Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Csak a saját példámat tudom erre felhozni: 
...és nincs hiányérzetem.

Nincs hiányérzet??
Szerintem magában a Konnekt 1:10 értékaránnyal bír...
Vagyis 10x drágább CD gépek hangját tudja egy PC-vel összekötve.
"A többi már csak hal a tortán"

Az Ape fájl a Cue fájl nélkül macerás dolog!!!

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3703

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Nincs hiányérzet?? :lol!:

Most írtam volna ilyeneket?

:kiraly: :lol!:

A Konnekt különösen a falábacskákkal jó.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

Nincs hiányérzet??

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

d.janos
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 202

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: d.janos »

Van egy .ape kiterjesztésű zeném. Azt szeretném tudni, hogy kell számokra bontani a fájlt.

foobarral szet lehet szedni. de nem azert van egyben, mert ape.

Leírnád légyszi, hogy mit kell tennem. A foobar a gépemen van, de sajna ezt a funkcióját nem ismerem.
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"

arn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 177

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: arn »

Van egy .ape kiterjesztésű zeném. Azt szeretném tudni, hogy kell számokra bontani a fájlt.
foobarral szet lehet szedni. de nem azert van egyben, mert ape.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Szerintem már ennél jóval szerényebb rendszer is odapörköl a pár milliós gépek többségének.

az Accuphase DP-101/DC-100 lett leváltva a Macbook/Konnekt 8/Altmann DAC rendszerre, ha az Altmann erősítőt használom ha meg a nagy MC1250-et akkor meg a Macbook/Konnekt 8/Lavry DA10 DAC-ra. Mindkettő töredéke a régebbi nagy cuccnak és nincs hiányérzetem.

d.janos
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 202

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: d.janos »

"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"

Hali
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Hali »

Szerintem már ennél jóval szerényebb rendszer is odapörköl a pár milliós gépek többségének.
Ami azt illeti, akár egy doboz gyufa is oda tud pörkolni akár még a legdrágább cd-nek is.
Tice Powerblock IIIA ármtisztító- Sony DVD-S7700- Apoge Rosetta 200 AD/DA Firewire kártyával-Accuphase T101 Tuner - Pioneer PL 707 lemezjátszó-Technics 205 MM pickup - Philips AH 572 előfok beépített MM phono előfokkal-Philips MFB545 aktív hangfal.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

A Transitnál analóg kimenete igen gyenge, legfeljebb USB - SPDIF átalakítónak érdemes használni.

... és így is van. Az AQ1 DAC előtt szerepel USB - TOSLINK fordító gyanánt. Egyébként összevetve a Cambridge Audio 540C cd játékossal, ha ez utóbbit a DAC elé tesszük futóműnek, a PC alapú, M-audio-s forrás egy nagyságrenddel szól jobban a CD-nél.
Lényegében amióta összeraktam a számítógépet a transittal, a cd be sincs kapcsolva, most már a tápból is kihúztam, az eladásán gondolkozom, bár egy cd lejátszó bármikor jól jöhet a háznál Szóval így sem kell a transitot félteni, a funkcióját tökéletesen betölti :lol!: (csak az akkus iBookról nem szólt jobban)

Sajnos, a cd hang fele a transzport. teac vrds futoművel kellett volna összevetni, nem egy 10 forintos muanyag vacakkal ami a cambridge-be van beépitve. akkor lenne különbség.

Nem feltétlenül.

A számítógép + Transit SPDIF-en keresztül egy külső DAC-ba összeállítás, kb olyan, mint egy átlagos CD játszó + külső DAC, tehát ilyen szempontból a hasonlítás még arányosnak is mondható. A számítógép + Transit a lehetséges legalapabb konfig az alaplapi hangkártya Toslink kimenetén túl.

Egy TEAC-hoz vagy akár még magasabb a kategóriás transzporthoz hasonlítani nem egy Transit-tal ellátott számítógépet, hanem mondjuk egy [számítógép/spec lejátszó szoftver/SSD meghajtó] + AES kimenet (Lynx vagy RME kártyával) + külső DAC rendszert érdemes.

Egy [MacPro/SSD/min 6GB RAM] - Lynx AES kártya + Lavry Gold D/A+Lavry órajelgenerátor összeállítás bármilyen árú transzport/DAC kombináció mellé odarakható a pozitív összehasonlítás esélyével, és szemben a cd-vel ez magasabb mintavételezési frekvencián is működik. Persze egy kicsivel lehet több helyet foglal el és igényel némi tanulást a használata és nem lesz nagyságrendekkel olcsóbb sem. :lol!:

Hali
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Hali »

A Transitnál analóg kimenete igen gyenge, legfeljebb USB - SPDIF átalakítónak érdemes használni.

... és így is van. Az AQ1 DAC előtt szerepel USB - TOSLINK fordító gyanánt. Egyébként összevetve a Cambridge Audio 540C cd játékossal, ha ez utóbbit a DAC elé tesszük futóműnek, a PC alapú, M-audio-s forrás egy nagyságrenddel szól jobban a CD-nél.
Lényegében amióta összeraktam a számítógépet a transittal, a cd be sincs kapcsolva, most már a tápból is kihúztam, az eladásán gondolkozom, bár egy cd lejátszó bármikor jól jöhet a háznál Szóval így sem kell a transitot félteni, a funkcióját tökéletesen betölti :lol!: (csak az akkus iBookról nem szólt jobban)

Sajnos, a cd hang fele a transzport. teac vrds futoművel kellett volna összevetni, nem egy 10 forintos muanyag vacakkal ami a cambridge-be van beépitve. akkor lenne különbség.
Tice Powerblock IIIA ármtisztító- Sony DVD-S7700- Apoge Rosetta 200 AD/DA Firewire kártyával-Accuphase T101 Tuner - Pioneer PL 707 lemezjátszó-Technics 205 MM pickup - Philips AH 572 előfok beépített MM phono előfokkal-Philips MFB545 aktív hangfal.

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

ilyet en irtam  :lol!: te azt irtad, hogy dogosebb

Szerintem dögösebb hangja volt a cuccnak az XP alól.

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: n.drews »

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

ilyet en irtam :lol!: te azt irtad, hogy dogosebb

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Az alaplapi hangkártyára gondoltam amit az XP default használ.Hogy ez most DX vagy nem azt én nem tudhatom...

alapvetoen azt hasznalja - valszeg kever a hanggal vmit, azert tunik tompabbnak. probald ki a waveoutot is, ha van olyan. szvsz eleg hasonlo, mint a ks.

Ilyet írtam, hogy tompább a hangja?

ilyet en irtam :lol!: te azt irtad, hogy dogosebb

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

Az alaplapi hangkártyára gondoltam amit az XP default használ.Hogy ez most DX vagy nem azt én nem tudhatom...

alapvetoen azt hasznalja - valszeg kever a hanggal vmit, azert tunik tompabbnak. probald ki a waveoutot is, ha van olyan. szvsz eleg hasonlo, mint a ks.

Ilyet írtam, hogy tompább a hangja?

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

wines hang alatt mit ertesz? a dxet?
DX? Ezt meg én nem értem...

directx

Az alaplapi hangkártyára gondoltam amit az XP default használ.
Hogy ez most DX vagy nem azt én nem tudhatom...

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

directx

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Míg a Macbookom szervizben volt, az irodai PC volt a rendszerbe kötve. 
Először is vettem egy firewire kártyát. Mivel fogalmam nem volt, hogy mitől jobb az egyik mint a másik, ezért olyat vettem amin kevés kondenzátor volt. Hülyeség?
Nem tudom....

A lényeg, hogy senkit NE fogjon vissza az, hogy neki csak XP fut a gépén és azzal ugyan nem lehet zenét hallgatni. A Foobar képes közvetlenül meghajtani egy ASIO kompatibilis kártyát. A hangkártya gyári ASIO drivere és a Foobar ASIO plug-in kell és slussz. A belső hangkártya továbbra is rendesen szólt a monitor hangszóróin keresztül és a Windows alól sem lehetett állítani hangerőt. Viszont roppant fontos, hogy a Konnekt progijában az apró WDM ablakocska ki legyen pipálva!
Ezzel mondunk nemet a Windows audió rendszerének. :lol!:
Ha ezt nem tesszük meg, akkor adunk a szarnak egy pofont.

Sajnos a kényelem nagy úr és miután meggyógyult a Macbook nem is kötöttem vissza az XP-és gépet ami úgy is irodai gép és egyébként is egy 96KHz-es anyag már gondot jelentett a P4-es Celeron procinak.

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

meg annyit tennek hozza, hogy ezeket a zavarotenyezoket ugy lehetne kizarni, hogy a lejatszo hwt teljesen fuggetleniteni kell a gep tobbi (masra is hasznalt) reszetol. a lenyeg, hogy rendes adatalapu kapcsolatban alljanak egymassal, hogy semmilyen analogiaval kapcsolatos dolog ne zavarjon be lejatszo oldalon. mint amilyen pl a halozati lejatszo.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

Míg a Macbookom szervizben volt, az irodai PC volt a rendszerbe kötve.

Először is vettem egy firewire kártyát. Mivel fogalmam nem volt, hogy mitől jobb az egyik mint a másik, ezért olyat vettem amin kevés kondenzátor volt. Hülyeség?
Nem tudom....

A lényeg, hogy senkit NE fogjon vissza az, hogy neki csak XP fut a gépén és azzal ugyan nem lehet zenét hallgatni. A Foobar képes közvetlenül meghajtani egy ASIO kompatibilis kártyát. A hangkártya gyári ASIO drivere és a Foobar ASIO plug-in kell és slussz. A belső hangkártya továbbra is rendesen szólt a monitor hangszóróin keresztül és a Windows alól sem lehetett állítani hangerőt. Viszont roppant fontos, hogy a Konnekt progijában az apró WDM ablakocska ki legyen pipálva!
Ezzel mondunk nemet a Windows audió rendszerére.
Ha ezt nem tesszük meg, akkor adunk a szarnak egy pofont. :lol!:

Sajnos a kényelem nagy úr és miután meggyógyult a Macbook nem is kötöttem vissza az XP-és gépet ami úgy is irodai gép és egyébként is egy 96KHz-es anyag már gondot jelentett a P4-es Celeron procinak.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Azt hiszem a helyzet ettől bonyolultabb lehet, habár csak találgatok.  
Nálam, ha a Macbook 8 GB-os pendrive-ról bootol, lemountolva a belső HD-t másképp szól a rendszer, mintha a belső HD-ről bootlna és futna a lejátszó szoftver (minkét esetben hálózatról egy szerverről játszik, nem a lokális tárról). Pedig az összes operációs rendszer verzió és szoftver komponens ugyanaz és ugyanannyi helyet foglalnak el az éppen üzemelő tárolón. Ha a pendrive helyett meg egy belső SSD-ről, akkor megint csak változik a hang. Nagyobbat, mintha a gyári hálózati táp helyett az akkuról futna a notebook.

Erre kellene gombot varrni.

a laptop mas teszta, mert ott alacsony fogyasztasu cuccok vannak, jobban befolyasolja a tapellatast. de a gep belso mukodese ettol nem valtozik. tehat nem azert lesz mas, mert "audiofil" ramokat meg mittomen mit hasznalnak, hanem azert, mert a kimenet tapellatasa is valtozik. a masik, hogy ezzel befolyasolni tudod, de kiszamithatatlan, hogy milyen hatasa lesz. lehet ha elinditasz egy programot, ami hasonloan terheli a tapot, mint abban az esetben, amikor jonak hallod, ugyan azt a hatast ered el.

szvsz mashogy kell egy jo rendszert epiteni, mint ezzel hatast gyakorolni a rendszerre, a szamitogep belso resze a hibatlan mukodesnek van alarendelve (persze bugok, mint minden nagy bonyolultsagu rendszerben, vannak).

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Vannak, akik a memória csere, HD vs SSD, stb változások eredetét a tápegységek terhelésére és az operációs rendszer cpu igényére vezetik vissza, ami végül is megintcsak kapcsolható a táp terheléséhez valahol.

a tapellatast befolyasolhatja, de ez folyamatosan valtozik a terheltsegnek megfeleloen. igy pontosan ugyanazt a "tapallapotot" elerni ilyen modszerrel tobb mint korulmenyes. foleg egy olyan pcnel, amiben egy epkezlab teljesitmenyu proci vagy videokartya van. ezekhez kepest a mem, hattertar fogyasztasa elenyeszo. hatasa kb olyan, mintha ugy akarnek egy adott kerdesre helyes egyszavas valaszt adni, hogy felcsapnam a szotart, es raboknek egy szora. lehet bejon.

Azt hiszem a helyzet ettől bonyolultabb lehet, habár csak találgatok.

Nálam, ha a Macbook 8 GB-os pendrive-ról bootol, lemountolva a belső HD-t másképp szól a rendszer, mintha a belső HD-ről bootlna és futna a lejátszó szoftver (minkét esetben hálózatról egy szerverről játszik, nem a lokális tárról). Pedig az összes operációs rendszer verzió és szoftver komponens ugyanaz és ugyanannyi helyet foglalnak el az éppen üzemelő tárolón. Ha a pendrive helyett meg egy belső SSD-ről, akkor megint csak változik a hang. Nagyobbat, mintha a gyári hálózati táp helyett az akkuról futna a notebook.

Erre kellene gombot varrni.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”