Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

thsaco
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: thsaco »

Igen nyomtam neki F4-et (szünetek ell.) , de a számok közötti váltást egy pillanatra mindig meghallom ami tizedmásodperc.Az EAC-ból a legújabbat V0.99 prebétát használom. Mégegyszer átnézem a beállításokat.

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: frankie- »

EAC kapcsolatban kérnék segítséget.
F4-et (detect gaps) nyomtál? Ha a lenti link szerint állítottad be, jónak kell lennie.

thsaco

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: thsaco »

EAC kapcsolatban kérnék segítséget. A programot bekonfiguráltam a leírtak szerint minden működik ,és nagyjából értem a program működését. Flac-ban szeretném tárolni lemezeimet. Sima normál audiólemez Flac-ba való tömörítésével nincs gondom . Ha viszont koncertlemezt próbálok meg tömöríteni , akkor a számok közé szünet kerül , amit nem tudok megszüntetni. Már minden verziót kipróbáltam , de nem jövök rá mi a megoldás. Ebben kérném segítségeteket.

tatarbifsztek

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tatarbifsztek »

http://wiki.slimdevices.com/index.cgi?H ... Comparison
Vegre konkret adatok. Viszont en nem ismerem a kulonbozo dac-okat, a receiver milyen az sb3-hoz kepest...

arn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 177

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: arn »

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

kivancsi leszek mennyire lesz sikeres...

mert a "vevo" ugy latszik egy butitott sb kijelzo nelkul es vmi olcsobb dackal. tucat hasonlo van a piacon.

a tav gyk barmelyik slimdevices kutyut el tudja vezerelni, de lenyegeben egy specifikalt wifis pda. amit egy teloval vagy pdaval szinten meg tudsz csinalni - es ugye azt nem csak taviranyitasra lehet hasznalni.

kerdes: miben jobb, mint a tobbi lejatszo, amit szinten lehet pdarol vezerelni es esetleg meg tud videot is? epp a sb3 kompaktsagat egyszeruseget dobtak el, amit mellesleg x evig es harom generacioig finomitottak. mintha tavolodott volna a korabban egyertelmuen hifis iranyvonalat kijelolo resztol, amiben olyan pluszt nyujtott, amit a tobbiek nem. igy mar hianyolom a videos reszt pl.

kivancsian varom a gyakorlati teszteket.

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

ez jo ar kivancsi lennek az akkuval valo osszevetesre. amit en hallok a gyarihoz kepest az az, hogy csokken talan nemileg a dinamika, de tisztabb es minden szinten visszafogottabb, egysegesebb.

ami kevesbe tetszik az akkunal, hogy kell egy kis ido, mire bemelegszik a sb.

ezt akartam is kerdezni - nalatok folyamatosan megy? a kijelzot nem eszi meg a folyamatos keszenlet?

RCTiv
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: RCTiv »

nem tudom mennyi lesz, 3 körül a toroid trafó, 1-2 a doboz, IEC csati plusz a belevalók, plusz a vezeték, plusz a munkadíj, sztem 10 fölé fog menni kicsivel, mindent Bese úrra bíztam.
JBL - HK - HT - Siltech - Az erő legyen veled

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

szvsz lenne igeny normalisabb trafos tapra. persze normalis aron

YikeSS
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: YikeSS »

jipppiiii jövő hét végére kész lesz az alisca orange tápom  
handmade by Bese Attila

Mibe faj egy ilyen? Majd mindenkepp jelents a hangvaltozasrol !
Erősítők: Dussun DS-99 + (Isotek Elite), Cambridge Audio Azur 540R V2 Front: Dali Ikon 6 Center: Dali Ikon Vokal 2 Surround: Dali Ikon 2 Sub: ML Dynamo Forrás: Debian -> Slimdevices SqueezeBox, Slimdevices Transporter Hangfalkábel: Xindak FS-2 IC: Xindak FA-1 TV: Pioneer PDP-507XD

RCTiv
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

jipppiiii jövő hét végére kész lesz az alisca orange tápom

handmade by Bese Attila

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

a transporter hasznalhato mar kulon dackent is. vki meg elofokkent is hasznalja - futomukent meg talan a legalacsonyabb jitterrel buszkelkedhet.

de en nem adnek ennyi penzt egy olyan vmiert, aminel lehet egy ev mulva jobb lesz fele annyiert. szimpatikus lenne pl a naim halozatis probalkozasa, de a nait erositom 5 ev mulva is ugyanazt kepviseli, amit sajna egy gepes kutyurol nem lehet elmondani

RCTiv
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Már megbocsáss, de evvel azt mondod, hogy egy 125.000.- Ft-os cd-játszó jobb mint az SB.
Akkor a praktikum és egyszerűségen kívül, mi a vonzó a z SB-ben?
Továbbra sem értem!
Szia!

Ezzel azt mondom, hogy egy 130e frintos cd lejátszó, ami akkoriban nem az a pénz volt mint most azért ezt tegyük hozzá, inkább hangkarakterében tér el és nagyon minimális különbségekeket véltem felfedezni, amit még egyértelműen rosszabbnak is nehéz beállítani, inkább másnak. Tudom, hogy az alto cd kiugrik a hasonló árú cd-k közül, és 70-ért sztem ez is csoda, hogy megállja a helyét. De nincsenek markáns különbségek, sőt, nagyon keresni kellett. Pluszban a cd megkapta a drága tápkábelt, eredeti cd szólt rajta, szóval nem voltak egyenlők a feltételek sem. De yikess nagyjából jól leírta, azzal a kiegészítéssel, hogyha szarul szólna engem sem érdekelne, milyen jól kezelhető és mennyire praktikus.

nemgéza: bartimex-nek van transzportere, talán majd benéz ide, vagy a fórumán kérdezhetsz tőle nyugodtan.

amit én tuningolnék még az sb-n az az RCA csatik cseréje, amit majd később lehet meg is teszek, ha azt látom, hogy könnyen szét tudom szedni, más csatlakozót én nem is használok külföldi oldalakon már kész megoldásokat is lehet találni. DAC ügyben nem tudom, csak gondolom, hogy 400-ból jobb dacot veszel, mint ami a transzporterben van

repvez
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: repvez »

Meg szeretném hallgatni, milyen egy multichaneles és sztereo hang ilyen minöségben.Ha lehet választani azért egy populáris zenét hallgatnék mint komolyzenét.

Mielott melyebben belemegyunk, jo lenne tudni milyen hangkartya dolgozik a gepben. Tud-e egyaltalan 2 csatorna 16bit, 48kHz-nel tobbet kuldeni?

24 bites mintak igy par perc kereses utan pl. itt vannak:
Sound Archive

Lejatszani foobar 2000 nevu programocskaval tudod peldaul a fenti FLAC zeneket.

Köszi megnézem öket.Egyébként egy 8 csatornás realtek HD audio hangkártya van a gépben.
Esetleg a hangkártyán kell valami plusz dolgot beállitani,hogy teljes minöségben küldje a jelet az erösitönek?

YikeSS
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: YikeSS »

Na gyerekek csináltam egy kis összehasonlító gyorstesztet És több nem is lesz mert tönkretettem majdnem az egyik furutech dugómat a sok rca dugdosással (egy speckó rászorítós rca csati, aminek a vége nem egy öntvény hanem sok elemi szál, és most kiáll kettő ehhh...)  
szóval első körben az alto jobb, meg második körben is, mondjuk ez nem volt meglepetés. Viszont egy ligában játszanak  , nincsenek markáns különbségek, ez a jó hír, nekem marad a sb úgy néz ki Összességében az alto zeneibb darab a szó pozitív értelmében, kicsit nagyobb dinamika, jobb ritmustartó képesség, jobban közvetíti a hangulatot, míg az sb "csak" szól. Részletező képességben egál, de az alto különbséget tesz részlet és részlet között, összhatásban az előbb említett dolgok miatt az alto lendületesebb,  frissebb az sb hozzá képest kicsit gépies. Felépít egy semleges feszes hangzást és mindig ugyanazt nyújtja. Önmagukban külön külön viszont mindkettő élvezetes produktumot nyújt.
Anno egy hk legend szettel összehasonlítgatva az alto rendszert és cserélgetve minden felállásban ugyanez volt a diagnózisom az altoban van egy kis finesz, (ami nem összekeverendő a szokásos zenei= színez itt ott és mézesmázos) a ritmikája és a koherenciája simán a hk felé emelte ami gépiesen tette a dolgát. Mindezt úgy értelmezzétek, hogy igen távol áll tőlem a mézesmázos lágy "szép" hangzás, tehát nem kell rosszra gondolni véleményem szerint az sb a hifiben inkább hk mint mondjuk egy denon. Azt kizárnáma  dologból, hogy most találkoztam először semleges hangú készülékkel, és a jobb hangra hiszem azt, hogy laposabb, mert ez nem így van azért

szóval és tettel vállalható produktum, érdemes esetleg nem a legszárazabb hangú komponensekkel párosítani, de persze ki mit szeret (el tudom képzelni, miért nincs arn-nak hiányérzete, sztem egy naim készülék pont ideális mellé) nekem csak "semleges" hangó egységeim vannak, ez is befolyásolta az eredményt nyilván, és azt se felejtsük el, hogy nem egy másik cd lejátszót hanem egy dac-ot és egy merevlemezen tárolt flac-ot hasonlítottam össze az altoval, ott is eltűnhetett némi varázslat

de mindenki csak hallgassa meg szépen, és úgy döntsön, mindenesetre ezért a pénzért igencsak megállja a helyét.

ui.: Nem tudja vki pontosan mi a típusa jelölése (vagy akármi ami alapján egy mérnökember be tudja azononosítani) a táp sb oldali dugójának? Jövő héten kezdődik a "tápgyártás" és egy kört megrpórolnék, ha meg tudnám mondani telefonon a készítőnek, milyen tápdugó megy bele az sb-be, met ugya van többfajta....

Már megbocsáss, de evvel azt mondod, hogy egy 125.000.- Ft-os cd-játszó jobb mint az SB.
Továbbra sem értem!

En meg nem ertem mit nem ertesz. Leirta, hogy valamivel jobban szol a CD szerinte, mint az SB.
de nem annyival, mint amennyivel kenyelmesebb, ezert megtartja. Mi nem vilagos ebben?
Legalabbis nekem ez jott le abbol, amit irt.

A hangminoseg nem minden. Legalabbis nem mindenkinek csak az szamit.

Akik szeretik az SB-t, azok mar megtapasztaltak, hogy milyen az, amikor nem fulladsz bele a sok nyomorult CD-be a lakasban. Ez szerintem elmondhatatlan Es elfogadhato minoseget nyujt.
Erősítők: Dussun DS-99 + (Isotek Elite), Cambridge Audio Azur 540R V2 Front: Dali Ikon 6 Center: Dali Ikon Vokal 2 Surround: Dali Ikon 2 Sub: ML Dynamo Forrás: Debian -> Slimdevices SqueezeBox, Slimdevices Transporter Hangfalkábel: Xindak FS-2 IC: Xindak FA-1 TV: Pioneer PDP-507XD

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 192

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: merida »

Na gyerekek csináltam egy kis összehasonlító gyorstesztet És több nem is lesz mert tönkretettem majdnem az egyik furutech dugómat a sok rca dugdosással (egy speckó rászorítós rca csati, aminek a vége nem egy öntvény hanem sok elemi szál, és most kiáll kettő ehhh...)  
szóval első körben az alto jobb, meg második körben is, mondjuk ez nem volt meglepetés. Viszont egy ligában játszanak , nincsenek markáns különbségek, ez a jó hír, nekem marad a sb úgy néz ki Összességében az alto zeneibb darab a szó pozitív értelmében, kicsit nagyobb dinamika, jobb ritmustartó képesség, jobban közvetíti a hangulatot, míg az sb "csak" szól. Részletező képességben egál, de az alto különbséget tesz részlet és részlet között, összhatásban az előbb említett dolgok miatt az alto lendületesebb, frissebb az sb hozzá képest kicsit gépies. Felépít egy semleges feszes hangzást és mindig ugyanazt nyújtja. Önmagukban külön külön viszont mindkettő élvezetes produktumot nyújt.
Anno egy hk legend szettel összehasonlítgatva az alto rendszert és cserélgetve minden felállásban ugyanez volt a diagnózisom az altoban van egy kis finesz, (ami nem összekeverendő a szokásos zenei= színez itt ott és mézesmázos) a ritmikája és a koherenciája simán a hk felé emelte ami gépiesen tette a dolgát. Mindezt úgy értelmezzétek, hogy igen távol áll tőlem a mézesmázos lágy "szép" hangzás, tehát nem kell rosszra gondolni véleményem szerint az sb a hifiben inkább hk mint mondjuk egy denon. Azt kizárnáma dologból, hogy most találkoztam először semleges hangú készülékkel, és a jobb hangra hiszem azt, hogy laposabb, mert ez nem így van azért

szóval és tettel vállalható produktum, érdemes esetleg nem a legszárazabb hangú komponensekkel párosítani, de persze ki mit szeret (el tudom képzelni, miért nincs arn-nak hiányérzete, sztem egy naim készülék pont ideális mellé) nekem csak "semleges" hangó egységeim vannak, ez is befolyásolta az eredményt nyilván, és azt se felejtsük el, hogy nem egy másik cd lejátszót hanem egy dac-ot és egy merevlemezen tárolt flac-ot hasonlítottam össze az altoval, ott is eltűnhetett némi varázslat

de mindenki csak hallgassa meg szépen, és úgy döntsön, mindenesetre ezért a pénzért igencsak megállja a helyét.

ui.: Nem tudja vki pontosan mi a típusa jelölése (vagy akármi ami alapján egy mérnökember be tudja azononosítani) a táp sb oldali dugójának? Jövő héten kezdődik a "tápgyártás" és egy kört megrpórolnék, ha meg tudnám mondani telefonon a készítőnek, milyen tápdugó megy bele az sb-be, met ugya van többfajta....

Továbbra sem értem!
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Nemgéza »

Na jó, de akkor is...

Miért ne hallgatnánk meg valakit, ha van olyan szerencsés, hogy a transportert használja.

A tápon kívül milyen tuning jöhet még szóba?

....és DAC terén mi az alja, amit már van értelme betenni?

Gondolom a 430 úgy jött ki neked, hogy fejben már összeállítottál valamit.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Egy olyan kérdésem lenne, hogy lehet-e valahonnan letölteni minta zenéket DVD-Audio ill SACD minöségbe és formátumba?Nem találok sehol.
És hogy ezeket le lehet-e játszani számitogéppel ha igen milyen progival.
Nincs olyan lejátszóm ami támogatná ezt a formátumot.Optikai kábellel van összekötve a gép az erösitövel.
Meg szeretném hallgatni, milyen egy multichaneles és sztereo hang ilyen minöségben.Ha lehet választani azért egy populáris zenét hallgatnék mint komolyzenét.

Találsz a honlapunkon sokféle nagyfelbontású mintát. A Bismarck egy rock zenekar studió felvétele, maszterelés előtt például, 96k/24bit.

http://www.penna-media.hu/96k_audio/

hpx
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: hpx »

Mielott melyebben belemegyunk, jo lenne tudni milyen hangkartya dolgozik a gepben. Tud-e egyaltalan 2 csatorna 16bit, 48kHz-nel tobbet kuldeni?

24 bites mintak igy par perc kereses utan pl. itt vannak:
Sound Archive

Lejatszani foobar 2000 nevu programocskaval tudod peldaul a fenti FLAC zeneket.

repvez
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: repvez »

Egy olyan kérdésem lenne, hogy lehet-e valahonnan letölteni minta zenéket
DVD-Audio ill SACD minöségbe és formátumba?Nem találok sehol.
És hogy ezeket le lehet-e játszani számitogéppel ha igen milyen progival.
Nincs olyan lejátszóm ami támogatná ezt a formátumot.Optikai kábellel van összekötve a gép az erösitövel.

RCTiv
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Nagyon foglakoztat ez a téma... 
Hallgatta már valaki a Log. Transportert is?

Mesélhetne a tapasztalatairól.

én nem hallottam, de 500-ért akármilyen jó nem látom értelmét, mert ha kijelző kell arra elég az sb minek nagyobb doboz, ha meg jobb hang akkor 430-e-ért már igen komoly dac-ot és tuningot tudsz az sb-n csinálni.... legalábbis én így gondolom

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Nagyon foglakoztat ez a téma...

Hallgatta már valaki a Log. Transportert is?

Mesélhetne a tapasztalatairól.

RCTiv
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Hmmm.... 
A tápod elkészültét még megvárom.

Mennyiért készítik el neked?

Mintha ebben a fórumban olvastam volne egy akkus tápról, azon nem gondolkodtál?

de ha pest megyében jársz szívesen megmutatom, legalább rendet rakok egyszer persze komoly időpont egyeztetés kell, mert elég húzósak most a napjaim

Bízom benne, hogy a külső táp sokat fog javítani rajta. Már a magam érdekében is.
Most ez az időszak nem igazán jó a meghallgatáshoz (de azért köszönöm a lehetőséget), mert elvileg nem érek rá hifizni.

elvileg én sem

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Hmmm.... 
A tápod elkészültét még megvárom.

Mennyiért készítik el neked?

Mintha ebben a fórumban olvastam volne egy akkus tápról, azon nem gondolkodtál?

de ha pest megyében jársz szívesen megmutatom, legalább rendet rakok egyszer persze komoly időpont egyeztetés kell, mert elég húzósak most a napjaim

Bízom benne, hogy a külső táp sokat fog javítani rajta. Már a magam érdekében is.
Most ez az időszak nem igazán jó a meghallgatáshoz (de azért köszönöm a lehetőséget), mert elvileg nem érek rá hifizni.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”