Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Szerintetek melyik jobb vétel?
Egy 13 éves LINN Sondek LP12 (Valhalla táp; LINN ITTOK LVII kar) vagy egy vadi új Roksan Radius 5
Gondolom a LINN az mégiscsak no. 1.
Egy 13 éves Sondekkel sokkal-sokkal több gond lehet mint egy Radiussal. Én mindenképpen megnézetném a forgalmazóval.
THX.
Lemezjátszó
Szerintetek melyik jobb vétel?
Egy 13 éves LINN Sondek LP12 (Valhalla táp; LINN ITTOK LVII kar) vagy egy vadi új Roksan Radius 5
Gondolom a LINN az mégiscsak no. 1.
Lemezjátszó
Lassan kész lesz a Lenco L78 -as lemezjátszóm restaurálása. Már csak az alsó fa keret hiányzik.
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2638
Lemezjátszó
Szerintem sem, csak ez volt kéznél
egész más vélemény a DL-103 srol
http://www.tnt-audio.com/sorgenti/denon-dl103_e.html
http://www.tnt-audio.com/sorgenti/shelter_501ii_e.html
Általában aki szereti az Ortofon-t,nem igazán képes élni egy Denon-al,és forditva
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- nagual
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Lemezjátszó
Helló!
Találtam egy ránézésre új Shure 75M Type D hangszedőt(a barátnőm apjáé volt).Fogalmam sincs róla ez kb. milyen minőség,ebben érdekelne a véleményetek.
Most szeretnék egy új lemezjátszót venni az AKAI AP-100 helyett és számoljak-e vele mint hangszedővel vagy hagyjam inkább.Az AKAI-ban egy Ortofon hangszedő van az kb. 15e ft. volt.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Üdv,
n
Lemezjátszó
Szerintem sem, csak ez volt kéznél
Lemezjátszó
Tanácsot szeretnék kérni, mc hangszedö vásárlás ügyben 70-100e körül. Mit lenne érdemes venni .Ortofon mc 10 mk II használtam idáig
Szia,
Ha Zalaegerszeg környékén jársz nálam meghallgathatod a Sumiko Blue Point 2-t MC-n hajtva. Korábban már leszedték rólam a keresztvizet, hogy illesztetlenül hallgatom (47k helyett 1kohmon) de szerintem a dolog nagyon jól működik és gyönyörű a hang.
Szóval jelezz ha erre jársz...
Üdv,
NL
Szia,
Köszi a lehetöséget csak a távolság nagy (Kecskemét) . Egy barátomnak a denon 103 -át halgattam ,kölcsön adta egy hétre. Ortofonhoz képest elöször furcsa volt ,eleven kicsit izgága hangképével, ortofon nyugott kiegyenlitett hangzásához képest. Pedig próbálva volt tranzisztoros és csöves riaan is, össze kellene gyurni a két hangszedöt. Azért is szeretnék informálodni mert a közelben anno mindenki eladta az lp-jét, meg is bánták egypáran és igy nincs viszonyitási alapom.
A Denon nem előrelépés az Ortofonhoz képest.
Én is Ortofont hallgattam évtizedekig, nálam az első igazi előrelépés érzés a B.M. Ace L volt.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Lemezjátszó
Tanácsot szeretnék kérni, mc hangszedö vásárlás ügyben 70-100e körül. Mit lenne érdemes venni .Ortofon mc 10 mk II használtam idáig
Szia,
Ha Zalaegerszeg környékén jársz nálam meghallgathatod a Sumiko Blue Point 2-t MC-n hajtva. Korábban már leszedték rólam a keresztvizet, hogy illesztetlenül hallgatom (47k helyett 1kohmon) de szerintem a dolog nagyon jól működik és gyönyörű a hang.
Üdv,
NL
Nem a keresztvíz lett leszedve, csak a szakmai hitelt próbálták - mások is velem együtt - kicsit visszaállítani, a mindent lehet a hifiben elvvel szemben.
Látom sikertelen volt.
Valamint az impedancia mellet még az MC bemenet használatát is dicsőítette az MM helyett a társaság, ami végkép érthetetlen.
Vannak alapvető műszaki követelmények és szabályok amik nem léphetők át, nem kerülhetek meg.
Nota bene:vannak akiknél a bass és a treble csutkára van tekerve plussz a loudness benyomva és szerintük "a dolog nagyon jól működik és gyönyörű a hang."
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Lemezjátszó
rewox, ha tudsz, hallgass meg egy Benz hangszedőt is. nekem bejött.
Lemezjátszó
Szia,
Üdv,
NL
Szia,
Köszi a lehetöséget csak a távolság nagy (Kecskemét) . Egy barátomnak a denon 103 -át halgattam ,kölcsön adta egy hétre. Ortofonhoz képest elöször furcsa volt ,eleven kicsit izgága hangképével, ortofon nyugott kiegyenlitett hangzásához képest. Pedig próbálva volt tranzisztoros és csöves riaan is, össze kellene gyurni a két hangszedöt. Azért is szeretnék informálodni mert a közelben anno mindenki eladta az lp-jét, meg is bánták egypáran és igy nincs viszonyitási alapom.
Lemezjátszó
Szia,
Üdv,
NL
- dixie-chicken
- V.I.P.
Lemezjátszó
Az enyémen nem is volt
http://www.theanalogdept.com/images/spp ... /p8web.jpg
Azt hittem, hogy ez ilyen Thorens hülyeség, de ezek szerint ez csak kivétel.
lehet hogy még a 150-es korszakban nem foglakoztak annyit a rádiófrekis zavarokkal
A hetvenes években még korántsem volt annyi szélessávú digitális zajgenerátor mint manapság ,a kapcsolóüzemű tápegységekről nem is beszélve ...
na jó ,nekem 8 2 földvezetékem van a 126-sbol 1-ik a Grace 707-sé,a másik meg a 126-osé/futómű
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
Lemezjátszó
Az enyémen nem is volt
lehet hogy még a 150-es korszakban nem foglakoztak annyit a rádiófrekis zavarokkal
A hetvenes években még korántsem volt annyi szélessávú digitális zajgenerátor mint manapság ,a kapcsolóüzemű tápegységekről nem is beszélve ...
- dixie-chicken
- V.I.P.
Lemezjátszó
Az enyémen nem is volt
Lemezjátszó
Az enyémen nem is volt
- dixie-chicken
- V.I.P.
Lemezjátszó
...MM szinten nem illene ilyen dolognak történnie, de ha igen, próbáld meg az LP játszó földjét a phono házához kötni, azt pedig a hálózati védőföldhöz.
...
Ezt nehezíti, hogy a Thorensnek gyárilag nincs földkábele. (legalábbis az enyémnek biztos nincs)
Sztem volt azon,csak vlki leszedte,az a 160S ennek a 147-snek a manuális változata,a használati utasitásban szerepel egy földelési vezeték...
http://www.vinylengine.com/library/thorens/td147.shtml
(ha nem tudod megnyitni,jelentkezz be,pénzbe nem kerül )
de itt is megvan(ugyanaz)
http://www.theanalogdept.com/images/spp ... 7owner.pdf
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Ezt nehezíti, hogy a Thorensnek gyárilag nincs földkábele. (legalábbis az enyémnek biztos nincs)
Hmmm.... akkor lehet h meg is van a hiba oka?
Az erős RFI (rádiófrekvenciás interferecia) lehet földhurok következménye is, bár olyankor rendszerint a maci is kibújik barlagjából. A HG által vázolt földelési problémával akkor állunk szemben, ha a phono fémházára illetve a karcsőre hosszabb drótdarabot érintve megváltozik a rádióműsor hangereje:-)
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2536
Lemezjátszó
Hmmm.... akkor lehet h meg is van a hiba oka?
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2536
Lemezjátszó
Nekem is volt hasonló problémám a Heed Questar-ral.Kíváncsi vagyok a megoldásra.
HG lentebb már adott egy megoldási javaslatot:
- árnyékolások és földelések ellenőrzése és ha valahol hiányosság van, akkor ezek megszüntetése,
- ha ez nem segít profi szűrő alkalmazása szakember segítségével.
Én ugyan laikus vagyok ezekben a kérdésekben, de számomra elég logikusan és ésszerűen hangzik.
Lemezjátszó
...MM szinten nem illene ilyen dolognak történnie, de ha igen, próbáld meg az LP játszó földjét a phono házához kötni, azt pedig a hálózati védőföldhöz.
...
Lemezjátszó
Sziasztok,Az aláírásban szereplő HIFI szerkezetem van.
A problémám az, hogy időnként véletlenszerű tunerként funkcionál, holott tuner az nincs is benne.
Megfigyeltem, hogy a dolog akkor fordul csak elő, ha az erősítő arra a bemenetre van kapcsolva, ami az előerősítő (azaz a lemezjátszó) felől jön. Ha CD vagy DVD vagy "üres" bemeneten van, akkor nincs nem várt rádióadás.
Ha viszont a Thorens - Heed - Bodor vonal van aktiválva, akkor időnként halkan (néha hangosabban) szól a rádió (de nem az LGT szám, hanem valami szláv nyelvű bazseva).
Please help, nagyon bosszant.
Bármilyen extra infót megnézek, ha kell.
Hálás köszönet, Jana
Nekem is volt hasonló problémám a Heed Questar-ral.
Kíváncsi vagyok a megoldásra.
Lemezjátszó
A problémám az, hogy időnként véletlenszerű tunerként funkcionál, holott tuner az nincs is benne. :lol!:
De van, csak azt extraként vetted. :lol!:
Nincs is jobb egy kis detektoros RÁDIÓnál ! :kiraly:
Lemezjátszó
A problémám az, hogy időnként véletlenszerű tunerként funkcionál, holott tuner az nincs is benne. :lol!:
De van, csak azt extraként vetted. :kiraly:
A probléma oka az, hogy valamelyik készüléked bemenetére érkező rádiófrekvenciás jel bejut a készülékbe és annak valamelyik fokozatán, ami nemlineáris, amplitúdó demoduláció következik be és így hallod a rádiót.
Védekezni lehet ellene kellően árnyékolt összekötő kábelekkel, leföldelt házú készülékekkel. Célszerű az LP játszót is leföldelni.
MM szinten nem illene ilyen dolognak történnie, de ha igen, próbáld meg az LP játszó földjét a phono házához kötni, azt pedig a hálózati védőföldhöz.
Bonyolultabb esetben csak bemeneti szűrőtag segít, de azt csak szakemberre bízd.
Az távol tartja a rádiófrekvenciás jeleket az elektronikától.
Lemezjátszó
Sziasztok,
Az aláírásban szereplő HIFI szerkezetem van.
Megfigyeltem, hogy a dolog akkor fordul csak elő, ha az erősítő arra a bemenetre van kapcsolva, ami az előerősítő (azaz a lemezjátszó) felől jön. Ha CD vagy DVD vagy "üres" bemeneten van, akkor nincs nem várt rádióadás.
Ha viszont a Thorens - Heed - Bodor vonal van aktiválva, akkor időnként halkan (néha hangosabban) szól a rádió (de nem az LGT szám, hanem valami szláv nyelvű bazseva).
Please help, nagyon bosszant. :kiraly:
Bármilyen extra infót megnézek, ha kell.
Hálás köszönet, Jana
lp: Thorens TD160S; cd: H/K HD730; deck: Nikko ND-390II
amp: Bodor Audio BA-50 MK-II, Arcam Alpha3; preamp: Heed Audio Questar MM
hangfal: AR Status S20; kábel: Klotz adat, CAT8 hang; állvány: Söund Arts
amp: Bodor Audio BA-50 MK-II, Arcam Alpha3; preamp: Heed Audio Questar MM
hangfal: AR Status S20; kábel: Klotz adat, CAT8 hang; állvány: Söund Arts