Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Gratulálok nektek! Ezt benéztétek. El kéne olvasni mégegyszer, ha esetleg te nem értenéd azt, amit én írok. Ez már nem az én hibám.
De érdektelen számomra ez az egész hűhó, nem kell bizonyítanom semmit sem.
Szóval részemről a téma befejezve.
Amit leírtál, azzal az egyszerű ténnyel már naon régen tisztában vagyok, csupán nem gondoltam, h ennyire felszínesen (egyszerűen?) várod a választ.
Ez van most: philips fr996, két kőkorszaki videoton dc2000, yami sw030 szub, pc-ről etetve - auzentech prelude @ toslink
mp3 /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> : Cowon D2 + AKG 324P
-
Vendég
Sztereó erősitők
Mi olyan vicces? Kezdek zavarba jönni.
Az, h teljesen marhaságot irtál le.
Akkor aktiw, ha az erösitö elöö wan a wálto és utána a hangxoro. és akkor passziw, ha a wálto az erölködö és a hangxoro közt wan.
De fogadok, h most sem érted.
Ezt írta ő is, csak kicsit bonyolultabban.
Xerintem nem, de mind1.
Sztereó erősitők
Akkor aktiw, ha az erösitö elöö wan a wálto és utána a hangxoro. és akkor passziw, ha a wálto az erölködö és a hangxoro közt wan.
Ezt írta ő is, csak kicsit bonyolultabban.
Sztereó erősitők
Ne is törődj vele! Ő a fórum bolondja. Majd megszokod:)
-
Vendég
Sztereó erősitők
Sztereó erősitők
Ez van most: philips fr996, két kőkorszaki videoton dc2000, yami sw030 szub, pc-ről etetve - auzentech prelude @ toslink
mp3 /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> : Cowon D2 + AKG 324P
Sztereó erősitők
Én igenis tudom miről beszélek! Csak nincs mögötte semmi...
Rendben. Akkor lécci mondd el, h mi a különbség az aktiw hajtás és a passziw közt, akkor, ha mindegyik hangxorot külön erösitö hajt.
Hm?
Amennyire én tudom, aktív hajtásról akkor beszélünk, ha az adott hangszórónak saját erősítője van és közvetlenül csatlakoznak. Vagyis nincs más elektronika a vas és hangszóró között. (se filter, se semmi)
Passzív meg értelemszerűen amikor közbeiktatódik egy váltó (ami passzív természetesen).
Tényleg szükség van erre? Mit bizonyít ez?
-
Vendég
Sztereó erősitők
Rendben. Akkor lécci mondd el, h mi a különbség az aktiw hajtás és a passziw közt, akkor, ha mindegyik hangxorot külön erösitö hajt.
Hm?
Sztereó erősitők
Monoblokk, végfok, aktív hangváltó... Úristen, mi ez a nagy kavarc itt?Bigi, ki tudtad hámozni a lényeget teasüti mondataiból?
Én ki, de ö az aki nem tudja, h miröl bexél...
Akkor gondolkodom egy pár napot, hátha megértem én is
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable
Sztereó erősitők
Monoblokk, végfok, aktív hangváltó... Úristen, mi ez a nagy kavarc itt?Bigi, ki tudtad hámozni a lényeget teasüti mondataiból?
(ha nem muszály, akkor azért ne alázzatok le naon, legyen itt vége a témának!)
Amúgy aktív váltó ügyében nézzetek be a szgép alapú zenehallgatás topikba!
-
Vendég
Sztereó erősitők
Sztereó erősitők
Monoblokk, végfok, aktív hangváltó... Úristen, mi ez a nagy kavarc itt?
Bigi, ki tudtad hámozni a lényeget teasüti mondataiból?
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Sztereó erősitők
Aha értem. De erősítő alatt mit ért általában az ember?
Itt a számokkal volt bajom.
-
Vendég
Sztereó erősitők
Különben te épp 4 erölködöt proxálx begyüjteni és ezek elé akarx wáltokat.
4 monoblokkot, vagy 2 végfokot. De semmi esetre sem 4 erősítőt.
No comment...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11317
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
De vmiért ódzkodom az alternatív dolgoktól. Ha azok lennének a pénzünkért kapható nonpluszultra cuccok, akkor miért nincsenek elterjedve? Hmm?
Mit értesz alternatív dolgok alatt?
Egyébként valahogy próbálj abba az irányba mozdulni, hogy a HiFi nem egy vonal, ami mentén besorolhatsz minden készüléket gagyitól a nagyszerűig. Ez egy erősen szubjektív és rendszerfüggő műfaj.
A monoblokk és a végfok is erősítő. A monoblokk is végfok. Stb., stb.
Sztereó erősitők
Szerntem neked egy suround procesora lenne szukséged amire anyi végfokot kothec (5,1 vagy7,1)
Csak sajna eleg dragák(egy jo av erösittö ara)
Erölködö:Marantz PM-66SE,CD Pioneer pd-8700,DVD Pioneer DV600AV .Lp játszo ,Project RPM 1,3 Genie.Dac: Adcom gda600 .Tv: Myria 32 lcd(lg)Hangfal:Epos m 12.2,Hangfal Kabel:Diy fonot.Táp és ic:hiVOX kabelek +diy tüzalo tápkabelek és hiVOX alces one tápszürö.
Sztereó erősitők
A váltó tervezését mge feladom házinak a suliban!
Aki a legjobbat összerakja, az jobb jegyet kap!
Üdv,
Teasüti
Fura dolog, hogy valaki közvetlen érettségi után már házi feladatokat akar akadni a diákoknak.
Nem kellene előbb valami olyan tudással felvértezni magunkat, amivel valóban kiállhatunk a katedrára?
Jogos.
Nem kell tudniuk a srácoknak, h tőlem származik a gyakorlati vizsgamunka!
A tanáraim meg szívesen segítenek, ha kikérem a tanácsukat.
Sztereó erősitők
Sokkal többe kerül 4, wagy 6 erösitö, mint egy sima sztereo.
Ez eddig érthető, de nincs mindez benne a hangfal árában, amibe integrálva van az egész hóbelebanc?
Na most hogy tudd, ez nem más, mint egy xedett wedett aktiw rendxer.
Igen, tudom. És?
Elárulok walamit, ha csináltacc mindenkiwel egy hangwáltot, akkor mindenkinek adhacc karot is, meg 5-öst is, hix mindegyik a legjobb lehet walamikhez, ugyanakkor más komponensekhez meg a legroxxabb.Miwel te sem tod még, h milyen dobozban lexnek a ki tudja milyen hangxorok, ezért azt tök mindegy, h milyen erösitöket wálasztasz és milyen wáltokat.
Jaj már, használd a fejed! De ha nem megy, akkor: nem hasraütésre osztanám az észt, hanem adott paraméterek szerint kell építeni!
És ennek mi a feltétele? Na mi? Igen, kell hozzá egy hangfal!
És szted én előbb építettnék váltót, mint h lenne hangfalam?
Másrészt meg nem kell mindent véresen komolyan venni, amit mondok!
Nem kizárt, h tényleg megkérem egy tanárom segítségét, mert minden adott hozzá.
Vagy nem...
-
Vendég
Sztereó erősitők
Üdv,
Teasüti
Fura dolog, hogy valaki közvetlen érettségi után már házi feladatokat akar akadni a diákoknak.
Nem kellene előbb valami olyan tudással felvértezni magunkat, amivel valóban kiállhatunk a katedrára?
-
Vendég
Sztereó erősitők
Xerintem gözöd sincs arrol, h mit is akarx, de még arrol sem, h mit jelent az, h aktiw a rendxer.
Valóban nincs. De vmiért ódzkodom az alternatív dolgoktól. Ha azok lennének a pénzünkért kapható nonpluszultra cuccok, akkor miért nincsenek elterjedve? Hmm?
Üdv,
Teasüti
Nagyon eccerü az ok.
Sokkal többe kerül 4, wagy 6 erösitö, mint egy sima sztereo.
Na most hogy tudd, ez nem más, mint egy xedett wedett aktiw rendxer.
Ezé mondtam azt, h fogalmad sincs, h miröl bexélx.
Elárulok walamit, ha csináltacc mindenkiwel egy hangwáltot, akkor mindenkinek adhacc karot is, meg 5-öst is, hix mindegyik a legjobb lehet walamikhez, ugyanakkor más komponensekhez meg a legroxxabb.
Miwel te sem tod még, h milyen dobozban lexnek a ki tudja milyen hangxorok, ezért azt tök mindegy, h milyen erösitöket wálasztasz és milyen wáltokat.
Annak az esélye, h jo lex az eredmény, az kb akkora, h mostantol fogwa minden héten 5-ösöd lex a lotton 5 éwig egyfolytában.
De xerintem ez inkább bejön, mint hogy jo cuccot farigcsálj öxxe a sufniban otthon.
Sztereó erősitők
Szeretem amikor találgatnak az emberek, de tök alaptalanul.
Már ott el van kefélve a feltételezés, h cd, három végfok, és egy hozzáértő haver buherálta váltó.
Jah és a 3 utas hangfal se feltétel.
A kicsinyes feltételekről már letettem, azóta már csak az érdekel, ami tetszik.
Xerintem gözöd sincs arrol, h mit is akarx, de még arrol sem, h mit jelent az, h aktiw a rendxer.
Valóban nincs. De vmiért ódzkodom az alternatív dolgoktól. Ha azok lennének a pénzünkért kapható nonpluszultra cuccok, akkor miért nincsenek elterjedve? Hmm?
De azért nem fogom kihagyni, h megfüleljem őket!
Aktív rendszer. Lehet, h mélyrahatóan nem vagyok tisztában dolgokkal, de azért egy halvány kis fogalmam talán van róla...
Ennyi elég is. Majd ha a jelenlegi tudásom nem lesz elég a lehető legracionálisabb döntések meghozatalára, akkor majd tovább mélyítem azt.
Üdv,
Teasüti
-
Vendég
Sztereó erősitők
Nem ördöngőség aktiv váltót csinálni, csak macerás összehangolnni az áteresztéseket. Már én is gondolkodtam a kétutas verzión, mert egy jó keresztváltót is nehéz csinálni. A vágó áramköröket pedig lehet hangolni pár potival, amit ha elkészült a váltó le lehet cserélni elenálásokra.
No majd ha a kiwitelezés ingo mezsgyéjére lépsz, és ekezded meghallgatni a cuccot, no meg megmérni, akkor rá fogx jönni, h aktiw wáltot, ami jo is, azt ugyanolyan nehéz megcsinálni, mint a passziwat, de lehet, h még nehezebb.
Perxe lehet, h neked egyböl menne!
Sztereó erősitők
Nem ördöngőség aktiv váltót csinálni, csak macerás összehangolnni az áteresztéseket.
Már én is gondolkodtam a kétutas verzión, mert egy jó keresztváltót is nehéz csinálni. A vágó áramköröket pedig lehet hangolni pár potival, amit ha elkészült a váltó le lehet cserélni elenálásokra.
-
Vendég
Sztereó erősitők
Szeretem amikor találgatnak az emberek, de tök alaptalanul.
Már ott el van kefélve a feltételezés, h cd, három végfok, és egy hozzáértő haver buherálta váltó.
Jah és a 3 utas hangfal se feltétel.
A kicsinyes feltételekről már letettem, azóta már csak az érdekel, ami tetszik.