Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Köszönöm Kimber hogy tiszteled a véleményemet, mert egy pár évvel idősebb vagyok nálad, ami persze nem jelent feltétlenül nagyobb tapasztalatot a hifi fórum világában.
De sajnos el kell hogy keserítselek, mert sztm. (nekem) semmit nem jelent hogy mit raktál le az asztalra ebben a fórumban.
Szerintem mindenki olyat és akkorát tud mondani itt ismeretlenül, amekkorát csak akar.
Az, hogy Neked mennyire mit jelent Kimber - vagy más- véleménye teszünk rá, mert NEM TE KÉRDEZTÉL, aki kérdezett annak válaszoltunk, Te jöttél és beleszóltál, amikor pedig Neked válaszolunk, akkor nem érdekel? Kaffa jó fej vagy, de inkább boldogítsd a hificity-t ne minket...
Kábelezzünk
"Én nem ítéllek meg téged sem a kevés fórumos múltad miatt, hiszen attól, hogy későn kezdtél el fórumozni még lehet, hogy 50 éve nagy hi-fis vagy, csak eddig nem ismertünk. Viszont itt sem tettél még le az asztalra semmi olyan érdemi hozzászólást, ami ezt igazolta volna. Ellenben ilyen módon szembemenni öreg motorosokkal nem túl jó bemutatkozás. A véleményed ennek ellenére tiszteljük,"
Köszönöm Kimber hogy tiszteled a véleményemet, mert egy pár évvel idősebb vagyok nálad, ami persze nem jelent feltétlenül nagyobb tapasztalatot a hifi fórum világában.
De sajnos el kell hogy keserítselek, mert sztm. (nekem) semmit nem jelent hogy mit raktál le az asztalra ebben a fórumban.
Kábelezzünk
Természetesen fontosnak tartom a rendszerbe illeszkedő frontot is,és a kábelezést is.
Csak arra próbáltam rávilágítani hogy ha nem jó a doboz és az erősítő közti harmónia,akkor szinte mindegy hogy mi van elöl,vagy milyen a kábel,nem fog jól szólni a rendszer.
A kérdést feltevő kollegának is ezt a harmóniát kellene megtalálnia először,ahelyett hogy kábelekkel kisérletezgessen.Idő,pénz,stb,haszna meg szinte semmi,szerintem.
Van úgy hogy az ember mellényúl,erről itt sokan sokat tudnának mesélni,tovább kell lépni aztán egyszer csak sikerül összehozni egy jó rendszert.
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2544
Kábelezzünk
De továbbra is tartom, hogy a forrás legalább olyan fontos, ha esetleg nem fontosabb, mint bármelyik komponens.
Egyértelmű, hogy minden komponens "beleszól" a teljes rendszer hangjába: a forrás, az erősítő, a hangdobozok és a kábelek, ideszámítva a természetesen a tápkábeleket is.
Én nemrég megbolygattam a rendszeremet, aminek egy komoly fejtörést okozó hallgatózás lett a vége.
Ennek alapján biztosan állíthatom, hogy a legfontosabb a már sokat emlegetett szinergia, azaz hogy a lánc egyes elemei pariban legyenek egymással, a hangjuk illeszkedjen, azaz erősítsék vagy kiegészítsék egymást.
Lehet tehát azon vitatkozni, hogy melyik a fontosabb (mint ahogy a mesében az ember testrészei vitatkoznak) de sok értelme nincs.
Vixont szintén a hallgatózásaim alapján az a tapasztalatom, hogy ennek a szinergiának az erősítő-hangdoboz illeszkedés a legkritikusabb pontja.
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Kábelezzünk
Apropó. Van-e itt vkinek tapasztalata a Zománchuzal, és Litze felépítésű IC, és hangfal kábelekről? Csinált-e ilyet vki, ha igen milyen sikerrel?
Hali!
Volt lehetőségem régi McIntosh és Quad csöves erősítőket belülről látni.
Ezekben egyeres belsőkábelezés van.A litze kábeleknek se híre se hamva. :kiraly:
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Kábelezzünk
Mert miért?
OFFTOPIC:
Hát olvasd el újra.Röviden: Ő azt mondta, hogy a forrás kb mindegy, az erősítő+hangfal a fontos, te meg azt mondod, hogy ez szerinted nem igaz, mert az erősítő nem mindegy.
Szóval azt mondod nem igaz, amit mond, de a magyarázatban szó sem esik a forrásról.
Vagy az előfok forrásnak számít?
Szerintem inkább. Mármint a hangfalnak a végfokhoz van inkább köze. Bár szerencsétlen a megfogalmazás.
De továbbra is tartom, akkor nem ezzel a példával, hogy a forrás legalább olyan fontos, ha esetleg nem fontosabb, mint bármelyik komponens.
Kábelezzünk
Mert miért?
OFFTOPIC:
Hát olvasd el újra.Röviden: Ő azt mondta, hogy a forrás kb mindegy, az erősítő+hangfal a fontos, te meg azt mondod, hogy ez szerinted nem igaz, mert az erősítő nem mindegy.
Szóval azt mondod nem igaz, amit mond, de a magyarázatban szó sem esik a forrásról.
Vagy az előfok forrásnak számít?
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2544
Kábelezzünk
Hangsugárzó-erősítő kapcsolat,ezen áll vagy bukik a rendszer, szerintem.
Szerintem is
Csak azt nem értem, miért kérdez valaki, ha nem érdekli a válasz? :kiraly:
Má' persze ha nem direkt szórakozni jön ide, pl egy másik fórumról, esetleg új nick alatt regelve amire azért mintha lett volna néhány példa mostanában ....
Kábelezzünk
Ezzel most inkább magadnak, mint pecás-nak mondtál ellent. (:
Mert miért?
Kábelezzünk
Lehet,csak hogy ha jó a doboz és jó hozzá az erősítő,akkor akár egy tescógazdaságos dvd-vel is élvezhető a hang a hibáival együtt is.
Nekem más tapasztalatom van. Nemrégiben ugyanis a Luna előfokom helyett a házimozi erősítőm előfokát használtam elég sokáig. Más különbség nem volt. A HM előfokkal is szólt a rendszer, hallgatni is lehetett végülis, nem volt semmi baj a hangjában, de amikor visszakötöttem a Lunát, akkor döbbentem csak meg, hogy az eddigi "szólni, szól" helyett zenélni kezdett. És ez csak egy előfok csere volt nem is forrás.
Kábelezzünk
Szerintem a legnagyobb változást a hangfal cseréje tudja okozni. Hiszen a hangot, amit mi érzékelünk, ez állítja elő, elektromos jelből. A többi elem meg "csak" analóg és digitális jelekkel babrál, sarkítva a dolgot.
A legjobb nyilván az, ha minden komponens egy szinten van és persze passzolniuk(!) kell. Viszont ha lenne egy olyan választás előttem, hogy van mondjuk 500e Ft-om végfokra és cdlejátszóra(a többi már meg van és passzolnak is majd egymáshoz). És lenne 200 és 300 ezerért erősítő és cdlejátszó is(feltételezve, hogy a drágább annyival jobb is mind két esetben), akkor azt hiszem a 300e-es cd-t és a 200e-es erősítőt választanám. Ha már az elején elvesztünk valamit, akkor utána hiába vannak kiváló komponensek, a hiba szépen végigmegy rajtuk. Cd-lejátszó és hangfal választás esetén nagyobb gondba lennék azért.:kiraly:
Lehet,csak hogy ha jó a doboz és jó hozzá az erősítő,akkor akár egy tescógazdaságos dvd-vel is élvezhető a hang a hibáival együtt is.Viszont ha az erősítő-hangfal páros nem megfelelő,akkor a legjobb front-endel sem érünk el hallgatható hangot,szerintem.
Kábelezzünk
Szerintem a legnagyobb változást a hangfal cseréje tudja okozni. Hiszen a hangot, amit mi érzékelünk, ez állítja elő, elektromos jelből. A többi elem meg "csak" analóg és digitális jelekkel babrál, sarkítva a dolgot.
A legjobb nyilván az, ha minden komponens egy szinten van és persze passzolniuk(!) kell. Viszont ha lenne egy olyan választás előttem, hogy van mondjuk 500e Ft-om végfokra és cdlejátszóra(a többi már meg van és passzolnak is majd egymáshoz). És lenne 200 és 300 ezerért erősítő és cdlejátszó is(feltételezve, hogy a drágább annyival jobb is mind két esetben), akkor azt hiszem a 300e-es cd-t és a 200e-es erősítőt választanám. Ha már az elején elvesztünk valamit, akkor utána hiába vannak kiváló komponensek, a hiba szépen végigmegy rajtuk. Cd-lejátszó és hangfal választás esetén nagyobb gondba lennék azért.:kiraly:
Kábelezzünk
Azt hiszem Kimber kollega nagyon jól összefoglalta a lényeget,nagyon nincs is mit hozzátenni.Annyit viszont feltétlenül hozzátennék,vagyis inkább a Te (egabika02) hozzászólásodra reagálva,hogy ha az elképzelésed szerint építenénk a rendszert,miszerint haladjunk a forrástól a végső pontig a dobozig,valszeg annyira eltévednénk a bozótosban,hogy még a legmenőbb navigációs rendszerrel sem találnánk ki belőle.
Hangsugárzó-erősítő kapcsolat,ezen áll vagy bukik a rendszer,szerintem.
Szép napot. :kiraly:
Kábelezzünk
BaleeeTőlem azt csinálsz amit akarsz, de azért nem túlzás eladni egy egy hónapos hangfalat.
Ismeretlen emberek véleményére ne adj sokat (AVX forum) mert a te pénzed bánja nem az övék, nekik mindegy, hogy valós tapasztalatok alapján írnak le véleményeket egy adott témában, vagy csak úgy gondolják, hogy úgy van, ahogy gondolják.
Remélem érted.
Gratula
és ezt pont Te és pont pl nekem céloztad?
Nemtudom mért van az az érzésem, hogy Te még azt sem tudtad, hogy van egy DVDCenter fórum (az AVX elődneve) amikor én itt reggelt (sőőt elötte még az sem kellett nem is volt reg) felhasználó voltam és azóta is vagyok...
úgyhogy szerintem Baleee nyugodtan hallgathat arra akire akar, de valami érdekes módon többen is javasoltuk neki, hogy NEEE a kábelek cseréjével kezdjen...
És jössz te, féléves regeddel, és okos vagy :kiraly:
Kábelezzünk
Szerbusztok.
Tud-e közületek vki segíteni? Az érdekelne, hogy hol lehet kapni Litze huzalt? Olyan Litze érdekelne, amelyben nagyon-nagyon sok elemi szál található.
Köszönöm.
Szerintem Itt nézz körül
Már ha hinni mersz egy avx-es fórumosnak vagy ismeretlennek :kiraly:
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5150
Kábelezzünk
Szerbusztok.
Tud-e közületek vki segíteni? Az érdekelne, hogy hol lehet kapni Litze huzalt? Olyan Litze érdekelne, amelyben nagyon-nagyon sok elemi szál található.
Köszönöm.
A szénkábelnél tökéletesebb litzét nehéz csinálni -48000 vagy több elemi szál.
Adunk DIY-eseknek (magyarul barkácsolóknak) is szerelhető kivitelben, tetszőleges méretben. A szigetelés polietilén.
Kábelezzünk
Szerbusztok.
Kedves AA HG.
Első az IC, ha beválik akkor hangfalkábelt is szeretnék készíteni belőle. Bár nem tudom, hogy a több, vagy a kevesebb elemi szálas a jobb. A keresztmetszetet illetően sem igazán tudom, hogy milyet lenne érdemes keresni. Az is lehet, hogy a zománchuzal lessz a befutó.
Zománchuzalból (motortekercselő Huzal) készített IC-ről egy külföldi fórumon olvastam. Ott elég jónak írták le. Csak nagyon macerás. Babramunka.
Apropó. Van-e itt vkinek tapasztalata a Zománchuzal, és Litze felépítésű IC, és hangfal kábelekről? Csinált-e ilyet vki, ha igen milyen sikerrel?
Köszönöm.
PS.: Sikerekben, és Egészségben Gazdag Boldog Új Évet minden kedves AVX Fórumtársnak.
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn
Linn
Kábelezzünk
Szerbusztok.
Köszönöm.
Mihez kellene?
Összekötő-, vagy hangfalkábelnek?
Mennyi kellene belőle?
Alkatrészboltokban néha szokott lenni zománc, esetleg selyemszigetelésű tekercsben.
Kilóra adják, úgy 10.000.- és 20.000.- Ft/ kg közötti áron.
Esetleg a Nirvana szerelőkábele? (abból is van kétféle vastagságú)
Az is Litze szerkezetű.
Vagy olcsóbb Cardas hangfalkábel.
Abból is kibányászható a Litze vezeték.
Arzachel is talán tud segíteni.
Hg
Kábelezzünk
Szerbusztok.
Köszönöm.
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn
Linn
Kábelezzünk
Szerintem a legnagyobb változást a hangfal cseréje tudja okozni.
Én is így bátorkodom látni. Az erősítő-hangfal páros a döntő.
Kábelezzünk
Egy rendszer legfontosabb része egyébként sem a hangfal hanem a műsor forrás, hiszen elsősorban az határozza meg a hang minőségét. Tehát sztm. jól indultál el mert a PC (a merevlemez) műszakilag egyik legjobb futóműnek számít. Ha logikusan gondolkodunk ezek után a DAC +digit kábel és később az összekötő kábel kiválasztása lenne a cél.
Remélem nem egy folytonos készülék csere előtt állsz, mert az zsákutca, sokszor érdemesebb elfogadni egy már meglévő készülék hibáit (és erényeit) mint lecserélni egy másik készülékre ami szintén egy (más) kompromisszum.
Egyetértek, kivéve azzal, hogy nem a hangfal a legfontosabb.
Egy DAC, vagy egy digit kábel cseréje messze nem hoz akkora változást, mint egy hangfal csere. Szerintem.
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
Kábelezzünk
BaleeeTőlem azt csinálsz amit akarsz, de azért nem túlzás eladni egy egy hónapos hangfalat.
Ismeretlen emberek véleményére ne adj sokat (AVX forum) mert a te pénzed bánja nem az övék, nekik mindegy, hogy valós tapasztalatok alapján írnak le véleményeket egy adott témában, vagy csak úgy gondolják, hogy úgy van, ahogy gondolják.
Remélem érted.
Egy rendszer legfontosabb része egyébként sem a hangfal hanem a műsor forrás, hiszen elsősorban az határozza meg a hang minőségét. Tehát sztm. jól indultál el mert a PC (a merevlemez) műszakilag egyik legjobb futóműnek számít.
Ha logikusan gondolkodunk ezek után a DAC +digit kábel és később az összekötő kábel kiválasztása lenne a cél.
Remélem nem egy folytonos készülék csere előtt állsz, mert az zsákutca, sokszor érdemesebb elfogadni egy már meglévő készülék hibáit (és erényeit) mint lecserélni egy másik készülékre ami szintén egy (más) kompromisszum.
Józan gondolkodás, és igaz is. Én csak azért emeltem ki a hangfal kérdést, mert 1 hónapos ide vagy oda, azért egy kis szobában egy álló hangfal a falratolva azért mégiscsak meghatározza az egész "feelinget". (Ja, és saját tapasztalat még a panellakásból). Na én mentem.. :kiraly:
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Kábelezzünk
Baleee
Tőlem azt csinálsz amit akarsz, de azért nem túlzás eladni egy egy hónapos hangfalat.
Remélem érted.
Egy rendszer legfontosabb része egyébként sem a hangfal hanem a műsor forrás, hiszen elsősorban az határozza meg a hang minőségét. Tehát sztm. jól indultál el mert a PC (a merevlemez) műszakilag egyik legjobb futóműnek számít.
Ha logikusan gondolkodunk ezek után a DAC +digit kábel és később az összekötő kábel kiválasztása lenne a cél.
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
Kábelezzünk
De hogy azért ne ilyen nagy falattal kezdj Ballee menj el a Kácsába és ott letét ellenében adnak neked kábelt sokfajtát és akkor tutod kb milyen változásokat hoz a rendszeredben a kábelcsere. És ha úgy ítéled meg hogy jelentős különbségek vannak, akkor még mindig tudsz nézelődni más kábelek iránt is.
Ez is jó megoldás, valóban... :kiraly:
Szerintem is, aztán majd meglátod lesz-e csoda. Hangfalügyben lehet, hogy jobban járnál egy jó monitorral, 250-ért vagy kicsit többért, már használtban kilehet fogni valami jót (pl. Chario). Írom ezt azért mert gondolom kicsi a szobád (azt írtad kb. 30cm-re vannak a faltól a JBL-el). Szerintem is, a kábelt hagyd utoljára.(miután kipróbáltál párat)
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature