Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Ja, és mennyibe került a végén?
13e
nemgéza ha gondolod kölcsönadom egy próbára egy hétvégére, mert ne az én értékrendem legyen a mérvadó..... Most annyi minden változott a rendszeremben, hogy perpillanat nem tudom ki kivel van, tesztelő meg nem vagyok, én zenét hallgatok, nem kábelt dugdosok alapvetően de majd erő veszek magamon
update, erőt vettem magamon, de ezt tényleg ne tekintsd mérvadónak, így elsőre tisztább szárazabb érzés, stabilabb hang. tényleg nem írok többet, mert csak elvinném magamat és másokat az erdőbe..
JBL - HK - HT - Siltech - Az erő legyen veled
Pc alapú audio lejátszás
Ja, és mennyibe került a végén?
Pc alapú audio lejátszás
No, akkor nyomasd állandóan, mert én rád várok.
Pc alapú audio lejátszás
Na itthon van a kis édes
A csavarokat még lecserélem feketére, és rendben vagyunk Nekem kifejezetten tetszik, 50 wattos toroid van benne, a 3. képen kb fél órával a kihúzás után még látszik, hog világít benne a kis led, szóval nincs alulméretezve
Hangjáról még egyelőre semmit, mert az sb és a táp között egy tömör réz kábel került bele (Bese Attilláék csinálták azt is) és annak még durván hallom a hangját (legalábbis szerintem) járatni kell egy jó darabig még, hogy véleményt mondhassak, ráadásul van egyéb új elem is a rendszeremben, úgyhogy ha valaki rám várt volna ne tegye tovább, mert jó 2-300 órát még el kell töltenünk együtt..... De azért egy - két hét múlva majd visszarakom az eredeti tápot, és összehasonlítom. Az tuti, hogy rosszabb nem lett szerintem. És nagy köszönet az Alisca Orange-nak, a korrekt és jó munkáért.
- tatarbifsztek
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Pc alapú audio lejátszás
SB3 = DAC temaban kutakodtam, szoval az lenne jo ha a laptophoz is tudnam DACkent hasznalni az SB3-at. Bemenete nincs, viszont van egy jonak tuno plugin Azt tudja hogy ha a hangkartya bemenetere jon egy jel, akkor ezt tomorites nelkul atkuldni az sb-nek es azon fog megszolalni. A neve WavInput, ismeri valaki? Alapbol ha jol ertem arra talaltak ki, hogy ha van jo hangkartyad akkor a gagyi cd lejatszod rakotod a hangkartya bemenetere es azt atkuldi ethernet halozaton az sb-nek ami szepen lejatssza. A szamitogep hangjainak atkuldesehez mar csak azt kellene megoldani hogy a hangkartya kimenetet a bemenetere iranyitsuk. Ez a lepes eddig nem sikerult (allitolag jobb kartyak tudnak loopbackelni). En itt kicsit leakadtam s most nincs idom tovabb bibelodni, de ha valakinek van tapasztalata kivancsi lennek. Persze ez csak arra lenne jo hogy a laptop hangjai sb-re menjenek, s ne kelljen kotogetni kulon drottal dachoz/erositohoz vagy aktiv hangszorohoz. Talan retegigeny de hatha meg valakit erdekel
de ennek igy mi ertelme? egyreszt nemtom milyen lesz a valaszido - masreszt meg az ideoda kotogetessel nem hiszem, hogy javitasz a gepbol kijovo hangon.
Az eredeti elkepzelest nem tudom mire jo, nekem arra lenne jo hogy a geprol jatszott zenek (vagy video vagy barmi) hangja kikeruljon az erositomre, jelenleg ez kulon kabellel zajlik es az integralt kartyam DAC-javal... Pont arra jo hogy ne kelljen kotogetni (a laptopom szabadon mozgathato lesz), egy kabel meg fog szunni, es az sb lesz a DAC. Az output->input osszekotes nem fizikai zsinorral kellene hanem a gepen belul - ez az ami meg nem sikerult, jobb hangkartyak tudnak ilyet alapbol. A valaszido tenyleg problema, bar a plugin jot igert Mindenesetre most 1-2 hetig asszem nem kiserletezek, sajnos...
Pc alapú audio lejátszás
SB3 = DAC temaban kutakodtam, szoval az lenne jo ha a laptophoz is tudnam DACkent hasznalni az SB3-at. Bemenete nincs, viszont van egy jonak tuno plugin Azt tudja hogy ha a hangkartya bemenetere jon egy jel, akkor ezt tomorites nelkul atkuldni az sb-nek es azon fog megszolalni. A neve WavInput, ismeri valaki? Alapbol ha jol ertem arra talaltak ki, hogy ha van jo hangkartyad akkor a gagyi cd lejatszod rakotod a hangkartya bemenetere es azt atkuldi ethernet halozaton az sb-nek ami szepen lejatssza. A szamitogep hangjainak atkuldesehez mar csak azt kellene megoldani hogy a hangkartya kimenetet a bemenetere iranyitsuk. Ez a lepes eddig nem sikerult (allitolag jobb kartyak tudnak loopbackelni). En itt kicsit leakadtam s most nincs idom tovabb bibelodni, de ha valakinek van tapasztalata kivancsi lennek. Persze ez csak arra lenne jo hogy a laptop hangjai sb-re menjenek, s ne kelljen kotogetni kulon drottal dachoz/erositohoz vagy aktiv hangszorohoz. Talan retegigeny de hatha meg valakit erdekel
de ennek igy mi ertelme? egyreszt nemtom milyen lesz a valaszido - masreszt meg az ideoda kotogetessel nem hiszem, hogy javitasz a gepbol kijovo hangon.
Pc alapú audio lejátszás
nem tudom mennyi lesz, 3 körül a toroid trafó, 1-2 a doboz, IEC csati plusz a belevalók, plusz a vezeték, plusz a munkadíj, sztem 10 fölé fog menni kicsivel, mindent Bese úrra bíztam.
Van mar hir a taprol? Kivancsi vagyok... nekem most jott meg a dobozom usa tappal, igy vettem hozza egyet nem tudtam volna kivarni mig rendes keszul, de ha a tied jol szol en is beruhazok egy rendes tapba.
pont mára lett kész, de elfelejtették, hogy én az iec csatit, és a sb-ba dugandó kábel kivezetését is hátra kértem, ezért pénteken megyek érte, mert sajnos nem volt időm megvárni ma. Tehát nekem mind a két kábel hátul lesz, így be tudom rakni a készülékállványba, előlről egy szép kis egyszerű fekete előlappal, amin lesz egy AO embléma
úgyhogy hétvégén mát tudok nyilatkozni, ráadásul megint ottfelejtettem náluk az eredeti tápot ( a dugó miatt bevittem még múltkor) áááááááááá
- tatarbifsztek
Pc alapú audio lejátszás
Lenne egy squeezeboxos kerdesem, szerintetek sima dac-kent lehetne hasznalni? (egy plusz bemenet amit szinten vezerel a kutyu?)
nem
- tatarbifsztek
Pc alapú audio lejátszás
nem tudom mennyi lesz, 3 körül a toroid trafó, 1-2 a doboz, IEC csati plusz a belevalók, plusz a vezeték, plusz a munkadíj, sztem 10 fölé fog menni kicsivel, mindent Bese úrra bíztam.
Van mar hir a taprol? Kivancsi vagyok... nekem most jott meg a dobozom usa tappal, igy vettem hozza egyet nem tudtam volna kivarni mig rendes keszul, de ha a tied jol szol en is beruhazok egy rendes tapba.
Pc alapú audio lejátszás
Windows Media player 9 akarom lejátszani.
Így már érthető. Egyesek szerint amúgy "összemalackodja" a hangot, ami igaz is.
Acme, ez azért van, mert a 48kHz-es DTS hang 44.1-es CD formátumban van tárolva. Az asztali lejátszóban azért szól rendesen, mert az nem konvertálja fel 48kHz-re a jelet, ellenben a legtöbb hangkátyával. Az én Live-ommal se tudok DTSCD-t hallgatni, csak ha analógon tolom ki a hangot. Egyébként milyen hangkártyád van?
SB Audigy 2 ZS.
Ha 44.1 kHzen küldöm ki a jelet, akkor se megy, ha 48 kHz-en, akkor se. Esetleg alakítsam át a DTS wav-ot 44,1 ről 48 pl. Audition-nel?
Ezt a visszakonvertálást DTS-é is lehet hogy megpróbálom.
Akkor van remény, öcsémnek is AU2-je van, és nála össze tudtam hozni.
A Creative-os Audio Console-ban (CTAudRun.exe) van egy olyan opció, h Bit Accurate Playback, ha ezt bepipálod, akkor nem fog felkonvertálni, a forrás mintavételi frekijével fog lejátszani. A probléma csak annyi, h minden bekapcsolásnál be kell állítani (én legalábbis nem jöttem rá, hogy lehet állandóra bekapcsolni).
Na akkor ezt megnézem!
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
- _Lacos_
- Nincs visszaút
- Értékelés: 2
Pc alapú audio lejátszás
Acme, ez azért van, mert a 48kHz-es DTS hang 44.1-es CD formátumban van tárolva. Az asztali lejátszóban azért szól rendesen, mert az nem konvertálja fel 48kHz-re a jelet, ellenben a legtöbb hangkátyával. Az én Live-ommal se tudok DTSCD-t hallgatni, csak ha analógon tolom ki a hangot. Egyébként milyen hangkártyád van?
SB Audigy 2 ZS.
Ha 44.1 kHzen küldöm ki a jelet, akkor se megy, ha 48 kHz-en, akkor se. Esetleg alakítsam át a DTS wav-ot 44,1 ről 48 pl. Audition-nel?
Akkor van remény, öcsémnek is AU2-je van, és nála össze tudtam hozni.
A Creative-os Audio Console-ban (CTAudRun.exe) van egy olyan opció, h Bit Accurate Playback, ha ezt bepipálod, akkor nem fog felkonvertálni, a forrás mintavételi frekijével fog lejátszani. A probléma csak annyi, h minden bekapcsolásnál be kell állítani (én legalábbis nem jöttem rá, hogy lehet állandóra bekapcsolni).
PC:mITX,i5-4570, GTX960WF2, Samu830 128GB, Dell2209WA|ThinkpadX200
NAS: HP MicroServer N36L, 4GB, ??TB HDD
Mozi: SONY50W829,Yamaha RX-V659 Black , DaliIKON2, DaliConceptCenter, Creative sats/sub
Zene: PC(foobar)>hiFace>MarantzPM-75>EvidenceAudioSirenII (biwire)>DaliIkon2
Mozi: SONY50W829,Yamaha RX-V659 Black , DaliIKON2, DaliConceptCenter, Creative sats/sub
Pc alapú audio lejátszás
SB Audigy 2 ZS.
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
Pc alapú audio lejátszás
Ha viszont koncertlemezt próbálok meg tömöríteni , akkor a számok közé szünet kerül , amit nem tudok megszüntetni.
Grabbelj egyetlen fajlba (azaz valamennyi track egy flac-ba keruljon) es gyartass az EAC-al cue sheetet, melyet egy jobb lejatszo tud ertelmezni. Ezutan kizart, hogy szunetek legyenek a szamok kozott.
Igazatok van , így működik minden Foobar2000-el . Viszont kár, hogy a Meizu M6 mp3 lejátszom is beleteszi a szüneteket, viszont a Cue Sheet meg nem kezeli. Egy fájl-ban nincsenek szünetek. Köszönöm aki ebben a témában hozzászólt és segített nekem.
Aki szereti rock zenét annak ajánlom a következő linket: E-mule kliens kell hozzá.
http://www.metal-madness.tk/
Pc alapú audio lejátszás
(a .dts kiterjesztésű fájlok viszont normálisan működnekm csak a wav-ok rosszak)
Probald ki a dts2wav toolt (az ellenkezo iranyban egy grabbelt WAV-val), szerintem segiteni fog. Google-al konnyen ra lehet talalni emlekeim szerint.
- _Lacos_
- Nincs visszaút
- Értékelés: 2
Pc alapú audio lejátszás
PC:mITX,i5-4570, GTX960WF2, Samu830 128GB, Dell2209WA|ThinkpadX200
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Segítséget kérnék aktuális vacakolásomhoz:
Miért van az, hogy a DTS CD-ként ismert albumokat audióként kiírva majd a DVD lejátszóba helyezve az erősítő szépen dekódolja a DTS-t, míg ugyanez HTPC-ről nem valósul meg (fehér zaj). MPC-val és PowerDVD-vel próbáltam, optikai kábellel. Utóbbinál már eljut odáig a dolog, hogy az erősítő kiírja hogy "DTS..." és lefagy. (pontosabban megszűnik dekódolni).
Próbáltam az SP-DIF kimeneti frekvenciáját is állítani, nem sok sikerrel.
(a .dts kiterjesztésű fájlok viszont normálisan működnekm csak a wav-ok rosszak)
Ha valkinek van megoldása, előre is köszi!
Pc alapú audio lejátszás
WMP-t csak a mazochistak hasznalnak. Hasznalj foobart es az mindent megcsinal. CUE-bol is tud rogton FLAC-et. Az anyagok forrasat pedig nem hallottuk
Pc alapú audio lejátszás
A gondom a következő. Az Internetről E-mule kliensen keresztül szedek le EAC-cal
tömöritett APE ill. Flac vagy Wavpack codec-kel tömörített zenét. Konkrétan egy rar
kiterjesztésű fájt. Ezt kicsomagolva kapok valamely codek által tömörített 1 fájlt ill
a CUE fájlt. Én ezt EAC Kiírtam CD-re. Ez mindkét lemeztípusnál a normál ill. koncertlemezeknél simán müködik. Itt a koncertlemeznél sincs szünet. Idáig minden jó.
Innen szeretném letárolni nem egy fájl-ba, hanem zeneszámonként Flac-ba. Két okból, mert így szeretném tárolni a zenéimet ill. van egy Meizu Mp4 lejátszom ami ismeri a
Flac-ot. Az igaz az általam EAC-cal tömörített koncertlemezt amiben van szünet, még nem raktam rá. Megjegyzás: Audiograbber programnál simán kiszedem a szüneteket
ilyen esetben, ha mp3 vagy wma konvertálnám, de nem ebben a formátumban tárolnám a lemezeimet és nem ezzel a programmal hanem az EAC-cal ami mindenki szerint a legjobb.
Pc alapú audio lejátszás
Külön grabbelve is működnie kéne foobarral.
Egyertelmu. Attol tartok nem a foobar a lejatszoja. Ha pedig valami celhardver a lejatszo, mint nalam, akkor aztan marad az egy fajlba mentett egesz album. Inkabb nem zavartatom magam a szunet miatt
Pc alapú audio lejátszás
Ezutan kizart, hogy szunetek legyenek a szamok kozott.
Külön grabbelve is működnie kéne foobarral.
Pc alapú audio lejátszás
Ha viszont koncertlemezt próbálok meg tömöríteni , akkor a számok közé szünet kerül , amit nem tudok megszüntetni.
Grabbelj egyetlen fajlba (azaz valamennyi track egy flac-ba keruljon) es gyartass az EAC-al cue sheetet, melyet egy jobb lejatszo tud ertelmezni. Ezutan kizart, hogy szunetek legyenek a szamok kozott.
Pc alapú audio lejátszás
Mégegyszer átnézem a beállításokat.
Ja még valami: mivel játszod le utána?
Pc alapú audio lejátszás
EAC kiolvasási logfájl dátuma 19. Január 2008, 12:05 CD-hez
Scorpions / Tokyo Tapes
Használt meghajtó : HL-DT-STCD-RW GCE-8400B Adapter: 0 ID: 2
Olvasási mód : Pontos C2 NÉLKÜL, Accurate Stream, Puffer kikapcsolva
Olvasási offset javítás : 12
Túlolvasás a Lead-In és Lead-Out-ba : Nem
Kimeneti formátum : C:\Program Files\FLAC\flac.exe (Felhasználó által meghatározott tömörítők)
320 kBit/s
További parancssori opciók : -6 -V -T "ARTIST=%a" -T "TITLE=%t" -T "ALBUM=%g" -T "DATE=%y" -T "TRACKNUMBER=%n" -T "GENRE=%m" -T "COMMENT=%e" %s -o %d
Más beállítás :
Hiányzó Offsetsample felötlése csenddel : Igen
Megelőző és követő csendes blokkok törlése : Nem
Installált külső ASPI csatolófelület
Track 1
Fájlnév D:\Download_EAC\01 All Night Long.wav
Szünet hossz 0:00:02.00
Maximális szint 99.1 %
Track minőség 99.9 %
Másolat CRC BDB5A6E1
Másolat OK
Track 2
Fájlnév D:\Download_EAC\02 Pictured Life.wav
Maximális szint 99.1 %
Track minőség 100.0 %
Másolat CRC 59014AE0
Másolat OK
Nem volt hiba
Státuszjelentés vége
Pc alapú audio lejátszás
Visszaszedtem az EAC V0.99 prebétát és feltelepítettem a leírtakban szereplő EAC
V0.95 beta 3-at. Bekonfiguráltam a leírtak szerint A meghajtó beállítások menüben a
szünetfelismerés fülön A B C módot is kipróbáltam. Mindig esetben nyomtam F4-et és változatlanul tizedmásodperc szünet marad a számok között. A következő hozzászolásomban belinkelem az EAC által készített txt-fájlt ahol a más beállításokban Kiírja a problémám de nem tudom hol kell változtatnom.