Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Félreértettetek és tényleg komolyan gondoltam amit írtam. Tényleg csak segíteni akartam mert amennyire ismerem a Zsolt Audiot most az nagyon másnak tűnik mint amit Teasüti keres. De közöm a dologhoz tényleg semmi.
Hát igen, elég félreérthető volt, de elsősorban Teasütinek kell megbocsájtania.. Részemről
Sztereó erősitők
Azt írják róluk, h eléggé muzikálisak. Ez azt jelentené, h klasszikusokban mozognak otthonosan? Majd bepróbálok velük egy kevés metalt és rockot. Remélem kellően jól vissza tudja adni (nem úgy, mint sok másik vas)!
Nem, nem azt jelenti. Eressz csak rájuk bármit, meg fognak vele bírkózni (amennyiben a hangfalad is megbírkózik velük ).
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Sztereó erősitők
Félreértettetek és tényleg komolyan gondoltam amit írtam. Tényleg csak segíteni akartam mert amennyire ismerem a Zsolt Audiot most az nagyon másnak tűnik mint amit Teasüti keres.
De közöm a dologhoz tényleg semmi.
Sztereó erősitők
Szerintem te mégse keresd fel a Zsolt Audiot. Inkább látogass el a Duna Plazában található Saturnba ott jó nagy választék van márkás hifiből! Vagy az Akusztika is ilyen bolt.És ezt most a legeslegkomolyabban mondom minden rossz szándék nélkül!
Most minek kapod fel a vizet? Senki nem születik úgy hogy tudja ki az a Huszti Zsolt, meg hogy mekkora a cég.
Na igen, Süti még csak gondolat sem volt, mikor Zsolt kezdte. És különben is, egy újszülöttnek......
Ide az emberek általában információ-csere miatt látogatnak. De van, aki gonoszkodni...
Sztereó erősitők
Szerintem te mégse keresd fel a Zsolt Audiot.
Vmi rosszat mondtam? Nem ítélkeztem felette, nem is fikáztam tudtommal.
márkás hifiből!
Ha már ez így szóbakerült: nekem tetszik a heed név.
Nem vágom ez most honnan jött, vagy miért vágtad a fejemhez.
ha jól látom közel földiek vagyunk, én Szekszárdon születtem.
Épp tegnap voltam ott hallgatózni.
Ha tényleg belefér a büdzsébe, érdemes próbát tenni velük!
Mindenképpen. Azt írják róluk, h eléggé muzikálisak. Ez azt jelentené, h klasszikusokban mozognak otthonosan? Majd bepróbálok velük egy kevés metalt és rockot.
Remélem kellően jól vissza tudja adni (nem úgy, mint sok másik vas)!
Ez van most: philips fr996, két kőkorszaki videoton dc2000, yami sw030 szub, pc-ről etetve - auzentech prelude @ toslink
mp3 /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> : Cowon D2 + AKG 324P
Sztereó erősitők
Szerintem te mégse keresd fel a Zsolt Audiot. Inkább látogass el a Duna Plazában található Saturnba ott jó nagy választék van márkás hifiből! Vagy az Akusztika is ilyen bolt.És ezt most a legeslegkomolyabban mondom minden rossz szándék nélkül!
Most minek kapod fel a vizet? Senki nem születik úgy hogy tudja ki az a Huszti Zsolt, meg hogy mekkora a cég.
Sztereó erősitők
Ki az a Zsolt?Kereskedő egyébként, vag yéppen csak van ilyenje?
Van még más hasonló márka is, amivel szeparált láncot lehet összerakni (és hasonló árkategória)?
Huszti Zsolt, www.heedaudio.hu. Neki van ilyenje, merthogy ők gyártják a Heed elektronikákat. Hasonló árkategóriában én nem tudok szeparált előfokról és monoblokkokról.
Akkor ezek ilyen "garázstermékek"? (nem ócsárolom! Isten ments!)
Abban voltam, h vmi nagy multinak egy (teorikusan) eltévelyedett melléktermékei...
Akkor ezért ilyen ritka. Gondolom nem tömeggyártásban megy.
Ez megmagyarázza a tényt, h annyi különféle verzióval találkozni...
Azért nem garázscég. Csak főként külföldre gyártanak. Itthon nem is volt forgalmazás. Csak, aki ismerte a heed termékekeket az tudta kit kell keresni. Szerintem ennek ellenére elég sok van az országba.
Egyébként én azt mondom keresgélj a Magyar cégek között. Sok nagyon jó cuccot csinálnak. Hivox,Bodoraudio,Soner Audio,AQ1,Heed,Etalon, stb Bár némelyiküknél csak drága cuccok vannak.
Sztereó erősitők
Szia Süti,
ha jól látom közel földiek vagyunk, én Szekszárdon születtem.
A Heed elektronikákról jórészt csak jót hallottam, de személyes tapasztalatom nincs velük. Ha tényleg belefér a büdzsébe, érdemes próbát tenni velük!
Sztereó erősitők
Szerintem te mégse keresd fel a Zsolt Audiot. Inkább látogass el a Duna Plazában található Saturnba ott jó nagy választék van márkás hifiből! Vagy az Akusztika is ilyen bolt.
És ezt most a legeslegkomolyabban mondom minden rossz szándék nélkül!
Sztereó erősitők
Van még más hasonló márka is, amivel szeparált láncot lehet összerakni (és hasonló árkategória)?
Huszti Zsolt, www.heedaudio.hu. Neki van ilyenje, merthogy ők gyártják a Heed elektronikákat. Hasonló árkategóriában én nem tudok szeparált előfokról és monoblokkokról.
Akkor ezek ilyen "garázstermékek"? (nem ócsárolom! Isten ments!)
Abban voltam, h vmi nagy multinak egy (teorikusan) eltévelyedett melléktermékei...
Akkor ezért ilyen ritka. Gondolom nem tömeggyártásban megy.
Ez megmagyarázza a tényt, h annyi különféle verzióval találkozni...
Ez van most: philips fr996, két kőkorszaki videoton dc2000, yami sw030 szub, pc-ről etetve - auzentech prelude @ toslink
mp3 /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> : Cowon D2 + AKG 324P
Sztereó erősitők
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Sztereó erősitők
Ki az a Zsolt?
Kereskedő egyébként, vag yéppen csak van ilyenje?
Sztereó erősitők
Ki volt az, aki ajánlotta a heed előfokot és monoblokkokat? Azok mennyibe fájnak?
Én. Szerintem beleférnek használtan a keretedbe. Mielőtt vásárolnál, keresd fel Zsoltot vagy akinek van ilyen, hallgasd meg a cuccot, aztán ha tetszik, rajta.
Heed Thesis rendszer
Látom, ebbe az aktív keresztváltóba csak belebonyolódtunk.Az én ismereteim szerint az aktív keresztváltót nem egy adott hangsugárzóhoz készítik, hanem pont az a lényege, hogy bármilyen hangsugárzóhoz jó, ugyan is egy meghatározott intervallumon belül mi magunk határozhatjuk meg vele, hogy hol jöjjön létre a keresztezési frekvencia. Ezek az aktív keresztváltók a profi studiotechnikában terjedtek el, ugyan is a hangosítás helyszíne is meghatározza, hogy a külön mély, magas, közép hangsugárzóknak hol kell megadni a keresztezési frekvenciát ahhoz, hogy jól szóljon. Nem véletlen, hogy a DIY hangsugárzóépítők között is vannak olyanok, akik ilyen aktív keresztváltóval kísérletezik ki a hangsugárzóba építendő passzív váltó optimális keresztezési frekvenciáját.
Na ennyit az aktív keresztváltókról, de reméljük, jön valami szakember, és tisztázza ezt a kérdést.
Ha valaki nem túl drágán akar az aktív keresztváltással kisérletezni, akkor ajánlom a pro Behringer DCX2496-et, ami egy digitális keresztváltó, ha jól emlékszem akár 3 utas konfigig is használható. Van benne egy nem túl rossz AKM csipes D/A konverter is, a digitális forrásról AES/EBU-n keresztül lehet A/D konverzió nélkül támadni. Különböző meredekségek választhatóak 6 dB/ oktáv és 48 dB/ oktáv között. Van benne hagyományos és parametrikus EQ is, akár bemenetenként különböző szabályozással, a különböző útvonalak késleltetése állítható (!) a bemeneteken és a kimeneteken egyaránt.
A kisérletezéshez igen megfelelő készülék a használatával sokféle hangszóró beállítás kipróbálható és segíthet a végleges hagyományos keresztváltó kialakításában. HA valaki a szubját szeretné tökéletesen integrálni és elhagyni a szubba épített keresztváltót, akkor szintén nagy segítség, különösen, hogy a szub időzítése is állítható. Bruttó 70e Ft kb az ára, annyi pénzért még azok is jól járnak, akik csak egy D/A konvertert keresnek és van a cd-n hozzá AES/EBU kimenet. Egy csomó hangszerboltban kapható országszerte.
Sztereó erősitők
Látom, ebbe az aktív keresztváltóba csak belebonyolódtunk.Az én ismereteim szerint az aktív keresztváltót nem egy adott hangsugárzóhoz készítik, hanem pont az a lényege, hogy bármilyen hangsugárzóhoz jó, ugyan is egy meghatározott intervallumon belül mi magunk határozhatjuk meg vele, hogy hol jöjjön létre a keresztezési frekvencia. Ezek az aktív keresztváltók a profi studiotechnikában terjedtek el, ugyan is a hangosítás helyszíne is meghatározza, hogy a külön mély, magas, közép hangsugárzóknak hol kell megadni a keresztezési frekvenciát ahhoz, hogy jól szóljon. Nem véletlen, hogy a DIY hangsugárzóépítők között is vannak olyanok, akik ilyen aktív keresztváltóval kísérletezik ki a hangsugárzóba építendő passzív váltó optimális keresztezési frekvenciáját.
Na ennyit az aktív keresztváltókról, de reméljük, jön valami szakember, és tisztázza ezt a kérdést.
Ha valaki nem túl drágán akar az aktív keresztváltással kisérletezni, akkor ajánlom a pro Behringer DCX2496-et, ami egy digitális keresztváltó, ha jól emlékszem akár 3 utas konfigig is használható. Van benne egy nem túl rossz AKM csipes D/A konverter is, a digitális forrásról AES/EBU-n keresztül lehet A/D konverzió nélkül támadni. Különböző meredekségek választhatóak 6 dB/ oktáv és 48 dB/ oktáv között. Van benne hagyományos és parametrikus EQ is, akár bemenetenként különböző szabályozással, a különböző útvonalak késleltetése állítható (!) a bemeneteken és a kimeneteken egyaránt.
A kisérletezéshez igen megfelelő készülék a használatával sokféle hangszóró beállítás kipróbálható és segíthet a végleges hagyományos keresztváltó kialakításában. HA valaki a szubját szeretné tökéletesen integrálni és elhagyni a szubba épített keresztváltót, akkor szintén nagy segítség, különösen, hogy a szub időzítése is állítható. Bruttó 70e Ft kb az ára, annyi pénzért még azok is jól járnak, akik csak egy D/A konvertert keresnek és van a cd-n hozzá AES/EBU kimenet. Egy csomó hangszerboltban kapható országszerte.
Sztereó erősitők
Igaz, most válik el, hogy "hangteret" vagy zenét fog hallgatni. Egész más a kettő.
Hát igen. Ezzel tökéletesen egyetértek. Soha nem szabad elfelejteni, hogy zenét hallgatunk, nem teret, meg magasakat, meg mélyeket. Én mindig arra figyelek, ha egy rendszert hallgatok, hogy az adott zene átjön-e. Tök mindegy, hogy milyen a mély, magas, tér, ha élvezem a zenét és én is énekelni, akarom, vagy táncolni rá, vagy ilyesmi.
Sztereó erősitők
Nana, azért ne menj egyből az erdőbe. Mármint a kábelek közel sem annyira fontosak, mint egy készülék. Ezek az A-B tesztek elég félrevezetőek is lehetnek. Elhiszem, hogy azt hallottad amit, de sok oka lehet. Nagyon számít, hogy tudod azt hogy valami változás lesz a rendszerben és az emberi agy képes arra, hogy azt is hallja hogy van változás. Én azt mondom nem nagyon érdemes a rendszer értékének 10-15%-ánál többet költeni kábelre.
Csatlakozom, egyetértek. Teasüti láncát látva könnyű még bevinni az erdőbe. De érdemes óvatosabban és megfontoltabban haladni előre. Az egy ilyen meg egy olyan számot hallgatunk egymás után tipusú AB tesztek mindig nagyon megtévesztőek. Én már régóta nem is érdeklődöm semmi iránt ahol valamit demózni akarnak nekem. Viszek egy lemezt és azt elejétől a végéig hallgatom. Persze ez sokszor nem sikerül de akkor nem is érdekel a dolog tovább. Ahol meg kiveszik egy perc után és közlik, hogy majd ők megmutatják nekem ott általában udvariasan elköszönök.
De Teasüti még kezdő csak annyit tanácsolnék, hogy legyen szkeptikus és ne fogadja el elsőre amit mutatnak neki. Igaz, most válik el, hogy "hangteret" vagy zenét fog hallgatni. Egész más a kettő.
Heed vasakkal kapcsolatban meg szerintem fel kell keresni Zsoltot. Kár azt árak meg fórumos vélemények alapján megítélni.
Sztereó erősitők
Lsőre is mNt, edzett vok msn után.
Főleg a csajok szeretnek ezerféle kis animot berakni minden második szótagnak...
Ja. Némelyiken nekem is filozni köll, h mit is akart besüriteni a kedwes 160 karakterbe.
Wixxatérwe a rendxerre amit xeretnél, télleg komolyan mondtam, h wan itt nálam egy elég jo aktiw cucc. Ennél marha nehéz jobbat találnod a hifik közt.
Gyere el és hallgasd meg.
Sztereó erősitők
csak egy észrevétel: mennyit jár az agyad a szöveg bekódolásán, amit írsz?
XerintM semNyit, de mint látod tok ugy is irni, h L sM tod owasni, csak 5xi nekifutásra.
Lsőre is mNt, edzett vok msn után.
Főleg a csajok szeretnek ezerféle kis animot berakni minden második szótagnak...
Sztereó erősitők
XerintM semNyit, de mint látod tok ugy is irni, h L sM tod owasni, csak 5xi nekifutásra.
Sztereó erősitők
Hát, amit felsoroltam kábelek, azok annyiban vannak, mint amennyit én összesen költök a rendszerre...
Másrészt én magamnak nem szándékozok kábelt venni egyáltalán.
Vesezk vmi olcsó rézkábelt és puszi.
Most már elhizsem, h van eredménye, de nekem egyszerűen nem éri meg az árát.
Elöxör hallgatozz minél több helyen.
Az amit idáig hallottál, az szerintem jo alsoközép osztály.
Wan ennél sokkal jobb is, nem feltétlen kerül ennyibe.
Drotokra akkor érdemes költeni, ha már wan egy kialakult rendxered és annak xeretnéd finomitani a hangját.
Ne ugorj bele a neked elsöre roppantul teccö dologba, mert hidd el, h két honap mulwa mán nem fog annyira teccni és akkor törheted a buksid, h mi is a gond.
Az én tapasztalatom az az, h azok az elektronikák amikkel teli az öxxes hirdetési oldal, azokkal walahol walami baj wan.
Tehát csak owatosan lelkesedj és hallgatozz minél többett, minél több helyen.
köszi!
Igen ezt mondták már, h kábel csak az utolsó eleme a láncnak, azzal már csak akkor törődjek, ha már minden más megvan!
Sztereó erősitők
Hát, amit felsoroltam kábelek, azok annyiban vannak, mint amennyit én összesen költök a rendszerre...
Elöxör hallgatozz minél több helyen.
Az amit idáig hallottál, az szerintem jo alsoközép osztály.
Wan ennél sokkal jobb is, nem feltétlen kerül ennyibe.
Drotokra akkor érdemes költeni, ha már wan egy kialakult rendxered és annak xeretnéd finomitani a hangját.
Ne ugorj bele a neked elsöre roppantul teccö dologba, mert hidd el, h két honap mulwa mán nem fog annyira teccni és akkor törheted a buksid, h mi is a gond.
Az én tapasztalatom az az, h azok az elektronikák amikkel teli az öxxes hirdetési oldal, azokkal walahol walami baj wan.
Tehát csak owatosan lelkesedj és hallgatozz minél többett, minél több helyen.
Sztereó erősitők
Én elismerem, hogy ezt a kábel dolgot talán nem érdemes túl lihegni, de azért a helyén kellene kezelni, és nem elintézni ennyivel, mert akkor megint csak nagyon tévútra kerülhetünk, ugyan úgy, mint eddig a zenehallgatásra képzelt házimozierősítővel.
Sztereó erősitők
Teasüti! Szerintem még nézelődj, olvasgass a témában, mert kicsit homályban jársz.
Én tudok ajánlani Neked olcsó, de profi, konfigurálható aktív keresztváltót, amit az előfok és a végfokok közé kell kötni, de a belinkelt erősítő (ár)szintjén nem érdemes ezzel szenvedni és a beállítása is igényel némi hozzáértést.
Mindenképpen azt javaslom, válassz ki előbb egy számodra megfelelő hangsugárzót, aztán annak ismeretében építkezz tovább. Könnyen lehet, hogy a doboz nem is lesz alkalmas biamplifikálásra, illetve találsz hozzá "mezei" sztereó integrált erősítőt, ami önmagában is hozza az általad elvártakat.
Igazad van.
Ma hallottam ezeket:
Conrad-Johnson MF2250 és PV14L2, Proceed Cdp, Triangle Naia, Nordost SPM IC-k, Siltech Spx-20, Linn K20 LS.
Nemtom melyik micsoda, Tiamat aláírásából szedtem ki.
Hát ez egy élmény volt.
És tanulságos is: már tudom, h nem avr kell nekem (frontokhoz), hanem analóg stereo vas.
Basszus, eddig abban a hitben éltem, h tudom mi az a hangtér.
Na, MOST már tudom!!
AVR-ek közül hallottam már párat, drágát is, olcsót is. Egyik se tudott ilyet visszaadni.
B@zmeg (bocs a kifejezésért, hatás növelése érdekében használom ) tényleg hallani különbséget két madzag között...
Nem hangfalkábelről van szó, nem is interconnectről, hanem TÁPKÁBELRŐL.
Még ez is hatással volt a hangra, nélküle elég nagy csorbát szenvedett a hangtér.
Sose gondoltam volna, sőt még mindig nem hiszem el -> fittyet hány a fizikára látszólag, semmi logikát nem találok a dologban. És mégis más a hangja...
Akárcsak egy felvétel eredeti és másolata közötti minőség. Ebben sem találok semmi magyarázatot, h miért lesz más hang ugyanazokból a bitekből...
Ki volt az, aki ajánlotta a heed előfokot és monoblokkokat?
Azok mennyibe fájnak?
Nana, azért ne menj egyből az erdőbe. Mármint a kábelek közel sem annyira fontosak, mint egy készülék. Ezek az A-B tesztek elég félrevezetőek is lehetnek. Elhiszem, hogy azt hallottad amit, de sok oka lehet. Nagyon számít, hogy tudod azt hogy valami változás lesz a rendszerben és az emberi agy képes arra, hogy azt is hallja hogy van változás. Én azt mondom nem nagyon érdemes a rendszer értékének 10-15%-ánál többet költeni kábelre.
Heed termékek, meg most vannak itt az apróba. Érdemes megnézni.
Sztereó erősitők
Teasüti! Szerintem még nézelődj, olvasgass a témában, mert kicsit homályban jársz.
Én tudok ajánlani Neked olcsó, de profi, konfigurálható aktív keresztváltót, amit az előfok és a végfokok közé kell kötni, de a belinkelt erősítő (ár)szintjén nem érdemes ezzel szenvedni és a beállítása is igényel némi hozzáértést.
Mindenképpen azt javaslom, válassz ki előbb egy számodra megfelelő hangsugárzót, aztán annak ismeretében építkezz tovább. Könnyen lehet, hogy a doboz nem is lesz alkalmas biamplifikálásra, illetve találsz hozzá "mezei" sztereó integrált erősítőt, ami önmagában is hozza az általad elvártakat.
Igazad van.
Ma hallottam ezeket:
Conrad-Johnson MF2250 és PV14L2, Proceed Cdp, Triangle Naia, Nordost SPM IC-k, Siltech Spx-20, Linn K20 LS.
Hát ez egy élmény volt.
És tanulságos is: már tudom, h nem avr kell nekem (frontokhoz), hanem analóg stereo vas.
Na, MOST már tudom!!
AVR-ek közül hallottam már párat, drágát is, olcsót is. Egyik se tudott ilyet visszaadni.
B@zmeg (bocs a kifejezésért, hatás növelése érdekében használom ) tényleg hallani különbséget két madzag között...
Még ez is hatással volt a hangra, nélküle elég nagy csorbát szenvedett a hangtér.
Sose gondoltam volna, sőt még mindig nem hiszem el -> fittyet hány a fizikára látszólag, semmi logikát nem találok a dologban. És mégis más a hangja...
Akárcsak egy felvétel eredeti és másolata közötti minőség. Ebben sem találok semmi magyarázatot, h miért lesz más hang ugyanazokból a bitekből...
Azok mennyibe fájnak?
Heed termékek, meg most vannak itt az apróba. Érdemes megnézni.
Sztereó erősitők
Igazad van.
Ma hallottam ezeket:
Hát ez egy élmény volt.
Na, MOST már tudom!!
Azok mennyibe fájnak?