Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Hiszen olyan olcsón lehet ott hozzájutni - egy hulladékhoz.
Egy újabb szuper vétel:
Lemezjátszó
Még egy kép a kiváló csomagolás és szállítás okozta törésekről.
De azért bátran lehet licitálni hangszedőre, hangkarra, futóműre az ebajon. Hiszen olyan olcsón lehet ott hozzájutni - egy hulladékhoz.
Lemezjátszó
Mondd, te el is olvasod, amit írsz? Pont ezek. Elfáradt gumibakok, megnyúlt szíj, (én már láttam három évesen is túl hosszút), otthon rosszul elvégzett átépítést, csálén álló rugókat, emiatt hangossá váló Sondeket, olyat, ami szállítás közben sérült, stb.
A Linnre sok mindent lehet mondani, de azt nem, hogy nem igényli a gondos beállítást és az odafigyelést. Meg a rendszeres ellenőrzést. A Roksan-on az egyszerűbb felépítéséből adódóan kevesebb a hibalehetőség.
Nézd, a gumi szíjnak az a tulajdonsága, hogy öregszik, nyúlik.
Legyen az LINN, vagy akármi más. Ez nem a LINN hibája.
Ugyanez vonatkozik a gumibakokra is.
5 évente egy szíj, 10 évente gumibakok szerintem beleférnek.
Szállítani pedig nem összeszerelt állapotában kell, hanem a gyári csomagolásában.
A szakszerűtlen csomagolás, szállítás miatt sem a LINN-t kell okolni.
A Herendit sem ömlesztve faládában szállítják, aztán meg szidják, hogy darabokban érkezett meg.
Az otthoni beállítási hibák miatt sem a LINN-t kell okolni.
Ha a Porche-don magad akarsz vezérműszíjat cserélni és pár foggal odébb rakod fel és a dugattyú belever a szelepbe, azért sem a Porche-t kell okolni. (javítási ktsg. néhány millió, de spórolt hatvanezret)
Hülyeség ellen nincs orvosság. Persze mindenkinek jogában áll hülyének lenni, csak viselje férfiasan a következményeit.
A képemen egy kiválóan csomagolt és szakszerűen szállított ebajon vásárolt lemezjátszó karbakja látható. Most akkor ezért az Audiomeca-t kell hibáztatni?
A fenét. Azt, aki csomagolta és azt, aki ebajon analóg mechanikus szerkezetet vesz.
Ha valaki pedig nem eléggé felkészült egy LP játszó szétszerelésében, csomagolásában, összeszerelésében, beállításában, akkor forduljon szakemberhez.
Ha nem teszi és kár éri emiatt, akkor ne a gyártót hibáztassa, csakis saját magát.
Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, ha önbizalma magasabb, mint tudása.
Lemezjátszó
Akkor most elolvashattuk a következő hónapok használt lemezjátszó kínálatát.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Lemezjátszó
Köszi mindenkinek.
Lemezjátszó
Szerintetek melyik jobb vétel?
Még ilyen kérdest! Az, amelyik mélyebben a használtpiaci ára van, beleértve természetesen mindent, az állapotát is
De most komolyan, a meglévő motyóhoz akarsz lemezjátszót venni vagy a lemezjátszóval kezdenéd a rendszerépítést? Utóbbi a legjobb ötletek egyike, ám ott még fokozattabban igaz, hogy alaposan meg kéne ismerned/hallgatnod, melyikből kb. mit lehet az általad elképzelt összegért kihozni. Nem kőbe vésett szabály: a főleg komolyzenét hallgatók jellemzően a Linn-hangzást preferálják, a többieknek nagyobb eséllyel jön be a Roksan. Mellesleg nem csak Linnből és Roksanból áll a futóművek világa, sosem értettem, miért szokták egyesek, rögtön az elején beszűkíteni a lehetőségeiket?
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Lemezjátszó
A Linn-nek legalább nem nyílik szét a sarka néhány év után a rossz ragasztás miatt.
A Radiuson nincs is sarok.
Hoppá!
Igazad van.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Lemezjátszó
És mit szóltok a REGA P5-höz. Valakinek tapasztalata? A Roksanhoz képest milyen lehet?
Tudom, hogy hallgatózni kéne járni, mert minden szubjektív, de ez csak egyenlőre tapogatózás a részemről. Köszi.
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Lemezjátszó
A Linnre sok mindent lehet mondani, de azt nem, hogy nem igényli a gondos beállítást és az odafigyelést. Meg a rendszeres ellenőrzést. A Roksan-on az egyszerűbb felépítéséből adódóan kevesebb a hibalehetőség.
A Linn-nek legalább nem nyílik szét a sarka néhány év után a rossz ragasztás miatt.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
Lemezjátszó
Egy 13 éves Sondekkel sokkal-sokkal több gond lehet mint egy Radiussal. Én mindenképpen megnézetném a forgalmazóval.
Miért is?
Mekkora szerviz tapasztalatod van Linn Sondek LP12 ügyben?
Imádom az ilyen "jóindulatú", de légből kapott hozzászólásokat, aminek az ég egy világon nincs semmi valóság alapja. (Akkor meg mi motiválhatja a hozzászólót?)
Egy 13 éves Sondek LP12 szinte éppen be van járatva.
Mi gondja lehet? Egyáltalán, mi gond lehet egy Sondek LP12 futóművel?
Annyira bolond biztos, annyira masszív, a csapágy a lehető legellenállóbb.
20-30 éves darabok is hibátlanok. A ház, kardeszka nem vetemedik.
Ha netán cserélni kell valamit, az a szíj és esetleg a felfüggesztő rugók gumibakjai.
Mindegyik van raktáron, a gumibakok pár száz forintos tétel. A szíj több, de tíz évet is elmegy gond nélkül. Az LP 12-höz minden tartozék rendelhető, ami nincs raktáron.
Teljes körű a szerviz és alkatrész háttér.
Természetesen mindegyik régebbi darab meghálál egy Trampolint, jobb tápot (Lingo), jobb kart (Ekos), jobb hangszedőt (Arkiv, Akiva), jobb phonot (Linto). De ez nem javítás, hanem feljebb lépés.
Lemezjátszó
Köszi!
Lemezjátszó
A Linn-t valóban nem árt átnéztni,de mint Linn tulajdonos azért azt javaslom hallgasd meg mindkettőt mert lehet,hogy Neked a Linn hangja nem tetszik annak ellenére,hogy ez egy kiváló gép és mindenki a világon ehhez hasonlitja a lemezjátszókat.
A Linn Sondek egy nagyon jó lemezjátszó,de rajta kivül még sokan vannak a pályán más hang karakterrel és árral.Meg kell hallgatni ha mód van rá és annak alapján dönteni tudnillik külömbözőek(hál istennek!) vagyunk és ebből fakadóan a hangzásbéli elvárásaink is mások.A Linn sokak szerint egy kicsit mélybe huzó lemzjátszó,de van akinek ez tetszik mivel sok más erénye is van.Közel 5 éve hallgatok Linn-t nekem bejött,de nem esküszöm rá,hogy ez a világ legjobb lemezjátszója.
„Az ember, aki legbelül zenétlen, s nem hat rá édes hangok egyezése, az kész az árulásra, taktikára..."
Lemezjátszó
Egy 13 éves LINN Sondek LP12 (Valhalla táp; LINN ITTOK LVII kar) vagy egy vadi új Roksan Radius 5
Gondolom a LINN az mégiscsak no. 1.
Linn. Fel is hívlak...
Lemezjátszó
Egy 13 éves LINN Sondek LP12 (Valhalla táp; LINN ITTOK LVII kar) vagy egy vadi új Roksan Radius 5
Egy 13 éves Sondekkel sokkal-sokkal több gond lehet mint egy Radiussal. Én mindenképpen megnézetném a forgalmazóval.
THX.
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Lassan kész lesz a Lenco L78 -as lemezjátszóm restaurálása. Már csak az alsó fa keret hiányzik.
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2648
Lemezjátszó
Szerintem sem, csak ez volt kéznél
egész más vélemény a DL-103 srol
http://www.tnt-audio.com/sorgenti/denon-dl103_e.html
http://www.tnt-audio.com/sorgenti/shelter_501ii_e.html
Általában aki szereti az Ortofon-t,nem igazán képes élni egy Denon-al,és forditva
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- nagual
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Lemezjátszó
Helló!
Találtam egy ránézésre új Shure 75M Type D hangszedőt(a barátnőm apjáé volt).Fogalmam sincs róla ez kb. milyen minőség,ebben érdekelne a véleményetek.
Most szeretnék egy új lemezjátszót venni az AKAI AP-100 helyett és számoljak-e vele mint hangszedővel vagy hagyjam inkább.Az AKAI-ban egy Ortofon hangszedő van az kb. 15e ft. volt.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Üdv,
n
Lemezjátszó
Szerintem sem, csak ez volt kéznél
Lemezjátszó
Tanácsot szeretnék kérni, mc hangszedö vásárlás ügyben 70-100e körül. Mit lenne érdemes venni .Ortofon mc 10 mk II használtam idáig
Szia,
Ha Zalaegerszeg környékén jársz nálam meghallgathatod a Sumiko Blue Point 2-t MC-n hajtva. Korábban már leszedték rólam a keresztvizet, hogy illesztetlenül hallgatom (47k helyett 1kohmon) de szerintem a dolog nagyon jól működik és gyönyörű a hang.
Szóval jelezz ha erre jársz...
Üdv,
NL
Szia,
Köszi a lehetöséget csak a távolság nagy (Kecskemét) . Egy barátomnak a denon 103 -át halgattam ,kölcsön adta egy hétre. Ortofonhoz képest elöször furcsa volt ,eleven kicsit izgága hangképével, ortofon nyugott kiegyenlitett hangzásához képest. Pedig próbálva volt tranzisztoros és csöves riaan is, össze kellene gyurni a két hangszedöt. Azért is szeretnék informálodni mert a közelben anno mindenki eladta az lp-jét, meg is bánták egypáran és igy nincs viszonyitási alapom.
A Denon nem előrelépés az Ortofonhoz képest.
Én is Ortofont hallgattam évtizedekig, nálam az első igazi előrelépés érzés a B.M. Ace L volt.
Lemezjátszó
Tanácsot szeretnék kérni, mc hangszedö vásárlás ügyben 70-100e körül. Mit lenne érdemes venni .Ortofon mc 10 mk II használtam idáig
Szia,
Ha Zalaegerszeg környékén jársz nálam meghallgathatod a Sumiko Blue Point 2-t MC-n hajtva. Korábban már leszedték rólam a keresztvizet, hogy illesztetlenül hallgatom (47k helyett 1kohmon) de szerintem a dolog nagyon jól működik és gyönyörű a hang.
Üdv,
NL
Nem a keresztvíz lett leszedve, csak a szakmai hitelt próbálták - mások is velem együtt - kicsit visszaállítani, a mindent lehet a hifiben elvvel szemben.
Látom sikertelen volt.
Valamint az impedancia mellet még az MC bemenet használatát is dicsőítette az MM helyett a társaság, ami végkép érthetetlen.
Vannak alapvető műszaki követelmények és szabályok amik nem léphetők át, nem kerülhetek meg.
Nota bene:vannak akiknél a bass és a treble csutkára van tekerve plussz a loudness benyomva és szerintük "a dolog nagyon jól működik és gyönyörű a hang."
Lemezjátszó
rewox, ha tudsz, hallgass meg egy Benz hangszedőt is. nekem bejött.
Lemezjátszó
Szia,
Üdv,
NL
Szia,
Köszi a lehetöséget csak a távolság nagy (Kecskemét) . Egy barátomnak a denon 103 -át halgattam ,kölcsön adta egy hétre. Ortofonhoz képest elöször furcsa volt ,eleven kicsit izgága hangképével, ortofon nyugott kiegyenlitett hangzásához képest. Pedig próbálva volt tranzisztoros és csöves riaan is, össze kellene gyurni a két hangszedöt. Azért is szeretnék informálodni mert a közelben anno mindenki eladta az lp-jét, meg is bánták egypáran és igy nincs viszonyitási alapom.
Lemezjátszó
Szia,
Üdv,
NL
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2648
Lemezjátszó
Az enyémen nem is volt
http://www.theanalogdept.com/images/spp ... /p8web.jpg
Azt hittem, hogy ez ilyen Thorens hülyeség, de ezek szerint ez csak kivétel.
lehet hogy még a 150-es korszakban nem foglakoztak annyit a rádiófrekis zavarokkal
A hetvenes években még korántsem volt annyi szélessávú digitális zajgenerátor mint manapság ,a kapcsolóüzemű tápegységekről nem is beszélve ...
na jó ,nekem 8 2 földvezetékem van a 126-sbol 1-ik a Grace 707-sé,a másik meg a 126-osé/futómű
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal