Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
Cd játszók
Üdv nektek.Végre sikerült megvennem régi álmomat, egy Philips CD100-at. Szeretném hosszú távon megtartani, mert gyönyörű, ezért a kérdésem az, hogy a CDM0 mennyire tartós? Azt hallottam, hogy érdemes gyári cd-ket használtni, mert az irtak röviditik az élettartamot. Ami még érdekes, hogy a 4x sebességgel megirt lemezeket szépen viszi, e fölöttiek TOC-ját nem találja meg, de gyönyörűen lejátsza végig. Érdemes valami tuningot csinálni rajta? Vagy hagyjam igy?
Hello!
A régi kondikat cseréld ki Black Gate-ekre.És böven jó lesz.
A világ legjobb D/Aja van benne!!
2*1540D!!azaz a kerámiatokosnak nevezett.
A futomü ugy tudom cdm0 megegyezik a CDM1-el.De ennek utánna kéne járni mert nem 100%.De ha megegyezik ki kéne cserélned benne és olvasni fogja a nagyobb sebességel irtakat is és az ujrairottakat is.
Van élet a hifin túl!Na de nélküle???
Cd játszók
Üdv nektek.Végre sikerült megvennem régi álmomat, egy Philips CD100-at. Szeretném hosszú távon megtartani, mert gyönyörű, ezért a kérdésem az, hogy a CDM0 mennyire tartós? Azt hallottam, hogy érdemes gyári cd-ket használtni, mert az irtak röviditik az élettartamot. Ami még érdekes, hogy a 4x sebességgel megirt lemezeket szépen viszi, e fölöttiek TOC-ját nem találja meg, de gyönyörűen lejátsza végig. Érdemes valami tuningot csinálni rajta? Vagy hagyjam igy?
Gratula hozzá,gyönyörű!Nekem is nagyon tetszik ez a masina,meg a Marantz cd73.Azt vadászok egyet Én is,csak még nem fogtam ki egy szép állapotút.
Mivel ilyen régi masina,egy kondenzátorcsere ráfér,más tuningot Én nem csinálnék.
üdv.
Cd játszók
Találtam egy új Sony SACD játszót, a külföldi sajtó már tesztelte, nagyon jókat irnak róla. Remélem a HiFisón már meg lehet nézni.
Sony SCD XA5400ES:
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2544
Cd játszók
Végre sikerült megvennem régi álmomat, egy Philips CD100-at. Szeretném hosszú távon megtartani, mert gyönyörű....Érdemes valami tuningot csinálni rajta? Vagy hagyjam igy?
Tényleg gyönyörű!
Ez már-már múzeális darab, aminek külön értéke, hogy eredeti állapotban van, ezért én semmiképp nem nyúlnék hozzá!!!
Ha tuningolt régi Philipset akarsz, akkor még mindig szép számmal elérhetőek a 304-esek, de ezt szvsz hagyd meg így!
Cd játszók
Üdv nektek.
Végre sikerült megvennem régi álmomat, egy Philips CD100-at. Szeretném hosszú távon megtartani, mert gyönyörű, ezért a kérdésem az, hogy a CDM0 mennyire tartós? Azt hallottam, hogy érdemes gyári cd-ket használtni, mert az irtak röviditik az élettartamot. Ami még érdekes, hogy a 4x sebességgel megirt lemezeket szépen viszi, e fölöttiek TOC-ját nem találja meg, de gyönyörűen lejátsza végig. Érdemes valami tuningot csinálni rajta? Vagy hagyjam igy?
Cd játszók
.. hiába szereted azt az albumot (karcos régi lemezek),
Még ha csak a karcos régi lemezeknél lenne, de most vettem nemrég egy Moloko dupla Cd-t és bizony az sem úgy szól mint kéne neki pedig annak illene, hallom ezt többször, hogy az SACD lemezeken levő CD réteg nem az igazi, mert hogy az elsősorban mégiscsak SACD, nahát nálam mindegyik SACD úgy szól a sima Cd játszón mint ahogyan az elvárható és jobban mint sok sima CD..... :lol!:
Sztereo I: Jungson Moon Harbor CD, CAV A12, CAV MD II, Jungson SPCM bikábel, Jungson gold coated XLR
Sztereo II: Jungson Hedo CD, Jungson Hedo WG200, CAV MDI,CAV kábelek
Jungson SPCM bikábel, Jungson gold coated XLR
Hazimozi: Onkyo DV-SP504, Onkyo TX SR875, Swans F3BF frontok+center+F3BR hatterek+Swans Szub60+Sony AW15 projektor+Bydium vaszon+XBOX360+CAV kabelek...
Cd játszók
És igen is a zene úgy szóljon ahogy kell neki.
dehat nem szol. nalam pl. sosem az a felvetel szol a legjobban amit legjobban kedvelek. orokke csak a kompromisszum..
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Cd játszók
és sajnos még valamit sikerült a saját rendszeremen is konstatálni, aminek annyira nem örülök és eddig nem is vettem észre, hogy elkezdett érzékeny lenni a Cd minőségére... és bizony igencsak hallok cd és cd között is különbséget.... :lol!:
Azt hiszem ezt is mondtam mikor beszéltünk arról hogy majd cserélni szeretnéd a Tehnics-et.
Sajnos ez hozza magával a már említett szelektálást... hiába szereted azt az albumot (karcos régi lemezek), nem lesz sűrű vendég a játékosban mert nem úgy szól a zene mint sok másik lemez.
És igen is a zene úgy szóljon ahogy kell neki.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- mishow
- V.I.P.
Cd játszók
Én kipróbáltam kíváncsiságból egy régebbi, de a saját fülesével nagyon kellemes hangot produkáló Sony Discmant. mert rendszerben gondolkodtak. gondolom a saját fülesével jó volt.
Igen, a saját fülesével jó volt, és nyilván össze volt "lőve" a rendszer.
- mishow
- V.I.P.
Cd játszók
Sokfélét hallottam....
Konkretan?
pölö a Philips Matchline 957.
Az enyém még régebbi volt, asszem 955-ös
Cd játszók
Sokfélét hallottam, és azt tapasztaltam, hogy a régebbi DVD játékosok (amiket "utánad dobnak" párezer forintért, mert a ma divatos formátumokat nem nagyon tudják) képesek egészen jól szólni!
Konkretan?
pölö a Philips Matchline 957.
Cd játszók
Én kipróbáltam kíváncsiságból egy régebbi, de a saját fülesével nagyon kellemes hangot produkáló Sony Discmant. Sajnos nem vált be: erősítővel kijöttek a bajai, unalmasan és dinamikátlanul szólt, és a részletező képességével sem voltam megelégedve.
mert rendszerben gondolkodtak. gondolom a saját fülesével jó volt.
- mishow
- V.I.P.
Cd játszók
khm tördelemesen belátom igazatok volt a cd játékossal kapcsolatban, mármint valóban elég nagy hatással van a végkifejletre... és bizony igencsak hallok cd és cd között is különbséget....
:lol!:
- mishow
- V.I.P.
Cd játszók
Mind a két készülék alapkategóriás. A DVD Nettech a Dischman Roadstar márkájú.
Próbáld ki mindkettőt, és hagyd a rendszerben ideiglenesen azt, amelyik jobban tetszik.
És szerintem is keress egy jó kis CD játszót.....
- mishow
- V.I.P.
Cd játszók
Sokfélét hallottam, és azt tapasztaltam, hogy a régebbi DVD játékosok (amiket "utánad dobnak" párezer forintért, mert a ma divatos formátumokat nem nagyon tudják) képesek egészen jól szólni!
Konkretan?
Az első DVD-m egy Philips MatchLine volt. Egy vagyonért vettem, gombokért adtam el.
Még szabályozható fejhallgató kimenet is volt rajta, annyira komolyan vették az audio részt is a tervezők. Azután van a szekrényemben egy elfekvő Onkyo DV-SP500, annak is egész elfogadható a hangja. A nappaliban most is analóg kimenetről megy egy Samsung HD950 egy régi ProLogic-os H/K avr21-essel sztereoban.
De hallottam más régebbi Philipseket, Yamahákat, Panasonicokat is egész elfogadhatóan szólni.
Hangsúlyozom, ezeknél az hogy "elfogadhatóan szól", azt jelenti, hogy elérik egy alap asztali CD játszó hangját, audiofil teljesítményt azért ne várj!
Talán a régi csúcs DVD készülékek (amik újkorukban 200-300 eFt-ba kerültek) elérhetnek egy középkategóriás hangot, és ezekbe is bele lehet "szállni" ma már 25-40 eFt körül.
Cd játszók
khm tördelemesen belátom igazatok volt a cd játékossal kapcsolatban, mármint valóban elég nagy hatással van a végkifejletre... és sajnos még valamit sikerült a saját rendszeremen is konstatálni, aminek annyira nem örülök és eddig nem is vettem észre, hogy elkezdett érzékeny lenni a Cd minőségére... és bizony igencsak hallok cd és cd között is különbséget.... :lol!:
Sztereo I: Jungson Moon Harbor CD, CAV A12, CAV MD II, Jungson SPCM bikábel, Jungson gold coated XLR
Sztereo II: Jungson Hedo CD, Jungson Hedo WG200, CAV MDI,CAV kábelek
Jungson SPCM bikábel, Jungson gold coated XLR
Hazimozi: Onkyo DV-SP504, Onkyo TX SR875, Swans F3BF frontok+center+F3BR hatterek+Swans Szub60+Sony AW15 projektor+Bydium vaszon+XBOX360+CAV kabelek...
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Cd játszók
Szerintem keresgélj még egy kicsit.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Cd játszók
HIFI: ERŐSÍTŐ-Cambridge Audio azur 640A V2 , CD-Cambridge Audio azur 640C V2, HANGFAL-Hivi M1, KÁBELEK-Gotham
Cd játszók
Konkretan?
- mishow
- V.I.P.
Cd játszók
Attól függ milyen dvd és milyen Discman.
Pontosan így van!
Az alapgépek mindenképp csak kompromisszumos megoldásnak jók többnyire.
Én kipróbáltam kíváncsiságból egy régebbi, de a saját fülesével nagyon kellemes hangot produkáló Sony Discmant. Sajnos nem vált be: erősítővel kijöttek a bajai, unalmasan és dinamikátlanul szólt, és a részletező képességével sem voltam megelégedve.
A DVD játszók közül viszont ki lehet fogni egész hallgatható darabokat még az alapkategóriából is. Sokfélét hallottam, és azt tapasztaltam, hogy a régebbi DVD játékosok (amiket "utánad dobnak" párezer forintért, mert a ma divatos formátumokat nem nagyon tudják) képesek egészen jól szólni!
Én inkább az utóbbi megoldást javasolnám, persze meg kell hallgatni a kiszemelt darabot!
Cd játszók
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne mivel még nincs CD lejátszóm, melyiken lehetne jobb minőségben zenét hallgatni, DVD vagy Discman.
HIFI: ERŐSÍTŐ-Cambridge Audio azur 640A V2 , CD-Cambridge Audio azur 640C V2, HANGFAL-Hivi M1, KÁBELEK-Gotham
Cd játszók
minek egy cd jatszora 2db digital output?? (Onkyo DX-7333)
Hogy hogy minek? Vagy egyformák? Vagy egyik optikai másik koaxális?_
gondolom azért van kettő, hogy az egyikre mondjuk DAC-ot köthetsz, a másikra pedig MiniDisc recordert, így nem kell folyton átdugdosni, ha esetleg MD-re akarsz rögzíteni. De különféle DAC-okat is tudsz tesztelni így...
Cd játszók
minek egy cd jatszora 2db digital output?? (Onkyo DX-7333)
Hogy hogy minek? Vagy egyformák? Vagy egyik optikai másik koaxális?_