Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
-
Vendég
Sztereó erősitők
Wéleményem xerint nagyon jo forrás kell,h legyen.
Aztán lehetöleg olyan elöfok, aminek nagyon kicsi a torzitása.
Sajna ezt nagyon nehéz elérni, ezért a jo elöfokok álltalában nagyon drágák.
Perxe wannak kiwételek és lehet a torzitást csökkenteni pl XLR jelátwitellel, miközben nö a kiwezérelhetöség. Ja külön elö wégfokokrol bexélek most.
A jo wégfok ismérwe, h a tápja legalább 4-5xöröse, mint amit felwesz ténylegesen a wégfok teljes kiwezéreltségén. Ráadásul a tápkondik is lehetöleg kis méretüek legyenek, de ezekböl rengeteg köll, h gyorsan le tudják adni a teljesitményüket.
Ehhez perxe nagy doboz köll. Furmányos nyák és az alkatréxek minél közelebb egymáshoz, a jelutak röwidsége miatt.
Mindig meg kö harapnia magát a terwezönek. Wagy itt, wagy ott.
Azt ha mégis sikerál wmi, akkor hamar elterjed a hir, h nu, itt egy jo was!
Hát ezt elég kewes gyárto csinálja igy, léwén "nem költséghatékony"
Oxtán wannak azok a gyártok, akik eccö régen alkottak wmi jot és mán csak a newükböl élnek. Eladták a céget is és konzorciumok tartják öket kézben. Akárhol gyártatnak. Elképzelés nélkül, minél olcsobban.
Hadd ne soroljam ezeket.
Ellenkezöre egyre kewesebb a példa...
Sztereó erősitők
Magam is előfok párti vagyok, de itt lehetne említeni a Linn és Naim Source first ideológiáját is, ami annyit jelent a jelútvonalban minél korábban van egy eszköz, annál nagyobb a jelentősége a rendszer egészének szempontjából. Az alapján az elsődleges műsorforrás jelentősége (LP, CD, számítógép, stb) a legnagyobb (vannak, akik szerint a betáp a rendszer első pontja...).
Akkor mégiscsak jól gondoltam?
Elméletben már menetelek a high end felé!
Sztereó erősitők
Amikor hozzáértőket kérdeztem (ezek magyar gyártók voltak egyébként), egyöntetűen azt állították, hogy végfok sokkal jobban számít. Leginkább azért, mert ez van elspórolva a kommersz készülékekben leginkább.
Magam is előfok párti vagyok, de itt lehetne említeni a Linn és Naim Source first ideológiáját is, ami annyit jelent a jelútvonalban minél korábban van egy eszköz, annál nagyobb a jelentősége a rendszer egészének szempontjából. Az alapján az elsődleges műsorforrás jelentősége (LP, CD, számítógép, stb) a legnagyobb (vannak, akik szerint a betáp a rendszer első pontja...).
Akkor nem a hangfelvétel a legfontosabb? A betáp is már csak azután van.
-
Vendég
Sztereó erősitők
Amikor hozzáértőket kérdeztem (ezek magyar gyártók voltak egyébként), egyöntetűen azt állították, hogy végfok sokkal jobban számít. Leginkább azért, mert ez van elspórolva a kommersz készülékekben leginkább.
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

- Értékelés: 250
Sztereó erősitők
Egyiken sem szabad sprólni igazán.
A korábbi cd játszómat direktben rá tudtam kötni a végfokra, aztán pedig előfokot is bekötöttem közéjük. S nagyságrenddel jobb lett a hangzás az utóbbi esetben.
Sztem az előfok fontosabb, azt könnyebb elrontani, mint a végfokot.
Naim-ZU
Sztereó erősitők
Én az a avr-ek kapcsán hallottam, hogy ott a végerősítő számít,mert az előerősítőt szinte teljesen kihagyják belőle,így végerősítőre hárul a hangzás előállítása,ami meg eléggé gyenge,-legalábbis zeneileg.
Azt értem,hogy bármivel hazavágható a hangzás,de nincs tényleg nagyobb jelentősége valamely fokozatnak? Igazából sztereo rendszerben érdekelne a dolog.
Sztereó erősitők
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Sztereó erősitők
Azon vitakoztam nemrég egy ismerőssel, hogy külön elő-, és végfok használatakor melyik egység a dominánsabb,az előfok vagy a végfok?Tehát melyik van nagyobb hatással a hangra? Én az előfokra tippelek,mert a hang mikor rajta keresztül megy akkor impulzusokat kap tőle,így az előfok meghatározza a hangzást,amin a végfok csak kevésbé tud változtatni,mert már megvan egy alap,amit nem lehet alapjaiban módosítani.
Biztos nem valami szakszerű megfogalmazás,de nekem logikusnak tűnik.
pedig nem az
egy rendszer bármelyik elemével tönkre lehet vágni a hangzást
gordon314.fw.hu
Sztereó erősitők
Azon vitakoztam nemrég egy ismerőssel, hogy külön elő-, és végfok használatakor melyik egység a dominánsabb,az előfok vagy a végfok?Tehát melyik van nagyobb hatással a hangra?
Én az előfokra tippelek,mert a hang mikor rajta keresztül megy akkor impulzusokat kap tőle,így az előfok meghatározza a hangzást,amin a végfok csak kevésbé tud változtatni,mert már megvan egy alap,amit nem lehet alapjaiban módosítani.
Biztos nem valami szakszerű megfogalmazás,de nekem logikusnak tűnik.
- Declan.Delfino
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 0
Sztereó erősitők
Bár nem tom melyik Arcamról van szó, tippem az esetleg van, de szerintem ne cseréld le mert nagyon nagyot csalódnál benne a Nad után
av300
már letettem a cseréről. köszönöm a jó tanácsokat mindenkinek
Sztereó erősitők
Bár nem tom melyik Arcamról van szó, tippem az esetleg van, de szerintem ne cseréld le mert nagyon nagyot csalódnál benne a Nad után
A400, Dactilus, 575A, M12.2
- Declan.Delfino
- Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők
Meghallgatas nelkul sztem semmit
Tökéletesen igaz. Nem vagy megelégedve a mostanival, vagy csak cserélgetni akarsz?
teljesen elégedett vagyok a nad-dal csak fél áron van lehetőségem arcam-ot venni. ezen törtem a fejelm, hogy látatlanban (hallatlanban) érdemes-e kihagyni egy ilyen lehetőséget. hajlok rá, hogy kihagyom.
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

Sztereó erősitők
jelenleg egy nad t-753-as av erősítőm van ami egy polk lsi rendszert hajt. lehetőségem van egy arcam ac300-at venni a nad árával megegyezző összegért (na jó még rá kell fizetnem egy 30e forintot). de nem tudom az arcamot meghallgatni látatlanban kellenne megvennem (vadonat új). van vkinek összehasonlítási tapasztalata a két erősítőt illetően? érdemes cserélni vagy annyival nem jobb az arcam?
köszi a válaszokat előre is
Az Arcam finomabb hangú vmennyivel, főleg a mélytartománya jobb sztem, kevésbé elomlós, de ugyanolyan meleg hangja van, tehát az alapkaraktere hasonló, csak zeneibb.
DE! Meghallgatás nélkül ne cserélj, mert lehet a Nad áll közelebb az ízlésedhez. Ezt nem lehet így megmondani.
Naim-ZU
- Tiamat
- Nincs visszaút

- Értékelés: 37
Sztereó erősitők
Tökéletesen igaz. Nem vagy megelégedve a mostanival, vagy csak cserélgetni akarsz?
- DigitalSTD
- Fórumlakó

- Értékelés: 4
Sztereó erősitők
jelenleg egy nad t-753-as av erősítőm van ami egy polk lsi rendszert hajt. lehetőségem van egy arcam ac300-at venni a nad árával megegyezző összegért (na jó még rá kell fizetnem egy 30e forintot). de nem tudom az arcamot meghallgatni látatlanban kellenne megvennem (vadonat új). van vkinek összehasonlítási tapasztalata a két erősítőt illetően? érdemes cserélni vagy annyival nem jobb az arcam?
- Declan.Delfino
- Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők
jelenleg egy nad t-753-as av erősítőm van ami egy polk lsi rendszert hajt. lehetőségem van egy arcam ac300-at venni a nad árával megegyezző összegért (na jó még rá kell fizetnem egy 30e forintot). de nem tudom az arcamot meghallgatni látatlanban kellenne megvennem (vadonat új).
van vkinek összehasonlítási tapasztalata a két erősítőt illetően? érdemes cserélni vagy annyival nem jobb az arcam?
Sztereó erősitők
ergo és Tiamat! Köszi a válaszokat!
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 715
Sztereó erősitők
Úgyan úgy tudod használni a 7.1, vagy 6.1-es erősítőt 5.0-ban is, csak nem használod ki teljesen a tudását.
igen, a plusz szolgáltatását nem használod ki, de ettől, nem lesz kevesebb.
sokan mégis egy szűk térbe belezsúfolják, mind az 6 vagy 7 hangfalat tök feleslegesen
sőt, sokszor a kevesebb jobb is lehet.
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
- Tiamat
- Nincs visszaút

- Értékelés: 37
Sztereó erősitők
Úgyan úgy tudod használni a 7.1, vagy 6.1-es erősítőt 5.0-ban is, csak nem használod ki teljesen a tudását.
Sztereó erősitők
Elnézést, ha hülye a kérdés, de szeretném tudni: 7.1-es av-erősítővel 5.0, illetve 5.1-es rendszert ugyanúgy meg lehet hajtani, mint egy 5.1-es av-erősítővel, vagy a 7.1-esnél más/rosszabb/ lesz a hangélmény? (mondjuk azonos márkájú/kvalitású erősítők esetében, tehát itt pmost az 5.1 vs 7.1 a kérdés egy 5.1-es hangfalszetthez.)
Sztereó erősitők
Attól függ, mennyire nyomod a mozit, és van-e igényed még több hátsó hangdobozra, plusz dekoderekre.
Ha igen, akkor érdemes lehet, kicsit modernebb, frissebb cucc, és már szintén nyomott az ára (mármint az újkorihoz képest).
Ha nincs, akkor nem tudom mennyit tenne hozzá a sztereó vonalhoz.
Sztereó erősitők
szevasztok ..
egy kérdésem lenne pro és kontra...
szerintetek megéri elcserélni egy Yamaha dsp-a1-et egy rx-v2500ra?
Nem, mert már elkelt.
azt tudom, de csak gondolatban tettem fel magamnak is a kérdést és kíváncsi voltam a véleményekre..
még mindig az vagyok...
ami lehet magam készítek..
tanácsot és tapasztalatot szives adok át..
70/317 69 64
70/317 69 64
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

Sztereó erősitők
szevasztok ..
Nem, mert már elkelt.
Naim-ZU
Sztereó erősitők
szevasztok ..
ami lehet magam készítek..
70/317 69 64
70/317 69 64
Sztereó erősitők
bass contour: a mélyhangszin-szabályozó karakterisztikáját változtathatja. Esetleg a RIAA görbe 50Hz alatti lefutását.
subsonic (szubszónikus szűrő): A hangszedő-hangkar-futómű alacsonyfrekis reszonanciáját vágja le. Általában 15-20Hz-nél vág. A legutólsó RIAA módosításba beletettek egy 16Hz-es töréspontot amely ezt a szőrőt hivatott helyettesíteni.
high cut: magashangszin vágási frekije, esetleg tűzörej szűrő 15-18kHz körüli frekivel (totál értelmetlen)
cartridge: MM ph. 1, MC ph. 2: phono 1 csatlakozóra MM, vagy magaskimenetű MC köthető (2mV/47k kimenetű). Phono 2 csatlakozóra alacsonykimenetű MC köthető (0.1-0.5mV/10-150Ohm)
Üdv: DDL
Ezek szerint vegyesen vannak értelmetlen és hasznos fukciók rajta.Egyelőre csak a treble gombot használom. A többi hangszínszabályozónak nem lkátom vagy inkább hallom jelentőségét,csak rontják a minőséget.