Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hát ez naon fura, 1khz-en be tudom állítani a 60 db-s meredekséget a low pass filteren, de 200 hz-nél már nem. És fogalmam sincs, h mitől függ ez.

Nem tudom miért lehet, nálam működik legalább is az EMU-val.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Kérdés, hogy melyik sokcsatornás kártya az, ami normális hangminőséget produkál, így érdemes vele kipróbálni a DSP-s aktív keresztváltást. Alaplapi integráltakkal én nem szenvednék. 
(Nekem mondjuk van egy eladó Terratec 6fire kártyám.  )

Na igen ez egy jó kérdés, én is csak kíváncsiságból próbáltam, hogy működik-e egyáltalán.

Mit tud az a Terratec 6fire? Már a hangminőségre gondolok, mondjuk az EMU1212-höz képest?

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Teasüti »

Hát ez naon fura, 1khz-en be tudom állítani a 60 db-s meredekséget a low pass filteren, de 200 hz-nél már nem.
És fogalmam sincs, h mitől függ ez.

Kérdés, hogy melyik sokcsatornás kártya az, ami normális hangminőséget produkál, így érdemes vele kipróbálni a DSP-s aktív keresztváltást.
Látogass el az Auzentech weblapjára!
Asszem Meridian megér egy 2 percet, amíg meglesed. Vagy van ott más is, nemtom, én csak a Prelude-ot ismerem.

Ez van most: philips fr996, két kőkorszaki videoton dc2000, yami sw030 szub, pc-ről etetve - auzentech prelude @ toslink
mp3 /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> : Cowon D2 + AKG 324P

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10970
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Miért, a T.C. meg Squeezebox, meg amit még használtok, azok csak sztereót tudnak?
A Konnekt egy külső sztereó hangkártya, a SB meg egy (szintén sztereó) hálózati player.

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Kérdés, hogy melyik sokcsatornás kártya az, ami normális hangminőséget produkál, így érdemes vele kipróbálni a DSP-s aktív keresztváltást. Alaplapi integráltakkal én nem szenvednék. 
(Nekem mondjuk van egy eladó Terratec 6fire kártyám. )

Miért, a T.C. meg Squeezebox, meg amit még használtok, azok csak sztereót tudnak?

Valszeg nem bírja a hangkártyád
Mi köze ennek a hangkártyához? Ez full szoftveres bizbaz, nem hardveresen operál. (tudtommal)
Nem hagyott nyugodni a hangkártya dolog (ezt ne fikázza senki, ennél jobb gamer kártya nincs most a piacon! ):
low és high pass filternél be tom rakni a 60db-t, egyedül a band pass-nál akad ki (mid tartomány, ahol mind a két végén vágni kéne).
És ezt dobja ki: "requested parameters will create a non-converging condition for the filters, also causing intense cpu resource consumption!"

Ez van most: philips fr996, két kőkorszaki videoton dc2000, yami sw030 szub, pc-ről etetve - auzentech prelude @ toslink
mp3 /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> : Cowon D2 + AKG 324P

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

(Nekem mondjuk van egy eladó Terratec 6fire kártyám. )

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Az enyém ilyen

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Tudna valaki egy tuti Foobar beállítási leírást adni?
Nézem, hogy a 0,8-ban és a 0,9-ben teljesen más van. Most melyiket rakjam fel?

Szerintem a 9-est használd, mit nem tudsz beállítani rajta, egyszerű mint egy százasszög meg aztán egyéni is a beállítás, nem biztos, hogy másé neked jó lesz.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Én is szórakoztam vele, nálam a 60db/oktáv meg se moccan. Vmi hibával leáll, h túl nagy lenne a erőforrásigény, vagy hasonló....Asszem ennél a legegyenletesebb az impedancia átmenet, vagy mi a fene.

Valszeg nem bírja a hangkártyád, az nvidia nálam sem tudja, az EMU viszont igen. A kisseb meredekségű vágásnál a fázismenet és a csoportkésés egyenletesebb. Az impedanciamenethez nincs köze .

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 17

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Rag »

A puffert növeltem, nem változott.. 
Másik gépen próbálva is így jártam, csak ritkább a jelhiány..

Üdv
Rag

Melyik Windows?
Azt megnézted már a Foobar-ban, hogy Playback-Output beálltásnál ASIO van-e beállítva?

Windows XP mindkét esetben.

A laptoptál próbáltam a KS és ASIO-i is. A másodiknál, az asztalinál egyenlőre csak a síma USB eszközként.

Üdv
Rag

A héten új winyót teszek a laptopba és akkor előről kezdem a beállítást.
Tudna valaki egy tuti Foobar beállítási leírást adni?
Nézem, hogy a 0,8-ban és a 0,9-ben teljesen más van. Most melyiket rakjam fel?
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok!Találtam vmit, ami érdekes lehet.
Nem hagy nyugodni az aktív váltó lényege és már a legelső viták közben is gondoltam rá, h mi lenne, ha rábíznánk e nemes feladatot egy DPS-re?
Ezt a viták alkalmával sosem hangoztattam, mostanáig.
Sejtettem, h van ilyen szoftveres megoldás és láss csodát, az elsők között volt a találati listán:
link

Én már ezt kipróbáltam, nagyszerűen működik. Mondjuk ha lehet hinni a szoftvernek, akkor a szűrőmeredekség emelésével a fázisátvitel is romlik, pedig én eddig azt hittem a digitális szűrés lényege pont az lenne, hogy a passzív váltók fázis gondjait megoldja.

Fölhomályosíthatna ebben valaki hozzáértőbb.

Egyébként az alaplapi integrált kártyán már a DSP Manager (foobar) bekapcsolása is ront a hangon, ha minden mute-olva van akkor is. A zenehallgató gépemben levő EMU 1212M -ben már komolyabb cucc van, itt már nem nagyon hallom hogy rontana, de "sajnos" csak két csatornás emitt nem nagyon lehet komolyan kipróbálni legfeljebb csak mint egyutas hangszóróval lehet szórakozni, bár így is érdekes kipróbálni a mit is művel egy 60dB/okt. szűrő.

Én is szórakoztam vele, nálam a 60db/oktáv meg se moccan. Vmi hibával leáll, h túl nagy lenne a erőforrásigény, vagy hasonló.
Próbáltam a 9.-et, azon meg a grafikon eléggé eltorzult, mintha összeomlott volna a erősítés egyenletessége a teljes tartományban. 8.-ban is még kicsit egyenetlen volt a teteje, de legalább már közel 0 db-n volt mindenhol. 7.-ben már tökéletes.
Vhol azt olvastam, h sok audiofil inkább ragaszkodik az 1.-höz, vagyis 6db/oktávos meredekséghez. Asszem ennél a legegyenletesebb az impedancia átmenet, vagy mi a fene.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok!Találtam vmit, ami érdekes lehet.
Nem hagy nyugodni az aktív váltó lényege és már a legelső viták közben is gondoltam rá, h mi lenne, ha rábíznánk e nemes feladatot egy DPS-re?
Sejtettem, h van ilyen szoftveres megoldás és láss csodát, az elsők között volt a találati listán:
link

Én már ezt kipróbáltam, nagyszerűen működik. Mondjuk ha lehet hinni a szoftvernek, akkor a szűrőmeredekség emelésével a fázisátvitel is romlik, pedig én eddig azt hittem a digitális szűrés lényege pont az lenne, hogy a passzív váltók fázis gondjait megoldja.

Fölhomályosíthatna ebben valaki hozzáértőbb.

Egyébként az alaplapi integrált kártyán már a DSP Manager (foobar) bekapcsolása is ront a hangon, ha minden mute-olva van akkor is. A zenehallgató gépemben levő EMU 1212M -ben már komolyabb cucc van, itt már nem nagyon hallom hogy rontana, de "sajnos" csak két csatornás emitt nem nagyon lehet komolyan kipróbálni legfeljebb csak mint egyutas hangszóróval lehet szórakozni, bár így is érdekes kipróbálni a mit is művel egy 60dB/okt. szűrő.

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

up

Jolida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Jolida »

Üdv
Rag

Melyik Windows?
Azt megnézted már a Foobar-ban, hogy Playback-Output beálltásnál ASIO van-e beállítva?
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok!
Találtam vmit, ami érdekes lehet.
link

Nem nyomoztam ki ennek a működését és mikéntjét, szóval nem tudom, h mennyire képes ellátni a feladatot. De érdemes lehet keresgélni a neten hasonló megoldásokért, akár még alternatíva is lehet a feltett problémára!
Ha vki rendelkezik az adott feltételekkel (két különálló - integrált? - erősítő, pc), akkor az kipróbálhatná ezt!

Egyetlen hátránya, h ha így kötjük be a hangkártyát, akkor gyakorlatilag csak az adott szoftver lesz képes kezelni a hangot, minden más használhatatlan lesz.Erre megoldás lehetne, ha driverbe lehetne implementálni a váltót (így akár a megfelelő képességű kártyákkal hardveresen is el lehetne végeztetni).

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok! 
Sajnos számítógépes lejátszó beüzemelésénél az alábbi problémám van:
Foobar használatakor (0,8 és 0,9 is és Jetaudio esetén is) 4-5 percenként 8-10 nagyon rövid ideig nem megy ki a jel. Ezt onnan tudom, hogy a Viba Dac elején egy relé van mely ki be kapcsolgat. Sajnos a KS nem működik, de asioval és a nélkül is így mükszik.
A hangzásban nem hallom, csak zavar a relé kattogása.
Szerintem nem kerüli meg a windowst és/vagy valaki memória/puffer kezelési probléma lehet. USB 1-es tud a laptop
Az alábbi rendszer esetén lennénk a problémáim: Compag PIII laptop, Hivox USB átalakító, Viba mini DAC..

Ötletek?

Üdv
Rag

??

Üdv
Rag

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Doky »

Még akkor sem biztos, hogy jó az átalakító, mert például ha nem érintkezik jól (mert mondjuk nem tud rendesen becsúszni a helyére), akkor is ez lesz az eredmény! A földhurok legegyszerűbb próbája az, ha ki van húzva a TV antenna és úgy van megnézve  
De nekem inkább vagy csatlakozó problémának tűnik, vagy annak, hogy rossz helyre van dugva a csatlakozó (nem a jó kimenetbe), esetleg a kártya van elkonfigurálva, és amit hallasz, az csak "áthallás" és nem a rendes kimenet.

Ha jól van beállítva a rendszer, akkor egy ilyen átalakítás után teljesen jó hangodnak kell lennie az erősítőn

Ps.: Próbáljad esetleg ki egy fülhallgatóval, hogy úgy rendesen szól-e a kimenet.

Köszi. Majd játszok vele.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Pc alapú audio lejátszás

Hát, így a fénykép alapján ez egy RCA elosztó, és nem 3.5->RCA átalakító Ha tényleg ezzel próbálkoztál, akkor valóban rossz lesz a minőség és zajos a hang... 
Ha viszont 3.5-RCA átalakítóval próbálod, és zúg, akkor valószínűleg valamilyen földprobléma van, vagy a kábel van rosszul bekötve, vagy egy kábelTV antenna játszik bele a dologba.

Valóban rossz képet raktam be.
Kicsit fáradt voltam már.
Amivel próbálkoztam az valóban 3.5 RCA átalakító volt.
Ezek szerint valami föld probléma lesz.
Ezt hogy lehet megszüntetni gyakorlatban?
Ez elmélet nem tuti mert nem vagyok képben az "elektromos" dolgokkal.
Köszi. Doky.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: KÉTBÉ »

Nos nekem egy ilyennel van összedugva az erőlködő és a hangkari (ill. csak próbáltam).A hangkari egy Creative kártya és nem a legolcsóbb.
Szólni szól de nagyon rossz minőségben és halkan búg közben.
Mi lehet a gáz?
Szal egy ilyen és egy Hama kábel.

Én is ilyennel próbálkoztam nem jött be. USB-s DAC oszt azóta

ATC Jászberény, 30/6362061

Bemutatóterem

ATC Webáruház

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Pc alapú audio lejátszás

Nos nekem egy ilyennel van összedugva az erőlködő és a hangkari (ill. csak próbáltam).
A hangkari egy Creative kártya és nem a legolcsóbb.
Szólni szól de nagyon rossz minőségben és halkan búg közben.
Mi lehet a gáz?
Szal egy ilyen és egy Hama kábel.

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

sziasztok!Mi lehet a legjobb megoldás egy 3,5 jack és rca között?
Hangkarin csak ilyen csutf@sz csatik vannak...
Lehet kapni tökéletes minőségű átalakítót, vagy inkább érdemesebb lenne összehegeszteni egy ilyen kábelt?
Ha van ilyen jack->rca konverter (normális minőség), akkor azt hol lehet venni/rendelni?
Köszi!

Üdv,
Teasüti

http://www.kacsa-audio.hu/index.php?pid ... csoport=51

stereó aljzat... és nem 6.3, hanem 3.5!
(tudod, ahova a fülesed is dugod...)

Nézem az oldalt, van is ilyen aranyozott stereo 3.5 jack to rca aljzatok, de ez jó minőségű? Ennél jobbat nem kapni?

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 87

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fenyő »

sziasztok!Mi lehet a legjobb megoldás egy 3,5 jack és rca között?
Lehet kapni tökéletes minőségű átalakítót, vagy inkább érdemesebb lenne összehegeszteni egy ilyen kábelt?
Ha van ilyen jack->rca konverter (normális minőség), akkor azt hol lehet venni/rendelni?
Köszi!

Üdv,
Teasüti

http://www.kacsa-audio.hu/index.php?pid ... csoport=51

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

sziasztok!
Mi lehet a legjobb megoldás egy 3,5 jack és rca között?
Köszi!

Üdv,
Teasüti

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Foobar használatakor (0,8 és 0,9 is és Jetaudio esetén is) 4-5 percenként 8-10 nagyon rövid ideig nem megy ki a jel.
Első lépésként próbáld a puffer méretét növelni.

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok!

Sajnos számítógépes lejátszó beüzemelésénél az alábbi problémám van:
Foobar használatakor (0,8 és 0,9 is és Jetaudio esetén is) 4-5 percenként 8-10 nagyon rövid ideig nem megy ki a jel. Ezt onnan tudom, hogy a Viba Dac elején egy relé van mely ki be kapcsolgat. Sajnos a KS nem működik, de asioval és a nélkül is így mükszik.
A hangzásban nem hallom, csak zavar a relé kattogása.
Szerintem nem kerüli meg a windowst és/vagy valaki memória/puffer kezelési probléma lehet. USB 1-es tud a laptop
Az alábbi rendszer esetén lennénk a problémáim: Compag PIII laptop, Hivox USB átalakító, Viba mini DAC..

Ötletek?

Üdv
Rag

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”