Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10990
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ne feledjétek az új fileformátumokat! Ott még mindig nagy változások vannak.

arn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 177

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: arn »

ha mar van egy dacom (mert van), lehet jobb megoldas lenne... olcsobb halozati kutyu, kesobb jobb dac csere. igy a lelkem nyugodt, hogy nem a draga hifis cuccokat kell cserelgetni, hanem az olcsobb lejatszot.

ajj... mar eppen belenyugodtam ebbe a soundbirdgebe, kellett neked hozzaszolni

blaki
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: blaki »

en elegge benne vagyok a hwes korforgasban (neha nem is tudom minek), es meg nem lattam olyan szamitastechnikaval kapcsolatos cuccot, ami par even belul ne avulna el. eleg ha csak az sb2 utani sb3ra gondolsz. szvsz nem keveset javult (minden teren). 
a hifinek nem lesz jobb/rosszabb hangja hasonlo arban.

Ezt én értem, sőt 1 időben nálam is sokat cserélődtek a szg hardverek, de pont ezt mondom hogy ebbe mi tud elavulni? Esetleg a köv verzióba jobb dac-ot tesznek? és akkor mi van? pont ez a jó benne hogy ez már MOST önmagában is k*rva jó, később meg veszel hozzá egy dacot és letudtad a dolgot, a másik meg hogy ez még mindig kevesebbet veszít az értékéből mintha folyamatosan a DAC-okat cserélnéd
A400, Dactilus, 575A, M12.2

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

en elegge benne vagyok a hwes korforgasban (neha nem is tudom minek), es meg nem lattam olyan szamitastechnikaval kapcsolatos cuccot, ami par even belul ne avulna el. eleg ha csak az sb2 utani sb3ra gondolsz. szvsz nem keveset javult (minden teren).

a hifinek nem lesz jobb/rosszabb hangja hasonlo arban.

blaki
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

nekem is ezert szimpatikus... brutalabb dacokkal szemben is allja a versenyt. igy ha a dacomat eladom, elvileg kijon belole a squeezebox is. 
a hatranya viszont, ha kesobb cserelnem a halozati lejatszot, borul a rendszer, illetve kenytelen vagy mindig tobb penzt kiperkalni a hasonlo szinvonalert

szamitastechnikai szempontbol biztos tullepnek a mostani lejatszokon es lehet egy olcsobb kutyu is megeszi reggelire. csak ugye abba nem fognak normalis dacot rakni.

De minek kéne cserélni a hálózati lejátszót? Pont ez a lényeg benne hogy mivel jobb dac-okkal is állja a versenyt így sokáig meglehet aztán max 1x veszel hozzá egy jobb DAC-ot, de szerintem pont a squeezebox az ami állandó tagja maradhat a rendszerednek.

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Naja csak a squeezebox k*rva jó. Akitől vettem a Luna-t vele beszélgettem és ő prábált squeezeboxot, rokut, és a squeezeboxot tartotta meg ugyanis saját bevallása szerint nagyon jól szuperál önmagában is, egy hivox lupus dac-cal vetette össze (a régi lupus2-vel) és azt mondta hogy nem érezte a lupust semmivel sem jobbank sőt... aztán vetty egy Benchmark DAC1-et na az már jobb lett mint a squeezebox, szóval ez utóbbi szerintem megfontolandó ha még valakinek nincs DAC-ja és ily módon szeretné a gépéről a muzsikát élvezni.
nekem is ezert szimpatikus... brutalabb dacokkal szemben is allja a versenyt. igy ha a dacomat eladom, elvileg kijon belole a squeezebox is.

a hatranya viszont, ha kesobb cserelnem a halozati lejatszot, borul a rendszer, illetve kenytelen vagy mindig tobb penzt kiperkalni a hasonlo szinvonalert

szamitastechnikai szempontbol biztos tullepnek a mostani lejatszokon es lehet egy olcsobb kutyu is megeszi reggelire. csak ugye abba nem fognak normalis dacot rakni.

blaki
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Naja csak a squeezebox k*rva jó. Akitől vettem a Luna-t vele beszélgettem és ő prábált squeezeboxot, rokut, és a squeezeboxot tartotta meg ugyanis saját bevallása szerint nagyon jól szuperál önmagában is, egy hivox lupus dac-cal vetette össze (a régi lupus2-vel) és azt mondta hogy nem érezte a lupust semmivel sem jobbank sőt... aztán vetty egy Benchmark DAC1-et na az már jobb lett mint a squeezebox, szóval ez utóbbi szerintem megfontolandó ha még valakinek nincs DAC-ja és ily módon szeretné a gépéről a muzsikát élvezni.

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Az 1000-es és 1001-es között mi a különbség?

Q. Are there different versions of the M1000?A. In 2005, Roku switched factories for the production of its SoundBridge M1000 and redesigned it to streamline manufacturing. The two versions are equivalent and interchangeable. The main user visible difference between the two is that the newer M1000 has its jacks on the back of the unit; whereas the original M1000 has its jacks out the sides. The new unit’s end caps are not removable; the originals are. The original M1000 used a Compact Flash style Wi-Fi card; whereas the newer M1000 has the Wi-Fi built onto the main board. Overall, neither model is “better” than the other.  The newer M1000 can be identified by the jacks on the back, or by its model number sticker which has the number M1001. The M1000 spec sheet on our web site has been updated to reflect these changes. Roku will not swap one for the other as they are equivalent.

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Ja, webboltokban.. Bezzeg a Saturn, MM-ban 200 euro volt akárhol néztem.

15 euroert el is hozzak. munkatarsammal majd lehet rendelunk. ugy meg olcsobb.

bar gyorbol autoval kiugrani sem sok. a squeezebox az bezzeg 300 euro

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tsc »

a szimpla pinnacle soundbridge az olyan mint az m1001.   
csak az nem 107 euro, hanem 144.

Ja, webboltokban.. Bezzeg a Saturn, MM-ban 200 euro volt akárhol néztem.

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Pelican »

Az 1000-es és 1001-es között mi a különbség?

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

a szimpla pinnacle soundbridge az olyan mint az m1001.

csak az nem 107 euro, hanem 144.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10990
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Hát ez a kijelző... Izé... Meg a táv is... Azt hiszem maradok az eredetinél.
Tényleg gázosan néz ki. A mienk sokkal faszányosabb.

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

Hát ez a kijelző... Izé...

Meg a táv is...

Azt hiszem maradok az eredetinél.

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

azert annyira nem eszik forron a kasat

akkor zuttyant az ara, hogy megjelent a pinnacle soundbridge home music... errol semmi infot nem talaltam. irtam a nemet webaruhaznak, majd kiderul.

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

egyre jobb

107.52 EUR = 29,315.63 HUF

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

nemeteknel 125 euro a soundbridge (34k huf) azt hiszem eldolni latszik a dolog

ennyit nem er a squeezebox.

Stilgar
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Stilgar »

Lenne egy kérdésem ezekkel a lejátszókkal kapcsolatban.A zenéim mind flac formátumban vannak, és az világos, hogy megetethető ezekkel a lejátszókkal. Viszont a túlnyomó többsége az anyagaimnak nem számonként van flac-ban, hanem albumonként. Vagyis minden egyes album egy flac file, plusz egy cue kiterjesztésű cd-kép információs file, ami megmondja, hogy a nagy flac fileon belül melyik szám hol található.

Ezek a lejátszók tudják-e kezelni a cue fileokat, vagy minden egyes számnak külön fileban kell lennie?

Szerintem nem.
Tudom, hogy nagy meló lenne, de a megoldás az, hogy képként kiírod egy újraírhatóra és utána újból begrabbeled.
Hogy a minősége romlik-e? Az egy más tészta.

Kösz a választ!
A megoldási javaslatodnál van sokkal egyszerűbb. Kikonvertálni wav-ba, majd a Daemon tools-ba mountolni, és onnan grabbelni, vagy a foobar 2000-el sávonként átkonvertálni wav-ba. Innen aztán vissza lehet tömöríteni flac-ba. És a minősége is garantáltan megmarad.

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Lenne egy kérdésem ezekkel a lejátszókkal kapcsolatban.A zenéim mind flac formátumban vannak, és az világos, hogy megetethető ezekkel a lejátszókkal. Viszont a túlnyomó többsége az anyagaimnak nem számonként van flac-ban, hanem albumonként. Vagyis minden egyes album egy flac file, plusz egy cue kiterjesztésű cd-kép információs file, ami megmondja, hogy a nagy flac fileon belül melyik szám hol található.

Ezek a lejátszók tudják-e kezelni a cue fileokat, vagy minden egyes számnak külön fileban kell lennie?

Szerintem nem.
Tudom, hogy nagy meló lenne, de a megoldás az, hogy képként kiírod egy újraírhatóra és utána újból begrabbeled.

mitol romlana az adat?

ps: nekem apeban vannak, de nem nagy melo atkodolni mindet.

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 87

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fenyő »

Szerintem nem.

Stilgar
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Stilgar »

Lenne egy kérdésem ezekkel a lejátszókkal kapcsolatban.
A zenéim mind flac formátumban vannak, és az világos, hogy megetethető ezekkel a lejátszókkal. Viszont a túlnyomó többsége az anyagaimnak nem számonként van flac-ban, hanem albumonként. Vagyis minden egyes album egy flac file, plusz egy cue kiterjesztésű cd-kép információs file, ami megmondja, hogy a nagy flac fileon belül melyik szám hol található.

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Mondjuk ezekben az a jó, hogy ugyebár fw updatekkel naprakészen tarthatóak, a Rokuhoz is már az ezredik jön ki.. De egyetértek hogy sokat nem érdemes rá áldozni, a jó DAC meg kötelező hozzájuk.. Legalább egy Lupus.. Hihetetlen mennyire nem mindegy még a netrádióknak is.
persze, de gondolom a hwt is fejlesztik (kijelzo, dac, stb), meg neha jon egyegy uj otlet ami miatt erdemes egy masikat kiadni.

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

Mondjuk ezekben az a jó, hogy ugyebár fw updatekkel naprakészen tarthatóak, a Rokuhoz is már az ezredik jön ki.. De egyetértek hogy sokat nem érdemes rá áldozni, a jó DAC meg kötelező hozzájuk.. Legalább egy Lupus.. Hihetetlen mennyire nem mindegy még a netrádióknak is.

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

jok ezek a kutyuk... de ha sok penzt koltok ra, akkor inkabb egy draga dacot vennek, meg egy olcsobb netbigyot. a dac idotallo, a masikat meg ugyis cserelgetni kell x evente.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”