Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Köszi a választ.Az Itunes is a dokumentumok könytárat használja első körben, de én az adatokat és rendszert külön partición tartom egyenlőre. De ha mindent felmásolok akkor több helyen/partíción is lesz...
Az EAC felismerte a CD-ket. Ezek az információkat is lehet vetetni valahogy...(remélem)
Hogyan is?
Üdv
Rag
u.i.:
magyar leírást ismer valaki a itunes, fooball, jetaudio programokhoz?
Tenyleg nyugodtan hasznald az iTunes-t a beolvasasra. Egyebkent ha massal olvasod be es az tartalmaz minden metadata-t, akkor az iTunes latni fogja, nem kell semmit tenned ezugyben.
Be lehet allitani az iTunes-nak, hogy mi legyen az alapertelmezett foldere. Ez sztem lehet a kulso vinyon is.
- fenyő
- V.I.P.

- Értékelés: 96
Pc alapú audio lejátszás
Az EAC felismerte a CD-ket. Ezek az információkat is lehet vetetni valahogy...(remélem)Hogyan is?
Szerintem, ha iTunest akarsz használni, felesleges EAC-val beolvasnod.
Az iTunessel közvetlen rippeld be, az is felismer minden lemezt.
Ha nem akarod, hogy iTunes a saját formátumába rakja le, választhatsz Wavot is.
Pc alapú audio lejátszás
Köszi a választ.
Az Itunes is a dokumentumok könytárat használja első körben, de én az adatokat és rendszert külön partición tartom egyenlőre. De ha mindent felmásolok akkor több helyen/partíción is lesz...
Az EAC felismerte a CD-ket. Ezek az információkat is lehet vetetni valahogy...(remélem)
Hogyan is?
Üdv
Rag
u.i.:
magyar leírást ismer valaki a itunes, fooball, jetaudio programokhoz?
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Pc alapú audio lejátszás
Elnezest a rengeteg elutesert.
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Elkeztem kipróbálgatni a lejátszó programokat, mert át akarok/fogok részben állni a számítógépes tárolásra (egyenlőre az asztali gépen)..
Szóval először az I-tunes:
EAC-val felmásoltam pár CD-ét (még régebben) a winyóra. Mindegyik külön könyvtár. Hogyan tudom ezeket "hozzáadni" a programhoz?
A 6.0.4-es telepítettem magyarítással és semmilyen stream-es kérdést nem tett fel? Itt irtátok régebben, hogy meg tudjam kerülni a windows hangerőszabályozását ez kézzel kell feltenni. Hogyan?
(egyenlőre csak alaplapi hangkártyával, de majd később külső DAC-al menne.)
Üdv
Rag
iTunes:
ha javasolhatom az iTunes preferences Advances fule alatt kapcsold ki a "keep itunes folder organized" es a "copy files to itunes folder when adding to libraryt". Az elso ha be van kapcsolva tud fura dolgokat muvelni, ha ne sajat magad altal grabbelt cuccot etetsz meg az itunes-szal. A library-be pedig sztem egyszerubb ha te magad helyezed be a zeneket es innen adod hozza a Libraryhez.
Szoval: keresd meg az iTunes music foldert, masold/helyezd ide a zeneket. Nyisd meg az iTunes-t, nyisd meg teljes mereture az ablakot, majd siman Drag And Droppal huzd ra a zeneit foldereit a Library-ra, bal oldalt fenn. Ekkor hozzaadja az osszes zenet, amit az adott folder tartalmaz.
Pc alapú audio lejátszás
??
Senki?
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Elkeztem kipróbálgatni a lejátszó programokat, mert át akarok/fogok részben állni a számítógépes tárolásra (egyenlőre az asztali gépen)..
Szóval először az I-tunes:
EAC-val felmásoltam pár CD-ét (még régebben) a winyóra. Mindegyik külön könyvtár. Hogyan tudom ezeket "hozzáadni" a programhoz?
A 6.0.4-es telepítettem magyarítással és semmilyen stream-es kérdést nem tett fel? Itt irtátok régebben, hogy meg tudjam kerülni a windows hangerőszabályozását ez kézzel kell feltenni. Hogyan?
(egyenlőre csak alaplapi hangkártyával, de majd később külső DAC-al menne.)
Üdv
Rag
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
es az miert jo, hogy tomoritetlen?
Gigabites sávszélességen így mulatnak az amerikai egyetemisták
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Ma keresgelés közben találtam egy érdekes kütyüt:
http://media.lejatszo.hu/?oldal=webshop&termid=4
Dvico TViX HD M-4100SH
Ismeri valaki? Jónak tűnik, mert audiot és videót és hálózatot/internetet is kezel.
Üdv
Rag
Nekem van egy TVIX 4100-asom. Egesz korrekt darab.
Erősítők: Dussun DS-99 + (Isotek Elite), Cambridge Audio Azur 540R V2 Front: Dali Ikon 6 Center: Dali Ikon Vokal 2 Surround: Dali Ikon 2 Sub: ML Dynamo Forrás: Debian -> Slimdevices SqueezeBox, Slimdevices Transporter Hangfalkábel: Xindak FS-2 IC: Xindak FA-1 TV: Pioneer PDP-507XD
- fenyő
- V.I.P.

- Értékelés: 96
Pc alapú audio lejátszás
Néhai: bejöttek az ötleteim, megy az EAC?
Joc+Néhai: azért egy előnye mindenképp van: hallgatom a zenét foobar-al, közbe letiltom az összes hangot a windows-ban, így nem fenyeget az a veszély, hogy böngészés (netezés) közben valami hülye oldal, megnyitáskor azonnal elkezd üvölteni 100ezerrel, sokkal hangosabban mint a zene, majd szétrobbantva a hangfalakat.
Nálam ez úgy lett megoldva, hogy a két "hangkártya" van, az alaplapi az alapértelmezett, a "nagy" meg csak a foobarban van beállítva kimenetnek.
Érdekes rendszered van, még nem hallottam erről a firewire-s hangkártyáról, meg erről a DAC-ról. Hogyan vannak összekötve, mert elvileg a DAC kiiktatásával, a Motuval közvetlenül is meghajthatnád az aktív hangfalaidat.
Pc alapú audio lejátszás
Joc+Néhai: azért egy előnye mindenképp van: hallgatom a zenét foobar-al, közbe letiltom az összes hangot a windows-ban, így nem fenyeget az a veszély, hogy böngészés (netezés) közben valami hülye oldal, megnyitáskor azonnal elkezd üvölteni 100ezerrel, sokkal hangosabban mint a zene, majd szétrobbantva a hangfalakat.
Nálam ez úgy lett megoldva, hogy a két "hangkártya" van, az alaplapi az alapértelmezett, a "nagy" meg csak a foobarban van beállítva kimenetnek.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Sajnos nem megy az EAC, továbbra is csak pattog a ripp, majd dobok egy új wint, mert már "ezer" éves és, már bármi okozhatja ezt, nem hiszem, hogy beállítási probléma.
Erre biztosan jó, mármint ha működik, mert mint említettem én ténylegesen ASIOn keresztül hallgatózom, a héten valamelyik nap éjfélután, halkan háttérben szólt valami -40dB-re halkítva a keverőpulton, amikor balga módon rányomtam egy mpeg fájlra, amit automatice megnyitott a Power DVD és 0dB-n beköszöntött a nappaliba a THX logo, azt sem tudtam mihez kapjak, mire megtaláltam a keverőn a mute gombot, addigra már gondolom a szomszédok idáig alvó része biztosan felébredt Ebből az a tanulság kell egy poti a rendszerbe, mert most csak egy végfokot biggyesztettem a kártya végibe.
Pc alapú audio lejátszás
es az miert jo, hogy tomoritetlen?
Pc alapú audio lejátszás
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Pc alapú audio lejátszás
Az ASIO4ALL directx-en keresztül megy, csak az alkalmazások felé létrehoz egy ASIO felületet. Szóval nem kerüli meg a win kernelt...
És akkor igazából mi értelme is van ennek az ASIO4ALL használatának?
Az hogy én meg szebbnek érzem vele a zenét, az psziho-woodoo?
Néhai leírta a lényeget.
Pont arra van, hogy olyan progit akarsz használni, ami csak ASIO-val megy egy olyan hw-vel amihez nincs ASIO meghajtó.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
letezik lossless netes radio?
Igen, nemhogy lossless, de tömörítetlen. Internet2-t használó amerikai egyetemi oldalakon, de most lusta vagyok megkeresni.
Pc alapú audio lejátszás
pedig nem artana
foleg olyan adatbank, amibol lehetne altalanydijon berelni zeneket.
Pc alapú audio lejátszás
OFFTOPIC:
Akkor én kezdeném is a javítást: tájékozott
Na igen, előfordul.
Pc alapú audio lejátszás
OFFTOPIC:
Akkor én kezdeném is a javítást: tájékozott
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
AVR: Marantz NR1609
Pc alapú audio lejátszás
http://en.wikipedia.org/wiki/Audio_stream_input_output
A lényeg hogy sztereo hanglejátszásnál talán nincs is olyan nagy szerepe.
A Windows késése a DirectSound-on keresztül akkor gáz leginkább ha egy időben több csatornát kell kezelned befelé és kifelé. Mellesleg erre a Windows keverője sem képes, tehát ki kell azt kerülni. Én már próbáltam ASIO nélküli géppel soksávot keverni.
Az eredmény siralmas volt.
Az egy időben két csatorna csak lejátszásnál én nem hallok különösebb problémát.
Kérdés hogy mit mutatnak a mérések.
Aki nálam tályékozottabb ebben, majd kiegészít, kijavít.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Nálad semmi, de bizonyos alkalmazások csak ASIO-n keresztül hajlandóak működni, és ez erre van, hogy tényleges ASIO nélkül is lehessen használni, őket szerintem. Mert gondolom azok a hardverek amiknek kell, ahhoz van gyári ASIO driver lsd. EMU.
Pc alapú audio lejátszás
Az ASIO4ALL directx-en keresztül megy, csak az alkalmazások felé létrehoz egy ASIO felületet. Szóval nem kerüli meg a win kernelt...
És akkor igazából mi értelme is van ennek az ASIO4ALL használatának?
Az hogy én meg szebbnek érzem vele a zenét, az psziho-woodoo?
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
BIG FOOT,
Joc-nak van igaza, ehhez a hangkártyád saját ASIO driver-ére lenne szükség, ha nem USB-s lenne a DAC-od. Bár azt nem tudom, hogy a hangba mennyit szól bele ha directx alól megy és nem ASIO-n. Nálam az EMU saját EMU-ASIO driverét használja.
Pc alapú audio lejátszás
Fülelek: Sajnos az underclocking nem megoldás, mivel zenehallgatáson kívül filmeket is nézek a gépen, így kényelmetlen lenne mindig variálni a beállításokat.
Milyen géped van és milyen filmeket nézel (divx, HD?).
Ha nem HD anyag, szerintem lazán viszi underclockkal is. És ha mázlid van, szoftveresen win alól tudod állítani az órajelet ha támogatja az alaplap.
Nállam a zenék FOOBAR2000-el mennek (ASIO4ALL driverrel, az egész windows kernelt megkerülve), a filmek meg AC3Flilterrel (windows "alatt"). A kettőnek (és a hozzá tartozó akármilyen beállításoknak) az égvilágon semmi közük egymáshoz.
vízhűtés LOL
Pc alapú audio lejátszás
Fülelek: Sajnos az underclocking nem megoldás, mivel zenehallgatáson kívül filmeket is nézek a gépen, így kényelmetlen lenne mindig variálni a beállításokat.
Milyen géped van és milyen filmeket nézel (divx, HD?).
Ha nem HD anyag, szerintem lazán viszi underclockkal is. És ha mázlid van, szoftveresen win alól tudod állítani az órajelet ha támogatja az alaplap.
Nállam a zenék FOOBAR2000-el mennek (ASIO4ALL driverrel, az egész windows kernelt megkerülve), a filmek meg AC3Flilterrel (windows "alatt"). A kettőnek (és a hozzá tartozó akármilyen beállításoknak) az égvilágon semmi közük egymáshoz.
vízhűtés LOL