Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Ismét egy kérdés, de erre most tényleg érdemi választ várnék, és sűrgősen!
Régebben olvastam valamelyik fórum, hogy valaki foglalkozik MC hangszedőkben tűcserével.
Ki ő, és mi az elérhetősége?
Lemezjátszó
Régebben olvastam valamelyik fórum, hogy valaki foglalkozik MC hangszedőkben tűcserével.
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Üdv!
Az új Ortofon szériáról tudtok valamit?
Állítólag jobbak, mint a régiek, de mi igaz ebből?
Elsősorban az olcsóbb árkategóriás MC Tango, Samba, és az MM 2M Red hangszedőkről érdekelnének vélemények, tapasztalatok, már ha vannak.
Lemezjátszó
Nyávogás: 0,025% WRMS, +/- 0,035% csúcs.Elvileg ez nem rossz adat. Én nem hallottam hogy nyávogna.
Nézz körbe a komolyabb lemezjátszók között - itt most nem az itthoni, (netes) üzletekben favorizált márkákra gondolok.
Nem hinném, hogy sok DD típust találnál....talán nem véletlenül (Linn, Thorens, Kuzma, Townshend, de említhetném a megfizethetőbbek közül: Goldring, ProJect).
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
Lemezjátszó
Arra gondolsz, hogy a kvarcvezérelt motor folyamatosan korrigálja a fordulatszámot egy bizonyos tűrésen belül?
Nyávogás: 0,025% WRMS, +/- 0,035% csúcs.
Elvileg ez nem rossz adat. Én nem hallottam hogy nyávogna.
Naugye.
Hozd be, azt meghallod, h miröl bexélek.
Amig az ember trabanton mén, az kuwajo a gyalogláshoz képest. De egy mercihez képest mán más a leányzo fekwése.
Hm?
Lemezjátszó
A Technics tuti hogy nem nyávog. Nézz meg egyet leemelt tányérral és megdöbbensz milyen motorja van + olyan csapágyazás, hogy csak no, mind a tányér, mind pedig a karcsapágyazás állat stabil. Természetesen Quartz vezérelt a motor No! nyávogás, az állórész a kaszniban, a forgórész tekercselése pedig magában a tányérba foglal helyet! Óriási nyomatéka van.
Jo wolna, ha utánanéznél, h hogyan müködik a Technix motorja. Minden pillanatban nyáwog, ami sajnos hallhato.
Ha nem hixed, hozd be, azt meghallgatjuk az enyim mellett, h mi a különbség.
Arra gondolsz, hogy a kvarcvezérelt motor folyamatosan korrigálja a fordulatszámot egy bizonyos tűrésen belül?
Nyávogás: 0,025% WRMS, +/- 0,035% csúcs.
Elvileg ez nem rossz adat. Én nem hallottam hogy nyávogna.
Lemezjátszó
Halihó kex!
Akkor félreértettem valamit? Az én hozzászólásomra reagáltál
Igen, de Frankie válaszolt rá!
Világos, remélem nincs harag!
Lemezjátszó
A Technics tuti hogy nem nyávog. Nézz meg egyet leemelt tányérral és megdöbbensz milyen motorja van + olyan csapágyazás, hogy csak no, mind a tányér, mind pedig a karcsapágyazás állat stabil. Természetesen Quartz vezérelt a motor No! nyávogás, az állórész a kaszniban, a forgórész tekercselése pedig magában a tányérba foglal helyet! Óriási nyomatéka van.
Jo wolna, ha utánanéznél, h hogyan müködik a Technix motorja. Minden pillanatban nyáwog, ami sajnos hallhato.
Ha nem hixed, hozd be, azt meghallgatjuk az enyim mellett, h mi a különbség.
Lemezjátszó
Halihó kex!
Igen, de Frankie válaszolt rá!
Lemezjátszó
Halihó kex!
Lemezjátszó
A hullámos lemez szerintem nem nyávoghat. A hangszedő le fel mozgásától, még nem változik a kerületi sebesség, hacsak nem excentrikus a lemez
Ezt gondold át mégegyszer!
Azonos idő alatt nagyobb utat fut be a tű, amin több jel található ~ megnöveli a lejátszási sebességet amikor a huplin átmegy és torzítást is okoz.
Az excentrikusság is gond, de kisebb.
Az átgondolás, nem neked szólt!
Lemezjátszó
Akkor játszunk sima lemezeket
Lemezjátszó
A hullámos lemez szerintem nem nyávoghat. A hangszedő le fel mozgásától, még nem változik a kerületi sebesség, hacsak nem excentrikus a lemez
Azonos idő alatt nagyobb utat fut be a tű, amin több jel található ~ megnöveli a lejátszási sebességet amikor a huplin átmegy és torzítást is okoz.
Az excentrikusság is gond, de kisebb.
Lemezjátszó
Nekem az lenne a bajom, hogy sok a görbült lemezem, és ezekkel MINDEN lemezjátszó nyávog. Létezik erre vmi megoldás? Én nem tudok róla....
Lemezjátszó
Nekem az lenne a bajom, hogy sok a görbült lemezem, és ezekkel MINDEN lemezjátszó nyávog. Létezik erre vmi megoldás? Én nem tudok róla....
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Nem a stabilitás a lényeg a gyalukban, hanem a tányér kiegyensulyozottsága, csapágyazása, és a motor rángatás kompenzálása xij hajtás átwitellel.
Egy direkt hajtány folyamatosan nyáwog, hix hol gyorsul a motor, hol lassul. Nem lehet kiwédeni e hibát sehogy.
Az sem mindegy, h milyen a kar és annak csapágyazása.
A Goldringet megkapod 100e körül jo karral és bizonyitottan jo a gyalu is.
A szíjhajtást elvileg azért mondják jobbnak, mert ezeknél a motor brumm és remegés, nem kerül át a tányérra. Ezért rakják néha külön állványra a motort, fél méterre a lejátszótól, hogy mechanikailag elszigetelt legyen.
Egyébként egy pici egyenáramú motor egyenetlenségeit nem hiszem, hogy a szíj maradéktalanul kiegyenlítené.
Szvsz Stabil motor és precíz vezérlés!
Lemezjátszó
Köszönöm hozzászólásaitokat.De ezek teljesen ellentmondanak egymásnak...Persze azt látom, hogy a nagynevű és magasabb kategóriájúak mind szíjjmeghajtásúak, csak az összerakottság, fajsúly miatt kérdéses számomra, hogy az induló kategóriában, mondjuk max 125ezer(mert annyi ujan a 1210-es Technics), nem-e egyenlíti ki a Direct Drive ugymond hátrányait, az hogy nem műanyag alkatrészek lettek felhasználva, hanem fém, és nem forgács a kaszni, hanem alu??? ezáltal 2X akkora a tömeg, ami számomra valahogy a stabilitással azonosul...
Nem a stabilitás a lényeg a gyalukban, hanem a tányér kiegyensulyozottsága, csapágyazása, és a motor rángatás kompenzálása xij hajtás átwitellel.
Egy direkt hajtány folyamatosan nyáwog, hix hol gyorsul a motor, hol lassul. Nem lehet kiwédeni e hibát sehogy.
Az sem mindegy, h milyen a kar és annak csapágyazása.
A Goldringet megkapod 100e körül jo karral és bizonyitottan jo a gyalu is.
Ettöl függetlenül azt wexel amit akarx. Ha te ugy látod, h jobb a technix, wedd azt. De elötte nézz meg egy Linn LP 12-t, h az milyen anyagokbol áll, mégis az a wilág egyik legjobb gyaluja!
Lemezjátszó
Köszönöm hozzászólásaitokat.
De ezek teljesen ellentmondanak egymásnak...Persze azt látom, hogy a nagynevű és magasabb kategóriájúak mind szíjjmeghajtásúak, csak az összerakottság, fajsúly miatt kérdéses számomra, hogy az induló kategóriában, mondjuk max 125ezer(mert annyi ujan a 1210-es Technics), nem-e egyenlíti ki a Direct Drive ugymond hátrányait, az hogy nem műanyag alkatrészek lettek felhasználva, hanem fém, és nem forgács a kaszni, hanem alu??? ezáltal 2X akkora a tömeg, ami számomra valahogy a stabilitással azonosul...
Lemezjátszó
Azért ne felejtsük el, hogy annak idején pl a Technics 1210-es masina, klassz lemezjátszó, jó futóművel és stabil karfelfüggesztéssel. Dj körökben csak később terjedt el
Ez xijhajtány?
Direct drive.
Eddig ugy tudtam, h zenehallgatásra a xijhajtányok a jok...
Lemezjátszó
Azért ne felejtsük el, hogy annak idején pl a Technics 1210-es masina, klassz lemezjátszó, jó futóművel és stabil karfelfüggesztéssel. Dj körökben csak később terjedt el
Ez xijhajtány?
Direct drive.
Lemezjátszó
Ez xijhajtány?
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Azaz milyen mint gyalu?
xar...
DJ gyalu az nem zenélésre, ha nem zajkeltésre walo.
Mindenféleképp szijhajtásost nézz ki magadnak.
100e alatt tulajdonképp mindegy, h melliket wexed. De ha némiképp mégis a zeneisége a fontos, akkor Goldringet jawallom.