Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Hali
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Hali »

Xerintem menj ki a legközelebbi Müncheni showra és hallgasd meg egymás mellett egy ilyet, meg mondjuk egy nagy Kuzmát, azt rájöxx, h kb miröl is hablatyoltam eddig.

Sajnos attól tartok, hogy ilyen összehasonlításra nem lenne lehetőség a müncheni show-n sem. A Clearaudio standján ugyan szólt valamelyik kisebb lemezjátszó, de pl. a Statement (amiről alább a kép be lett téve) érthető módon csak ki lett állítva. Hadd csorogjon a nyála a népnek. Ugyanígy nem vitte túlzásba a demózást a Transrotor sem (pontosabban: ők egyáltalán nem demóztak), csak kipakolták a kínálatukat, megspékelve egy SME 20-assal (ők Németországban az SME képviselői). Valami miatt a nagy Transrotorok mind SME karokkal vannak szerelve. Fura ugye? Ugyanakkor egy kerti grillezés erejéig vendégem volt a Basis cég egyik kaliforniai képviselője, aki szerint a Clearaudio túl sok terméket gyárt ahhoz, hogy azok mind jók is legyenek. (És ezzel az ő szavaihoz képest udvarias voltam.) A VPI-ról pedig azt mondta, hogy csupán az olcsóságuk miatt olyan népszerűek.

Én se szoktam VPI-t venni tul gyakran, mert olyan snassz.
Tice Powerblock IIIA ármtisztító- Sony DVD-S7700- Apoge Rosetta 200 AD/DA Firewire kártyával-Accuphase T101 Tuner - Pioneer PL 707 lemezjátszó-Technics 205 MM pickup - Philips AH 572 előfok beépített MM phono előfokkal-Philips MFB545 aktív hangfal.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Xerintem menj ki a legközelebbi Müncheni showra és hallgasd meg egymás mellett egy ilyet, meg mondjuk egy nagy Kuzmát, azt rájöxx, h kb miröl is hablatyoltam eddig.

Sajnos attól tartok, hogy ilyen összehasonlításra nem lenne lehetőség a müncheni show-n sem. A Clearaudio standján ugyan szólt valamelyik kisebb lemezjátszó, de pl. a Statement (amiről alább a kép be lett téve) érthető módon csak ki lett állítva. Hadd csorogjon a nyála a népnek. Ugyanígy nem vitte túlzásba a demózást a Transrotor sem (pontosabban: ők egyáltalán nem demóztak), csak kipakolták a kínálatukat, megspékelve egy SME 20-assal (ők Németországban az SME képviselői). Valami miatt a nagy Transrotorok mind SME karokkal vannak szerelve. Fura ugye? Ugyanakkor egy kerti grillezés erejéig vendégem volt a Basis cég egyik kaliforniai képviselője, aki szerint a Clearaudio túl sok terméket gyárt ahhoz, hogy azok mind jók is legyenek. (És ezzel az ő szavaihoz képest udvarias voltam.) A VPI-ról pedig azt mondta, hogy csupán az olcsóságuk miatt olyan népszerűek.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A Wilson doboz pedig kompozit müanyag, mint a müanyag kenuk. Peng, mint állat.

Nem volt a képek között egy darab Wilson sem. Amiről ezt hitted az egy Hansen nevű gyártó terméke.

Juj de gáz!

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4253

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Nem volt a képek között egy darab Wilson sem. Amiről ezt hitted az egy Hansen nevű gyártó terméke.

Hali
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Hali »

Hány müncheni show-n jártál? Minden bizonnyal ugye tapasztalatból beszélsz...

Ezt gondoltam, hogy nem hagyod ki...
Tice Powerblock IIIA ármtisztító- Sony DVD-S7700- Apoge Rosetta 200 AD/DA Firewire kártyával-Accuphase T101 Tuner - Pioneer PL 707 lemezjátszó-Technics 205 MM pickup - Philips AH 572 előfok beépített MM phono előfokkal-Philips MFB545 aktív hangfal.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Hány müncheni show-n jártál? Minden bizonnyal ugye tapasztalatból beszélsz...

Vendég

Lemezjátszó

Másnak pedig hifiben nem hiszek így nekem se higgyen senki csak a saját fülének.

Igy wan.

Tiamat
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 37

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Tiamat »

Másnak pedig hifiben nem hiszek így nekem se higgyen senki csak a saját fülének.

Gézapala
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Gézapala »

A Radius 5 nagyon jó példa mert van fa változatban is meg acrilban is. Szerintem picit más a kettő. Nem jobb vagy rosszabb. És nagyon pici a különbség. A fa egységesebb és nyugodtabb az acril nyiltabb és lendületesebb. De mind a kettő Radius, azaz ezen nem múlik olyan sok. Viszont az acril sokkal szebb. Igaz ez is lehet szubjektív.
Sőt vadász szerint az akril jobb. De ő nem ért hozzá csak egy picit!

a kivétel erősiti a szabályt

Pioneer PD9700 CD játszó
Roksan Xerxes Rega RB300 Ortofon MC30
2x ION Systems Obelisk 3X+XPAK erősítő plusz tápegység
Heybrook HB3
Söund Organisation Z028 asztal
Infocus In72 proji

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1025

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: csövi »

A Radius 5 nagyon jó példa mert van fa változatban is meg acrilban is. Szerintem picit más a kettő. Nem jobb vagy rosszabb. És nagyon pici a különbség. A fa egységesebb és nyugodtabb az acril nyiltabb és lendületesebb. De mind a kettő Radius, azaz ezen nem múlik olyan sok. Viszont az acril sokkal szebb. Igaz ez is lehet szubjektív.
Sőt vadász szerint az akril jobb. De ő nem ért hozzá csak egy picit!
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Hifritz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Hifritz »

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Aszongyák a műa télleg nem jó 
ROKSAN Radius viszont nagyon jól szól
Ettől még lehet a müa rossz...

még egy veréb
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Gézapala
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Gézapala »

Aszongyák a műa télleg nem jó

ROKSAN Radius viszont nagyon jól szól
Ettől még lehet a müa rossz...

Pioneer PD9700 CD játszó
Roksan Xerxes Rega RB300 Ortofon MC30
2x ION Systems Obelisk 3X+XPAK erősítő plusz tápegység
Heybrook HB3
Söund Organisation Z028 asztal
Infocus In72 proji

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Na mindegy, de azért nem biztos, hogy nem próbálnám, ki ha bejönne az az öt szám. 
Azok a süket németek 

Nem tom, h ismered e a közmondást? Amig wan weréb, wan lo...r is.

Perxe ez amit beraktál, jobb, mint a jelenlegi Kuzmád, csakhogy ár xerint kell hasonlitgatni.

Különben is pixkosul nem értem, h miért ne lehetne más wéleményem, mint az atuális trendi? Ez nem csak neked xol.

Én csak két alap futóművet tudtam összehasonlítani ugyanazzal a kuzma karral és benz hangszedővel így kijött a különbség de, hogy hallgathatatlan lett volna a clear sőt pár dologban jobb, is mint az én kuzmám.
Lp12 se Roksan nem tudtam így kipróbálni. Csak hallottam másoknál párszor de nem hozta azt a hangot, amit én keresek.
Itt vidéken sokkal nehezebb összehozni egy ilyen hallozást mint ott Pesten.

Vendég

Lemezjátszó

Na mindegy, de azért nem biztos, hogy nem próbálnám, ki ha bejönne az az öt szám. 
Azok a süket németek

Nem tom, h ismered e a közmondást? Amig wan weréb, wan lo...r is.

Perxe ez amit beraktál, jobb, mint a jelenlegi Kuzmád, csakhogy ár xerint kell hasonlitgatni.

Különben is pixkosul nem értem, h miért ne lehetne más wéleményem, mint az atuális trendi? Ez nem csak neked xol.

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Azok a süket németek

Vendég

Lemezjátszó

Már bocsánat, de ez így egy félrevezető állítás, nem véletlen, hogy csövi sem ért egyet vele. Az élet mint oly sokszor most is bonyolultabb, mint az elsőre látszhat. Minek gyártana bárki is olyan hangszert aminek az anyaga nem nagyon rezeg?

Hány olyan hangszert ismersz, ahol a felhasznált anyagok feladata a rezgés elnyelése?

A hangszerekben általában minden a rezgésekről, azok keltéséről szól, nyilvánvalóan kevés alkalmazási lehetőség nyílik egy rezgéseket elnyelő anyag használatára ott ahol a hang a rezgés hatására jön létre.

Hangfal gyártásban, ahol a konstrukciónál minimalizálni akarják a doboz keltette rezgések hatásait ott például használnak műanyagot és fémet is. Pedig a tömör alumínium sem kifejezetten kedvenc anyaga a hangszerkészítőknek...

Mindent a maga helyén.

Akril dobozos hangfal, nem is akármilyen.

Full műanyag házas hangfal

És ezek csak a CES2008 kiállított dobozokból vannak válogatva, egy kicsit kitartóbb kereséssel sokszor ennyit lehetne találni, amit olyan anyagból készítenek, amiből hangszert nem...

Feri.
Az átlátszo, az pont olyan tölcséres, mint a tiéd wolt.

A lemezjátszoknál, eddig akárhányat is hallgattam nem jött be a müanyag.
De bexéltem pár igazi nagy guruwal, akik elég pengék a témában, és egyiköjük sem preferálja a müanyag gyalukat.
Szerintem párat közülük te is ismersz. Kérdezd meg öket te is.
Mindjárt tom ajánlani azt az urat, akit egyszer küldtem neked a Halot megwenni.
Aztán kérdezd meg mondjuk azt az urat, aki hangxedök felujitásáwal is foglalkozik.
De mondjuk tedd fel a kérdésed az Index winil oldalán, h xerintük mi a wélemény ezekröl.
Wagy kérdezd meg a lofarkas, xakállas közös ismerösünket.

Igazad wan abban, h nagyon xép és attraktiw a müanyag. DE könyörgöm, annak mi köze a jo hangzáshoz?

Kiwételek mindig woltak. Azok erösitik a szabályt.

Hangfalban a Wilson Watt Puppy naon jo.
De lemezjátszot még nem hallottam jot müanyagbol.
Üwegböl és más kompozit anyagbol igen.
Pl az enyém is üweg, fém és fa együttese.

Ettöl függetlenül erre pl kiwi wolnék. Az ára tultesz mindenen.

Vendég

Lemezjátszó

biginek mondhatjátok nem ért hozzá!

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Ez nem jó megközelítés, mert az a legjobb hangfal, ami hegedű anyagából készül? Vagy zongorabillentyűből milyen frankó hangszedőt lehetne építeni. Vagy húrból kábelt.)))  Az akril nagyon jó anyag elnyeli a rezgéseket, de ehhez tényleg nem értek�sokan használják de Clearaudio volt az első.

Felelj a kérdésre.
Wan ilyen anyagu hangxer, wagy nincs?
Az igazi zongora billentyü elefántcsontbol kéxült, mint a biliárdgolyo.

Az akril nagyon döglött anyag. Elnyeli a rezgéseket...

Már bocsánat, de ez így egy félrevezető állítás, nem véletlen, hogy csövi sem ért egyet vele. Az élet mint oly sokszor most is bonyolultabb, mint az elsőre látszhat. Minek gyártana bárki is olyan hangszert aminek az anyaga nem nagyon rezeg?

Hány olyan hangszert ismersz, ahol a felhasznált anyagok feladata a rezgés elnyelése?

A hangszerekben általában minden a rezgésekről, azok keltéséről szól, nyilvánvalóan kevés alkalmazási lehetőség nyílik egy rezgéseket elnyelő anyag használatára ott ahol a hang a rezgés hatására jön létre.

Hangfal gyártásban, ahol a konstrukciónál minimalizálni akarják a doboz keltette rezgések hatásait ott például használnak műanyagot és fémet is. Pedig a tömör alumínium sem kifejezetten kedvenc anyaga a hangszerkészítőknek...

Mindent a maga helyén.

Akril dobozos hangfal, nem is akármilyen.

Ragasztott üveges hangfal

Aluminium házas hangfal például.

Ennek a pofája és a hátlapja is vastag aluminium lemez

Aluminium tölcséres hangfal

Műanyag testű, fém állványos hangfal:

Full műanyag házas hangfal

És ezek csak a CES2008 kiállított dobozokból vannak válogatva, egy kicsit kitartóbb kereséssel sokszor ennyit lehetne találni, amit olyan anyagból készítenek, amiből hangszert nem...

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Ez nem jó megközelítés, mert az a legjobb hangfal, ami hegedű anyagából készül? Vagy zongorabillentyűből milyen frankó hangszedőt lehetne építeni. Vagy húrból kábelt.)))  Az akril nagyon jó anyag elnyeli a rezgéseket, de ehhez tényleg nem érteksokan használják de Clearaudio volt az első.

Felelj a kérdésre.

Válasz:Nincs.
Egy hegedűnél, gitárnál szól a fa is de egy lemezjátszónál? Nem jó, ha nincs hangja a futóműnek?
Akkor azért szolnak jól a fúvósok is a kuzmán mi?

Vendég

Lemezjátszó

Vendég

Lemezjátszó

Vendég

Lemezjátszó

Ez nem jó megközelítés, mert az a legjobb hangfal, ami hegedű anyagából készül? Vagy zongorabillentyűből milyen frankó hangszedőt lehetne építeni. Vagy húrból kábelt.))) Az akril nagyon jó anyag elnyeli a rezgéseket, de ehhez tényleg nem érteksokan használják de Clearaudio volt az első.

Felelj a kérdésre.

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

"Regát jobbnak tanálom ennél az operett csiliwili müanyag izénél."  
Igen én is így gondoltam, amíg nem hallottam itthon   
Olyan csapágya van, hogy fél óra mire kipréselődik belőle a levegő összeszerelés után. De mindenki azt hallgat, amit akar. Különbbe is egy értékes lemezgyűjtemény sokkal nagyobb érték a szemembe.

Akkor jo biztos.
De wéleményem xerint nem attol fog jol xolni egy gyalu, h nem dübörög a csapágy.
Mápeg az én tapasztalatom nem tul jo a müanyagokrol.
Különben láttál már müanyag hangszert, wagy akár csak hangdobozt?
Wajon miért nem?

Ez nem jó megközelítés, mert az a legjobb hangfal, ami hegedű anyagából készül? Vagy zongorabillentyűből milyen frankó hangszedőt lehetne építeni. Vagy húrból kábelt.))) Az akril nagyon jó anyag elnyeli a rezgéseket, de ehhez tényleg nem érteksokan használják de Clearaudio volt az első.

Vendég

Lemezjátszó

Na még egy harmadik és egyben utolso kép. Aki kiwi rá, annak magánban eküdöm a többi képet is.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”