Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
ML 333 robbantwa
AQ1-ről nincs kéznél ilyen képed?
Csak arrol wan, ami az enyém. Azok amiket eladunk, azok jobbak és föleg xebben wannak kiwitelezwe.
Különben ez az ML is az enyém wolt, wan még rola képem.
Sztereó erősitők
Népek !!!! a lófarkáért kell már megint 2 oldalt beidézni!!!!
Lécci lécci lécci
szerkesszétek már meg a választ
Sztereó erősitők
...Én több esetről nem is tudok, pedig bőven három számjegyű az itthon működő Levinson végfokok száma.
És ebből a kettőből is az egyik nem itthoni gép volt!
Hg
Lehet, hogy nem minden gépet hozzátok visznek javítani. Ettől még igaz lehet, amit mondtál, márhogy nincs tudomásod többről.
Lehet.
De elég merész vállalkozás egy Mark Levinsont rábízni valakire, akinek szakértelme van, de nincs kapcsolási rajza, szervízkönyve.
A gyári alkatrészekről nem is beszélek.
Attól a pillanattól kezdve, hogy nem gyári anyagok kerülnek a gépbe, az már nem Mark Levinson.
Ezek az erősítők olyan bonyolultságúak, hogy még teljes szervízkönyv, kapcsolási rajz, NYÁK-rajz, stb. birtokában is hosszasan el kell gondolkodni, hogy mi és miért van a gépben. Persze mindennek meg van az oka, csak nem egyszerű átlátni.
Na, most innentől, ha nincs rajz...., csak tapogatózás a dolog.
Rá lehet hibázni, de kicsi az esély.
Aztán az alkatrész csere után többoldalas procedúrán keresztül be kell állítani a munkapontokat, aminek az értékeit a szervízkönyv tartalmazza.
Kíváncsi lennék, hogy a tizenegynéhány helipotot enélkül hogyan állítják be.
Nem tudod, hogy mit állít, hol és mit kell mérned.
Szerencsére olyan szintű a megépítettsége a gépeknek, hogy tönkretenni kívülről szinte lehetetlen, az alkatrészek jelentősen túlméretezettek és a legkiválóbb minőségűek.
Ami előfordulhat, az a tartós hálózati túlfeszültség okozta pufferkondenzátor meghibásodás.
De, bátraké a szerencse. Ha valakinek van egy külföldről behozott Levinsonja, csak nyugodtan vigye el bárkihez.
Aki itthon vette, eszébe sem jut máshova vinni.
Igaz nem is nagyon van rá szükség.
Ízelítőül egy részlet egy Levinson belsőből. Ez egy végfok feszültségerősítő fokozatának a részlete. Látható a tökéletesen szimmetrikus felépítés és a jelentősen túlméretezett elemek.
egy Mark Levinson-nak nincs joga elromlani, főleg nincs joga elromlani annyi pénzért, akkora alkatrésztemetőként, akkora hírnévvel a háta mögött
Sztereó erősitők
...Én több esetről nem is tudok, pedig bőven három számjegyű az itthon működő Levinson végfokok száma.
Hg
Lehet, hogy nem minden gépet hozzátok visznek javítani. Ettől még igaz lehet, amit mondtál, márhogy nincs tudomásod többről.
Ez itt egy olyan gép NYÁK-ja, amit nem hozzánk hoztak először.
Látható a csatlakozó helyén az utólagos forrasztás nyoma.
A gép végülis nálunk kötött ki.
Ezt is külföldről hozták hozzánk, hogy tegyük rendbe a gépet.
Sztereó erősitők
Hg
Lehet.
De elég merész vállalkozás egy Mark Levinsont rábízni valakire, akinek szakértelme van, de nincs kapcsolási rajza, szervízkönyve.
A gyári alkatrészekről nem is beszélek.
Attól a pillanattól kezdve, hogy nem gyári anyagok kerülnek a gépbe, az már nem Mark Levinson.
Ezek az erősítők olyan bonyolultságúak, hogy még teljes szervízkönyv, kapcsolási rajz, NYÁK-rajz, stb. birtokában is hosszasan el kell gondolkodni, hogy mi és miért van a gépben. Persze mindennek meg van az oka, csak nem egyszerű átlátni.
Na, most innentől, ha nincs rajz...., csak tapogatózás a dolog.
Rá lehet hibázni, de kicsi az esély.
Aztán az alkatrész csere után többoldalas procedúrán keresztül be kell állítani a munkapontokat, aminek az értékeit a szervízkönyv tartalmazza.
Kíváncsi lennék, hogy a tizenegynéhány helipotot enélkül hogyan állítják be.
Nem tudod, hogy mit állít, hol és mit kell mérned.
Szerencsére olyan szintű a megépítettsége a gépeknek, hogy tönkretenni kívülről szinte lehetetlen, az alkatrészek jelentősen túlméretezettek és a legkiválóbb minőségűek.
Ami előfordulhat, az a tartós hálózati túlfeszültség okozta pufferkondenzátor meghibásodás.
De, bátraké a szerencse. Ha valakinek van egy külföldről behozott Levinsonja, csak nyugodtan vigye el bárkihez.
Aki itthon vette, eszébe sem jut máshova vinni.
Igaz nem is nagyon van rá szükség.
Ízelítőül egy részlet egy Levinson belsőből. Ez egy végfok feszültségerősítő fokozatának a részlete. Látható a tökéletesen szimmetrikus felépítés és a jelentősen túlméretezett elemek.
Sztereó erősitők
Gugli: mark levinson
Ne má! Magyar emberk véleményére vagyok kíváncsi. Amúgy impozáns dolgokat írnak a honlapon.
Sztereó erősitők
Én több esetről nem is tudok, pedig bőven három számjegyű az itthon működő Levinson végfokok száma.
OFFTOPIC:
Hol lehet ezekről a Levinsonokról olvasni? Még nem hallottam róluk.
Gugli: mark levinson
Sztereó erősitők
Hg
Sztereó erősitők
Én több esetről nem is tudok, pedig bőven három számjegyű az itthon működő Levinson végfokok száma.
OFFTOPIC:
Hol lehet ezekről a Levinsonokról olvasni? Még nem hallottam róluk.
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Sztereó erősitők
és egy kérdés, mi a különbség az av a rádiós és a sima erősítő között?
leírtad a választ....
Tudomásul vettem.
és az előző kérdésre van valami javaslat?
H/K 135
Naim-ZU
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
Sztereó erősitők
leírtad a választ....
Tudomásul vettem.
néz körül ITT.tájékozódási pontnak jó és árban sem vészesek.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- Hasselbaink
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Sztereó erősitők
leírtad a választ....
Tudomásul vettem.
- Tiamat
- Nincs visszaút
- Értékelés: 37
Sztereó erősitők
QUOTE (Hasselbaink @ 2007 Aug 1 , 15:10)
leírtad a választ....
leírtad a választ....
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
Sztereó erősitők
leírtad a választ....
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- Hasselbaink
Sztereó erősitők
A raphez, goahoz jó lehet a Yamaha, de sajnos hangszeres zenékhez nem. Sok ismerősöm volt yamahás, én is szerettem, de elmúlt. de ha ragaszkodsz hozzá, akkor nézz 659-est.A korábban javasolt 435-ös H/K viszont nagyon más kategória, zenében bármelyik Yamit lejátsza.
Szevasz,
Ez a H/K túl drága, max 100-st szánok rá, és lehetőleg olyan kellene ami HDMI-s.
Ilyen paraméterekhez valami tipp?
Kösz
Ez így kissé nehéz. Szerintem a HDMI-t felejstd el inkább.
Újat vagy használtat szeretnél?
Lehetőleg újat, és akkor a hdmi kiesett....., és egy kérdés, mi a különbség az av a rádiós és a sima erősítő között?
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
Sztereó erősitők
A raphez, goahoz jó lehet a Yamaha, de sajnos hangszeres zenékhez nem. Sok ismerősöm volt yamahás, én is szerettem, de elmúlt. de ha ragaszkodsz hozzá, akkor nézz 659-est.A korábban javasolt 435-ös H/K viszont nagyon más kategória, zenében bármelyik Yamit lejátsza.
Szevasz,
Ez a H/K túl drága, max 100-st szánok rá, és lehetőleg olyan kellene ami HDMI-s.
Kösz
Ez így kissé nehéz. Szerintem a HDMI-t felejstd el inkább.
Újat vagy használtat szeretnél?
Naim-ZU
- Hasselbaink
Sztereó erősitők
Szevasz,
Kösz
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
Sztereó erősitők
A raphez, goahoz jó lehet a Yamaha, de sajnos hangszeres zenékhez nem. Sok ismerősöm volt yamahás, én is szerettem, de elmúlt. de ha ragaszkodsz hozzá, akkor nézz 659-est.
A korábban javasolt 435-ös H/K viszont nagyon más kategória, zenében bármelyik Yamit lejátsza.
Naim-ZU
- Hasselbaink
Sztereó erősitők
Szevasztok,
Rádiós erősítő kellene 100-ig a Wharfedale 9.6-hoz.
20 nm szoba, film, goa, meg rap-hez.
Yamaha, Marantz, H&k közül valamelyik, de ha van más olyan aminek az ár/érték aránya nagyobb, azt is megköszönöm.
Relatíve sürgős.
Köszi előre is.
A mozisok szerint a H&K a tuti, főleg ha zenére is kell, azt vegyed.
a mozisok szerint a yamaha a legjobb, főleg az új szériája zenére is
(esetleg onkyo, most nagyon hájpolva van)
Én is a yamaháról hallottam jókat, melyik tud hdmi-t a yamaha-k közül a 100-as határig? (esetleg rx-797)
Kösz.
Urgent
Sztereó erősitők
A dolog azért nem ilyen egyszerű, hogy kicserélt benne 3-at, azért tartania kell a hátát és ennyi. Amikor elviszünk egy készüléket egy szakihoz és ő belenyűl, akkor a jövőben már bizony ő tartja az egészért a hátát. És egy így van jól. Tessék csak elképzelni, hogy építünk egy házat és abba gázfűtést szereltetünk. Megkapjuk a lakhatási engedélyt és minden egyéb hatósági vizsgálat rendben, majd 3 év múlva elalszik a kazánban az őrláng. Kihívjuk a Józsit (mert ugye a Józsi cimbora és egyébként is harmadáron megjavítja) aztán 1 hét múlva berobban a kazán. És akkor az eredeti szerelő lenne a felelős, netán az építész? Nonszensz. Egy zárt egység (ez esetben az erősítő) mindig annak a felelőssége, aki utóljára nyúlt bele.
Talán ezt a szempontot sem kellene figyelmen kívül hagyni modifikáló emberek megbízása előtt!
Na de ha Jozsi belenyul a kazánba, és a jöwö héten a WC kezd el folyni, akkor ugye nem a Jozsi a hunyo érte???
Ha wan egy erösitö, és bexart benne a wégtranyo és mondjuk walamelyik kondi, azt ez cserére kerül, azt 4 nap után bexarik a másik oldali kondi, azért nem felel a xerelö, már ne is haragudj.
Ez kissé nonszensz.
Gondolj bele, h egy Mark Lewinsonba többxázezerbe kerül a kondicsere. Mié wolna felelös a roxx kondikért az a szerelö, aki a betápban cserélt egy filléres alkatrészt?
Gondokodjá mán!
Ha igy wolna, ahogy te kitaláltad, akkor soha senki sem wégezne semmilyen jawitást, majd bolond lenne.
Ha elromlana walamid, mondjuk az autod kereke kilukadna, akko dobhatnád ki a francba az egéxet.
Kissé hülye felfogás...
Bigi!
Teljesen igazad van, ami a szervizelést és annak felelősségét, garanciális kötelezettségét illeti.
A szervíz garanciát csakis az általa elvégzett munkára és általa beépített alkatrészre vállal.
Más: Levinson kondicsere.
Valóban nem kétfillér egy Levinsonban a tápegység kondenzátorait kicserélni.
De szerencsére ritkán kell. Egy komplett tápkondenzátor garnitúra, ami 4 db szódásüveg nagyságú speciális hőfoktűrésű kondenzátorból és 4 db kólásüveg nagyságú (ami még így is nagyobb, mint a legtöbb erősítő pufferkondija) hasonló specifikációjú kondenzátorból, rögzítőkből, szigetelésekből és még néhány egyéb dologból áll. A Levinson előírja, hogy egy tákondenzátor cserénél még mit kell kicserélni és azokat az anyagokat is küldi a kondenzátorokkal együtt. Magának a procedútának tízoldalas technológiai leírása van.
Mindezen gyári alkatrészek ára típustól függően 80-120 eFt.
Ehhez számold hozzá a min. 8 órás munkadíjat, az így kifizetett kb. 120-150 eFt, szerintem reális ár.
(Az Elektromos Művek átállította a hálózati feszültséget, azóta nincs probléma.)
(Egy autó márkaszervíz rezsi óradíjai minimum a háromszorosa!)
És szerencsére elég ritkán fordul elő a kondicsere szükségessége.
Egyik esetben a 220V-os készülék (331-es) folyamatosan 250-260V-ról járt, mivel nagyon közel volt a trafóház. Egy másik esetben a külföldről hozzánk javításra hozott 333-as kondijai kifolytak.
Az okát nem tudom megmondani, valószínűleg a hálózat túlfeszültsége okozhatta.
Hg
Sztereó erősitők
A dolog azért nem ilyen egyszerű, hogy kicserélt benne 3-at, azért tartania kell a hátát és ennyi. Amikor elviszünk egy készüléket egy szakihoz és ő belenyűl, akkor a jövőben már bizony ő tartja az egészért a hátát. És egy így van jól. Tessék csak elképzelni, hogy építünk egy házat és abba gázfűtést szereltetünk. Megkapjuk a lakhatási engedélyt és minden egyéb hatósági vizsgálat rendben, majd 3 év múlva elalszik a kazánban az őrláng. Kihívjuk a Józsit (mert ugye a Józsi cimbora és egyébként is harmadáron megjavítja) aztán 1 hét múlva berobban a kazán. És akkor az eredeti szerelő lenne a felelős, netán az építész? Nonszensz. Egy zárt egység (ez esetben az erősítő) mindig annak a felelőssége, aki utóljára nyúlt bele.
Talán ezt a szempontot sem kellene figyelmen kívül hagyni modifikáló emberek megbízása előtt!
Na de ha Jozsi belenyul a kazánba, és a jöwö héten a WC kezd el folyni, akkor ugye nem a Jozsi a hunyo érte???
Ha wan egy erösitö, és bexart benne a wégtranyo és mondjuk walamelyik kondi, azt ez cserére kerül, azt 4 nap után bexarik a másik oldali kondi, azért nem felel a xerelö, már ne is haragudj.
Ez kissé nonszensz.
Gondolj bele, h egy Mark Lewinsonba többxázezerbe kerül a kondicsere. Mié wolna felelös a roxx kondikért az a szerelö, aki a betápban cserélt egy filléres alkatrészt?
Gondokodjá mán!
Ha igy wolna, ahogy te kitaláltad, akkor soha senki sem wégezne semmilyen jawitást, majd bolond lenne.
Ha elromlana walamid, mondjuk az autod kereke kilukadna, akko dobhatnád ki a francba az egéxet.
Kissé hülye felfogás...
Sztereó erősitők
Neked is van igazságod!