Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Thecult72
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Thecult72 »

Audionet SAM v2 vs. Musical Fidelity A1008 integrált erősítő. 
Valakinek van tapasztalata a készülékekkel kapcsolatban?

Te már megint töröd a fejed valamin...

Csak pusztán érdeklődöm.

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Te már megint töröd a fejed valamin...

Thecult72
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Thecult72 »

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2605

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: mishow »

Viszont nem bízom a hk erejében, pontosabban a 2×70 watt-ban amit sztereóba nyom.

....a H/K-ok a feltüntetett értéket tartósan le is tudják adni. Igazából, erről már sokszor volt szó, ezen a fórumon is.

Az tuti. Nekem van itthon egy öreg HK ProLogic-om. 2x50w front és 3x25w szörandot vállal be - oxt lebontja a falat

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 96

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Viszont nem bízom a hk erejében, pontosabban a 2×70 watt-ban amit sztereóba nyom.

Az a 2x70 watt bőségesen elegendő, főleg, hogy a H/K-ok a feltüntetett értéket tartósan le is tudják adni. Igazából, erről már sokszor volt szó, ezen a fórumon is.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

mozis HK avr355Meg akarnám tartani, (hibrid mozi-zene miatt).
(Még a hangdobozok sincsenek meg, puhatolózom, hogy mennyibe fájna ez a vonulat)

Ár?
olyan 100-200 (használt, talán, mert jobb áron lehet)

Szerintem nem az erővel és tartalékokkal lehetne a gond a H/K-nál...
Ha tudod akkor hallgass meg pár csövest (ha még nem tetted meg ).
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Vendég

Sztereó erősitők

mozis HK avr355
Meg akarnám tartani, (hibrid mozi-zene miatt).
(Még a hangdobozok sincsenek meg, puhatolózom, hogy mennyibe fájna ez a vonulat)

Ár?
olyan 100-200 (használt, talán, mert jobb áron lehet)

Vendég

Sztereó erősitők

Csövessel biztos nem hajtanám ...
A hangfalaknak eleve van egy puha mélykaraktere, amit a csövesek még jobban kihangsúlyoznak. Persze ha valakinek ez tetszik, ám legyen, én a keményebb ütősebb mélyek híve vagyok.
Másrészt kéne még egy adat, pl hogy milyen előfok társul majd hozzá?

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 551

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: adamthebrave »

Lenne valami tippetek sztereó "végfokra", vagy monó-blokk párra.Nem sürgős, puhatolózom, egy focal chorus 826V-t kellene hajtogatni.
Creek destiny Power Amplifier -t néztem esetlen naim nap250...
De ezeknek az árát sem igazán tudom. Használt piaci áruk mennyi lehet?
Esetleg más poweramp

nagyon nagy a választék, egy -tól -ig behatárolás segítene.
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Ja bocs most látom, hogy végfok kell. Storno...
Bocs.
NL

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Lenne valami tippetek sztereó "végfokra", vagy monó-blokk párra.Nem sürgős, puhatolózom, egy focal chorus 826V-t kellene hajtogatni.
Esetleg más poweramp

Szia!
Én egy csöves Pointe Mediummal hajtom a Focalomat. Lenn látod a komplett felszerelést. Nagyon szépen muzsikálnak együtt. Ez az erősítő 20 wattos, ami nálam egy 30+nm-es plafon nélküli helyiséget szolgál ki. Januárban vettem 100 e Ft-ért és kb 30-at kellett rákölteni a korábbi kókányolások és a brumi medve megszüntetésére. Szerintem most még ennél is jóval olcsóbban meg lehet úszni egy ilyet. A Pointe egy Harman stereo legend-et váltott le. A dinamikája semmivel sem rosszabb de sokkal részletezőbb és levegősebb.
Üdv,
NL

Vendég

Sztereó erősitők

Lenne valami tippetek sztereó "végfokra", vagy monó-blokk párra.
Nem sürgős, puhatolózom, egy focal chorus 826V-t kellene hajtogatni.
Esetleg más poweramp

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: AVX »

A Heed Obelisk Si erősítőmben az előfokot egy 150, a végfokot pedig külön házban egy 250 VA-s trafó táplálja.
Ugye,ugye?

theo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 437

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: theo »

Ha jól emlékszem Béláék Szegeden tesztelték ezt is és jó véleménnyel volt mindenki róla.

Stereo erősítők:
1,Creek Evo--36 pont-Átlag:9
2,Jungson JA88D-AB--33 pont-Átlag:8,25
3,Jungson JA88E--30 pont-Átlag:7,5
3,Vincent SV-129--30 pont-Átlag:7,5
5,Jungson JA66C--26 pont-Átlag:6,5
6,NAD 315BEE--23 pont-Átlag:5,75
7,Jungson Hedo WG-AMP 80-II--22 pont-Átlag:5,5
8,Korsun KS99--16 pont-Átleg:4
9,CA640--12 pont-Átlag:3

http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=11486

Kösz, akkor jól emlékeztem.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Ha jól emlékszem Béláék Szegeden tesztelték ezt is és jó véleménnyel volt mindenki róla.

Stereo erősítők:
1,Creek Evo--36 pont-Átlag:9
2,Jungson JA88D-AB--33 pont-Átlag:8,25
3,Jungson JA88E--30 pont-Átlag:7,5
3,Vincent SV-129--30 pont-Átlag:7,5
5,Jungson JA66C--26 pont-Átlag:6,5
6,NAD 315BEE--23 pont-Átlag:5,75
7,Jungson Hedo WG-AMP 80-II--22 pont-Átlag:5,5
8,Korsun KS99--16 pont-Átleg:4
9,CA640--12 pont-Átlag:3

http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=11486

theo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 437

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: theo »

Köszi

mekkora térbe, és milyen zenékhez kellene?
30 m2, és szinte minden komoly zenén kívül.
Madonna, Depeche Mode, Zorán, DJ Tiesto

Vélemény?
Ha találsz használba Vincent sv-129 integráltat akkor azt sem hagyd ki szerintem az árához képest bestbuy. (ha szerzel nekem egy 226-os hybridet használtban akkor eladom az enyémet ) dinamikus és ha kell akkor zenélni is tud szerintem egy vadállat. (mondjuk én még nem sok eladót láttam )

Vendég

Sztereó erősitők

az Integre DT-ben nem nagyok a trafok,igaz 2db van benne,vlmi extra nagy kondihalmaz sem volt benne,nem is volt telecsicsázva a doboz,volt vagy 8-9 kg

Magyarán vlmi know how volt benne ..na és ez az ami nem olcsó

NA igen ilynek is vannak horror áron Ezt nevezik fejlesztésnek...

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2735

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Azért egy kis gép stabilitása nagyon sok dolgon múlhat.Úgy gondolom, h a súly valahol meghatározó, de nem csak a táp mérete ami miatt egy gép erős vagy sem...Meg azért az sem mindegy, h adott gép mennyire stabilan képes kezelni 60 wattot 4 ohmon. Ugye némelyik még azt a nyamvadt 50 wattot sem tudja.Nagyon sok múlik a beépített végfokokon is.Ha végfok gyenge akkor lehet benne akármekkora táp, nem lesz a hang jó.Gondolom egy YBA ban nem valami ócska végfokok vannak , mint mondjuk egy 50 ezere ft értékű erősítőben.ÉS sok esetben a 2-3 kilós difi vagy a trafó, vagy maga a gép háza ...Tudom 2-3 kiló nem sok, de ha az a trafó akkor kikövetkeztethető, h a teljesítménye stabilabb, nem széthulló hangot eredményez mert nagyobb a trafó terhelhetősége stabilabb.Ez lehet akár ugyan úgy 50 watt, de ha van tartalék és nem kínlódik szerencsétlen erősítő akkor ezt meghallani.Magyarul a súly számít is meg nem is, a végeredmény az megépítésen fog múlni.Táp, végfok, kondik...De ha én választanék akkor 2 azonos kategóriás gépnél minden bizonnyal a nehezebbet venném, mert az valószínű , h a táp lesz.
az Integre DT-ben nem nagyok a trafok,igaz 2db van benne,vlmi extra nagy kondihalmaz sem volt benne,nem is volt telecsicsázva a doboz,volt vagy 8-9 kg

Magyarán vlmi know how volt benne ..na és ez az ami nem olcsó
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Vendég

Sztereó erősitők

Vegyük példának a CA 340, Denon PMA 510, vagy ellenpéldának a Kis Jungson erősítőt ....Az első két gép az 6 kiló körüli...A jungson 11 kg....És bizony ez hallatszik is, nem véletlen, h a Jungson képes tartani a fölényét hangzásban és erőben, hisz valahol a Harman 970 szintjén dolgozik.Tudom ez egy kiugró példa volt, de ha egy azonos gyártó készülékeit nézzük akkor is látható, h teljesítmény növekedéssel együtt jött a súly növekedés is, és itt is 2-3 kg difiket lehet megfigyelni.És a hangjuk közt is kb. ez figyelhető meg.Na most ha egy gyártó beleteszi a kis gépekbe is az enyhén túlméretezett trafót, akkor lehet azzal számolni, h jobb, stabilabb hangzást fog eredményezni, mint más gyártónál a kis gépbe szerelt kisebb táp.Lehet nagyon hülyén gondolom, de megfigyelhetők ezek a dolgok.Gondolom az YBA sem 5 kiló, és nem egy ócska trafót dobtak bele, hanem egy stabilat és mellé jó végfokot és kondikat.Nem véletlen az ár.

Vendég

Sztereó erősitők

Azért egy kis gép stabilitása nagyon sok dolgon múlhat.Úgy gondolom, h a súly valahol meghatározó, de nem csak a táp mérete ami miatt egy gép erős vagy sem...Meg azért az sem mindegy, h adott gép mennyire stabilan képes kezelni 60 wattot 4 ohmon. Ugye némelyik még azt a nyamvadt 50 wattot sem tudja.Nagyon sok múlik a beépített végfokokon is.Ha végfok gyenge akkor lehet benne akármekkora táp, nem lesz a hang jó.Gondolom egy YBA ban nem valami ócska végfokok vannak , mint mondjuk egy 50 ezere ft értékű erősítőben.ÉS sok esetben a 2-3 kilós difi vagy a trafó, vagy maga a gép háza ...Tudom 2-3 kiló nem sok, de ha az a trafó akkor kikövetkeztethető, h a teljesítménye stabilabb, nem széthulló hangot eredményez mert nagyobb a trafó terhelhetősége stabilabb.Ez lehet akár ugyan úgy 50 watt, de ha van tartalék és nem kínlódik szerencsétlen erősítő akkor ezt meghallani.Magyarul a súly számít is meg nem is, a végeredmény az megépítésen fog múlni.Táp, végfok, kondik...De ha én választanék akkor 2 azonos kategóriás gépnél minden bizonnyal a nehezebbet venném, mert az valószínű , h a táp lesz.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Kiproszálnák egy nagyobb YBA párost azzal az ML-el,a kicsi is igen stabil vas volt,simán kezeli az igen nagy impedanciaingadózásokat (Thiel 2.4)  

No mennyibe is kerül.
Ne sumákolj
Nekem régen az 1-2-es páros volt.Egy vagyonba került.
Az Audiostatic 900-as dobozom hajtotta,de utána levseréltem Jadis 200KT-re.

az újra nem tudok pontos MO árat mondani,én használtam vásároltam,de az amcsi új ára cca 2700-2800US volt..és igy "külsőre" kg/W arányban extra drága,kicsi a bors de
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Kiproszálnák egy nagyobb YBA párost azzal az ML-el,a kicsi is igen stabil vas volt,simán kezeli az igen nagy impedanciaingadózásokat (Thiel 2.4)

No mennyibe is kerül.
Ne sumákolj
Nekem régen az 1-2-es páros volt.Egy vagyonba került.
Az Audiostatic 900-as dobozom hajtotta,de utána levseréltem Jadis 200KT-re.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

A múltkor volt egy álló tannoy dobozom.A típusa nem ugrik be.Valami 300-as modell.Azt kipróbáltam a Jongsonnal.
szerintem meglepődtél volna.

hmmm,én nem dobtam valami nagy hátast(HT kábelezés volt),még a JA88D gazdi is csodálkozott hogy a kis YBA jobb páros a D700-hoz(2x80W A class 30kg,vs 2x50W és cca 8 kg "üres doboz" al a YBA)

Na jól van,de én a pici JA66C-ről írtam ,meg egy kisebb dobozról.
Az YBA vajóban nagyon jó erősítő.
Nekem is volt régebben.
Árban sem két fillér.
Mennyibe is kerül a tied?

Igaz nem volt olcsó az YBA,de minden pénzt megért

Az én ML falamat sem lehet akármivel meghajtani,mert 1 Ohm alá is lemegy.Az YBA biztosan kifeküdne,de a Jungson sem volt jó.

Vendég

Sztereó erősitők

Én nem vagyok annyira tapasztalt, mint ti, de egy dolgot bátorsággal állíthatok.A kis Denon, ami nekem van 6.3kg és valami iszonyat erő van benne, ahhoz képest, hogy 8 ohmon 2*45 watt-ot tud. Tigrissel hallgattuk, de dvd lejátszóval bizony 35-40% fölé nem nagyon lehetett meghajtani, mert kivitte volna a fejünket 25nm-em is....
Az erő természetesen relatív, de úgy gondolom, hogy sok ilyen kategóriás erősítő (ha a Denon-nál jóval gyengébb is) el tud bírkózni egy 80-100wattos szinuszos teljesítménnyel rendelkező hangfallal.

Ezzel is vitáznék
A hangfal teljesítménye abszolut mindegy, az az adat azért van megadva, hogy a használó tudja, hogy egy 50W-os falat egy 200W-os erősítővel simán hazavághat.
Mostanában már divet az is, hogy nem a hangfal teljesítményét, hanem a teljesítmény igényét adják meg (vagy azt is) ami meg azért marhaság, mivel erősítője válogatja, jó és örök példa erre a NAD 3020 és az Orion Minihifi erősítő, ami anno a Hifimagazinban is le lett írva, de nekem is itt van mindkettő, hallgattam őket eleget,
szóval minkettő gyári adata szerint 2x20 Watt, de a NAD 2x20 Wattja valahogy sokkal de sokkal nagyobb hangerőt produkált ugyanazokon a hangfalakon

Tristis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 18

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Tristis »

Az én véleményem az, hogy nagyon kevés mozi van megcsinálva rendesen házimozira. Egyszerűen nem éri meg... Vagy zene, vagy házimozi. Viszont egy jó sztereó még minidig sokkal jobb házimozira, mint egy házimozi zenére. Én így látom. Egyszerű logika alapján.
Amennyi anyag kell 6 dobozhoz: faanyag, hangfalak, kábelek, váltók, bemérés, stb-stb.
Egyszerűen nem érhet fel 6 dogoz minőségben 2 dobozhoz. De szerintem érted, hogy mire gondolok.

Ezzel vitáznék
Kár, hogy a multkor Tigrissel nem volt időd kiugrani hozzám.
Nálam van mozi meg sztereo is, meg egy HFK, így éppen a legjobbat lehet kihizni mindkét rendszerből.
Sokan ámultak ám mit is tud az én majd 10 éves HM erősítőm
Igaz nincs benne 30 féle mozi térhang tárolva sőt dekódere sincs, csak nagyon jó hangja még zenében is.

Én csak tendenciákról beszéltem. Természetesen semmi sem lehetetlen, ha valaki elég ügyes és jól kombinál. Gratulálok a technikához. Ha van egy jó erősítőd olcsón lehet, hogy elmegyek feléd .
Egyszer remélem még meg tudom csodálni!
Otthon Aiyima A80 --> Zimonyi --> Wharfedale Linton 85th Anniversary
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM

Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”