Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Nekem abszolút csendes, és alig költöttem rá.
Táp zalmann, abból mindenképp újat kellett vennem, mert a noname-ben meghalt a venti.
Procihűtő: asus silentsquare (max fordulaton 17dB..ehhez képest alig pörög).
2 vinyó közül talán az egyiken van levéve a seek sebesség, ahogy KMT kolléga említette, de nekem 1ik vinyó fent gumival van felfogatva, a másik szivacson van.
1-1 8cm-es venti a vinyókat hűti, egy pedig a házból fújja ki a meleg levegőt, de mindegyik 5v-on megy.
Pioneer dvdhez pedig van adv quiet (esetleg quietdrive progi), ami nem engedi, hogy túl gyorsan pörgesse a dvd-t, így dvd-ről is mehet a lossless.
Ezen kívűl pedig minden oldalon szivacs, felül persze kivágva.
Csend és nyugalom
a dB-ek is relativok merthat szonyegek, karpitok mennyisege, gep elhelyezese, szoba belmagassaga, es meg sorolhatnam. az mar egy jo tampont (es jo konstrukcio) ha a winyo a leghangosabb elem.
a csend es nyugalomrol annyit hogy ha egesznap hallgatod a cuccot (ventiket) majd kikapcsolod cseng-e a fuled? mekkora a valtozas? hat errol lenne szo.
persze a megoldasaitokkal egyetertek, szivacsos/gumis dolgot ki is fogom probalni. szivacsnal a winyo elektronikaja nem pallik be? en ettol tartanek. mertugye a winyo a szivacson fekszik - elkepzelesem szerint.
Pc alapú audio lejátszás
Nekem abszolút csendes, és alig költöttem rá.
Táp zalmann, abból mindenképp újat kellett vennem, mert a noname-ben meghalt a venti.
Procihűtő: asus silentsquare (max fordulaton 17dB..ehhez képest alig pörög).
2 vinyó közül talán az egyiken van levéve a seek sebesség, ahogy KMT kolléga említette, de nekem 1ik vinyó fent gumival van felfogatva, a másik szivacson van.
1-1 8cm-es venti a vinyókat hűti, egy pedig a házból fújja ki a meleg levegőt, de mindegyik 5v-on megy.
Pioneer dvdhez pedig van adv quiet (esetleg quietdrive progi), ami nem engedi, hogy túl gyorsan pörgesse a dvd-t, így dvd-ről is mehet a lossless.
Ezen kívűl pedig minden oldalon szivacs, felül persze kivágva.
Csend és nyugalom
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110
Pc alapú audio lejátszás
Mozinál eddig még nem tűnt fel sem a vinyó, sem a ventik hangja :lol!:
miért? :lol!:
Pc alapú audio lejátszás
Nálam is szabályozhatóak a ventik. Játéknál felnyomom az alacsony hőfok érdekében, zenénél és filmnél visszaveszem. Mozinál eddig még nem tűnt fel sem a vinyó, sem a ventik hangja
Zenét meg 90%-ban a lejátszóról hallgatok.
Japán vonal: Accuphase, Denon
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold
Pc alapú audio lejátszás
a vinyokat nem szabad a hazba belefogatni, mert messze tobb zajt generalnak, mint egy alacsonyfordulatu venti. meg gumihevederen is az egyik leghangosabb komponens. de igy is gep az egyik szobaban, halozati lejatszo a masikban.
ennel csendesebb sose lesz.
Pc alapú audio lejátszás
kinek mekkora zajt csap a gépe? laptopnak is van azért hangja. kinél mennyire zavar bele a zenébe a dolog? finom, bensőségesebb zenéknél számomra lehetetlenné teszi azok élvezetét a folyamatos zúgás. passzív táp, tudom, de ezen kívüli, akármilyen praktikákra, megoldásokra kiváncsi vagyok, meséljetek!
ASUS Eee PC 900 - nincs benne venti, hozzá 1-2 db külső notebook merevlemez (pl.WD passport 250GB), és csend van, teljes csend. Az egész kevesebbe kerül, mint egy normális cdjátékos
70-80 ft-ból már lehet normális HTPC-ét építeni. Passzív cpu hűtővel normális hangkártyával.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5155
Pc alapú audio lejátszás
kinek mekkora zajt csap a gépe? laptopnak is van azért hangja. kinél mennyire zavar bele a zenébe a dolog? finom, bensőségesebb zenéknél számomra lehetetlenné teszi azok élvezetét a folyamatos zúgás. passzív táp, tudom, de ezen kívüli, akármilyen praktikákra, megoldásokra kiváncsi vagyok, meséljetek!
ASUS Eee PC 900 - nincs benne venti, hozzá 1-2 db külső notebook merevlemez (pl.WD passport 250GB), és csend van, teljes csend. Az egész kevesebbe kerül, mint egy normális cdjátékos
Pc alapú audio lejátszás
Nekem sikerült egy egész halk gépet összehoznom. A siker titka a nagy (12 cm-es), keveset forgó ventik előlapi panelről szabályozva és a halk táp.
Nem kell passzív táp, mert idővel azok is behalnak, valamint ciripelő hangot adhatnak ki. Helyette van egy enermax pro82+ -om. Szinte nincs hangja.
http://kepfeltoltes.hu/080622/tap_hange ... es.hu_.gif
A procihűtő és házventik 12 cm-esek, és kb 800-900 rpm-mel pörögnek, így ezeknek sincs hangjuk. Van még 2db 8cm-es venti is, de azok 5 V-ra vannak kötve, így szintén hangtalanok.
A leghangosabb dolog most a két WD vinyóm alaphangja, de a seek hangjukat szépen le lehet csökkenteni AAM segítségével. Így nem darálnak.
Mondjuk a rögzítési helyeken bicikli belső van a vinyók és a ház között, ez is segített picit. Bár ez nem is zenénél, hanem akkor zavart, amikor gép mellett akartam aludni.
Pc alapú audio lejátszás
- JENŐ
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 2
Pc alapú audio lejátszás
A samples értékét kisebbre vagy nagyobbra kell beállítani. (32-1024 ig).
Ha a hangkártya Control Panel-re gondolsz , ott Nekem automatikusan 256-os értéket állít be a lehetséges 64 - 4096 között , a 44100Hz mellett !
Illetve a " sample rate " -t állítja automatikusan a lejátszandó anyagnak megfelelően pl: 44100Hz és a buffer size Nálam 256 samples ! Próbálgattam ezt az értéket feltolni vagy minimumra venni , de ennél a beállításnál nem hallottam külömbséget , ezért beállítottam 256 -ra , és ennél a beállításnál szépen , akadás mentesen muzsikál.
(Nálam: Foobar , M-A. A. FW. + Asio kikerülve az alaplapi hangkártyát és Windows-t)
- JENŐ
- Kezdő Fórumlakó
Pc alapú audio lejátszás
Ha a hangkártya Control Panel-re gondolsz , ott Nekem automatikusan 256-os értéket állít be a lehetséges 64 - 4096 között , a 44100Hz mellett !
Pc alapú audio lejátszás
- JENŐ
- Kezdő Fórumlakó
Pc alapú audio lejátszás
Próbáltad már az új hangkártya után kötni a régi DAC-ot , ha van rá az új hangkártyán kimenet ?
Nekem szintén M-Audio (audiophile firewire) hangkártyám van , igaz ez kűlső kártya . Amikor csak firewire- n kapta a jelet és az audio-n adta tovább az erősítőnek , a hang nagyjából pariban volt a CD-vel. Azután jött egy magyar nem drága DAC , a hangkártya spdif kimenetéről üzemeltetve és a változás jól hallható lett a DAC-os lánc javára !
Sok múlik a beállításokon éa a lejátszó programon is !
Pc alapú audio lejátszás
DAC nevét nem írnm le mert a végén még Off topik lesz. A hangkártya M-Audió delta 1010.
Pc alapú audio lejátszás
Nem régiben vettem a HTPC-hez egy nívós belső hangkártyát, eddig küső Hifi dac-cal ment a zene. A különbség óriási és nem a magyar gyártású agyon magasztalt dac javára. Legfülbetűnőbb változás a dinamika és az apróbb részletek megjelenése. Sztm aki magasabb hanghűségre vágyik, felejtse el Hifi dacokat és CD-és DVD játszókat, Egy egyszerű PC normális hangkártyával többre képes mint egy sok százezer forintos magyar DAC.
ha ez ennyire egyszeru lenne
- zsocc
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 4
Pc alapú audio lejátszás
Nem régiben vettem a HTPC-hez egy nívós belső hangkártyát, eddig küső Hifi dac-cal ment a zene. A különbség óriási és nem a magyar gyártású agyon magasztalt dac javára. Legfülbetűnőbb változás a dinamika és az apróbb részletek megjelenése. Sztm aki magasabb hanghűségre vágyik, felejtse el Hifi dacokat és CD-és DVD játszókat, Egy egyszerű PC normális hangkártyával többre képes mint egy sok százezer forintos magyar DAC.
Szia!
Érdekelne hogy milyen DAC volt és milyen hangkártya az ami neked jobban tetszett mint a DAC hangja?
ProAc Studio 110 -Zu Audio Mission mkI - Pioneer X-HM76
Pc alapú audio lejátszás
- fülelek
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
http://www.digido.com/bob-katz/jitter-2.html
http://szoftverleiras.sini.hu/tipp/wholefaq.html#S2-15
Ez utóbbit érdemes alaposan végigrágni, persze csak annak, akit érdekel a cd téma...
- fülelek
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
Ez az ábra jól szemlélteti, mi a probléma. A digitális jel időzítése nem elég pontos, de nem mindig ugyanakkora a hiba, hanem változik.
Pc alapú audio lejátszás
hulyeskedes helyett inkabb a tanulni vagyokra gondolva osszatok meg a tudomanyt. szvsz.
"A jitter probléma több helyen jelentkezik egy digitális láncban, ráadásul különböző frekvenciasávokban, amik nem egyformán zavaróak."
frekvenciasavval meg nem lattam osszefuggesben a jitter problemakort, mi ez, hogy ez akkor most?
Pc alapú audio lejátszás
I______________I
ekkora
mennyit szeretnél?
A jitter probléma több helyen jelentkezik egy digitális láncban, ráadásul különböző frekvenciasávokban, amik nem egyformán zavaróak.
Ha úgy gondolod, hogy kellően tájékozott vagy e témában, kérlek oszd meg velünk részletes ismereteidet, hadd okosodjunk.
Akkor jó, így már megnyugodtam.
Csak hiányos részinformációim vannak, ezért is Tőled kérdeztem, mint a téma egyik szakértőjétől.
De lehet, hogy hamarosan én is fogok valami ilyesmivel foglalkozni, ha lesznek megbízható infóim, meg fogom osztani.
De ha túl személyes kérdés ez ide, azt is megértem.
- fülelek
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
egyszerűbb, ha csak egy usb-spdif átalakitót kötsz kivülről a LupusB-re, és nem kell semmiféle egyéb hangkártya.
Erről az eszközről lehet tudni valamit? Mekkora a jittere?
I______________I
ekkora
mennyit szeretnél?
A jitter probléma több helyen jelentkezik egy digitális láncban, ráadásul különböző frekvenciasávokban, amik nem egyformán zavaróak.
Ha úgy gondolod, hogy kellően tájékozott vagy e témában, kérlek oszd meg velünk részletes ismereteidet, hadd okosodjunk.
Pc alapú audio lejátszás
egyszerűbb, ha csak egy usb-spdif átalakitót kötsz kivülről a LupusB-re, és nem kell semmiféle egyéb hangkártya.
Erről az eszközről lehet tudni valamit? Mekkora a jittere?
- fülelek
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Szeretnék én is kérdezni egy nagyon alapot.
Jelenleg a pc alaplapi hangkártyája van összekötve nálam egy LupusB DAC-al optikai kábellel.
Kérdés lenne e minőségi javulás ha egy USB-s hangkártyát kötnék a gépre, alaplapit letiltanám, és szintén optikai kábellel az usb-s hangkariból menne a zene a DAC-ba?
köszi a válaszokat!