Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kazettás deckek
Üdv.
Gyönyörűűűű.....
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2582
Kazettás deckek
Üdv.
Gyönyörűűűű.....
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 96
Kazettás deckek
Én is elsősorban Maxellt használtam,de volt elég sok TDK MA és MAR kazettám is.
Nekem a TDK nem vált be, egyik fajtából sem. Sem a hangja, sem a mechanikai tulajdonságai nem tetszettek. Volt egy TDK SF-em, amiben azért szakadt el a szalag, mert a kazetta belsejében volt egy kis műanyag darab, ami egyszer beékelődött a szalag és a kazetta azon része közé, ahol a szalag a kazettából kjön. TDK SA esetében meg nyikorgást tapsztaltam. Először azt hittem, a magnó nyikorog, ezért át tettem egy másik magnóba, de a nyikorgás megmaradt.
A Maxellekkel semmi probléma nem volt, bár az utóbbi időben a mechanikiai kivitelük leromlott, ami abban nyilvánult meg, hogy gyorstekeréskor zörögtek és szerettek megszorulni is. Ezekből már a csavarokat is kispórolták.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Kazettás deckek
Köszönöm nektek! Szép napot mindenkinek.
Kazettás deckek
herstal gyűjteménye
Nagyapám az utcán szellentett, egyetértettem vele, de az én véleményem sokkal tömörebb volt...
Kazettás deckek
Valami "Goldsztár" típus volt még jó akkoriban, bár a neve alapján nem mondta volna senki. Talán délkoreai.NZS
Goldstarbol lett az LG. Type I fokozatban is igen jol szuperaltak, volt nekem is.
Üdvözlet! Én biztosan nem tudtam volna megállni, hogy ki ne próbáljam.
Üdv a fórumon Herstal
Örülök, hogy a személyedben lett egy igazi magnó-gurunk!
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2582
Kazettás deckek
Üdv a fórumon Herstal
Örülök, hogy a személyedben lett egy igazi magnó-gurunk!
Kazettás deckek
Feltételezem a Dragon elpáholna minden mást
Ebben én azért nem vagyok ennyire biztos.
Lehet,hogy röhej,de még ki sem próbáltam.
Kazettás deckek
Ez tényleg röhej. Működik egyáltalán?
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Kazettás deckek
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Kazettás deckek
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Kazettás deckek
Ami a kezattákat illeti, nekem a Maxellek váltak be, azokból van a legtöbb. Elsősorban króm-dioxidos, (XLII, XLII-S) de a vége fele metált is használtam(METAL-CD, Sony MetalXR).
Én is elsősorban Maxellt használtam,de volt elég sok TDK MA és MAR kazettám is.
Webáruház:
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 96
Kazettás deckek
Király ez a topic.
Mindig szerettem magnózni. A magnó, az egy olyan készülék, amin van bőven tekergetni, állítgatni való. Nálam is megfordult jónéhány típus. A legelső egy PHILIPS N2534 volt. "Zongorabillentyűs", Deprez-műszeres, atombiztos mechanikával. Majd jött az AKAI CS-F12. Ebből volt kettő is, meg 21-es is volt. Volt AIWA, R450, F260. A mai napig szivesen teszek be a magnómba egy-egy jólsikerült felvételt. Most két Yamaha teljesít nálam szolgálatot, (K-560 és KX-390) bár elég ritkán kapcsolom be őket. Van kb. 200 kazettám, így időnként azért sor kerül egy kis magnózásra is.
Ami a kezattákat illeti, nekem a Maxellek váltak be, azokból van a legtöbb. Elsősorban króm-dioxidos, (XLII, XLII-S) de a vége fele metált is használtam(METAL-CD, Sony MetalXR).
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Kazettás deckek
Egyszer csinálhatnánk egy ilyen tesztet is.Van pár értékes régi masinám.
Feltételezem a Dragon
elpáholna minden mást
Édesapámmal karöltve 4 deckünk van,
de egyiket se tenném bele egy ilyen tesztbe,
mert már mindegyiknek van valami baja.
Az 1250-es Pio sem rossz.
Webáruház:
Kazettás deckek
TDK szalagok, vasoxidos, krómos és metál is akad. (Vaskróm nem jött be.) A krómos volt a legjobb ár-érték arányú nálam. Volt pár tévedés az akkori kazetták között is, lekopott minden hordozó rétege az első használattól. Talán memorex fekete volt. (És volt ami meg rétest játszott, úgy megnyúlt. Érdekes, hogy a metál szalagok nyúltak meg nálam.) Valami "Goldsztár" típus volt még jó akkoriban, bár a neve alapján nem mondta volna senki. Talán délkoreai.
NZS
Nagyapám az utcán szellentett, egyetértettem vele, de az én véleményem sokkal tömörebb volt...
Kazettás deckek
Nálam az AKAI és az AIWA sorozat tagjai fordultak meg. Volt 220-as, 250-es, van két 260-asom, egyik szintén a tesómnál- van egy ADR-450, és hozzá egy fióknyi kazetta.
A 220-as indiai szerelésű volt, sok buggal. Lecseréltem, bár az volt az egyik legjobb hangú, de bármit csináltam vele, ette a szalagot. A meglévőek még nyomják! (Annó a 450-et a fiam mászós korában megetette nyálas keksszel, alig bírtam életre lehelni, de sikerült.)
NZS
Kazettás deckek
Egyszer csinálhatnánk egy ilyen tesztet is.Van pár értékes régi masinám.
Feltételezem a Dragon
elpáholna minden mást
Édesapámmal karöltve 4 deckünk van,
de egyiket se tenném bele egy ilyen tesztbe,
mert már mindegyiknek van valami baja.
Rediscover music
Még egy kép...
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 2983
Kazettás deckek
Még egy kép...
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Egy régi gép....
- tunerman
- V.I.P.

Kazettás deckek
Egy régi gép....
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Van-e egységesen jó fejállás a kazettások között?Nekem ahány deckem volt, mindnek más volt a gyári beállítása.
Gaben227!
Nincs!
Csaknem minden gyártó cég hozott ki mérőkazettákat is, ami azt jelenti, hogy nem használta a többiét ....
Üdv: TJ.
- tunerman
- V.I.P.

Kazettás deckek
Van-e egységesen jó fejállás a kazettások között?Nekem ahány deckem volt, mindnek más volt a gyári beállítása.
Gaben227!
Nincs!
Csaknem minden gyártó cég hozott ki mérőkazettákat is, ami azt jelenti, hogy nem használta a többiét ....
Üdv: TJ.
Kazettás deckek
Van-e egységesen jó fejállás a kazettások között?
Nekem ahány deckem volt, mindnek más volt a gyári beállítása.
Kazettás deckek
Nekem lenne egy tökéletes állapotú Sony TC-KE 300 típusú deckem. Keveset használt, fekete. Évek óta pormentes helyen, egy zárt szekrényben áll. Sony rendszervezérlővel távirányítható.
Ugyanitt van Sony MDS-JE 330 Minidisc deckem is. Egy látható karc van a ház tetején, amúgy tökéletesen, sorsa megegyezik a fent említett deck-kel. Távja is van.
Plusz van egy CDP-XE 700 QS, távos, fix-machanikás CD-játszó, francia gyártmány, tökéletes állapotban.
Ha valakit érdekel, keressen, olcsón adom. Csereként USB-DAC érdekelne.
Üdv
Peti
Swans D1080 MKII (aktív monitor)
Windows Vista PC + Soundblaster Connect külső USB-hangkártya