Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

shanahan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: shanahan »

Háát én meg közbe nem jártam sikerrel :lol!:
szal boltból kellesz megvennem :lol!:

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 278

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: st81 »

Nálam az opamp kétféle: 6 csatornához Texas Instruments (OPA2134 SoundPlus), a két front csatornához pedig National (LM4562NA ).

Frankie, köszönöm, viszont kívánok jó zenehallgatást és legfőképp jó hangkártya választást!
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Én sem a hasamra ütve választottam az AD8066-ot, aki nekem kicserélte ő elég sok Opampot kipróbált akkoriban, ráadásul a külföldi fórumokon is csak pozitívumokat lehetett olvasni róla, én egy olyan Opampot szerettem volna ami mindent "megmutat", szóval nem nagyon szeretem a rossz értelembe vett csöves kerek hangot. Inkább a nagy dinamika, tiszta gyors analitikus hang a nyerő nálam. És ez pont ilyen.

Aki a lágy hangot kedveli az ne ezt válassza. Hátránya még (ami egyben előny is hangban), hogy nincs benne rövidzár védelem, tehát bekapcsolt állapotban nem illik ki-be dugdosni a jack dugókat, de hát szerintem az alap. Illetve 13V-tól semmiképp nem kaphat többet, de szerencsére a PC tápok 12,5V-nál ritkán nyomnak ki többet. Szóval ezeket bevállalva, pluszban még egy-két kondicserével együtt, kategóriákkal javul a hang pár ezer forintért.

frankie
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 83

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: frankie »

Szerbusztok.

Látom mozgatja a fantáziákat az Op-Amp csere. Csak azt nem értem, hogy miért szerelik a hangkártyákat gyárilag gyengécske Op-Amp-al? Pedig ha jobb minőségű Op-Amp lenne bennük biztos hogy felvennék a kesztyűt akár a komolyabb CD játékosokkal. :kiraly: Vagy úgy vannak a gyártok, hogy mindenki saját felelőségére cserélje ki, ha akarja. De egy-két gyártó van, amely gyárilag jóminőségű Op-Amp-ot tesz a kártyára. Csak ezek már a több 100eFt-os kategóriát képviselik. De egy ilyen kártya már a milliós kategória hagját tudja! PL.: Lynx, Apogee :lol!:

Egy biztos, ha valaki nem biztos a dolgában, inkább bízza ezen kényes művelet elvégzését hozzáértő szakira. :lol!: Érdemes előtte alaposan körüljárni, megfontolni a lehetőségeket. :lol!:

Én egyébként AnalogDevices Op-Amp-ban gondolkodom, szimpatikusak az adatai. Szerintem több kategóriányi javulás is elérhető egy jobb Op-Amp-al.

Kedves ST81.

Köszönöm a részletes ismertetést. Sok-sok kellemes zenehalgatással eltöltött órát kívánok neked a kártyához.
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Ezért vettem használtan féláron, kondikat Opampokat kivágtam, én ezt tettem bele, AD8066 
A chipkészletről meg annyit, hogy az AKM nekem is jobban tetszene mint a Cirrus Logic, de mivel a Crystal csúcs DAC-járól van szó azért nem olyan rossz. Nyilván nem ezen fog múlni főleg a hang minősége, ebből is lehet csinálni jó hangot.

Szia Néhai!
Valahol publikáltad már a hangkártya átalakításod?Vannak esetleg fényképek róla?Nagyon érdekelne,de nem találtam a honlapodon sem és a Audio DIY -on sem róla anyagot.(vagy csak én voltam ügyetlen :lol!: )

Nincs róla mert nem én csináltam. Nem vagyok berendezkedve SMD "chipek" szerelésére és elrontani sem szerettem volna, ezért olyanra bíztam aki már csinált ilyet.

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 278

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: st81 »

Kedves ST81. 
Szabad megtudni, hogy mi a hangkártyád típusa? Az aláírásodból az tűnik ki, hogy házimozi erősítőhöz csatlakozik a kártyád. Tapasztalatom szerint sokat számít az összekötőkábel fajtája-tipusa is a hangminóséget illetően. Milyet használsz e célra.

Kedves Turizoli.

A kérdést neked is felteszem, mi a hangkártyád típusa? A lent említett E-Mu? Ha igen akkor kérlek írd le, hogy mennyire vagy elégedett vele. :lol!:

Köszönöm.

Üdv!

Auzentech Prelude 7.1 a pontos típus (hoc.hu-n tesztelték, szegény elvérzett a SONY SCD-555ES-sel való összehasonlításban). Profigold márkájú kábellel van összekötve, digit kimeneten.Kipróbáltam analógon összekötve Inakustic kábellel, úgy valamivel jobban szólt, de végül maradtam a digitális összekötésnél.
És érdekességképpen, az opamp ezen is cserélhető.
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable

turizoli
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: turizoli »

Ezért vettem használtan féláron, kondikat Opampokat kivágtam, én ezt tettem bele, AD8066 
A chipkészletről meg annyit, hogy az AKM nekem is jobban tetszene mint a Cirrus Logic, de mivel a Crystal csúcs DAC-járól van szó azért nem olyan rossz. Nyilván nem ezen fog múlni főleg a hang minősége, ebből is lehet csinálni jó hangot.

Szia Néhai!
Valahol publikáltad már a hangkártya átalakításod?Vannak esetleg fényképek róla?Nagyon érdekelne,de nem találtam a honlapodon sem és a Audio DIY -on sem róla anyagot.(vagy csak én voltam ügyetlen :lol!: )

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Kedves PSP00.

A garanciára vonatkozó észrevételed bizony helytálló. Ezért is írtam, hogy az Op-Amp csere nem olcsó mulatság. :lol!:
Nem tudom, hogy a fent említett két kártyával: E-Mu, és az ESI Juli@-val hogyan,és milyen clock-ot lehetne összekötni. Bizonyára lenne hatása a dolognak.

Köszönöm.
Linn

psp00
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: psp00 »

Nyár közepe óta HTPC-zek. Nekem nem az onamp cseréje hozta változást mivel hogy nem cseréltem ki, hanem a külső órajel generátor. Sokkal több részlet jött elő. Érdemes ezen is elgondolkodni mert ha hozzá nyúlsz az új garanciális hangkártyához a garanciának annyi

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Szerbusztok.

Köszönöm nektek, az értékes hozzászólásokat.

Kedves KMT.

Teljesen eggyetértek veletek, hogy az Audigy2-NX az sokkal gyengébb, alap kártya. Az E-Mu pedig a Creative Corp. professional kategóriája. :kiraly:

Kedves Turizoli.

Nagyon örülök, hogy elégedett vagy az E-Mu-val, s kívánom, hogy ez sokáig így is legyen. :lol!: :lol!:
Nem zárkózom el teljesen az E-Mu-tól. Olvastam én is, hogy nagyon jó kártya. Bevallom, nekem csak a chip készlete miatt nem igazán szimpatikus. Bár szerintem inkább az anyagi lehetőségek fogják majd eldönteni, hogy melyik kártya lessz a befutó. Egy biztos, az Op-Amp cserét nem ússza meg az új kártya! Ahogyan elnéztem ezen árkategória szereplőit leggtöbbjüket mind azzal a gyengécske RC-4580 Op-Amp-al szerelik. Néhai is jól látja, hogy szükséges az Op-Amp csere. Nem olcsó játék, de Kategóriákat lehet vele előrelépni, ezt tapasztalatból mondom.
Egyébként utánnanéztem, a Juli@ ezeket tudja:MME, DirectSound, ASIO 2.0, GSIF 2.0. Noha az új gép HTPC lessz, de a fő irányvonal(99%) a Sztereó zenehalgatás winyóról, Lossless. :lol!:
A filmre, ott a házimozi DVD-ről.

Köszönöm.
Linn

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Csak arra szerettem volna rámutatni, hogy nem csak azért jobb a hangja, mert a paraméterei jobbak kicsit. Mert mint írtam volt, én még rontottam is rajta még is jobb lett, szóval ha valaki szeretne vásárolni hangkártyát ne csak a paramétereket vadássza.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Persze a nagy EMU kategóriákkal jobb is hangra, pedig paraméterekben nem sok a különbség.[/img]
Azért azok a ~10 dB különbségek nem olyan picik.
Kb mint egy 87 és egy 97 dB érzékenységű hangfal. :lol!:

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Az AQ1 D21 alap változata nem tud USB-t, az USB-s változata pedig lényegében ekvivalens a Transit + alap D21-el. Amikor vettem amúgy még nem volt meg az usb-s verzió.
Köszi, így már világos.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Saját mérés RMAA-val. Nekem van 0202USB, és 1212M-em is. Látható, hogy a mintavétel emelésével mindkét kártya paraméterei romlanak, a nagy EMU-nál csak picit, míg a kicsinél az IMD 192KHz-en nagyon rossz eredményt produkál.

Persze a nagy EMU kategóriákkal jobb is hangra, pedig paraméterekben nem sok a különbség. A nagy EMU nem gyári állapot, a paraméterek kicsit rosszabbak lettek az Opampok cseréje után, de hang kategóriákat javult, innen is látható a paraméter nem minden.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Teljesen mindegy mit mondanak a tesztek.
:lol!:

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Teljesen mindegy mit mondanak a tesztek. :lol!: A tesztek tudjuk milyenek!
A legfontosabb ,hogy meg kell hallgatni a Juli@-t is és ha a zene hallgatás lesz a fő irányvonal akkor megnézni,hogy a Foobar-ral ,hogyan illeszkedik.
Mert ott aztán sok minden eldőlhet.
Leginkább azért mert most az XP-n (vagy a Vistan, tehát a Windows-os op.rendszereken) a Foobarnak nincs hangminőségben alternatívája.(még a profi programokban körülnézve sem!)
Ez Mac-en vagy Linux-on máshogy alakulhat.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

elektronikai dolgokban nem szabad a Professional/broadcast termékeket a home termékekkel keverni, másra vannak kitalálva.

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: n.drews »

Nem lett volna egyszerűbb az m-audio helyett az aq1 dac-ot usb-ről "táplálni" ?

Az AQ1 D21 alap változata nem tud USB-t, az USB-s változata pedig lényegében ekvivalens a Transit + alap D21-el. Amikor vettem amúgy még nem volt meg az usb-s verzió.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Hát ezt írta le KMT is! :lol!:

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Frankie!Az E-MU kártyák is a Creative termékei ,de nem az Audigy kategóriája !
Az E-MU-t a professzionális felhasználóknak szánják elsősorban,ezért is nem számítógépes boltban beszerezhető(mint az Audigy),hanem hangszer üzletekben,leginkább.Kérdezz csak meg egy számítógépes üzlet eladóját ,(olyat akik Creative hangkártyákat forgalmaznak!)és azt sem fogja tudni mi az az E-MU.
(Az nem egy nagy madár?) :lol!:

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Nagyon köszönöm az ajánlatod, de Creative-ot nem akarok venni. Most is az van(Audigy2 NX usb-s). Jók a Creative-ok, de továbblépnék.Az E-Mu Crystal CS4398 chipes. Bár ettől még szólhat jól is,  :lol!:  de nekem nem szimpatikus. Az ESI-ben AKM4396 van. Ez valahogy szimpatikusabb.

Ne hasonlítsd össze a 1212m-et az audigy-val... Ég és föld.
Ez az egyik legjobb hangkártya manapság.
Ez a táblázat magáért beszél.

Másik:
http://www.extremetech.com/article2/0,2 ... 574,00.asp

Julikát is szépen kenterbe veri:
teszt

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Frankie ,egy kis érdekesség: Az E-MU 0404 usb külső hangkártya a következő chip készlettel készült:
----24-bit 192 kHz AKM AK5385A ADC and AK4396 DAC (end product SNR measured by vendor is 112 dBA input, 117 dBA output)---

Szóval az általad leírttal készül.Csak,hogy a 0404-es hankártya egy gyengébb kategória mint a 1212m... :lol!:
Szvsz a chip készlet lehet irány mutató,de a végső hangminőséget még sokminden nagyon befolyásolja.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Szia Frankie!
Igen a lent említett E-MU 1212m V2 hangkártyám van ,ez a végfokra kötve közvetlenül.Most nagyon meg vagyok elégedve vele.Valószínű,hogy a következő csere a komponenseknél nem vele fog kezdődni.Inkább az erősítő vagy a hangfal az, amin majd változtatok.(bár mind kettő nagyon jó! Nekem!De szeretnék tovább lépni...)
A Foobar-ral nagyon jól együttműködik és ez fontos ,ha XP az op.rendszer.
Ennyi pénzért ,ilyen hangú CD játékost nemigen kapnék.Az E-MU kifejezetten sztereó hangkártya tehát házimozira csak akkor alkalmas,ha ezt elfogadjuk.
Ha winyóról játszod a zenét akkor nincs gond,de ha CD meghajtóról(CD lemezről)
akkor minden képpen egy Plextor Premium2-ről(vagy hasonló kvalitású legyen)
forogjon a lemez,hidd el egészen más mint egy DVD -rom.
Nem csak jó Cd -író a Plextor,de egy nagyon jó jitter "elnyomó" áramkört is kapott.Ebben is különbözik az alap DVD olvasóktól.
Ha az ESI Juli@-ra esik a választásod ,akkor nézd meg mielőtt megvennéd,hogy ASIO-val vagy KS(Kernel Streaming) beállítással megy-e a Foobar-ban,mert ha csak DS (Direct Sound) -beállítással megy, az pár kategóriával gyengébb hangot eredményez.DS-ben nem tudod kiaknázni a kártya maximumát.

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Kedves ST81.

Szabad megtudni, hogy mi a hangkártyád típusa? Az aláírásodból az tűnik ki, hogy házimozi erősítőhöz csatlakozik a kártyád. Tapasztalatom szerint sokat számít az összekötőkábel fajtája-tipusa is a hangminóséget illetően. Milyet használsz e célra.

Kedves Turizoli.

A kérdést neked is felteszem, mi a hangkártyád típusa? A lent említett E-Mu? Ha igen akkor kérlek írd le, hogy mennyire vagy elégedett vele. :lol!:

Köszönöm.
Linn

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”