Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Pc alapú audio lejátszás
Doky!Próbáld összekötni a pc házát az erősítővel.
A radiátoros dolog mit takar? Remélem nem a festett csőre kötötted rá? :lol!:
Ezt hogy érted?
És mire derülhet fény ily módon?
A radiátoros dolog... pontosan fűtéscsöves akart lenni.
Sokszor hallottam hogy ilyen módon földelik a dolgaikat, de nálunk földeltek a konnektorok... tehát ez nem lehet probléma.
Egyébként hosszú kábel (2.5m) hozzá érintve a pc dobozához és a konvektorhoz (le van kopva a festés)...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- orionr
- V.I.P.

- Értékelés: 41
Pc alapú audio lejátszás
Doky!
Próbáld összekötni a pc házát az erősítővel.
A radiátoros dolog mit takar? Remélem nem a festett csőre kötötted rá? :lol!:
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Pc alapú audio lejátszás
Doky!Látom két hangkártya van a gépben. Egyikről sztereó, másikról mozi megy?
Még egy valami:
Amíg XP volt a gépen, minden úgyanígy volt és úgy nem búgott?
Csak annyi változott, hogy Win7-et raktál és most búg?
Egyszerre csak az egyik kártya aktív (azt mondták hogy csak egy mehet egyszerre).
Amíg Xp volt addig is megvolt a jelenség, de mivel nem találtam drivert a SB Live 5.1!-hez... ezért ki lett szedve (az alaplapit meg ugye kezeli).
Sajnálom is mert annak sokkal jobb hangja volt mint a kétpálcás alaplapinak... :kiraly:
Nekem a gyenge minőségű analóg kábel miatt van ilyen búgásom. Nem megfelelően árnyékolt és vagy 10m hosszú...
Nálam jó minőségű (profigold, 1 méteres) kábellel van összekötve, nem hinném hogy ott szedne össze valamit... de valami van... :lol!:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Pc alapú audio lejátszás
Doky!Látom két hangkártya van a gépben. Egyikről sztereó, másikról mozi megy?
Még egy valami:
Nekem a gyenge minőségű analóg kábel miatt van ilyen búgásom. Nem megfelelően árnyékolt és vagy 10m hosszú. Ez összeszed mindent ami létezik és ezt erősíti fel az erőlködő.
Más most nem jut az eszembe.
Pc alapú audio lejátszás
Doky!
Látom két hangkártya van a gépben. Egyikről sztereó, másikról mozi megy?
Még egy valami:
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Pc alapú audio lejátszás
pedig csak földhuroknak tűnik :kiraly: a digit összekötés optikai vagy koax?
egy fali aljzatból és elosztóból mennek?
Koax...
Ki lett cserélve a teljes vezetékelés, és külön "leállásból" mennek a cuccok (hifi-mozi és külön a pc dolgai).
De majd legkorábban hétfőn lesz időm szétbombázni a cuccot... :lol!: de megcsinálom... tehát várom a további ötleteket is. :lol!:
Pc alapú audio lejátszás
Ötleteket keresnék a problémámra.
nálam is volt ilyen s egy noname lámpa okozta, akkor is ha nem volt bekapcsolva
lényeg hogy ugyan azon a hálózaton volt mint a pc
szerintem is megkéne próbálni hogy egyedül legyen a pc meg a hangcucc
a többi addig kikötve a rendszerből/hálózatból
- boba6
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 3
Pc alapú audio lejátszás
pedig csak földhuroknak tűnik :lol!:
a digit összekötés optikai vagy koax?
egy fali aljzatból és elosztóból mennek?
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Pc alapú audio lejátszás
Hirtelen nem találtam jobb helyet (ha van akkor kérem majd átmozgatni a postot, :lol!: ).
Ötleteket keresnék a problémámra.
Már másutt régebben volt róla szó:
Adott a Pc-m Albacomp Activa Echo..., ebben az alaplap egy MSI P4MAM2-V (MS-7095), egy Intel Celeron D 335, 2800 MHz (21 x 133) processzoral, és egy SB Live 5.1-es hangkaival és az alaplapi (VIA VT1617(A) @ VIA AC'97 Enhanced Audio Controller PCI).
A progi amit használok általában a lejátszáshoz: jetAudio, foobar2000...
Össze van kötve digitálisan a HM erősködővel, vagy analógon a sztereóval.
Eddig Win XP volt fent... most Vin7.
A probléma hogy a hangfalból búgó ill. zúgó hang hallható (olyan mintha gerjedne valami :lol!: ), és a képernyő villog... sőt még a tévé is holott össze sincs kötve a pc-vel direktben.
Elméletileg földhurok nem lehetne mert digin nem szabadna jelentkeznie ennek a dolognak (és ki lett próbálva a kábel a fűtéscsőre dolog is... nem változott semmi).
Gondoltunk arra is hogy a tápból szed össze valamit... de ezt is kizártuk!
Viszont mikor kikapcsolom a pc-t és felerősítem a sztereó hangját... akkor is marad a "gerjedés"... :lol!:
Nem nagyon használom a gépet zene hallgatásra, csak ha a neten nézek kis videót ill néha valami újat akarok meghallgatni amit nem karcoltam ki, de nagyon bosszantó a dolog. :lol!:
Esetleg van valakinek ötlete a témában? :kiraly:
- boba6
- Lefelé a lejtőn

Pc alapú audio lejátszás
stereóra akkor egy jó külső DAC kell
ez lehet komoly PC-s stúdió hangkari vagy dedikált "HIFI"-s
én is ebben a cipőben járok, én az alábbiakra szűkítettem a kört amiket ki akarok próbálni:
ESI U24XL kb.30k
AMB Gamma-1 kb.40k
MF V-DAC kb.50k
a házimozihoz meg bekötöd az optikai kimenetét és olyankor az erősítőben lévő DAC és DTS dekóder dolgozik
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!Olyan hangkártyát keresek ami 5.1-es (és a dts-t is tudja) illetve a zenei vonalon is megfelelően teljesít.
Maximum 60.000-t vagyok hajlandó kiadni érte.
A segítséget előre is köszönöm.
az erősítőd nem tudja a DTS-t?
mert ha igen akkor neked csak DTS passtrough képes kártya kell
Tudja az erősítő. :lol!:
Valamilyen jó típust tudtok ajánlani?
Én nézelődtem-ASUS Xonar D2X-re gondoltam-esetleg tud valaki tud infót róla:
-pl. milyen a hangja sztereón?
Házimozi: TV:Panasonic TX-P46G10 Erősítő: Harman/Kardon Avr-245 DVD:Harman/Kardon Dvd-23 Hangsugárzó: JBL Scs-178 Kábelek: QED Performance, Inakustic Pathmos
PC: Thermaltake VH6000BWS Armor +; Chieftec CFT-650-14CS 650W ;AMD Athlon 64 X2 5000+ AM2; Sapphire HD4890 1GB GDDR5 VAPOR-X; 2 X SAMSUNG 1000GB F1 SATA2 HD103UJ ; 2 X WD MyBook 1000Gb Essential stb...
- boba6
- Lefelé a lejtőn

Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!Olyan hangkártyát keresek ami 5.1-es (és a dts-t is tudja) illetve a zenei vonalon is megfelelően teljesít.
az erősítőd nem tudja a DTS-t?
mert ha igen akkor neked csak DTS passtrough képes kártya kell
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Olyan hangkártyát keresek ami 5.1-es (és a dts-t is tudja) illetve a zenei vonalon is megfelelően teljesít.
Házimozi: TV:Panasonic TX-P46G10 Erősítő: Harman/Kardon Avr-245 DVD:Harman/Kardon Dvd-23 Hangsugárzó: JBL Scs-178 Kábelek: QED Performance, Inakustic Pathmos
PC: Thermaltake VH6000BWS Armor +; Chieftec CFT-650-14CS 650W ;AMD Athlon 64 X2 5000+ AM2; Sapphire HD4890 1GB GDDR5 VAPOR-X; 2 X SAMSUNG 1000GB F1 SATA2 HD103UJ ; 2 X WD MyBook 1000Gb Essential stb...
Pc alapú audio lejátszás
áááá :kiraly:
megjöttek a csipik /ma megyek értük :lol!: /
LT1364CN8/PBF - 2db
LT1361CN8/PBF - 1db
LM4562NA/NOPB - 1db
de frankó hogy pénteken meg tegnap is szabadságon voltam ... :kiraly:
akkor kellett volna megjönnie inkább, lett volna időm normálisan tesztelni :lol!:
:lol!:
majd írok ha bent lesznek :lol!:
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Pár napja cseréltem el Swans M1 hangfalaimat egy Swans D1080 MKII aktív monitorra. A csere okai sokrétűek, de leginkább pénzre volt szükségem, így pedig eladhattam erősítőmet és valszeg a CD-játszó is erre a sorsra jut.
Úgyis szinte kizárólag PC-ről hallgattam zenét, így számomra az aktív monitor számomra tökéletes megoldást jelent.
A kis Swans D1080 nagyon szépen teljesít, hamarosan képes beszámoló is következik.
Üdv
Peti
Swans D1080 MKII (aktív monitor)
Windows Vista PC + Soundblaster Connect külső USB-hangkártya
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Egy alaplapi hangkaritól egy kis olcsó Karát dac is jobb szerintem...
Annyira az se olcsó ha az volna már vettem volna! :kiraly:
Szerintem egy húszas nem nagy összeg érte...
Neked lehet nem
jaj ne panaszkodj már mikor hetek óta azt mutogatod milyen drága cuccokat vásárolsz össze a készülőben lévő hangdobozodhoz. :foto:
Az egy másik projekt! :kiraly:
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Annyira az se olcsó ha az volna már vettem volna! :kiraly:
Neked lehet nem
jaj ne panaszkodj már mikor hetek óta azt mutogatod milyen drága cuccokat vásárolsz össze a készülőben lévő hangdobozodhoz. :foto:
Pc alapú audio lejátszás
Szervezzünk gyűjtést?? :foto:
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Annyira az se olcsó ha az volna már vettem volna!
Neked lehet nem :foto:
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Annyira az se olcsó ha az volna már vettem volna! :foto:
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Annyira az se olcsó ha az volna már vettem volna! :foto:
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Szerintem meg előhozná, de ne vitatkozzunk.Múltkor próbaképp én is visszakötöttem a realtek alaplapit, és hát szépen lemarad a hangkártyámhoz képest, pedig nem több százezres rendszer van rá kötve.
Tudom azért irtam! :foto: A 15ezres NIVS T2 meg a 30ezres Yami monitor is előhozta a jobb CDjátszó és a gyenge alaplapi hangkari közti különbségeket.
Pc alapú audio lejátszás
Ahhoz a cucchoz felesleges nagyon beruházni DAC-ba meg miegymásba.Sima kábel kell aminek a végin kis sztereo Jack van a másik végin meg 2RCA.Vagy az átalakitó meg IC páros.Ez a két lehetőség.
Azért az alaplapi hangkeltő harmatgyenge. Érdemes minimum valami jobb hangkártyát vennie.
Bár tény, hogy hangfalcserével nagyobb változást érhetne el.
Nem hinném,hogy a rendszere előhozná a hangkártyák közti különbségeket. :kiraly:
Nem akarom megtudni mennyivel jobb egy normális hangkarival vagy DAC-al mert akkor lehet elfelejteném a CD-s forrást. Pár napja meghallgattam a kis erőkődőm úgyanezekkel a hangfalakkal a 230ezres CDjátszómal kicsit azzal jobban tetszett gondolom ez az alaplapi hangkarimra irható ha vennék egy 30-40ezreset valószinű jobb lenne mint a CDjátszóm. :kiraly:
Szerintem ne fikázzunk,nem mindenkinek jut milliós rendszerekre :foto:
Erősítő(k):mozi:Onkyo SR605,sztereo:Jungson JA66C
CD:PhilipsCD 584
Doboz(ok):Front:Celestion F28,Center:Dali Concept ,Háttér:Wharf.:Diamond 9.0
Kábel(ek): IC (T),Gotham
Dac:Styleaudio Carat HD1 V
Mplayer:A.C.Ryan playon hd2 mini
Gitár:Hohner B Bass
CD:PhilipsCD 584
Doboz(ok):Front:Celestion F28,Center:Dali Concept ,Háttér:Wharf.:Diamond 9.0
Kábel(ek): IC (T),Gotham
Dac:Styleaudio Carat HD1 V