Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Nemgéza »

ha kivalasztod, hogy "clear library..." es nyomsz egy rescant. nem csinal semmit? a scan detailsra mit ir ki (alatta egy link)?

Gyakorlatilag semmit. Kiszürkül ez a sor, de semmi sem történik.
A scan details-ra felhozza az adatokat a talált zenékről, de minden nullás. Nem talál semmit.

Viszont... Kínomban feltelepítetem ma az asztali gépre is a s.centert és onnan minden tökéletesen működik.

Még csak ismerkedem a lehetőségekkel, de le vagyok nyűgözve.

A hangminőségre még nem is igazán tudtam figyelni, csak a lehetőségeket vettem számba. Szerintem még csak az alapokat ismerem, de már ez is nagyon meggyőző.

A lányomnak érdekességképpen megmutattam, hogy még játék is van a menüben, no alig tudtam elzavarni.

Zeném még nagyon kevés van veszteségmentes formátumban. Ezen még dolgoznom kell.

arn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 177

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: arn »

ha kivalasztod, hogy "clear library..." es nyomsz egy rescant. nem csinal semmit?
a scan detailsra mit ir ki (alatta egy link)?

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Gombot? Pontosan milyen gombra gondolsz?

Lehet, hogy nem voltam elég pontos.

Szóval elindítom a s.centert a pc-n, aztán settings. Ekkor nyílik meg egy új ablak.
Itt basic settings, majd a Music foldernél beállítom a mappát ahol a zenéim vannak.
Lent a Rescan M. Libary-nél nyomom a rescant. Ennek csak annyi a hatása, hogy kiszürkül, de bármeddig várok nem történik semmi. Na jó, nem bármeddig de jó pár percig.
Az első ablakban sem történik közben semmi.

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Help.... 
már napok óta meg van a Squeezeboxom, de alig van időm tanulmányozni.

Most kezdek berágni magamra, hogy nem boldogulok a beállításaival.
Nem tudom vele a gépen lévő zenéket megtalálni.

A squeezecenterben: Basic settings -ben a Music foldernek beállítom azt a mappát ahová a zenék vannak elmentve. Rescan és nem történik semmi.

Mit csinálok rosszul?

gombot is nyomsz utana? meg kell jelennie egy statusnak, mint a config, mint a masik ablakon.

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Help....

már napok óta meg van a Squeezeboxom, de alig van időm tanulmányozni.

Most kezdek berágni magamra, hogy nem boldogulok a beállításaival.
Nem tudom vele a gépen lévő zenéket megtalálni.

A squeezecenterben: Basic settings -ben a Music foldernek beállítom azt a mappát ahová a zenék vannak elmentve. Rescan és nem történik semmi.

Mit csinálok rosszul?

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

en tobbnyire ugy szoktam, hogy "mit szeressek?" igy osszehasonlithatatlanabbul praktikusabb, illetve ha tul sok szam van, sajnos a beture ugras nem tul preciz.

amugy szerintem is kicsit tul van eroltetve a jogger szerepe. praktikus tud lenni, de inkabb az ipodra hajaz. ha a regi kiosztast megtartottak volna, es arra raknak egy kijelzot, mindenki elegedetebb lenne. persze aki elotte sose hasznalt squeezeboxot, annak lehet mind1. de szokas kerdese, es azert nem veletlenul ezt tartottam meg

YikeSS
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: YikeSS »

hat pont az, hogy amit a sima tavval 1 gombnyomassal elersz, azt a controlleren ossze vissza a menuben... pl. sleep, shuffle, stb.es szerintem bongeszni is gyorsabb az sb-n a sajat tavjaval mint tekergetni ezt a nyomorek jog-ot,
mert pl. sokkal gyorsabban ugrok 1 adott beture a normal tavval, mint a jog-gal

nekem csak a shuffle hianyzik.

a bongeszest nehogy mar azt mondd, hogy praktikusabb egyket soros kijelzon, mert megeszem a kalapom... ne keverjuk a bongeszest a keresessel. az a bongeszes, amikor konkret cel nelkul nezegeted a listat.

amugy ha gyorsan tekered a joggert, akkor betunkent ugrik. ha jol emlexem az sb3 sem tudott olyat, hogy vegigirtam a nevet, es ugy szukitett, csak a betuk kozott ugralt.

oke nyertel...
en cel nelkul nem szoktam bongeszni, viszont a kezdobeture sokkal hamarabb odatalalok a sima tavval mint a jog-gal meg akkor is ha gyorsan tekered a jog-ot, betunkent megy
Erősítők: Dussun DS-99 + (Isotek Elite), Cambridge Audio Azur 540R V2 Front: Dali Ikon 6 Center: Dali Ikon Vokal 2 Surround: Dali Ikon 2 Sub: ML Dynamo Forrás: Debian -> Slimdevices SqueezeBox, Slimdevices Transporter Hangfalkábel: Xindak FS-2 IC: Xindak FA-1 TV: Pioneer PDP-507XD

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

hat pont az, hogy amit a sima tavval 1 gombnyomassal elersz, azt a controlleren ossze vissza a menuben... pl. sleep, shuffle, stb.es szerintem bongeszni is gyorsabb az sb-n a sajat tavjaval mint tekergetni ezt a nyomorek jog-ot,

nekem csak a shuffle hianyzik.

a bongeszest nehogy mar azt mondd, hogy praktikusabb egyket soros kijelzon, mert megeszem a kalapom... ne keverjuk a bongeszest a keresessel. az a bongeszes, amikor konkret cel nelkul nezegeted a listat.

amugy ha gyorsan tekered a joggert, akkor betunkent ugrik. ha jol emlexem az sb3 sem tudott olyat, hogy vegigirtam a nevet, es ugy szukitett, csak a betuk kozott ugralt.

YikeSS
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

mi benne a bonyolult?  meg minek a controller, ha a sb tavjat hasznalod? 
mi a gond az sbrel?

keresni nehezebb rajta - bongeszni sokkal jobb. illetve a shuffle egyszerubb elereset hianyolom.

hat pont az, hogy amit a sima tavval 1 gombnyomassal elersz, azt a controlleren ossze vissza a menuben... pl. sleep, shuffle, stb.
es szerintem bongeszni is gyorsabb az sb-n a sajat tavjaval mint tekergetni ezt a nyomorek jog-ot,
Erősítők: Dussun DS-99 + (Isotek Elite), Cambridge Audio Azur 540R V2 Front: Dali Ikon 6 Center: Dali Ikon Vokal 2 Surround: Dali Ikon 2 Sub: ML Dynamo Forrás: Debian -> Slimdevices SqueezeBox, Slimdevices Transporter Hangfalkábel: Xindak FS-2 IC: Xindak FA-1 TV: Pioneer PDP-507XD

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

mi benne a bonyolult?
meg minek a controller, ha a sb tavjat hasznalod?
mi a gond az sbrel?

keresni nehezebb rajta - bongeszni sokkal jobb. illetve a shuffle egyszerubb elereset hianyolom.

YikeSS
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Na igy 1-2 nap controller hasznalat utan, a velemenyem:
+ tok szep
+ tok jopofa
+ minosegi
+ sok lehetoseget rejt

DE:
- ponta arra nem jo, amire kitalaltak, azaz szerintem a zeneeszkozt kezelni rola borzalom a sima taviranyitohoz kepest, szinte teljesen hasznalhatatlan, annyira bonyolult....
szerintem ez a controller+receiver dolog egy bukas... controller+sb mar 1-el jobb, mert ahhoz van hatekony taviranyito is
+minden masra meg jo lehet ez, majd szanaszet hekkelem rajta a linuxot... jopofa, hogy be lehet ra ssh-zni, stb.

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 17

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Rag »

Kösz Jolida!

Este megpróbálom így.

Üdv
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005

Jolida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Jolida »

A külső USB-s kártya beállításait majd este az otthoni laptopról.
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3

Jolida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Jolida »

Tudna valaki egy tuti Foobar beállítási leírást adni?Nézem, hogy a 0,8-ban és a 0,9-ben teljesen más van. Most melyiket rakjam fel?

0.9.4.4

asztali gép, alaplapi hangkártya;

Playback-DSP Manager: active DSPs: semmi;
Playback-Output-Output device: ASIO4ALL V2

Playback-Output-ASIO Virtual Devices: ASIO4ALL V2

Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

vki irta korabban, hogy csak sug a 96khzes zeneknel. en most pennaektol toltottem le parat kivancsisag keppen... 24bit, 96khz is ok. 88khz is. megevett mindent.

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Teasüti »

Értem. Ez új fényt vet a dolgokra. Köszi az infót!

Ez van most: philips fr996, két kőkorszaki videoton dc2000, yami sw030 szub, pc-ről etetve - auzentech prelude @ toslink
mp3 /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> : Cowon D2 + AKG 324P

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

kár, hogy a DSP-kipróbálásához hibádzik még négy végfok is 
Nincs véletlenül egy avr-ed? Azon több végfok van, mint amennyire szükséged van.

Nincs hála istennek, bár most jól jönne egy próbához.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Na igen de mivan ha több forrást is használsz, hogy ne kelljen dugdosnod, akkor is kell előfok, meghát a régi időkben az LP-hez, jobban mondva a hangszedőkhöz mindenképpen kell(ett) valamilyen illesztőfokozat, de a CD-s korszak óta ha valaki csak egy forrást használ, akkor érdemes kipróbálni előfok nélkül a dolgot, de ismétlem nem biztos, hogy jobb lesz de lehet.

Ugyanis sajnos a még elérhető árú elő-végfok párosoknál, szinte mindig az előfok a gyenge láncszem, szerintem nehezebb jó előfokot csinálni mint végfokot.

Hogy egy előfok mit is csinál voltaképpen? Azt nem tudom, gondolom azt amire a tervezője készítette, de jó lenne ha nem csinálna semmit, csak szétosztaná a bemenő jeleket, és megfelelően illesztené a ki és bemeneti impedanciákat egymással. De ezt nem is olyan egyszerű, mint amilyennek kinéz

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

kár, hogy a DSP-kipróbálásához hibádzik még négy végfok is 
Nincs véletlenül egy avr-ed? Azon több végfok van, mint amennyire szükséged van.

Ez van most: philips fr996, két kőkorszaki videoton dc2000, yami sw030 szub, pc-ről etetve - auzentech prelude @ toslink
mp3 /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> : Cowon D2 + AKG 324P

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Persze rákötheted, de ennyi erővel egy 2V-os kimenetű CD is elégnek kellene hogy legyen, hiszen ha a végfok megfelelő érzékenységű, akkor a szabvány szerint 750mV bemenő feszültségen már ki kellene tolnia a max. teljesítményt. 
Az előfokra nem emiatt van szükség, hanem a korrekt illesztés miatt, szóval nem biztos, hogy előfok nélkül jobban járnál, próba cseresznye.

A magas kimenő feszültség amiatt jó, mert ha nincs előfok akkor a hangerőszabályozót esetleg hosszú IC kábelt jobban képes meghajtani, nincs szükség külön buffer fokozatra. Illetve érzékenyebb végfokokat is meg lehet szólaltatni egy potin keresztül.

Hűha mekkora hiányosságokra derült fény a tudásomat illetően.
Naon fontos tényező lehet ez a "korrekt illesztés", különben nem lenne szükség előfokokra a világon, ha egyszer a vonalszintű kimenetre is rá lehet rakni a végfokot...
Azthittem ez az 5 voltos kimenet egy extra dolog, ami kiválthatja az előfokot adott esetben. De ha úgy van ahogy mondod, akkor egyáltalán mi szükség van előfokra? Mit csinál az? (a hangerőszabályzáson és hangszínbuheráláson kívül)

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Mit tud az a Terratec 6fire? Már a hangminőségre gondolok, mondjuk az EMU1212-höz képest?
Itt olvashatsz róla

Köszi, sajna ebből nem derül ki milyen a hangja , az ára nem rossz szívesen kipróbálnám milyen, kár, hogy a DSP-kipróbálásához hibádzik még négy végfok is

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Persze rákötheted, de ennyi erővel egy 2V-os kimenetű CD is elégnek kellene hogy legyen, hiszen ha a végfok megfelelő érzékenységű, akkor a szabvány szerint 750mV bemenő feszültségen már ki kellene tolnia a max. teljesítményt.

Az előfokra nem emiatt van szükség, hanem a korrekt illesztés miatt, szóval nem biztos, hogy előfok nélkül jobban járnál, próba cseresznye.

A magas kimenő feszültség amiatt jó, mert ha nincs előfok akkor a hangerőszabályozót esetleg hosszú IC kábelt jobban képes meghajtani, nincs szükség külön buffer fokozatra. Illetve érzékenyebb végfokokat is meg lehet szólaltatni egy potin keresztül.

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Lenne egy láma kérdésem, nem vagyok biztos a dolgokban, illetve, h jól látok-e.
Itt azt írják, h 5Vrms kimenete van a Prelude-nak.
"Audio Performance (Rated Output @ 5Vrms, Typical Value)"
Ez annyit tesz, h közvetlenül is rádughatom pölö a heed obelisk pas-t?
Megspórolnék vele egy luna árát...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10970
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Mit tud az a Terratec 6fire? Már a hangminőségre gondolok, mondjuk az EMU1212-höz képest?
Itt olvashatsz róla

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hát ez naon fura, 1khz-en be tudom állítani a 60 db-s meredekséget a low pass filteren, de 200 hz-nél már nem. És fogalmam sincs, h mitől függ ez.

Nem tudom miért lehet, nálam működik legalább is az EMU-val.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”