Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
Cd játszók
Hello!
Kérdés: CD játszó(150-200e között) vagy külön játszó és DAC?
Előre is köszi
Németh Miklós
Mark Levinson, Bladelius, Harbeth
- rudulf
- V.I.P.
- Értékelés: 46
Cd játszók
Nekem nem vált be...
Roksan Xerxes/Origin Live Silver/Ortofon HMC30, Audiomeca/Mephisto I., Soner Audio/nagy DAC, Soner Audio/előfok, végfok, Soner Audio/SL1 hangfal, HighWire/1100 összekötő kábelek, Harmonic Technology/Magic Power, JPS/Digital AC, Soner Audio/DAC táp kábel, Harmonic Technology/Magic Woofer
Cd játszók
Milyen árszinten mozog egy ilyen rátét?
Pár éve 4.500 volt, ha jól emlékszem. Én legalábbis annyiért vettem. Igaz, a mostani lejátszóm hangján már ront, de olyan esetekben még előveszem, amikor mondjuk a kölcsönzős DVD-t hibásan játsza le a számítógép, olyankor ez akár segíteni is tud (természetesen a hiba jellegétől függően).
Érdekes. Tán én is kipróbálnék egyet
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
Cd játszók
Pár éve 4.500 volt, ha jól emlékszem. Én legalábbis annyiért vettem. Igaz, a mostani lejátszóm hangján már ront, de olyan esetekben még előveszem, amikor mondjuk a kölcsönzős DVD-t hibásan játsza le a számítógép, olyankor ez akár segíteni is tud (természetesen a hiba jellegétől függően).
Cd játszók
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
Cd játszók
Koszi,
szerintem egy probat mindenkeppen meger....
cro
Erősítő: Cambridge Audio 540R + Cambridge Audio P500, CD/DVD: Cambridge Audio DVD-89, Phono Stage: Cambridge Audio 640P, Lp: Akai AP100C, Front: Aucustic Research S40, Center: Wharfedale Valdus Center, Sourround: Jamo Studio180
- dominique29
- V.I.P.
- Értékelés: 235
Cd játszók
Sziasztok!A valaszokat elore is koszi...
cro
Nekem van ilyen Aliscás ASP CD Stabilizer. Én azt tapasztaltam, hogy nem minden lejátszónál érdemes használni (mint szinte minden hifis kütyü ) De van olyan készülékem, melynél igen jól működik....
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
Cd játszók
Sziasztok!Abban kernem a segitsegeteket, hogy hol lehet olyan cd kiegyensulyozo ratetet(sajnos a tenyleges nevet nem tudom) kapni, amit a cdlemezrere helyezve, es azt ugy lejatszva simabba teszi a cd futasat a mechanikaba.
A valaszokat elore is koszi...
cro
Alisca Orange
Cd játszók
Sziasztok!
Abban kernem a segitsegeteket, hogy hol lehet olyan cd kiegyensulyozo ratetet(sajnos a tenyleges nevet nem tudom) kapni, amit a cdlemezrere helyezve, es azt ugy lejatszva simabba teszi a cd futasat a mechanikaba.
A valaszokat elore is koszi...
cro
Erősítő: Cambridge Audio 540R + Cambridge Audio P500, CD/DVD: Cambridge Audio DVD-89, Phono Stage: Cambridge Audio 640P, Lp: Akai AP100C, Front: Aucustic Research S40, Center: Wharfedale Valdus Center, Sourround: Jamo Studio180
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5133
Cd játszók
Csak óvatosan az izopropil-al, mert sokan keverik etilalkohollal, mert így olcsóbb. A magas olajárak miatt az IPA ára is felment, és ezért kevernek bele etilalkoholt is, csak ismert eredetűt szabad venni.
Az gáz. Lehet sprayban is kapni, az biztos tiszta. (arukereso.hu-n láttam)
- rudulf
- V.I.P.
- Értékelés: 46
Cd játszók
Én is tisztítgattam így, meg gyári fejtisztító CD-vel (ami szerintem gáz), de 10 év az 10 év...
Roksan Xerxes/Origin Live Silver/Ortofon HMC30, Audiomeca/Mephisto I., Soner Audio/nagy DAC, Soner Audio/előfok, végfok, Soner Audio/SL1 hangfal, HighWire/1100 összekötő kábelek, Harmonic Technology/Magic Power, JPS/Digital AC, Soner Audio/DAC táp kábel, Harmonic Technology/Magic Woofer
Cd játszók
Na, ezert viszem szakertohoz a cuccot.
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 667
Cd játszók
fültisztító+96%-os alkohollal gondolom, nem lehet gond?múltkor így tisztitottam meg a cd lejátszom lencséjét
Csak azt ne! Nem etilalkohollal, hanem izopropil alkohollal lehet és kell tisztítani. pl. (arukereso.hu). a fülpálcikából is a minőségi, puha a célszerű.
hoppá
(gondolom 1* csak nem csinált bajt...)
Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Cd játszók
Csak óvatosan az izopropil-al, mert sokan keverik etilalkohollal, mert így olcsóbb. A magas olajárak miatt az IPA ára is felment, és ezért kevernek bele etilalkoholt is, csak ismert eredetűt szabad venni.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5133
Cd játszók
fültisztító+96%-os alkohollal gondolom, nem lehet gond?múltkor így tisztitottam meg a cd lejátszom lencséjét
Csak azt ne! Nem etilalkohollal, hanem izopropil alkohollal lehet és kell tisztítani. pl. (arukereso.hu). a fülpálcikából is a minőségi, puha a célszerű.
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 667
Cd játszók
A lencsét megpucoltad?))
Nem tervezem uj cedejatszo vasarlasat, ezert inkabb nem.
Fülpucolowal megteheted.
Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Cd játszók
A lencsét megpucoltad?))
Fülpucolowal megteheted.
Cd játszók
A lencsét megpucoltad?))
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Cd játszók
Talan nem ide valo, de nem is annyira off topik.
A Teac VRDS T1 transzportom kulonosen viselkedik mostanaban. Alkalmankent, talalomra berakott lemezek legelso trackjenek kb. elso fel perceben ugrik 20-30 mp-et. Leallitva, majd ujbol elkezdve a lejatszast, a problema nem jelentkezik.
A cucc jo tiz eves, soha semmi problema nem volt meg vele.
1. Meg lehet-e javitani?
2. Ha igen, hol?
A lencsét megpucoltad?))
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Cd játszók
A Teac VRDS T1 transzportom kulonosen viselkedik mostanaban. Alkalmankent, talalomra berakott lemezek legelso trackjenek kb. elso fel perceben ugrik 20-30 mp-et. Leallitva, majd ujbol elkezdve a lejatszast, a problema nem jelentkezik.
1. Meg lehet-e javitani?
2. Ha igen, hol?
Ha peched vna akkor optikai lencset kell cserelni benne. A szokasos nevsor: Bese Attila, Krahling Zoltan. Ha irsz mailt, visszairok telszamokat,
Tice Powerblock IIIA ármtisztító- Sony DVD-S7700- Apoge Rosetta 200 AD/DA Firewire kártyával-Accuphase T101 Tuner - Pioneer PL 707 lemezjátszó-Technics 205 MM pickup - Philips AH 572 előfok beépített MM phono előfokkal-Philips MFB545 aktív hangfal.
Cd játszók
1. Meg lehet-e javitani?
2. Ha igen, hol?
Cd játszók
Viszont az előfokot akkor sem úszom meg, mert nekem arra van kötve az LP, DVD,CD player is.
az előfok nem lehet probléma igen sokfélét lehet kapni.
Tudom csak hangosan gondolkodtam
Cd játszók
Viszont az előfokot akkor sem úszom meg, mert nekem arra van kötve az LP, DVD,CD player is.
az előfok nem lehet probléma igen sokfélét lehet kapni.
Cd játszók
Cd játszók
Ha már említettem a számítógépet, mint transzportot.
Az alábbi linken egy 40 oldalas anyag található, ami a Windows - alapú zenelejátszás általam látott eddigi legátfogóbb összefoglalója. Az angolul beszélőknek érdekes olvasmány lehet, ha éppen ilyesmiben töri a fejét valaki. Az Apple OS X verziója lehet, hogy vagy 20-25 oldallal is rövidebb lenne
Majd berakom a linket a megfelelő számítógépes audio fórumra is.
http://photos.imageevent.com/cics/v03th ... 20v0.3.pdf