Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
Cd játszók
A denonoknak fedettebb a magasa, azoknak nem sok...
?
Cd játszók
Itt egy lista különböző cd játszók transportjáról:cd player transport
van valami DAC esetleg ami alapjan elindulhatok, ami most megfelelo lenne nekem? ugy erzem nagy faba vagtam a fejszemet, nem kapok segitseget mert bolondnak neznek:(
Nem nézünk annak egyáltalán!Az van inkább hogy nem egyszerű segíteni neked,ugyanis nem tudunk a füleddel hallani.Nem lehet egyértelműen azt mondani hogy ez,vagy az a CD-játszó jó lesz neked.Nagyjából leírtuk azokat a típusokat amelyek olyan hanggal rendelkeznek amire szükséged van.
Én úgy gondolom,hogy mivel a CD-játszók közt azért nincs akkora különbség,inkább a többi komponensen kellene változtatnod,és egy olyan erősítő-hangfal párost keresni amelynek a hangja közel áll az általad említett szempontokhoz.
Üdv
Cd játszók
mihez kepest?
Úgy általában...
Cd játszók
mihez kepest?
Cd játszók
Azt ne várd, h tipusra pontosan megmondjuk mit vegyél...Ez ettől összetettebb dolog....Jók a régi philipsek amik CDM 1,2,4 mechanikával vannak ellátva.Ezek mellé bedobsz egy külső DACot és csókolom.De van amelyikben a DAC is egész jó.Csak olyat vegyél ami jó megkímélt állapotban van...
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Cd játszók
ugy erzem nagy faba vagtam a fejszemet, nem kapok segitseget mert bolondnak neznek:(
Na azért ez ebben a formában nem igaz.
Esetleg csak nem tudnak(unk) segíteni...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Cd játszók
Itt egy lista különböző cd játszók transportjáról:cd player transport
van valami DAC esetleg ami alapjan elindulhatok, ami most megfelelo lenne nekem? ugy erzem nagy faba vagtam a fejszemet, nem kapok segitseget mert bolondnak neznek:(
Cd játszók
Itt egy lista különböző cd játszók transportjáról:
cd player transport
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable
http://facebook.com/fourjam
Cd játszók
keresem meg mindig a leendo sz@r cd jatszom, kovetkezo butitasokkal:-kevesebb magas
-kisebb reszletgazdagsag
...es elonyokkel:
-melegpuha, tiszta hang
(tehat 1541 DAC biztos nem johet szoba, stb.)
bizti van Technicsen kivul is ilyen karakterure gyalult es megalmodott keszulek. no?
Van egy Denon dcd 1400 játékosom, ha érdekell, a részletgazdagság
és a felbontás viszont remek, nagyon tiszta analógos hang.
Tratalék Transport:DENON DCD-1400 2 x PCM56P-J KSS-152A
George
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Cd játszók
Ma találtam az utcán kidobva egy Technics slpg 580a tipusú cd játszót.Még nem tudom milyen állapotú egy kicsit karcos a teteje,csak nincs hálózati kábelem hozzá.Ez a lejátszó jónak számít,érdemes belefektetni egy kis pénzt ha nem működik esetleg rendesen?
Majd elhozod és ránézek...Ehhez nem sokba vannak az alkatrészek...
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Cd játszók
Ma találtam az utcán kidobva egy Technics slpg 580a tipusú cd játszót.Még nem tudom milyen állapotú egy kicsit karcos a teteje,csak nincs hálózati kábelem hozzá.Ez a lejátszó jónak számít,érdemes belefektetni egy kis pénzt ha nem működik esetleg rendesen?
Hát ha valaki (vagy ha értesz hozzá akkor te) átnézi neked hogy mi a baja akkor kis ráfordítással akár jó is lehet...
De nem hiszem hogy ok nélkül dobták ki.
Akinek nem számít annak nem ilyen készüléke van(volt), akinek meg ilyen volt az nem dobja csak simán úgy...
De azért nézzétek meg.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Cd játszók
dcd 1460 a marantz 63jat tobbek szerint lezeneli. persze nem feltetlenul osszevetheto a ketto, mas vilag.
keresem meg mindig a leendo sz@r cd jatszom, kovetkezo butitasokkal:
-kevesebb magas
-kisebb reszletgazdagsag
...es elonyokkel:
-melegpuha, tiszta hang
bizti van Technicsen kivul is ilyen karakterure gyalult es megalmodott keszulek. no?
A Denont én is jobbnak tartom,de a 63SE viszont nem rossz.
A Denon lejátszóm sem egy agresszív hangú masina......
Cd játszók
Ma találtam az utcán kidobva egy Technics slpg 580a tipusú cd játszót.Még nem tudom milyen állapotú egy kicsit karcos a teteje,csak nincs hálózati kábelem hozzá.
Ez a lejátszó jónak számít,érdemes belefektetni egy kis pénzt ha nem működik esetleg rendesen?
Cd játszók
dcd 1460 a marantz 63jat tobbek szerint lezeneli. persze nem feltetlenul osszevetheto a ketto, mas vilag.
keresem meg mindig a leendo sz@r cd jatszom, kovetkezo butitasokkal:
-kevesebb magas
-kisebb reszletgazdagsag
...es elonyokkel:
-melegpuha, tiszta hang
Cd játszók
Ha van időd,olvass vissza vagy húsz-harminc oldalt.
Egyetértek veled.
De van sok kérdés is.
Milyen láncba és a többi szokásos dolog...
Igaz igaz!
Erősítő: Jungson JA66C
Hangfal: Acoustic Energy Aegis Evo 1 tuning
LP: Micro Seiki mb 15 (most a cd lejátszó esetében mondjuk mellékes)
Kábelek is most vannak folyamatba.
Szóval ebbe a láncba kellene egy cd lejátszó, a régi Sony cdp-m12 (vagy mb12) akarom lecserélni.
Ezt a Sony lejátszót nem nehéz leváltani,még 10-15 ezerért is találsz nála sokkal jobbat.
Pl,vaterán láttam egy Denon DCD1460-ast 15 pénzért,szintén ennyiért egy Philips Cd830-ast.
Cd játszók
Igaz igaz!
Szóval ebbe a láncba kellene egy cd lejátszó, a régi Sony cdp-m12 (vagy mb12) akarom lecserélni.
Miért szeretnéd cserélni a játékost? Mi az amiben változást várnál?
Vagy csak a kíváncsiság hajt?
Igazság szerint igen. Meg úgy gondoltam, hogy egy picit fentebb lépek(még ha nem is olyan nagyot , ugyanis én ezt használtan 10 ezer-ért vettem és arra gondoltam, hogy a 30 ezerig kategóiában találok egy jobbat. Vagy ez nem is olyan biztos?
Egy régebbi cúcs cd játszó , akár tuningolva is, belefér ebbe a kategóriába, Denon-Philips (mert ez a vonal közelebb áll az analóg hangzáshoz)
pörgetők között kellene szétnézned szvsz.
Jobban jársz vele , mint egy tescos futómű +daccal , de ez csak az én véleményem
Cd játszók
Hello! véleményeket és tapasztalatokat várok...:_a minap megkaptam a sokat várt lupus c-met és ennek örömére nekiláttam a saját kis tesztemnek, és a gyanum beigazolódott...,van több dvd -m és cd lejátszom is itthon,mivel csak pozitivumokat halottam a lupusrol uccu neki (philips 614 után kötve hozta is a hallható különbséget tisztább részletesebbé élvezhetőbb,és kontrollált mélyek)!!!)) ennek örültem is ,de minden lejátszóm után bekötöttem a lupust és minden lejátszóval máshogy is szólt,tehát az én tapasztalatom az hogy tényleg tudja a dolgát,viszont tényleg jacvitott mindegyiken de nem mindegy hogy milyen lejátszó után kötöm vagyis mi a futómű,ez egyértelmüen hallatszik.....
Hali! Osztom a véleményed, én is hasonlókat tapasztaltam. Egy tesco-s dvd játékos ("orion" ) hallgathatatlan még futóműként is, míg egy másik ("techwood" ) kb olyan mint egy alap cd futómű. A Lupus jó cucc.
Cd játszók
Az a malac nem rossz gép viszont...Legalábbis ha jó árban kapod...
Cd játszók
Az LP vásárlás az rendbe van, eldöntöttem minden hónapba rászánok pár ezer forintot, és veszek egyet kettőt . Az hogy az Lp jobb mint a cd, azt az Akai-n is hallottam, legalább is azt a különbséget már ilyen kis kategóriába is hallani lehet, ami az analóg és a cd között van.. Pont ezért vettem a Micro seiki-t, ugyanakkor nagyon sok cd-m is van, és azokat is hallgatnám. Láttam még egy Marantz cd 63-at, még afelől szerintem érdeklődni fogok, és köszönöm a hozzászólásokat.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Cd játszók
Dörmögi rátapintott a lényegre, minek a CD ha van LP...Mondjuk biztos okod van rá, ha venni akarsz...De egy olcsóbb LP is jobb hangot képvisel mint az átlag CD lejátszó...
Cd játszók
Meg úgy gondoltam, hogy egy picit fentebb lépek(még ha nem is olyan nagyot , ugyanis én ezt használtan 10 ezer-ért vettem és arra gondoltam, hogy a 30 ezerig kategóiában találok egy jobbat. Vagy ez nem is olyan biztos?
Ez tényleg nem is olyan biztos. Szerintem inkább vegyél LP-ket az új lemezjátszódhoz.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Cd játszók
A 30 ezres és a te 10 ezres géped közt sosem biztos, h van hangzásbeli difi is amivel előrébb lépnél...Sajnos az árak nem minőségfüggők, és el is vannak szállva sajna.Ha régebbi gépet akarsz venni sok dolgot figyelembe kell venni a vásárlás előtt.
1, Milyen állapotban van az adott termék,..
2, Milyen elvárásoknak kell számodra megfeleljen
3, milyen a futómű benne, és kaptahó -e, ha netalán kapható akkor milyen áron
Ezek mind döntő fontossággal birnak egy régi CD vásárlásánál.A pioneer CD szerintem elég jó darab , és nagyon szép masszív is, de a futómű nem vagy csak horror áron hozzáférhető.Van amelyik csak futóműnek jó, de van amiben a DAC is viszonylag jó hangzást képvisel.Elég macerás ezekből a régi gépekből csemegézni.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Cd játszók
Igazság szerint igen. Meg úgy gondoltam, hogy egy picit fentebb lépek(még ha nem is olyan nagyot , ugyanis én ezt használtan 10 ezer-ért vettem és arra gondoltam, hogy a 30 ezerig kategóiában találok egy jobbat. Vagy ez nem is olyan biztos?
Nem akarlak eltántorítani ill. megingatni a döntésedben, de hallgatózni kellene.
Alakhelyeden nincsenek bizik ill. használt műszakis boltok?
Érdemes lenne körbe nézned ezen a vonalon is, és ott a vakera is.
A másik az hogy kinek mi a jobb?
Mert olyan nem van hogy jó-jobb, hanem olyan létezik hogy valami jobban tetszik ill. jobban illik a rendszeredbe.
Kérdés hogy mire vágyik az ember...
Gondolom te a nyugodtabb (nem pattogós, izgága) de dinamikus hangot keresed (lévén hogy LP.-zel is).
Ha ilyesmi érdekel akkor érdekes lehet bizonyos Philips, Marantz, Denon játékosok.
Ha nem ez a vonal érdekel akkor inkább CA., Sony, stb...
De majd megjönnek a profik és tapasztaltak, ők majd mesélnek neked.
Cd játszók
Igaz igaz!
Miért szeretnéd cserélni a játékost? Mi az amiben változást várnál?
Vagy csak a kíváncsiság hajt?
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/