfokra", vagy monó-blokk párra.Nem sürgős, puhatolózom, egy focal chorus 826V-t kellene hajtogatni.
Esetleg más poweramp
Szia!
Én egy csöves Pointe Mediummal hajtom a Focalomat. Lenn látod a komplett felszerelést. Nagyon szépen muzsikálnak együtt. Ez az erősítő 20 wattos, ami nálam egy 30+nm-es plafon nélküli helyiséget szolgál ki. Januárban vettem 100 e Ft-ért és kb 30-at kellett rákölteni a korábbi kókányolások és a brumi medve megszüntetésére. Szerintem most még ennél is jóval olcsóbban meg lehet úszni egy ilyet. A Pointe egy Harman stereo legend-et váltott le. A dinamikája semmivel sem rosszabb de sokkal részletezőbb és levegősebb.
Üdv,
NL
Sztereó erősitők
Lenne valami tippetek sztereó "végfokra", vagy monó-blokk párra.
Nem sürgős, puhatolózom, egy focal chorus 826V-t kellene hajtogatni.
Esetleg más poweramp
Sztereó erősitők
A Heed Obelisk Si erősítőmben az előfokot egy 150, a végfokot pedig külön házban egy 250 VA-s trafó táplálja.
Ugye,ugye?
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Sztereó erősitők
Ha jól emlékszem Béláék Szegeden tesztelték ezt is és jó véleménnyel volt mindenki róla.
Stereo erősítők:
1,Creek Evo--36 pont-Átlag:9
2,Jungson JA88D-AB--33 pont-Átlag:8,25
3,Jungson JA88E--30 pont-Átlag:7,5
3,Vincent SV-129--30 pont-Átlag:7,5
5,Jungson JA66C--26 pont-Átlag:6,5
6,NAD 315BEE--23 pont-Átlag:5,75
7,Jungson Hedo WG-AMP 80-II--22 pont-Átlag:5,5
8,Korsun KS99--16 pont-Átleg:4
9,CA640--12 pont-Átlag:3
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=11486
Kösz, akkor jól emlékeztem.
Sztereó erősitők
Ha jól emlékszem Béláék Szegeden tesztelték ezt is és jó véleménnyel volt mindenki róla.
Stereo erősítők:
1,Creek Evo--36 pont-Átlag:9
2,Jungson JA88D-AB--33 pont-Átlag:8,25
3,Jungson JA88E--30 pont-Átlag:7,5
3,Vincent SV-129--30 pont-Átlag:7,5
5,Jungson JA66C--26 pont-Átlag:6,5
6,NAD 315BEE--23 pont-Átlag:5,75
7,Jungson Hedo WG-AMP 80-II--22 pont-Átlag:5,5
8,Korsun KS99--16 pont-Átleg:4
9,CA640--12 pont-Átlag:3
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=11486
Webáruház:
Sztereó erősitők
Köszi
mekkora térbe, és milyen zenékhez kellene?
30 m2, és szinte minden komoly zenén kívül.
Madonna, Depeche Mode, Zorán, DJ Tiesto
Vélemény?
Ha találsz használba Vincent sv-129 integráltat akkor azt sem hagyd ki szerintem az árához képest bestbuy. (ha szerzel nekem egy 226-os hybridet használtban akkor eladom az enyémet ) dinamikus és ha kell akkor zenélni is tud szerintem egy vadállat. (mondjuk én még nem sok eladót láttam )