Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
És a többi beállításokhoz tudnál mondani valami okosságot? Ugye a bufferméret a lehető legkisebb legyen...nekem ezzel pattogott. Pl. a Latency compensation mi lehet?
Ki kell, hogy ábrándítsalak, a többi beállításhoz nem értek,mert Macbook van itthon nem PC. Ott meg nem kell ilyesmikkel sokat foglalkozni.
Gondolkodtam rajta, hogy mi lehet az oka, és talán egy olyan USB-SPDIF konverter van a rendszerben, ami csak 48k-n megy?
Igen, ezt a Creative olcsó kártyáira írják, ez belül mindent 48 kHz-en dologoz fel, nem tudja natívan a 44,1 kHz-et. Ezért furcsállom USB-n ezt a beállítást.
Pc alapú audio lejátszás
az ujabb mac gyk intel alapu pc.
Na, igen, csak nem egy olyan otthon összetákolt féle.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11017
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
TCElectronic kütyükről még nem hallottam.
A T.C. Electronic nagyon nagy név a stúdiótechnikában. Leginkább a hang- és effekt processzoraikról híresek.
Pc alapú audio lejátszás
Nem is tudtam,hogy az új Apple gépeken már fut a Windows.őszintén szólva nekem nem hiányozna.Az bizti,hohy ha én veszek notit az "almás" lesz. Az Edirol,TCElectronic kütyükről még nem hallottam.Köszi az ajánlatot,igaz eddig még nem nagyon mélyedtem bele ebbe a témába.
Köszi az ajánlatot, amint nekidurálom magam ennek az irányvonalnak,akkor élnék is vele.
az ujabb mac gyk intel alapu pc.
Pc alapú audio lejátszás
Ki kell, hogy ábrándítsalak, a többi beállításhoz nem értek,mert Macbook van itthon nem PC. Ott meg nem kell ilyesmikkel sokat foglalkozni.
Ennyivel egyszerűbb az élet -ezen a területen is- Macbook-al?
Kb. 10 évvel ezelőtt Mac gépeken csináltam szövegszerkesztést.Sokkal jobb volt vele melózni mint a pc-vel.
Pc alapú audio lejátszás
Hmm,az nagyon baba.Nekem Sony Vaio van.Azzal is lehetne kezdeni valamit a számítógépes zenehallgatás kapcsán?
Abszolút. Laptopokkal - ha nem a legprofibb külső eszközöket használod - könnyedén jobb hangot lehet elérni mint asztali gépeken, ugyanolyan firewire, usb eszközökkel.
De miért?
Ha szinte csak kép és hangtovábbításra használnám az asztali pc-t akkor is igaz lenne ez?
Pc alapú audio lejátszás
Kicsit bánom,hogy nem Apple-t vettem,de a párom elkötelezett híve a windows-nak,no meg Ő volt a főszponzora a vásárlásnak.
Az új Apple gépeken nem gond a Windows futtatása.
A VAIO jó lehet, ha jól emlékszem többségükön 4 pines Firewire csatalkozó van, a gyári kábelek a külső hangkártyákhoz meg 6 pines a táp miatt, de ez egy megoldható probléma.
Ha érdekes akkor egy USB2-es igen kiváló Edirol külső interfészt, az UA-101-et is tudok adni, ez biztosan jól működne a Vaio USB2 portján. Ez aszinkron meghajtó szoftvert használ vagyis a jitterre kevésbé érzékeny, mint a szokásos USB modellek, ahol általában megy az órajel is a streambe befűzve. Ha gondolod pár napra akár a TCElectronicot, akár az Edirolt oda tudom adni.
Nem is tudtam,hogy az új Apple gépeken már fut a Windows.őszintén szólva nekem nem hiányozna.Az bizti,hohy ha én veszek notit az "almás" lesz.
Az Edirol,TCElectronic kütyükről még nem hallottam.Köszi az ajánlatot,igaz eddig még nem nagyon mélyedtem bele ebbe a témába.
Köszi az ajánlatot, amint nekidurálom magam ennek az irányvonalnak,akkor élnék is vele.
Pc alapú audio lejátszás
Én is Winfost használok, foobart lejátszónak, felpattintottam egy ASIO-t neki, kiválasztottam a kimeneteknél az EMU-ASIO-t és ennyi. Semmit nem kellett beállítani külön, egyébként is az EMU-t nem tudja elérni a Windows, így minden manipuláció kiesik, hangerő, hangszín, természetesen az EMU keverője is kikapcsolva illetve kihagyva, mert bekapcsolt állapotot igen csak meghallani és nem pozitív irányban.
Pc alapú audio lejátszás
És a többi beállításokhoz tudnál mondani valami okosságot? Ugye a bufferméret a lehető legkisebb legyen...nekem ezzel pattogott. Pl. a Latency compensation mi lehet?
Gondolkodtam rajta, hogy mi lehet az oka, és talán egy olyan USB-SPDIF konverter van a rendszerben, ami csak 48k-n megy?
Pc alapú audio lejátszás
Nálam is rosszabb, ha bármilyen átmintavételezést bekapcsolok, ezeket kerülni kell amúgy sincs sok értelme.
Pc alapú audio lejátszás
Íme a beállításaim
Miért van a cd 44.1k/16 bitje átmintavételezve 48k-ra? Sokkal mosottabb, döglöttebb úgy a hangja általában az átmintavételezett 48k hangnak, mint az eredeti 44.1k-nak.
Pc alapú audio lejátszás
Íme a beállításaim
Miért van a cd 44.1k/16 bitje átmintavételezve 48k-ra? Sokkal mosottabb, döglöttebb úgy a hangja általában az átmintavételezett 48k hangnak, mint az eredeti 44.1k-nak.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11017
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
jo a simple jelolese
Pc alapú audio lejátszás
Defaultként:
"C:\Program Files\ASIO4ALL v2\a4apanel.EXE"
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3
Pc alapú audio lejátszás
Arra gondoltam ,hogy az ASIO4ALL föltesz egy a4apanel.EXE-t, ezt megnyitod, és ott a settings.
Én meg arra, ha majd hazaérek, megnézem
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Pc alapú audio lejátszás
Én is. FOOBAR2000 Asio driverrel (ASIO4ALL) + USB-s Lupus (vagy USB átalakító + Lupus, majdnem ugyanaz) Sztem ez így bombajó
És milyen buffer stb. beállításokkal használod? Fölraktam én is, de az a bajom vele, hogy nem tudom úgy beállítani, hogy legyen benne digitális pattogás. Igaz egy ratyi Audigy2-n kísérletezgetek. Eddig a foo_out_asio.dll fájlt másoltam be a components mappába és ezzel nem recsegett.
Most nem tudom konkrétan megnézni, de korábban kipróbáltam direkt, hogy egy külső (USB-vel csatlakozó) vinyóról ment a zene, majd kihúztam menet közben a az USB kábelt, és még vagy 2 másodpercig ment a zene tovább. Szval nagy a puffer
Arra gondoltam ,hogy az ASIO4ALL föltesz egy a4apanel.EXE-t, ezt megnyitod, és ott a settings.
Pc alapú audio lejátszás
Én is. FOOBAR2000 Asio driverrel (ASIO4ALL) + USB-s Lupus (vagy USB átalakító + Lupus, majdnem ugyanaz) Sztem ez így bombajó
És milyen buffer stb. beállításokkal használod? Fölraktam én is, de az a bajom vele, hogy nem tudom úgy beállítani, hogy legyen benne digitális pattogás. Igaz egy ratyi Audigy2-n kísérletezgetek. Eddig a foo_out_asio.dll fájlt másoltam be a components mappába és ezzel nem recsegett.
Most nem tudom konkrétan megnézni, de korábban kipróbáltam direkt, hogy egy külső (USB-vel csatlakozó) vinyóról ment a zene, majd kihúztam menet közben a az USB kábelt, és még vagy 2 másodpercig ment a zene tovább. Szval nagy a puffer
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5165
Pc alapú audio lejátszás
A Lupust egyébként szeretném lecserélni valami komolyabbra.
Amúgy optikai kábelen kapja a jelet a DAC.
Lesz kétdobozos (külön táp) csöves Lupus, (usb is lesz benne) garantáltan ötszámjegyűért, jelzem majd, mikor lehet kipróbálni
Pc alapú audio lejátszás
Én is foobar-t használok ASIO driverrel, most szándékozom összerakni valami HTPC szerűséget, Compact gép (2x 500Gb vinyo, DVD író)+ tuning EMU1212m, csak azon filózok hogyan lehetne valahogyan ráaplikálni a tetejére egy 14" moncsit amit lehetne le-föl csukni mint egy lap-top-on, vagy jobban járnék egy kijelzős gyári HTPC házzal, de azok még nekem nagyon drágák sajna. Na mindegy megyek iszom egy
Szerelj egy TFT-t a falra oldalra akár hosszú digit kábellel, vagy falikonzolra tedd.
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Én is foobar-t használok ASIO driverrel, most szándékozom összerakni valami HTPC szerűséget, Compact gép (2x 500Gb vinyo, DVD író)+ tuning EMU1212m, csak azon filózok hogyan lehetne valahogyan ráaplikálni a tetejére egy 14" moncsit amit lehetne le-föl csukni mint egy lap-top-on, vagy jobban járnék egy kijelzős gyári HTPC házzal, de azok még nekem nagyon drágák sajna. Na mindegy megyek iszom egy