Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

robert
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 18

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: robert »

Sziasztok!

Vásárlás előtt állok kérlerk titeket segítsetek a döntésben!
Kiszemelt futóművek 4db a THORENS de nem feltétlen ragaszkodom a márkához ha van jobb ötlet.Összegben 50.-ig tudok nyújtózkodni.
THORENS TD-280 halk és búgásmentes lehet a 16V-os motor és a külsőtáp miatt.
TD-145 MKII nemismerem
TD-150 MKII nagyon sok jót olvastam róla.
TD-160 őt sem ismerem.
Esetleg de ez egyenlőre túl mutat az anyagi lehetőségeimen TD-320 MKI.
TP 16 MKIII hangkarral,SHURE M55E hangszedővel tökéletes állapot 3,1kg tányér
11kg össztömeg 75.-ezer?
Segírséget előre is köszönöm!
Üdv Robi.

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 856

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

Remélem belépőnek megfelel a bakelit világába
Drága kifli!

Vinyl és mégegyszer vinyl.

Legyen vinyl, a lényeg hogy élvezetes legeyen rajta a zene
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Remélem belépőnek megfelel a bakelit világába
Drága kifli!

Vinyl és mégegyszer vinyl.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Tegnap voltam hallgatózni és megejtettem ezeket a szép kis Linn lemezjátszókat...A karbon kar már itt sem elengedhetetlen...Egyszerű retrós dizájn olyan Thorens fazónú, de nagyon tetszett a hangja...

LINN Majik LP12 vagy a kisebb a Sondek LP12 ez épp a majik...

gabocza54
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: gabocza54 »

Sziasztok. Érdeklődnék, hogy a Micro Seiki lejátszóiról mi a véleményetek? Köszi
Na szóval, végül tulajdonosa lettem egy Micro Seiki mb 15-nek. Ez az első saját lemezjátszóm, eddig jóapám Akai AP100-asát hallgattam. Remélem belépőnek megfelel a bakelit világába a Micro. Esetleg véleményt tud valaki írni ezekről a lemezjátszókról? Köszi

Híres, hajdan volt nagynevű cég, egy kisebb darabja! Abban biztos lehetsz, hogy az Akainál sokkal, de sokkal jobb...

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Sziasztok. Érdeklődnék, hogy a Micro Seiki lejátszóiról mi a véleményetek? Köszi
Na szóval, végül tulajdonosa lettem egy Micro Seiki mb 15-nek. Ez az első saját lemezjátszóm, eddig jóapám Akai AP100-asát hallgattam. Remélem belépőnek megfelel a bakelit világába a Micro. Esetleg véleményt tud valaki írni ezekről a lemezjátszókról? Köszi
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: vtb »

Hát elég nyakatekert módon került hozzám, de örülök neki, jól szolgál. Bár külsőre vannak jobban tetsző Thorensek, de az legyen a legnagyobb baj, hogy nem fekete a pereme

vtb
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Nekem is úgy volt, de a szoba túl kicsi annyi hangfalhoz, úgyhogy mostmár a fronton megy a zene is.
Most látom az aláírásodban, hogy neked is 150 MKII-es Thorensed van. Milyen pick uppal és phonóval használod? Nálam jelenleg a Rotel RA-921-es házimozihoz használt sztereó erősítőm beépített MM phonója erősít egy AKG MM pick upp-ot.

A szintén az aláírásban szereplő ExcelSound ES-70s van benne, ami az előző Garrardból került át, abban szerettem meg a hangját. Van egy komolyabb Excel-em is, de az nagyon háklis a nem annyira pipere lemezekre ez meg megy át tökön-paszulyon, nem nagyon érdekli az amortizáció. Meg valahogy rockosabb a hangja, arra meg szükség is van nálam A Luxman phonoja is bevállt eddig, nem is nagyon keresgéltem más megoldást.

vtb
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Nekem is úgy volt, de a szoba túl kicsi annyi hangfalhoz, úgyhogy mostmár a fronton megy a zene is.
Nekem is sok egy szobába annyi hangfal,ezért másik helyiségbe exportáltam a home theatre egységet. Hozzáteszem,nem sokat mozizok,inkább a ZENE.

Hát majd ha kis jövendőbelimmel a saját fészket építgetjük én is szét szeretném majd választani a kettőt, de én/mi sokat mozizunk, meg zene is sokat megy, úgyhogy naponta egyszer-kétszer át szoktam kapcsolni.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1524

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Nekem is sok egy szobába annyi hangfal,ezért másik helyiségbe exportáltam a home theatre egységet. Hozzáteszem,nem sokat mozizok,inkább a ZENE.

vtb
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

...Ahogy gondolod,én nem rontanám vele a rendszerem hangját.

Én se, de inkább ez, minthogy állandóan a kábeleket cserélgessem.

Én megoldottam a dolgot,külön van a home theatre.

vtb
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

...Ahogy gondolod,én nem rontanám vele a rendszerem hangját.

Én se, de inkább ez, minthogy állandóan a kábeleket cserélgessem.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Ez a kapcsoló csak ipari gépekbe való,semmiképpen nem ajánlom.
Igaz...

Ez nem pont ugyanaz.

A képen látható kapcsolót a gumiszerelő gépembe szoktam beletenni,durva egy kicsit.

Nekem bevállt

Ahogy gondolod,én nem rontanám vele a rendszerem hangját.

vtb
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Ez a kapcsoló csak ipari gépekbe való,semmiképpen nem ajánlom.
Igaz...

Ez nem pont ugyanaz.

A képen látható kapcsolót a gumiszerelő gépembe szoktam beletenni,durva egy kicsit.

Nekem bevállt

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Tegnap egy érdekes tesztet csináltam. Egyszerre indítottam el ugyan azt a Dire Straits LP-t és CD-t, és váltogattam a kettő között. A lemez már jó régi, de még veri a CD hangzást!NZS

Ez nem is kérdés... Az analóg hangban még mindig van valami ami elvarázsol, és igazi zenei élményt nyújt a hallgató felé...

NZS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 14

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: NZS »

Tegnap egy érdekes tesztet csináltam. Egyszerre indítottam el ugyan azt a Dire Straits LP-t és CD-t, és váltogattam a kettő között. A lemez már jó régi, de még veri a CD hangzást!
NZS
Nagyapám az utcán szellentett, egyetértettem vele, de az én véleményem sokkal tömörebb volt...

peterstar
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: peterstar »

Az a gond, hogy nem csak az rpm-1 ben csinálja.
Dual-ban Lenco-ban szintén.
Tűerőt természetesen állítottam és lemértem mérleggel is.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1368

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

No jó, nem egy csodagép...Más, megint a súrr, vadi új m97xe (2 hónapos) szépen is szólt, (semmi torzítás) majd egyszer csak barázda nem követés rendesen torzítás (gríz hegyek) bármit állítok nem változik. Kipróbáltam dual 505-2 is ua. (vtf, vta bár ezt dualon nem tudom állítani, nullpontok stimmelnek shuros és egyéb Baerwald protractorokkal)
A tű képe csatolva. Szerintetek rendben van?
Már csak ez hiányzott...

Mondom.
Szerintem az RPM1-ben nem lehet más hangszedőt jól illeszteni.
Tűerőn - mérleggel! - állítottál?
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: viri »

Sajna nincs mikroszkópom. Arra lettem volna kiváncs, hogy szerintetek normális -e az a szög ahogy kristály ücsörög a hangszedő szárán. De kiderült, hogy igen.
Próbáltad tisztítani a tűt? A kosztól is torzíthat.
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

peterstar
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lemezjátszó

Sajna nincs mikroszkópom. Arra lettem volna kiváncs, hogy szerintetek normális -e az a szög ahogy kristály ücsörög a hangszedő szárán. De kiderült, hogy igen.

peterstar
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lemezjátszó

No jó, nem egy csodagép...
Más, megint a súrr, vadi új m97xe (2 hónapos) szépen is szólt, (semmi torzítás) majd egyszer csak barázda nem követés rendesen torzítás (gríz hegyek) bármit állítok nem változik. Kipróbáltam dual 505-2 is ua. (vtf, vta bár ezt dualon nem tudom állítani, nullpontok stimmelnek shuros és egyéb Baerwald protractorokkal)
A tű képe csatolva. Szerintetek rendben van?
Már csak ez hiányzott...

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1368

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Mivel az RPM1-en minden gyári beállítás, az antiskating meg fix, szerintem pu.-t sem illik benne cserélni.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

peterstar
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lemezjátszó

Vagy Pro-ject RPM 1. én ezt használok, nagy megelégedéssel. Bár valószínűleg a Thorens jobb választás
Helló!
kicsit off
Viszonylag ritkán szólok hozzá, de olvastam neked is van ilyen pörgentyűd!
Kérdésem az lenne, hogy be tudod-e állítani rajta rendesen a pickupot? Vagyis van elég helyed a shell-ben pl Baerwald nullpontok eléréséhez? az én rpm1-emen, a gyárilag "beállított" OM3 se volt helyzetben, torzított is mint a fene. Azóta egy shurrrr csücsül benne, de azt sem tudom eléggé kifele mozgatni, hogy tisztességesen elérjem vele a nullpontokat. Vagy estleg van gyári protractorod?

Üdv!
CsP

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”