Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- dominique29
- V.I.P.
- Értékelés: 235
Lemezjátszó
Öhömm, ilyen formában lehet nem találod meg
Szóval L'auditeur a forgalmazó neve. http://www.lauditeur.hu/
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
Lemezjátszó
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Ööö merre lehet Grado hangszedőket beszerezni bp.-en?
A Nagy Lászlonál. Lauditoure.
Lemezjátszó
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Ööö merre lehet Grado hangszedőket beszerezni bp.-en?
Lemezjátszó
Szervusztok!
Melyik a legjobb hangszedő szerintetek a 10-15 eFt-os kategóriában?
Jelenleg egy Ortofon 510mkII-t hajszolok Dual 502-2 gyaluval.
Üdv!
Péter
Grado sem roxx xerintem.
Lemezjátszó
Szervusztok!
Üdv!
Péter
Audio Technika AT-110E kb. 11 ezer Ft-ért a Satsystemben.
Lemezjátszó
Szervusztok!
Üdv!
Péter
Lemezjátszó
Egyébként is milyen bolondság, hogy egy tengeren túli cég arra hivatkozna, hogy neki engedélyt kell kérnie az eladáshoz. Nem egy szabad kereskedelmi világban élünk? Még CS.I. életében vagy 3 ismerősöm rendelt ZYX hangszedőt Japánból közvetlenül és kapott is. Kb. féláron a Merlin hivatalos árához képest. És soha egyiknek se mondták, hogy a Merlin miatt nem lehet.
Hát igen, a szabad kereskedelem erre is kellene, hogy vonatkozzon. De van ún. tisztességes üzleti magatartás is, ami adott esetben ezt eredményezheti (ez persze arra is vonatkozhat, hogy a terméket nem áruljuk irreálisan magas áron). Ha már itt tartunk, úgy tudom a hangszedők nem vámkötelesek. Igaz ez?
Egyébként írtam Japánba is már egy pár hete, de onnan nem válaszoltak.
Lemezjátszó
Ma végre megkaptam e-mailban a választ Peter Quatrup úrtól. Ő az Audio Note UK ügyvezetője és tulajdonosa. Azt az infót kaptam, hogy a Merlin Audio CS.I. halálával megszünt. Őt senki eddig meg nem kereste, hogy akár ilyen név alatt akár más céggel Audio Note-ot szeretne importálni. Gondolom akkor a ZYX sincs másként.
Egyébként is milyen bolondság, hogy egy tengeren túli cég arra hivatkozna, hogy neki engedélyt kell kérnie az eladáshoz. Nem egy szabad kereskedelmi világban élünk? Még CS.I. életében vagy 3 ismerősöm rendelt ZYX hangszedőt Japánból közvetlenül és kapott is. Kb. féláron a Merlin hivatalos árához képest. És soha egyiknek se mondták, hogy a Merlin miatt nem lehet.
Lemezjátszó
Illetve azt írta, hogy a Merlin még mindig működik. Ezt nem tudtam. Találtam valami telefonszámot a neten, mint Merlin audio, mást nem, esetleg felhívom még akkor azt.
Kürty Tamást hiwd fel.
Xáma: 06-20-979-2209
"A hívott számon előfizető nem kapcsolható."
De egy másik számot is kipróbáltam, amit egy netes céginfóban találtam, az is megszűnt. Újabb levelet küldök a SORAsound-nak.
Lemezjátszó
Ki tudja hol lehet beszerezni vákumos lemezmosó berendezést, milyen típusokat, milyen áron?
Nekem Cadence Okki Nokki lemezmosóm van, ilyen ni:
http://cgi.ebay.de/CADENCE-REINIGUNGSMA ... m153.l1262
Szerintem ár/érték arányban kiemelkedően jó választás. A tisztítófolyadékot kézzel kell e lemezre felvinni és egy kefével forgás közben azon szétteríteni, ezután a folydékot vákuum szívja le. Fontos, hogy a motor mindkét irányban forgatja a tányért.
A Nitty Gritty 1.0 szintén 400 Euroba kerül (www.springair.de) és a lemezt a folyadék szétterítéséhez kézzel kell forgatni, a motoros verzió már 600 Euroba fáj.
Jó választás lehet a Clearaudio Smart Matrix lemezmosója is 535 Euroért:
http://www.dienadel.de/lshop,showdetail ... google.htm
Egy további alternatíva lehet a Moth RCM (Record Cleaning Machine) MKII 450 GPB-ért:
http://store.securehosting.com/stores/s ... ophome.php
A VPI HW-16.5 lemezmosója is jó, a baj csak az, hogy a 640 USD-be kerülő készülék Európában 800 Euroba kerül, ami enyhén szólva disznóság.
http://www.elusivedisc.com/prodinfo.asp ... =HW-165220
Ettől az árkategóriától felfelé pedig persze a határ a csillagos ég.
Köszi a gyors választ utána járok és beszerzem valamelyik készüléket.
Lemezjátszó
Ki tudja hol lehet beszerezni vákumos lemezmosó berendezést, milyen típusokat, milyen áron?
Nekem Cadence Okki Nokki lemezmosóm van, ilyen ni:
http://cgi.ebay.de/CADENCE-REINIGUNGSMA ... m153.l1262
Szerintem ár/érték arányban kiemelkedően jó választás. A tisztítófolyadékot kézzel kell e lemezre felvinni és egy kefével forgás közben azon szétteríteni, ezután a folydékot vákuum szívja le. Fontos, hogy a motor mindkét irányban forgatja a tányért.
A Nitty Gritty 1.0 szintén 400 Euroba kerül (www.springair.de) és a lemezt a folyadék szétterítéséhez kézzel kell forgatni, a motoros verzió már 600 Euroba fáj.
Jó választás lehet a Clearaudio Smart Matrix lemezmosója is 535 Euroért:
http://www.dienadel.de/lshop,showdetail ... google.htm
Egy további alternatíva lehet a Moth RCM (Record Cleaning Machine) MKII 450 GPB-ért:
http://store.securehosting.com/stores/s ... ophome.php
A VPI HW-16.5 lemezmosója is jó, a baj csak az, hogy a 640 USD-be kerülő készülék Európában 800 Euroba kerül, ami enyhén szólva disznóság.
http://www.elusivedisc.com/prodinfo.asp ... =HW-165220
Ettől az árkategóriától felfelé pedig persze a határ a csillagos ég.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Illetve azt írta, hogy a Merlin még mindig működik. Ezt nem tudtam. Találtam valami telefonszámot a neten, mint Merlin audio, mást nem, esetleg felhívom még akkor azt.
Kürty Tamást hiwd fel.
Xáma: 06-20-979-2209
Lemezjátszó
A SORAsound-ra gondolsz? Mert a honlapjukon azt olvastam, hogy csak Észak-Amerikába szállít. De ha szoktak onnan mások is rendelni, akkor írok neki, mert az ára nekem is még megfelelne.
Szoktak. Írjál.
Hát válaszolt is: engedélyt kell kérnie a ZYX gyártójától; ha Magyarországon nincs forgalmazója, akkor tud szállítani. Aztán most írt egyet, amiben megírja, hogy sajnos nem áll módjában szállítani, mert a ZYX magyarországi forgalmazója a Merlin audio.
Úgy tudtam, hogy a Merlin megszűnt tavaly. Most akkor hogy is van ez? Vagy Japánba ilyen lassan jutnak el a hírek?
Lemezjátszó
A SORAsound-ra gondolsz? Mert a honlapjukon azt olvastam, hogy csak Észak-Amerikába szállít. De ha szoktak onnan mások is rendelni, akkor írok neki, mert az ára nekem is még megfelelne.
Szoktak. Írjál.
Hát válaszolt is: engedélyt kell kérnie a ZYX gyártójától; ha Magyarországon nincs forgalmazója, akkor tud szállítani. Aztán most írt egyet, amiben megírja, hogy sajnos nem áll módjában szállítani, mert a ZYX magyarországi forgalmazója a Merlin audio.
Úgy tudtam, hogy a Merlin megszűnt tavaly. Most akkor hogy is van ez? Vagy Japánba ilyen lassan jutnak el a hírek?
Lemezjátszó
Ha a Streamet wálaxtod, azt tok kölcsön adni, amig meglex az uj.
Köszönöm, ebben az esetben elképzelhető hogy élni fogok a lehetőséggel.
Majd ha már eljutok addig, akkor felhívlak.
Rendben.
Lemezjátszó
Köszönöm, ebben az esetben elképzelhető hogy élni fogok a lehetőséggel.
Majd ha már eljutok addig, akkor felhívlak.
Lemezjátszó
Eredetileg mindenképpen magyar terméket szerettem volna, mégpedig egy Mellorn Stream-ben gondolkodtam, de lehet, hogy még az is túl drága lenne. Mindenesetre fonók között már könnyebben tudok válogatni, ha meglesz a futómű és a hangszedő. Mert most csak ezekre van pénzem, de nehéz lesz kibírni még egy-két hónapig látni a lemezjátszót az állványon, hallgatni meg nem tudom majd.
Lemezjátszó
Valamelyik Kondo trafó. Mindegy hágy ohmos lezárást tud, jó lesz az.
Rosszul írtam, nemcsak MC-előfok kell, hanem teljes fono fokozat RIAA-val, mert az erősítőmben semmi ilyesmi nincs. Eredetileg mindenképpen magyar terméket szerettem volna, mégpedig egy Mellorn Stream-ben gondolkodtam, de lehet, hogy még az is túl drága lenne. Mindenesetre fonók között már könnyebben tudok válogatni, ha meglesz a futómű és a hangszedő. Mert most csak ezekre van pénzem, de nehéz lesz kibírni még egy-két hónapig látni a lemezjátszót az állványon, hallgatni meg nem tudom majd.
Lemezjátszó
Audiogon-on most is van egy demo Airy 3-as.http://cgi.audiogon.com/cgi-bin/cl.pl?d ... 1205415129
Hát az biztos jó, de már jócskán kívül esik a lehetőségeimen. Pláne, hogy MC-előfokra is szükségem lesz. Bár ebben az ügyben még csak elképzeléseim vannak.
Lemezjátszó
A SORAsound-ra gondolsz?
Audiogon-on most is van egy demo Airy 3-as.
http://cgi.audiogon.com/cgi-bin/cl.pl?d ... 1205415129
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3
Lemezjátszó
Lehet még kapni Magyarországon manapság újonnan ZYX hangszedőket viszonylag baráti áron? Egy R-50-re gondoltam, de úgy tűnik, csak a netes rendelés marad, ott viszont egészen elképesztő árkülönbségek vannak.
Vedd nyugodtan Amerikából. Jó arc a forgalmazó, és kezdi megszokni, hogy hivatalos magyar forgalmazó hiányában tőle vásárolnak innen, és igen jók az árai.
Lemezjátszó
Lehet még kapni Magyarországon manapság újonnan ZYX hangszedőket viszonylag baráti áron? Egy R-50-re gondoltam, de úgy tűnik, csak a netes rendelés marad, ott viszont egészen elképesztő árkülönbségek vannak.
Lemezjátszó
Ki mit használ vákumos lemezmosásra? Valami varázs recept. Gyáriból (VPI,Clearaudio,stb) kinek mi jött be legjobban?
Én a Loricraft gyári szerét a L'Art du Son-t és a Record Research Lab-től a Super Deep Cleaner-t használom.
Köszi Dörmögi!
Van köztük hallható különbség? Mást is próbáltál, ami nem jött be?
Az igazat megvallva a különböző szerek hangra gyakorolt hatásának elemzésével nem nagyon foglalkoztam. Próbáltam még a Clearaudio és a Disc Doctor folyadékait meg egy X2000 nevűt is, aztán főleg praktikus szempontak alapján a fenti kettő mellett döntöttem. Az RRL folyadékát csak igen piszkos lemezek esetén használom, ami ugye nem ritka eset, amikor az amber a ködös Albionból vesz használt lemezeket (zsír, English pudding és egyebek maradványai a barázdákban). A lemezt ezután még egyszer le kell mosni, amire ugye az RRL a saját Super Vinyl Wash nevű folyadékát ajánlja, de én erre a L'Art du Son-t használom.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
Ki mit használ vákumos lemezmosásra? Valami varázs recept. Gyáriból (VPI,Clearaudio,stb) kinek mi jött be legjobban?
Én a Loricraft gyári szerét a L'Art du Son-t és a Record Research Lab-től a Super Deep Cleaner-t használom.
Köszi Dörmögi!
Van köztük hallható különbség? Mást is próbáltál, ami nem jött be?
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable