Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Xal inkább kérj ilyen bizgentyüt kölcsön, mielött kidobná csomo lowét az ablakon, feleslegesen.
Hát igen, ez lenne a jó, de aztán fogalmam sincs kinek lehet ilyenje.
Mindenesetre inkább csak kíváncsiskodtam, hátha valaki találkozott már ezzel. Egyelőre nincs ilyesmire pénzem úgyse. Amúgy a leírások alapján (persze ha lehet nekik hinni), nagyon kevés helyen hozott eddig rossz eredményt.
Persze kérdés megéri-e pénzt feccölni ebbe a Projectbe (ami amúgy pont a tied volt Big ), vagy inkább spóroljak egy komolyabb gyalura. (Nyilván ez meg főleg nem a holnap zenéje, de úgy érzem, hogy a lánc többi része jó ideig megfelel majd igényeimnek.)
Lemezjátszó
Sziasztok,
Kaptam kölcsön egy Ortofon MC10Super-t a hétvégéig, de MC erősítőm nincs. Kaphatnék kölcsön vki-től egyet 2 napra, ami illeszkedik hozzá?
Köszi előre is,
BalázsT
06 20 576 33 93
Kérj inkább egy NAD3020-at kölcsibe, annak van MC bemenete
Amúgy sima MM-en keresztül is meg tudod hallgatni, csakhát halkabb lesz jóval, a kb 1/10 feszültség miatt.
Ha egy kellemes szoba (halk-közép) hangerő elegendő, ahhoz jó.
Szerintem egy MC erősítő nagyon is befolyásolja, hogy mit hallasz, hisz az is egy komponens. Tehát nem tudod, hogy a hang amit hallasz mennyiben a hangszedő hangja és mennyiben az MC erősítőé.
-
Vendég
Lemezjátszó
Funk Achromat "lemezalátétet" próbált már ki valaki? Nagyon jókat olvastam róla a napokban, és az ára sem az a hűde halálos (20e pénz körül).
Én is azt mondom, amit Ear, ki kell proxálni.
Mikor még a Linnem wolt, akkor kiprobáltam többféle filcet is, ami ugye nem tünik drasztikus belenyulásnak.
Hááát...
Rendkiwüli modon megwáltozott a hang tonusa, megxolalása, stb. Pedig csak egy fehér wékony, de keményebb filcet tettem be, aztán egy fekete, de kissé puhábbat.
A wége az lett, h rá kellett jöjjek, h az eredeti gyári, rendkiwül puha és aránylag tömött wastag filc az igazi. Azzal lehet zenét hallgatni, a többiwel meg nem.
Xal inkább kérj ilyen bizgentyüt kölcsön, mielött kidobná csomo lowét az ablakon, feleslegesen.
-
Vendég
Lemezjátszó
Sziasztok,
Kaptam kölcsön egy Ortofon MC10Super-t a hétvégéig, de MC erősítőm nincs. Kaphatnék kölcsön vki-től egyet 2 napra, ami illeszkedik hozzá?
Köszi előre is,
BalázsT
06 20 576 33 93
Kérj inkább egy NAD3020-at kölcsibe, annak van MC bemenete
Amúgy sima MM-en keresztül is meg tudod hallgatni, csakhát halkabb lesz jóval, a kb 1/10 feszültség miatt.
Ha egy kellemes szoba (halk-közép) hangerő elegendő, ahhoz jó.
Lemezjátszó
Funk Achromat "lemezalátétet" próbált már ki valaki? Nagyon jókat olvastam róla a napokban, és az ára sem az a hűde halálos (20e pénz körül).
Lemezjátszó
Sziasztok,
Köszi előre is,
BalázsT
06 20 576 33 93
Lemezjátszó
A Rotel nem alapból nyávog, annak a példánynak lehet valami baja! Egyébként elfogadató kis gép, a NAD-nál mindenképp jobb.
Na ez az én szerencsém. Sűrűn fogok ki hibás cuccokat.
Gondolom szíj meg egyebeket már lehetetlen ehhez találni.
A NAD-nál jobb az biztos, ha az 5120-ra gondoltál.
És sokkal jobban néz ki.
Lemezjátszó
Sziasztok!
A tapasztalatotok érdekelne a Rotel RP-855-es pörgetőről..
Hírdetgetnek mostanában egyet, lehet hogy elmennék meghallgatni, de semmit nem tudok róla.
Nekem olyan Rega klónnak tűnik...
Üdv
Rag
Anyámnak van egy ilyen, kb. 15 évvel ezelőtt vettem neki és azóta is kiválóan működik. Igaz nem ment sokat.
A Regákat nem éri el, szerintem még a Planar 2-est sem.
A Planar 3-tól elég messze van hangban, volt alkalmam hallgatni mindkettőt eleget.
Egyébként a hangszedője, az AT110 amivel adták egész jó darab, szerintem jobb mint a kedvelt AT95. Követési képességben biztosan. Az AT110-et most is lehet kapni olyan 11 ezer körül.
Viszont van egy dolog amit nem szerettem a Rotel RP-855-ben.
Zenétől függően elég sokszor lehetett hallani a nyávogását.
A Regáét nem hallom.
Nem tudom ez általános volt ezeknél a Roteleknél, vagy csak ez az egy darab volt valahol hibás. Én az előbbire tippelek. Ha meghallgatod erre figyelj oda.
A Rotel nem alapból nyávog, annak a példánynak lehet valami baja! Egyébként elfogadató kis gép, a NAD-nál mindenképp jobb.
Lemezjátszó
Egyébként a Rotelnek annyi köze van a Regákhoz hogy mindkettő merev, nem függesztett konstrukció.
Ezen kívül semmi másban nem hasonlít egy Regára. Főleg a felhasznált tányér, kar anyagokban, megoldásokban nem.
Lemezjátszó
Sziasztok!
Hírdetgetnek mostanában egyet, lehet hogy elmennék meghallgatni, de semmit nem tudok róla.
Üdv
Rag
Anyámnak van egy ilyen, kb. 15 évvel ezelőtt vettem neki és azóta is kiválóan működik. Igaz nem ment sokat.
A Regákat nem éri el, szerintem még a Planar 2-est sem.
A Planar 3-tól elég messze van hangban, volt alkalmam hallgatni mindkettőt eleget.
Egyébként a hangszedője, az AT110 amivel adták egész jó darab, szerintem jobb mint a kedvelt AT95. Követési képességben biztosan. Az AT110-et most is lehet kapni olyan 11 ezer körül.
Viszont van egy dolog amit nem szerettem a Rotel RP-855-ben.
Zenétől függően elég sokszor lehetett hallani a nyávogását.
A Regáét nem hallom.
Nem tudom ez általános volt ezeknél a Roteleknél, vagy csak ez az egy darab volt valahol hibás. Én az előbbire tippelek. Ha meghallgatod erre figyelj oda.
Lemezjátszó
Sziasztok!
Üdv
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
-
Vendég
Lemezjátszó
Szia!
Kb. úgy saccolom, hogy 3 hónapja keresek hangszedőt. A Supexel kapcsolatban az a fenntartásom, hogy lehet, hogy rámsóznak valami használhatatlan darabot, netán hamisítványt. Te írod, hogy "a Supex cég kb 25 éwe bezárt." Gondolom, Magyarországon egyre kevesebb használható példány létezik.
Üdv:
Na és? Azé wan még, de eBayrol is lehet wenni, föleg az USA-bol.
Ezek olyan idösek, h mindenképp ujitani kell öket.
Azt nem is értem, h rádsoznak walami haxnálhatatlant...
Minek hamisitanának egy ilyen régi hangxedöt???
Ezt hogy gondoltad?
Hix 25éwes elewe haxnálhatatlan!!!
Fel kell ujitani.
Ami el tud benne romolni, az a tü, tüxár és a csillapito elem, ez wmi xilikon xerü anyag.
Felujitásnál ezek cserére kerülnek. Ez a lényeg.
A benne léwö tekercsek és mágnesek, miwel nem nyitott tipus, xal ezek nem tunnak tönkremenni.
Tehát felujitás után lex egy jo hangxedöd, ami 200e alatt jön ki a wégire, de ha ezt a minöséget xeretnéd wadi ujban megwenni, csak más gyártotol, akko biza nagyon mélyen zsebbe kell nyulnod.
Hozzáwetölegesen félmila fölé taksálom a hangja alapján.
Lemezjátszó
- Hol lehet szerezni használt Supexet olcsón?
- Honnan lehet szerezni bele tűt?
- Ki az aki a tű, tűszár, csillapító tag szerelést elvégzi?
Van erre is bevált recepted?
Supexet meghirdettem különbözö forumokon, h wennék, haxnáltan, 50e alatti áron. 3Honap mulwa kaptam ajánlatot.
Két helyet is tok, ahol meg tudják csinálni, és wan tüjük, lehet wálaxtani is, h milyen tü legyen, wan tüxár többféle is, és csillapito xilikon is terméxetesen.
Szia!
Kb. úgy saccolom, hogy 3 hónapja keresek hangszedőt. A Supexel kapcsolatban az a fenntartásom, hogy lehet, hogy rámsóznak valami használhatatlan darabot, netán hamisítványt. Te írod, hogy "a Supex cég kb 25 éwe bezárt." Gondolom, Magyarországon egyre kevesebb használható példány létezik.
Üdv:
Lemezjátszó
Éljen Grado Silver!
Hallgatva Bigi, Szabó Zoli és B. András tanácsára, megvettem a Grado Silvert. Az igénytelen csomagolás első pillanatban elbizonytalanított, hisz egy hasonló vagy alacsonyabb kategóriás Ortofon-t vagy Audio Technica-t szépen bedobozolnak, adnak hozzá ezt-azt. Aztán arra gondoltam, ha a tálalás egyszerűségén megsprórolt pénzt a hangszedő minőségére fordították, már megérte.
Nos, első meghallgatás: Még így nyersen is kifinomultabb, bár némileg magashiányosabbnak tűnik, mint AT 120.
Feszült várakozással tekintek a bejáratási idő letelte utáni minőségjavulásra.
-
Vendég
Lemezjátszó
Supexet meghirdettem különbözö forumokon, h wennék, haxnáltan, 50e alatti áron. 3Honap mulwa kaptam ajánlatot.
Két helyet is tok, ahol meg tudják csinálni, és wan tüjük, lehet wálaxtani is, h milyen tü legyen, wan tüxár többféle is, és csillapito xilikon is terméxetesen.
Lemezjátszó
Lemezjátszó: Mitchell Gyro SE, Krahling Zoli építette csöves külön tápos phono elektronika, erősítő: Soner elő-végfok. MC hangszedő kéne.
Xerintem gyere el és hallgasd meg az én Supex 900S MC hangxedöm. Wagy kérdezd meg Halit, h hogyan teccett neki a hangzás itt tegnap elött, miko itt wolt?
Ne fossá, nem akarom neked eladni, söt sosem fog ilyen exembe jutni!!!
Ugyanis a hangja nagyon jo, sokkal jobb, mint a nemrégiben birtokolt Koetsu Black Line, illetwe egyik barátom Frog-ja és egy másik barátom xintén beprobizott Benz Ebony-ja. Mápeg ezek inkább félmilás kategoria felettiek...
Azé ajánlom a meghallgatást, mert ha tetszik, akko te is meg tod azt csinálni, amit én és mán két hasonlo cipöben járo barátom is megtett, és azota áld.
Nya én azt csináltam, h wettem egy roncs, törött tüjü haxnált Supexet 40e FT-ért, és kicseréltettem a tüt, tüxárat és a csillapito tagot wadi ujra. A tü különben a legnagyobb vdh, a Condorba walo lett, de ez wan a Colibriben is. A müwelet a roncs pu-wel együtt 200e alatt megállt.
Hangra wixont még nem találtam nála csak egy jobbat. Igaz, h az 3mila és Kondo pu a newe...
Perxe wehecc Transfiguration Aria-t is.
Köszi!
Ha kedved kapnék egy ilyenre, vajon a gyakorlati megvalósítása hogyan zajlik a dolognak?
Lemezjátszó
BENZ L2 jó eddig, de a te karodat nem ismerem gyakorlatban. Ha könnyü kar akkor Lyra a tippem
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
-
Vendég
Lemezjátszó
Lemezjátszó: Mitchell Gyro SE, Krahling Zoli építette csöves külön tápos phono elektronika, erősítő: Soner elő-végfok. MC hangszedő kéne.
Xerintem gyere el és hallgasd meg az én Supex 900S MC hangxedöm. Wagy kérdezd meg Halit, h hogyan teccett neki a hangzás itt tegnap elött, miko itt wolt?
Ne fossá, nem akarom neked eladni, söt sosem fog ilyen exembe jutni!!!
Ugyanis a hangja nagyon jo, sokkal jobb, mint a nemrégiben birtokolt Koetsu Black Line, illetwe egyik barátom Frog-ja és egy másik barátom xintén beprobizott Benz Ebony-ja. Mápeg ezek inkább félmilás kategoria felettiek...
Azé ajánlom a meghallgatást, mert ha tetszik, akko te is meg tod azt csinálni, amit én és mán két hasonlo cipöben járo barátom is megtett, és azota áld.
Nya én azt csináltam, h wettem egy roncs, törött tüjü haxnált Supexet 40e FT-ért, és kicseréltettem a tüt, tüxárat és a csillapito tagot wadi ujra. A tü különben a legnagyobb vdh, a Condorba walo lett, de ez wan a Colibriben is. A müwelet a roncs pu-wel együtt 200e alatt megállt.
Hangra wixont még nem találtam nála csak egy jobbat. Igaz, h az 3mila és Kondo pu a newe...
Perxe wehecc Transfiguration Aria-t is.
-
Vendég
Lemezjátszó
Sziasztok!
Hangszedőt keresek SME 3009-R karba. Tippnek eddig a Benz-Micro Ace L -t kaptam. (120 e. Ft, Limar ) Esetleg Goldring Eroicát ( kb. 60 e, elvileg Merlin, de nem reagáltak a megkeresésre. )
Létezik gondolom egyéb alternatíva is, ha van javaslat, megköszönném.
Elöxör is mennyit xánx rá?
Aztán milyen gyalud wan, milyen RIAA, és milyen kö, MM, wagy MC? Me nem mindegy.
Van rá per pillanat kb. 150 ezer, esetleg max 200 ezer.
A Gyro-val igen jól műxik a Transfiguration Aria. SME V hangkarban is. Gyroval és Orbe-al is.
Lemezjátszó
Sziasztok!
Hangszedőt keresek SME 3009-R karba. Tippnek eddig a Benz-Micro Ace L -t kaptam. (120 e. Ft, Limar ) Esetleg Goldring Eroicát ( kb. 60 e, elvileg Merlin, de nem reagáltak a megkeresésre. )
Aztán milyen gyalud wan, milyen RIAA, és milyen kö, MM, wagy MC? Me nem mindegy.
Van rá per pillanat kb. 150 ezer, esetleg max 200 ezer.
-
Vendég
Lemezjátszó
Sziasztok!
-
Vendég
Lemezjátszó
Sziasztok!
Vegyél Ortofont audiovision tuning kft.
Lemezjátszó
Sziasztok!
Lemezjátszó
BalázsT
Ránézésre egyformák kivülről..
Amúgy tök egy kategória, szerintem fülre nem lesz kirívó különbség.
Lacy,
Hát éppen ez a bajom, hogy ránézésre egyformák, de hangra nagyon is különbözőek. Az FF10 éppen olyan tompa, mint a HFM annak idején megénekelte. FF15 -ből egyszer volt nálam 2 ház és három tű, mind másképp szólt. Éppen ezért keresek egy elfekvő új példányt.
Üdv,
BalázsT
-
Vendég
Lemezjátszó
Ortofon FF15XE MkII -t vettem az egyik ismerősöm kérésére a Szenkirályi u-i pinceboltban. A tűtartó szép sárga, rajta a felirat is OK. Kipróbáltam, a hangminősége legfeljebb az FF10-et éri el (volt ilyenem is anno). Kérdésem: A hangszedő házából is kétféle volt-e annakidején, vagy csak a tűtől függött, hogy FF10-nek vagy 15-nek árulták? Ha kétféle ház volt, akkor lehet, hogy 10-es házat vettem 15-ös tűvel? Szóval ha lenne valakinek egy egészséges példány FF 15 XE MkII hangszedője új (nem utángyártott) tűvel, érdekelne.
Üdv,
BalázsT
Ránézésre egyformák kivülről..
Amúgy tök egy kategória, szerintem fülre nem lesz kirívó különbség.