Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Milyen készülék adja ki a line-szintű jelet?
Bármely készülék.
Soroljam?
pl EMU 0404 usb. Ezen van a kimeneten poti, tehát gond nincs.
philips cd104 itt nincs hangerőszabályzás, tehát kicsit erős az erősítőnek sic
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 93
Sztereó erősitők
Milyen készülék adja ki a line-szintű jelet?
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Sztereó erősitők
Túl hamar "hangosodik".
Nézegettem más erősítők bementi érzékenységét, azok vhol 160~200 mV környékén mozognak.
Tehát, "line" szintű jelet kötök rá és "túlvezérli" a kis Dared mp5-ömet.
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 93
Sztereó erősitők
Helló!
Mit lehet tenni, ha egy erősítőt a line-szintű bemenetére kötött jel nagyon hamar "kivezérel"?
pl 300 mV a bementei érzékenysége az erősítőmnek, illesztő impedenciák be:100kohm és ki:22ohm.
Soros ellenállás? Vagy ne?
Üdv!
Péter
Nem azt akartad írni, hogy túlvezérel? Mit kötsz rá? Egy kicsit több infót!
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Sztereó erősitők
Hali!
Yamaha AX-497-tel van valakinek tapasztalata?
Ilyen erősítőre gondoltam újításképpen. Elsősorban zenehallgatáshoz, SACD-re esetleg DVD-AUDIO-ra kéne.
Ezenkívül sztereo mozizáshoz is használnám,mert nem akarok AVR erősítőt külön.
Sztereó erősitők
Helló!
Mit lehet tenni, ha egy erősítőt a line-szintű bemenetére kötött jel nagyon hamar "kivezérel"?
pl 300 mV a bementei érzékenysége az erősítőmnek, illesztő impedenciák be:100kohm és ki:22ohm.
Soros ellenállás? Vagy ne?
Üdv!
Péter
Sztereó erősitők
.... hullámzik az a görbe 300 Hz alatt...
Azért pontosítsunk.
Amit Fülelek felrakott, az egy amerikai mérés lehet, ahol a hálózat 60 Hz-es.
60 Hz-en van egy szép brumm, 120 Hz-en egy még nagyobb, 180-on egy pupli, 240 Hz-en egy szép púp.
Ez mind 0.01% azaz -60dB környékén és alatt van, ráadásul tízszer akkora teljesítménynél, mint ahol mérni szoktak.
Hát lehet. Csakhogy az egyik hangfalnál minux 60dB-n wolt egy xép pukli a 3 harmonusnál 7kHz környékin. Oxt igen xarul xolt emiatt...
Sztereó erősitők
.... hullámzik az a görbe 300 Hz alatt...
Azért pontosítsunk.
Amit Fülelek felrakott, az egy amerikai mérés lehet, ahol a hálózat 60 Hz-es.
60 Hz-en van egy szép brumm, 120 Hz-en egy még nagyobb, 180-on egy pupli, 240 Hz-en egy szép púp.
Ez mind 0.01% azaz -60dB környékén és alatt van, ráadásul tízszer akkora teljesítménynél, mint ahol mérni szoktak.
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3
- zsocc
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 4
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Ha esetleg van olyan valaki/k aki hallota már a kiskorsót is és a h/k 970-et is az írhatna néhány sort a két készülékről egymáshoz képest, akár ide akár nekem privátba...
ProAc Studio 110 -Zu Audio Mission mkI - Pioneer X-HM76
Sztereó erősitők
Igen, csak mivel eddig a dampingfaktorról volt szó, ha azt a görbét nézem, akkor az meg gyönyörű egyenes. Most akkor mi is van?Hogyan korrelál a két görbe egymással, ha egyáltalán korrelál?
Ha pedig olyan nagy baj, hogy hullámzik az a görbe 300 Hz alatt, akkor miért van a SE erősítőknek olyan népes tábora, és a PP csövesek esetén mivel jobb a helyzet?
És ezeket nem elsősorban műszaki szempontból kérdezem, mert az alapján már rég nem volna létjogosultságuk a csöves erősítőknek, miközben a rajongótáboruk egyre jobban szaporodik.
Egyréxt xépen wilágitanak. Xeretik öket csinálni, mert annyi,de annyi helyen lehet rajtuk büwészkedni, h csak na.
Jol néznek ki és wan a hangjukban wmi ami miatt xerethetöek.
Mondom xerethetöek.
Korrektségröl nem bexéltem.
Wannak akik imádják öket és wannak akik nem.
Hagyomány xerint sokan tekintenek egy csöwesre ugy, h az a legjobb.
Waloban wan köztük igen jo. Csak egy kezemen meg tom xámolni, h hány az, ami télleg jo.
A hifiben meg minden xart el lehet adni. Nem a hang milyensége a lényeg, hanem hogy jol nézzen ki a cucc.
Az a felhaxnálo aki életében eccer sem ment el semmilyen akusztikus koncertre, sosem járt sem operában, sem xinházban, az a kereskedelmi rádiok müsorán szocializálodik. Azok xinwonalánál minden jobb.
Ennyire eccerüek ezek a dolgok.
Sokxor jönnek hozzám zenét hallgatni, wagy wesznek ezt-azt és hoznak elektronikus zenéket és közben mondogatják, h milyen terméxetesen xol itt minden, wagy forditwa!
Nonxenx.
De wegyük a mostani tesztet, és olwass wixxa, h miket ajánlottak zenéket, h teszteljünk.
Eagles meg ilyenek.
Agyam elhányom.
Eccerüen nincs mit mihez wixonyitani.
Sztereó erősitők
Igen, csak mivel eddig a dampingfaktorról volt szó, ha azt a görbét nézem, akkor az meg gyönyörű egyenes. Most akkor mi is van?
Hogyan korrelál a két görbe egymással, ha egyáltalán korrelál?
Ha pedig olyan nagy baj, hogy hullámzik az a görbe 300 Hz alatt, akkor miért van a SE erősítőknek olyan népes tábora, és a PP csövesek esetén mivel jobb a helyzet?
És ezeket nem elsősorban műszaki szempontból kérdezem, mert az alapján már rég nem volna létjogosultságuk a csöves erősítőknek, miközben a rajongótáboruk egyre jobban szaporodik.
Sztereó erősitők
Kedves „fülelek”!
Mivel nem vagyok elég képzett ennek a két grafikonnak az elemzésére,
Ha megnézed a görbét, 300Hz alatt elég hullámos magasban meg tullöwésektöl tarkitott.
No ezt hallani is.
Oxt csinálhacc amit akarx, nem lex jobb.
Sztereó erősitők
Kedves „fülelek”!
Mivel nem vagyok elég képzett ennek a két grafikonnak az elemzésére, és leginkább a fülemre hagyatkozom, mint ahogy azt „bigdewil” is írta, ezért kérem, néhány mondatban foglalja össze, mi is a grafikonok lényege, és mi a baj ezek szerint a grafikonok szerint az SE csöves erősítőkkel.
Szíves fáradozását előre is megköszönve maradok tisztelettel: Kaporka.Microstudio
Sztereó erősitők
és ami miatt nem vagyok oda az SE erősitőkért:
Nohát én meg fülügyileg nem wok oda értük...
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5150
Sztereó erősitők
és ami miatt nem vagyok oda az SE erősitőkért:
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5150
Sztereó erősitők
"Vagyis, mivel a trióda feszültségvezérelt áramgenerátor, az anódkör terhelése maga a hangszóró impedanciája megszorzva a kimenőtarfó áttételének négyzetével, ezért IDEÁLIS esetben ezen erősítők dampingja 0."
nem hanyagolható el a cső belső ellenállása, katódos kicsatolás esetén pedig a meredeksége sem
Song Audio SA-300 MB (300B csővel, SE üzemmód, visszacsatolás nélkül)
Sztereó erősitők
Penna nehogy már jóbban tudjad kereskedő létedre mint egy hazai gyártó!
Penna!Adjatok el nekem olcsón egy Parasound C2 procit és megvédlek bigitől!
Prima Luna Dialogue erősítőkről van valakinek tapasztalata?
köszi
HIGH-END.
Sztereó erősitők
Penna!Adjatok el nekem olcsón egy Parasound C2 procit és megvédlek bigitől!
Sztereó erősitők
Természetesen ilyen a valóságban nem fordul elő, de nem ritka az 1-3-as damping-ú triódás v.cs. nélküli A osztályú erősítő.
HG:
kösz a magyarázatért, teljesen egyértelmű amit írsz: a valóságban nem létezhet 0 dampingú erősítő.
Ennek a fényében megmagyaráznád ezt a határozott, létező erősítőkre vonatkozó állítást:
A csöweseknek pl 0 a dampingja
Nem tom, h mé köll lowagolni walamin, amit te is tudsz, h pontosan hogy értettem.
Ami a 8000-10000ezres dampingu erölködökhöz mérten a nagyon alacsonyak xinte a 0 felé konwergálnak.
Nem tom, h mit kö ezen lowagolni.
Mé baj az, h 0-át irok, miko majdnem az?
Mi ez itt xakmai forum, wagy házimozi és hifi forum?
Muxáj neked állandoan welem foglalkozni?
Ne terelj. Nem veled foglalkozom, hanem egy szakmai tévedéssel függetlenül attól, hogy ki írta le.
A szavaidnak persze kétszeresen is súlya van: a céged erősítőket gyárt és forgalmaz.
A csöves erősítők 0-ás damping factorának érvként történő emlegetése olyan súlyú tévedés, amit főképpen a tapasztalatlanabbak védelmében nem lehet szó nélkül hagyni, különösen ha az egy gyártó szájából hangzik el...
Szerintem nincs különbség szakmai és házimozi fórum között a hozzászólások szakmai tartalmát tekintve, sőt itt talán még jobban ügyelni kellene a hozzászólások szakmai megalapozottságára, mert több lehet a tanulni vágyó, így a nagyobb gyakorlattal, több szakmai tapasztalattal, tudással rendelkezők felelőssége is nagyobb. Már amennyiben a hozzászólás célja a tájékoztatás.
Vagy azt akartad mondani, egy "szakmai" fórumon nem 0 damping faktor, egy házimozison meg igen?
Sztereó erősitők
Természetesen ilyen a valóságban nem fordul elő, de nem ritka az 1-3-as damping-ú triódás v.cs. nélküli A osztályú erősítő.
HG:
kösz a magyarázatért, teljesen egyértelmű amit írsz: a valóságban nem létezhet 0 dampingú erősítő.
Ennek a fényében megmagyaráznád ezt a határozott, létező erősítőkre vonatkozó állítást:
A csöweseknek pl 0 a dampingja
Nem tom, h mé köll lowagolni walamin, amit te is tudsz, h pontosan hogy értettem.
Ami a 8000-10000ezres dampingu erölködökhöz mérten a nagyon alacsonyak xinte a 0 felé konwergálnak.
Nem tom, h mit kö ezen lowagolni.
Mé baj az, h 0-át irok, miko majdnem az?
Mi ez itt xakmai forum, wagy házimozi és hifi forum?
Muxáj neked állandoan welem foglalkozni?
Sztereó erősitők
Felder! Szerintem a komája gyárt, nem Ő.
Sztereó erősitők
Sztereó erősitők
Süketkoma csöwese 0-ás. Kérdezd öt, h hogyan lehetséges.
Gondolom napjában 10x is találkozol wele.
Lehet, h a többi nem, de walszeg mindé nagyon alacsony.
Megkérdeztem és azt mondta, hogy azt mondta neked, hogy a negatív visszacsatolás 0, a damping alacsony, de természetesen nem 0. Nyugodtan hívd fel és elmagyarázza neked mi is az a damping faktor, ha már szerinted az a "csöweseknél" 0
Sztereó erősitők
Én is valami hasonlóra gondoltam, csak 1 kicsit szokatlan ez a 2 SUB.
- basshunter
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Sztereó erősitők
Ez a HK 990-es erőlködő brutál lehet 2X150 watt
19,6 kg
800 W áramfelvétel...
De hogy értik azt a 2.2-es működést?
Sztereo=2 csatorna=2.0 hangzás (no sub)
A 2.2 szerintem a 2.0 + 2 subcsatorna(2 subot lehet rákötni az erősítőre)