Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: frankie- »

És a többi beállításokhoz tudnál mondani valami okosságot? Ugye a bufferméret a lehető legkisebb legyen...nekem ezzel pattogott. Pl. a Latency compensation mi lehet?

Ki kell, hogy ábrándítsalak, a többi beállításhoz nem értek,mert Macbook van itthon nem PC. Ott meg nem kell ilyesmikkel sokat foglalkozni.

Gondolkodtam rajta, hogy mi lehet az oka, és talán egy olyan USB-SPDIF konverter van a rendszerben, ami csak 48k-n megy?

Igen, ezt a Creative olcsó kártyáira írják, ez belül mindent 48 kHz-en dologoz fel, nem tudja natívan a 44,1 kHz-et. Ezért furcsállom USB-n ezt a beállítást.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

az ujabb mac gyk intel alapu pc.
Na, igen, csak nem egy olyan otthon összetákolt féle.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11017
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

TCElectronic kütyükről még nem hallottam.
A T.C. Electronic nagyon nagy név a stúdiótechnikában. Leginkább a hang- és effekt processzoraikról híresek.

arn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 177

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: arn »

Nem is tudtam,hogy az új Apple gépeken már fut a Windows.őszintén szólva nekem nem hiányozna.Az bizti,hohy ha én veszek notit az "almás" lesz. Az Edirol,TCElectronic kütyükről még nem hallottam.Köszi az ajánlatot,igaz eddig még nem nagyon mélyedtem bele ebbe a témába.
Köszi az ajánlatot, amint nekidurálom magam ennek az irányvonalnak,akkor élnék is vele.

az ujabb mac gyk intel alapu pc.

Croft
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Croft »

Ki kell, hogy ábrándítsalak, a többi beállításhoz nem értek,mert Macbook van itthon nem PC. Ott meg nem kell ilyesmikkel sokat foglalkozni. 

Ennyivel egyszerűbb az élet -ezen a területen is- Macbook-al?
Kb. 10 évvel ezelőtt Mac gépeken csináltam szövegszerkesztést.Sokkal jobb volt vele melózni mint a pc-vel.

Croft
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Hmm,az nagyon baba.Nekem Sony Vaio van.Azzal is lehetne kezdeni valamit a számítógépes zenehallgatás kapcsán?
Abszolút. Laptopokkal - ha nem a legprofibb külső eszközöket használod - könnyedén jobb hangot lehet elérni mint asztali gépeken, ugyanolyan firewire, usb eszközökkel.

De miért?
Ha szinte csak kép és hangtovábbításra használnám az asztali pc-t akkor is igaz lenne ez?

Croft
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Kicsit bánom,hogy nem Apple-t vettem,de a párom elkötelezett híve a windows-nak,no meg Ő volt a főszponzora a vásárlásnak.
Az új Apple gépeken nem gond a Windows futtatása.

A VAIO jó lehet, ha jól emlékszem többségükön 4 pines Firewire csatalkozó van, a gyári kábelek a külső hangkártyákhoz meg 6 pines a táp miatt, de ez egy megoldható probléma.

Ha érdekes akkor egy USB2-es igen kiváló Edirol külső interfészt, az UA-101-et is tudok adni, ez biztosan jól működne a Vaio USB2 portján. Ez aszinkron meghajtó szoftvert használ vagyis a jitterre kevésbé érzékeny, mint a szokásos USB modellek, ahol általában megy az órajel is a streambe befűzve. Ha gondolod pár napra akár a TCElectronicot, akár az Edirolt oda tudom adni.
Nem is tudtam,hogy az új Apple gépeken már fut a Windows.őszintén szólva nekem nem hiányozna.Az bizti,hohy ha én veszek notit az "almás" lesz.
Az Edirol,TCElectronic kütyükről még nem hallottam.Köszi az ajánlatot,igaz eddig még nem nagyon mélyedtem bele ebbe a témába.
Köszi az ajánlatot, amint nekidurálom magam ennek az irányvonalnak,akkor élnék is vele.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Én is Winfost használok, foobart lejátszónak, felpattintottam egy ASIO-t neki, kiválasztottam a kimeneteknél az EMU-ASIO-t és ennyi. Semmit nem kellett beállítani külön, egyébként is az EMU-t nem tudja elérni a Windows, így minden manipuláció kiesik, hangerő, hangszín, természetesen az EMU keverője is kikapcsolva illetve kihagyva, mert bekapcsolt állapotot igen csak meghallani és nem pozitív irányban.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

És a többi beállításokhoz tudnál mondani valami okosságot? Ugye a bufferméret a lehető legkisebb legyen...nekem ezzel pattogott. Pl. a Latency compensation mi lehet?

Gondolkodtam rajta, hogy mi lehet az oka, és talán egy olyan USB-SPDIF konverter van a rendszerben, ami csak 48k-n megy?

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Nálam is rosszabb, ha bármilyen átmintavételezést bekapcsolok, ezeket kerülni kell amúgy sincs sok értelme.

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Íme a beállításaim
Miért van a cd 44.1k/16 bitje átmintavételezve 48k-ra? Sokkal mosottabb, döglöttebb úgy a hangja általában az átmintavételezett 48k hangnak, mint az eredeti 44.1k-nak.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Íme a beállításaim
Miért van a cd 44.1k/16 bitje átmintavételezve 48k-ra? Sokkal mosottabb, döglöttebb úgy a hangja általában az átmintavételezett 48k hangnak, mint az eredeti 44.1k-nak.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11017
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

jo a simple jelolese

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Aha

arn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 177

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: arn »

jo a simple jelolese

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Íme a beállításaim

Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

Jolida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Jolida »

Defaultként:

"C:\Program Files\ASIO4ALL v2\a4apanel.EXE"
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Arra gondoltam ,hogy az ASIO4ALL föltesz egy a4apanel.EXE-t, ezt megnyitod, és ott a settings.
Én meg arra, ha majd hazaérek, megnézem

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Én is. FOOBAR2000 Asio driverrel (ASIO4ALL) + USB-s Lupus (vagy USB átalakító + Lupus, majdnem ugyanaz) Sztem ez így bombajó
És milyen buffer stb. beállításokkal használod? Fölraktam én is, de az a bajom vele, hogy nem tudom úgy beállítani, hogy legyen benne digitális pattogás. Igaz egy ratyi Audigy2-n kísérletezgetek. Eddig a foo_out_asio.dll fájlt másoltam be a components mappába és ezzel nem recsegett.

Most nem tudom konkrétan megnézni, de korábban kipróbáltam direkt, hogy egy külső (USB-vel csatlakozó) vinyóról ment a zene, majd kihúztam menet közben a az USB kábelt, és még vagy 2 másodpercig ment a zene tovább. Szval nagy a puffer

Arra gondoltam ,hogy az ASIO4ALL föltesz egy a4apanel.EXE-t, ezt megnyitod, és ott a settings.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Én is. FOOBAR2000 Asio driverrel (ASIO4ALL) + USB-s Lupus (vagy USB átalakító + Lupus, majdnem ugyanaz) Sztem ez így bombajó
És milyen buffer stb. beállításokkal használod? Fölraktam én is, de az a bajom vele, hogy nem tudom úgy beállítani, hogy legyen benne digitális pattogás. Igaz egy ratyi Audigy2-n kísérletezgetek. Eddig a foo_out_asio.dll fájlt másoltam be a components mappába és ezzel nem recsegett.

Most nem tudom konkrétan megnézni, de korábban kipróbáltam direkt, hogy egy külső (USB-vel csatlakozó) vinyóról ment a zene, majd kihúztam menet közben a az USB kábelt, és még vagy 2 másodpercig ment a zene tovább. Szval nagy a puffer

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

frankie!,

Kösz ez is megoldás. De még rajta.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5165

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

A Lupust egyébként szeretném lecserélni valami komolyabbra.
Amúgy optikai kábelen kapja a jelet a DAC.

Lesz kétdobozos (külön táp) csöves Lupus, (usb is lesz benne) garantáltan ötszámjegyűért, jelzem majd, mikor lehet kipróbálni

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Én is foobar-t használok ASIO driverrel, most szándékozom összerakni valami HTPC szerűséget, Compact gép (2x 500Gb vinyo, DVD író)+ tuning EMU1212m, csak azon filózok hogyan lehetne valahogyan ráaplikálni a tetejére egy 14" moncsit amit lehetne le-föl csukni mint egy lap-top-on, vagy jobban járnék egy kijelzős gyári HTPC házzal, de azok még nekem nagyon drágák sajna. Na mindegy megyek iszom egy
Szerelj egy TFT-t a falra oldalra akár hosszú digit kábellel, vagy falikonzolra tedd.

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Én is foobar-t használok ASIO driverrel, most szándékozom összerakni valami HTPC szerűséget, Compact gép (2x 500Gb vinyo, DVD író)+ tuning EMU1212m, csak azon filózok hogyan lehetne valahogyan ráaplikálni a tetejére egy 14" moncsit amit lehetne le-föl csukni mint egy lap-top-on, vagy jobban járnék egy kijelzős gyári HTPC házzal, de azok még nekem nagyon drágák sajna. Na mindegy megyek iszom egy

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”