Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Ha már szóbakerült a tuning; egy régebbi,de jó minőségű cd játékosnál érdemes-e a tápkábelt átalakítani? Ezenkívül a kimeneti ajzatokat aranyozott minőségi RCA-ra cseréltetni?

igen, ez biztos.

saját fülemmel hallottam, egy tápkábel csere milyen + csodákra képes.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Croft
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Croft »

Azt futóműnek hívják.A jó tuning alap szvsz azt jelenti hogy a cd felépítéséből adódóan jól tuningolható.Pl. új clock,kimeneti tuning,esetleg tálca erősítés,órajel generálás meg amit el lehet képzelni.De persze ez szubjektív mert mindenki máshogy tuningolja a lejátszót.Esetleg úgy még érthetik hogy jó minőségű a mechanika a lejátszóban és a digit kimenet is jó,és így egy jó daccal már elég jól produkál.

Jóra gondoltam,csak rosszat írtam.
Kösz,hogy kijavítottad.
Ha már szóbakerült a tuning; egy régebbi,de jó minőségű cd játékosnál érdemes-e a tápkábelt átalakítani? Ezenkívül a kimeneti ajzatokat aranyozott minőségi RCA-ra cseréltetni?

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 15

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Kacsento »

Ha jól tudom ez azt jelenti,hogy nincs digital-analog konverter a lejátszóban,magyarán DAC hiányzik,így csak futóműként használatos.
Azt futóműnek hívják.A jó tuning alap szvsz azt jelenti hogy a cd felépítéséből adódóan jól tuningolható.Pl. új clock,kimeneti tuning,esetleg tálca erősítés,órajel generálás meg amit el lehet képzelni.De persze ez szubjektív mert mindenki máshogy tuningolja a lejátszót.
Esetleg úgy még érthetik hogy jó minőségű a mechanika a lejátszóban és a digit kimenet is jó,és így egy jó daccal már elég jól produkál.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "

Croft
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Croft »

A cdjátékosoknál mit jelent a "variable" és a fix" kimenet,illetve mi a különbség köztük? Még 1 kérdés: a "tuning lap" kifejezés mire utal,mit jelent?

A "tuning lap" szerintem tunig alap akar lenni. Ha jól tudom ez azt jelenti,hogy nincs digital-analog konverter a lejátszóban,magyarán DAC hiányzik,így csak futóműként használatos.

Vendég

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A cdjátékosoknál mit jelent a "variable" és a fix" kimenet,illetve mi a különbség köztük? Még 1 kérdés: a "tuning lap" kifejezés mire utal,mit jelent?

A nevében is benne van
A fix az állandó jelszintű kimenet, a variable, meg szabályozható

A tuning mint kifejezés az eszközök módosítását fedi, amitől egy gyári állapotú készülék jobb lesz némi beavatkozás után.
Ez egy CD játszónál általában némi alkatrész cserével jár.
A lap maga ... hát pl www.tuning.lap.hu

Záporka
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Záporka »

A cdjátékosoknál mit jelent a "variable" és a fix" kimenet,illetve mi a különbség köztük?
Még 1 kérdés: a "tuning lap" kifejezés mire utal,mit jelent?

Sakal84
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Sakal84 »

A 304-es Philipsnél nem sok öregebb cd van és lám hány darab van még belőlük...és még kedveltek is(képességeit magam is elismerem).Én egy Marantz CD 10-est vettem, az is jócskán 10 év felett van, de mint a svájci óra...

c2d
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: c2d »

c2d 
Close652 most megint árulja a Yamaha lejátszóját.

Köszi az infót.
Épp most érdeklődtem néhány részletről nála a lejátszóról.
Erősítő:Denon PMA-720A, Harman/Kardon AVR 132; Front: Jamo S606;Center: KEF C6LCR; Kábel: Monitor Mikado 4,0; PC (Gigabyte P35-DS3 +Core2Quad Q6600+Sapphire Radeon 2900XT+Sb Xfi XtremeMusic + Samsung Syncmaster 223BW+Geil Ultra Ram DDR2 1066 2Gb)

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

c2d

Close652 most megint árulja a Yamaha lejátszóját.

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

c2d 
Ha használt cd-t akarsz venni akkor olyat vegyél amihez olcsón lehet lézerfejet venni.Ilyenek pl a Sony,yamaha cd-k.Az én Sony 229ES cdmhez 4e körül van a fej.A cd ára meg 30e,és nem egy alap gép.Ezért is adtam el a Pioneer Pds802-es lejátszót,mert ahhoz biza 20e körül lett volna a fej. Lehet jó cd-t venni csak tudni kell melyiket.Pl az Arcam Alpha One-ban is ugyanaz a fej van mint a Sonyban.Igaz teszten alulszerepelt a Sonyhoz képest nálam.

Én ezt az olvasófej mizériát nem értem. Az öreg Rotel 850BX még mindig hibátlanul olvas, pedig már jóval 10 felett van a kora?

NA igen a Sony is több mint 10 éves és nincs semmi baja,de sose lehet tudni mikor hal be a fej,és akkor szerintem nem mindegy hogy mennyit fizetsz érte,persze ha megéri e egyáltalán cseréltetni.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: csövi »

c2d 
Ha használt cd-t akarsz venni akkor olyat vegyél amihez olcsón lehet lézerfejet venni.Ilyenek pl a Sony,yamaha cd-k.Az én Sony 229ES cdmhez 4e körül van a fej.A cd ára meg 30e,és nem egy alap gép.Ezért is adtam el a Pioneer Pds802-es lejátszót,mert ahhoz biza 20e körül lett volna a fej. Lehet jó cd-t venni csak tudni kell melyiket.Pl az Arcam Alpha One-ban is ugyanaz a fej van mint a Sonyban.Igaz teszten alulszerepelt a Sonyhoz képest nálam.

Én ezt az olvasófej mizériát nem értem. Az öreg Rotel 850BX még mindig hibátlanul olvas, pedig már jóval 10 felett van a kora?
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

c2d

c2d
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Cd játszók

Nem találom a cyberhome topicot
Mekkora egy béna vagyok.Aztamindenit!
Erősítő:Denon PMA-720A, Harman/Kardon AVR 132; Front: Jamo S606;Center: KEF C6LCR; Kábel: Monitor Mikado 4,0; PC (Gigabyte P35-DS3 +Core2Quad Q6600+Sapphire Radeon 2900XT+Sb Xfi XtremeMusic + Samsung Syncmaster 223BW+Geil Ultra Ram DDR2 1066 2Gb)

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 742
Kapcsolat:

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

DVD lejátszót?Én úgy hallottam hogy a szimpla cd lejátszónak jobb a hangja.Egyébként nincs Tv-m(és más megjelenítőm se), a dvd-t nem tudnám kihasználni. Cyberhome márkáról pedig még életemben nem hallottam(na persze ez még semmit nem jelent,van egy pár dolog amiről még nem hallottam).

Javaslom, akkor olvass bele a saját topicjába...
csodát fox látni azaz olvasni

No azért ne misztifikáljuk túl a cybert,bár kétségtelenül megéri a 25 ezret

Vendég

Cd játszók

DVD lejátszót?Én úgy hallottam hogy a szimpla cd lejátszónak jobb a hangja.Egyébként nincs Tv-m(és más megjelenítőm se), a dvd-t nem tudnám kihasználni. Cyberhome márkáról pedig még életemben nem hallottam(na persze ez még semmit nem jelent,van egy pár dolog amiről még nem hallottam).

Javaslom, akkor olvass bele a saját topicjába...
csodát fox látni azaz olvasni

c2d
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Cd játszók

Nemrég vettem sztereó erősítőt, és most szeretnék hozzá valami cd játékost.
Vegyél-ha még kapsz Cyberhome DVD-t az remek CD játszónak is...

DVD lejátszót?Én úgy hallottam hogy a szimpla cd lejátszónak jobb a hangja.Egyébként nincs Tv-m(és más megjelenítőm se), a dvd-t nem tudnám kihasználni.
Cyberhome márkáról pedig még életemben nem hallottam(na persze ez még semmit nem jelent,van egy pár dolog amiről még nem hallottam).

Vendég

Cd játszók

Nemrég vettem sztereó erősítőt, és most szeretnék hozzá valami cd játékost.
Vegyél-ha még kapsz Cyberhome DVD-t az remek CD játszónak is...

c2d
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Cd játszók

Nemrég vettem sztereó erősítőt, és most szeretnék hozzá valami cd játékost.Egyébként azért kérdeztem ezt a használt témát, mert eléggé meg van fogyva a pénzügyi keretem, amit ilyen célra kiadhatok.De lehet akkor még spórolgatok egy kicsit és valami újba ruházok be inkább.Egyébként túl sokat a jövőben se szánnék rá.Denon erősítőm van.Lehet hogy spórolok még és veszek valami alap Denon cd lejátszót újan.
Még 1x köszönöm mindenkinek a tanácsokat.

Vendég

Cd játszók

Húzós...
3-4 éves az pont az a kor, amikor tönkre szoktak menni a dolgok
Ezeket a műszaki holmikat sajna mostanában már nem egy életre készítik
Egy jó állíípotú 10 éves cucc valószinű tovább fog tartani, mint egy mostani 3-4 éves

forgi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: forgi »

meg írd jól tele (79.59 perc) és az utoló track-re léptesd, tekerj bele, stb.én nem vennék 3-4 évnél öregebb gépet.

Szvsz. az idősebb generációjú CD lejátszókat is érdemes lehet megvenni. Jómagam jelenleg is egy kb. 17-18 éve gyártott lejátszót hallgatok.
Szerintem, ha valaki ilyet választ, annak érdemes utánnanéznie, hogy mennyire megbízható a mechanika valamint a lézer a készülékben, és hogy van-e alkatrész utánpótlás, ha szükség lesz rá.

A close652 által leírt teszt viszont mindenképp ajánlatos, ha nincs jobb megoldás.

Minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek

Négy láb jó, két láb rossz

c2d
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Cd játszók

Nagyon köszönöm a tanácsokat mindenkinek.Megfogadom.

close652
Beköltözött
Beköltözött

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: close652 »

meg írd jól tele (79.59 perc) és az utoló track-re léptesd, tekerj bele, stb.
én nem vennék 3-4 évnél öregebb gépet.
system

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Üdv mindenkinek.Azt kérdeném tőletek, hogy érdemes e használtan cd lejátszót vásárolni?Ez nyilván függ a cd lejátszó állapotától is.De szerintetek nem nagy a rizikó?Eléggé bizalmatlan vagyok, mert egy cd játszó azért elég finom felépítésű és sérülékeny.Van itt a közelemben egy használt hifi berendezéseket árusító üzlet(itt vettem az erölködőmet is, hibátlan), szerintem megbízhatóak.
Mindezt azért kérdem mert 10k-ért láttam egy onkyo R1 cd játszót és külsőre semmi problémát nem láttam rajta, és nagyon tetszik.Még nem próbáltam ki, de valszínű ki fogom.
Szerintetek ha meghallgatom, kipróbálgatom a gombokat rajta és működőképesnek tűnik akkor megérné megvenni?Erről a típusról nem tudtok vmit?

írj fel egy zenei cédét 8-12* sebességgel,egy kicsit amortizáld le.(karcok stb)
ha beolvasási gondja van, vagy ha a számok között léptetsz, nem müxik megbizhatóan, akkor a fejjel gond lehet.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

c2d
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Cd játszók

Üdv mindenkinek.
Azt kérdeném tőletek, hogy érdemes e használtan cd lejátszót vásárolni?Ez nyilván függ a cd lejátszó állapotától is.De szerintetek nem nagy a rizikó?Eléggé bizalmatlan vagyok, mert egy cd játszó azért elég finom felépítésű és sérülékeny.Van itt a közelemben egy használt hifi berendezéseket árusító üzlet(itt vettem az erölködőmet is, hibátlan), szerintem megbízhatóak.
Mindezt azért kérdem mert 10k-ért láttam egy onkyo R1 cd játszót és külsőre semmi problémát nem láttam rajta, és nagyon tetszik.Még nem próbáltam ki, de valszínű ki fogom.
Szerintetek ha meghallgatom, kipróbálgatom a gombokat rajta és működőképesnek tűnik akkor megérné megvenni?Erről a típusról nem tudtok vmit?

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Hallotta már valaki a PIO új CD játékosát?
Én nem hallottam,de a hétvégén láttam élőben.MM-ben van.Nagyon tetszetős darab,szerintem a hangja sem lehet rossz.Sőt ha belegondolok hogy a régi pio lejátszók voltak az egyik legjobbak a kommersz márkák közül.

Nekem régen PD S901-em volt, de hamar lecseréltem, pedig 1000 DM volt és sokat kellett várnom rá, mire behozták...

Szóval én csalódtam a Pioneer-ben és nem gondolom, hogy olyan jók a régiek.

A Pioneer Reference szériája bizony nagyon jó volt, ebbe tartozott a két zongoralakkos-faoldalas PD91 és PD75 CD játszó. Mintaszerűen megépített gépek voltak, csak ugye a DAC-juk fölött eljárt az idő, de futóműnek ma is kiválóak, 12 kg, szétverhetetlen mechanika. Nekem sokáig volt PD75-öm, ami ma a bátyámnál szolgáltatja a zenét.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”