Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Alátétek, rezgéscsillapítás
- rudulf
- V.I.P.
- Értékelés: 46
Alátétek, Rezgéscsillapítás
És ki hogy teszi a készüléket a sóderre?Pl. beleállítanak lábakat és arra a készüléket,vagy csak egy lapot tesztek rá?
Érdekelne ez a dolog,egy próbát megér.
A sóder nem = homok nem = kő nem= szikla, stb.
Roksan Xerxes/Origin Live Silver/Ortofon HMC30, Audiomeca/Mephisto I., Soner Audio/nagy DAC, Soner Audio/előfok, végfok, Soner Audio/SL1 hangfal, HighWire/1100 összekötő kábelek, Harmonic Technology/Magic Power, JPS/Digital AC, Soner Audio/DAC táp kábel, Harmonic Technology/Magic Woofer
Pennánál talán beszerezhető még egyfajta fém tüskealátét (hazai gyártmány), jobb bármelyik forint érménél (más valutát még nem próbáltam). Legalábbis nálam, a készülékek alatti Sicomin lap tüskéi alatt.
Én is régi egyforintost használok, de én ütöttem bele egy apró horpadást vmi régi csúcsos dízel adagolóalkatrésszel. Így már nem csúszik le, és nagyon high-endes lett!
Alá meg vágtam ki tappancsokat egéralátétből.
tegnap ez az elátét született kényszerűségből és még egy rezgéscsillapító is helyetkapott egy "jófajta" radír személyében:)
remélem hamer lesz valami jobb megoldásom
http://www.avx.hu/forum/uploads/post-20-1165860547.jpg
A homok nagyon jó rezgéscsillapító. Pl. azokban a profi fotóstúdiókban ahol szkennelős hátfalat használnak a kamerákon, szokták homokágyra tenni az egész cuccot, különben minden apró rezgés meglátszana a képeken...
Wazze! Minden fotos lökött!
Hogy, hogy nem tudják, h a ládába gyülik az energi, azt eccercsak exáll az egéx a pitlibe? He?
A radiátorok meg fel fognak csawarodni, én meg be, ha még pár okosságot owasok itt a hozzáértöktöl! :kiraly:
Különben bárkinek tok kölcsönadni olyan tankönywet, ami azt taglalja, h hogyan lehet olyan talajra épitkezni, ahol nincs semmilyen xilárd aljzat. Lásd pl Welence Olaszországban, wagy a transzszibériai wasut teljes wonala, mely mocsáron át wezet cirka 2000km-en keresztül, de hogy mondjak közelebbit, pl teljes Ujpalotai ltp. mocsárra épült és Káposztásmegyeri ltp. egy jo nagy része is...
Oxt a hangfal és egyéb elektronikák is ugyanezen elw alapján nem süllyednek be a laza kawicságyba, és nyeli ez utobbi el az öxxes rezgést, átalakitwa azt höwé...
És ki hogy teszi a készüléket a sóderre?Pl. beleállítanak lábakat és arra a készüléket,vagy csak egy lapot tesztek rá?
Nálam fakockákon állnak a cuccok, lap nem az igazi. A kockáknál is az a jó, ha a fa száliránya függőleges, azaz belevezeti a rezgéseket a kvarchomokba. Csak simán rárakod a kockákat a homokra, aztán mikor rámegy a cucc, akkor kicst belenyomod a cuccal együtt, hogy utóbbi vízszintesen álljon. Nem nagy ügy, a 70 kilós hangfalaimmal is meg lehetett csinálni különösebb gond nélkül. Csak felrakni kellett segítség, a beállítás megy egyedül is. Mióta ez megvan, eszembe sem jutott mást kipróbálni.
A homok nagyon jó rezgéscsillapító. Pl. azokban a profi fotóstúdiókban ahol szkennelős hátfalat használnak a kamerákon, szokták homokágyra tenni az egész cuccot, különben minden apró rezgés meglátszana a képeken...
ezért gondoltam kemény gumira, abba nem sűlyed bele max 0,2m et de talán kevesebb esély van billegésre mint a parkettánál amibe szépen el kezd lefelé haladni a hegyessége miatt. de ez a pénz ötlet tetszik, otthon rá is rakom
A becsületes magyar 1 forintos jó megoldás.
Az 1 forintossal csak az a baj, hogy akár egy portörlés alkalmával is le tud csúszni róla a tüske, inkább a 20-as
Fúróval megfúrod egy kicsit a közepét és kész.
Az egyforintos nálam is bevált az állvány alatt, amikor még Chario Academy 2 hangfalaim voltak.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
És ki hogy teszi a készüléket a sóderre?
Pl. beleállítanak lábakat és arra a készüléket,vagy csak egy lapot tesztek rá?
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "
Az 1 forintossal csak az a baj, hogy akár egy portörlés alkalmával is le tud csúszni róla a tüske, inkább a 20-as
én csináltam egy olyat (próbaképpen, aztán így maradt)
gumigyűrű, rajta 2ft-os, azokon áll a tüske.
Ha gumigyűrűt raksz, minek a tüske?
eccerű: olyan egyenetlen a padló, hogyha a hangfal mellett megy az ember, kellemesen billen egyet, így stabilabb, mintha az1 vagy 2 forintoson pihenne
Én értem, de a gumit magát, ahol lehet, mellőzőm...
Tesla HC 07 futómű, MW 2002 pick-up, Orister erősítő, RFT hangdobozok...
ezért gondoltam kemény gumira, abba nem sűlyed bele max 0,2m et de talán kevesebb esély van billegésre mint a parkettánál amibe szépen el kezd lefelé haladni a hegyessége miatt. de ez a pénz ötlet tetszik, otthon rá is rakom
Fúróval megfúrod egy kicsit a közepét és kész.
Bigi, ne légy már ilyen sértődős.
Egyébként rossz a hasonlatod, mivel a készülékek rezgéseit el kell vezetni és ezt irányítottan. Szerintem - de mondom szerintem - a Te elved alapján a rezgések bent maradnak a "tálcában". Eloszlanak, de bentmaradnak. Összetettebb dolog ez annál, mint ahogy ezt gondolod.
Ez a "rezgés elvezetés" kicsit konyhanyelv, de ebbe ne menjünk bele... Ha az a bizonyos homokláda úgy nyeli el a rezgéseket, hogy más energiává alakítja /súrlódás-hő/ akkor a nem marad benn a tálcában! Viszont tényleg nem ilyen egyszerű a dolog, Bigi használ is bizonyos állványt a lemezjátszó alá, tán nem véletlenül...
Tapasztalataim szerint, fontosabb elősegíteni a rezgések gyors lecsengését, mint az amplitúdó nagyságát csillapítani.
Ja má annyi energi wan a tálcámban, h alig birom lefogni!
Még ekkora baromságot...! :vazeg:
Látod, Bigi, 2 in 1. Radiátor sem kell ezentúl :kiraly:
Bigi, ne légy már ilyen sértődős.
Egyébként rossz a hasonlatod, mivel a készülékek rezgéseit el kell vezetni és ezt irányítottan. Szerintem - de mondom szerintem - a Te elved alapján a rezgések bent maradnak a "tálcában". Eloszlanak, de bentmaradnak. Összetettebb dolog ez annál, mint ahogy ezt gondolod. :vazeg:
Ez a "rezgés elvezetés" kicsit konyhanyelv, de ebbe ne menjünk bele... Ha az a bizonyos homokláda úgy nyeli el a rezgéseket, hogy más energiává alakítja /súrlódás-hő/ akkor a nem marad benn a tálcában! Viszont tényleg nem ilyen egyszerű a dolog, Bigi használ is bizonyos állványt a lemezjátszó alá, tán nem véletlenül...
Tapasztalataim szerint, fontosabb elősegíteni a rezgések gyors lecsengését, mint az amplitúdó nagyságát csillapítani.
Ja má annyi energi wan a tálcámban, h alig birom lefogni!
Még ekkora baromságot...! :kiraly:
Nálam jó ideje ilyen a felállás:
padlószőnyeg-keményfa lap- kétforintos-tüske-hangfal.
A fémpénz pereme úgyis megfogná a tüske végét, de enm szokott csúszkálni.
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
gumigyu˝ru˝, rajta 2ft-os, azokon áll a tüske.
Ha gumigyu˝ru˝t raksz, minek a tüske?
ecceru˝: olyan egyenetlen a padló, hogyha a hangfal mellett megy az ember, kellemesen billen egyet, így stabilabb, mintha az1 vagy 2 forintoson pihenne
így
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- GTomi
- V.I.P.
eccerű: olyan egyenetlen a padló, hogyha a hangfal mellett megy az ember, kellemesen billen egyet, így stabilabb, mintha az1 vagy 2 forintoson pihenne
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Tesla HC 07 futómű, MW 2002 pick-up, Orister erősítő, RFT hangdobozok...
- GTomi
- V.I.P.
Milyen keménygumi az, amibe 2 cm-t süllyed a tüske?
lemaradt egy m:)
0,2 mm
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11018
- Kapcsolat:
Milyen keménygumi az, amibe 2 cm-t süllyed a tüske?
én kis kemény gumidarabra gondoltam vagy fakockára, de ez sem hangzik rosszul, esetleg érdemes magasabbra emelni a falakat mint a tüske kb 2cm es magassága?
Azokat az anyagokat felejtsd el sztem, amibe bele tud süllyedni a tüske. Ennél az a lényeg, hogy minél kisebb felületen érintkezzen.
én kis kemény gumidarabra gondoltam vagy fakockára, de ez sem hangzik rosszul, esetleg érdemes magasabbra emelni a falakat mint a tüske kb 2cm es magassága?
Azokat az anyagokat felejtsd el sztem, amibe bele tud süllyedni a tüske. Ennél az a lényeg, hogy minél kisebb felületen érintkezzen.
Szerintem itt a lényeg.