Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A helyén

Vendég

Lemezjátszó

más szögből

Vendég

Lemezjátszó

Az a helyzet, hogy ma beszereztem első MC hangszedőmet... (lehet hogy az utolsót is? )

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 128

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SSS »

Na vegre sok varakzas utan megjott az LP-m Funk V egyenlore meg ideiglenes phonoval mert a MOTH kesik sajna:{{ 
Hat osszekotottem a dolgokat  minden a hegyen hatan a fotot kicsit kesobb:}}
bekapcs es elajul:} jo jo biztos van jobb meg mindenkinek maga fele hajlaik de akkor is baromi jo, es ha a phon is megjon.......

Irok majd meg tapasztalatokat de meg tul komplikalt a hallgatas igy.

Koszi SSS es Revox

Nagy gratula :vazeg:

A cucchoz is meg a türelmedhez is :kiraly:

És mindenképpen várjuk a beszámolót!!!!!!!!!!!!!
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 217

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: merida »

Na vegre sok varakzas utan megjott az LP-m Funk V egyenlore meg ideiglenes phonoval mert a MOTH kesik sajna:{{ 
Hat osszekotottem a dolgokat minden a hegyen hatan a fotot kicsit kesobb:}}
bekapcs es elajul:} jo jo biztos van jobb meg mindenkinek maga fele hajlaik de akkor is baromi jo, es ha a phon is megjon.......

Koszi SSS es Revox

Gratulálok!!!

Végre valakinek lett! Mindenképp írj róla!
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk DA - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2

Hypo
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Hypo »

Hat osszekotottem a dolgokat minden a hegyen hatan a fotot kicsit kesobb:}}

Koszi SSS es Revox

Lpfan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Lpfan »

A szénszálas kefe is feltöltheti, ezt a Goldring állította, mert volt olyan szénszálas keféje amit a hozzáadott kábellel le kellett földelni.Szerintem legjobb ha nem törölgeted a lemezt.

"Szerintem legjobb ha nem törölgeted a lemezt"
Szerintem, meg csak törölgesse nyugodtan a szénszálas kefével! A lemez egyébként pompássan fel tud töltődni fogás közben a levegő súrlódásától is, főleg, ha nagyon száraz a levegő! Ezen segít a zerosat pisztoly, de nálunk, /tudtommal/ nem forgalmazza senki...
Tesla HC 07 futómű, MW 2002 pick-up, Orister erősítő, RFT hangdobozok...

tz-
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tz- »

A szénszálas kefe is feltöltheti, ezt a Goldring állította, mert volt olyan szénszálas keféje amit a hozzáadott kábellel le kellett földelni.
Szerintem legjobb ha nem törölgeted a lemezt.

close652
Beköltözött
Beköltözött

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: close652 »

szénszálas kefe mindkét helyen a tisztítás, bár itt most az első alkalommal elmaradt,
földelve mindkét gép rendesen volt/van. Lehet a vonaton szedett össze valamit?
system

tz-
Értékelés: 1

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tz- »

A pattogást akár a tű is összeszedheti mint statikus töltést.

A lemezeket szoktad-e törölgetni, mert ha igen akkor a bakeli, nagyon jól fel tud töltődni. De okozhatja a pattogást az is, hogy nincs jól földelve a lemezjátszó és rajta a kar.

close652
Beköltözött
Beköltözött

Lemezjátszó

egész más az erősítő (marantz+mission fent, sony+Wharfik itthon),
de gondoltam a pattogást a tű szedi össze, nem?
system

GARFIELD13

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: GARFIELD13 »

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni a hozzáértőktől. NAD 5120-as lemezjátszóhoz vásároltam laposkart. A karban van egy tű nélküli hangszedő, amit szívesen kipróbálnék. Típusa: Ortofon X1-MC. Lehet ebbe tűt rakni, vagy ezekben nem cserélhető külön. Az információkat előre is köszönöm. Üdv.
Ezekben az MC hangszedőkben nem lehet tűt cserélni házilag. Vissza kell küldeni a gyárba, ahonnan kapsz gyakrolatilag egy újat. (Na jó van néhány cég, ahol vállanak javítást, új tű beszerelését, de az nem ebben az árkategóriában mozog) Ez a hangszedő árának fele, kétharmada szokott lenni.

Szia! Köszönöm a választ. Akkor esetleg a Lisys-nél megpróbálom, mert náluk láttam anno ortofon hangszedőket, de ha nem megy akkor marad szobadísznek, bár szívesen meghallgatnám.

GARFIELD13

Lemezjátszó

Ha eddig cső karod volt, akkor a lapos kar visszalépés.
Ilyen régi MC hangszedőhöz nem kapsz már tűt.
Szia! Köszönöm a választ. A laposkart azért vettem, mert a csőkar ellensúly felfogatásával van egy kis gond, de addig nem mertem hozzányúlni amíg nincs másik kar. Ha sikerül rendesen rögzíteni, akkor az kerül vissza.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4601
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: revox »

A hangszedők paraméterei megegyeznek, mindkettő elliptikus. Valami beállítás (tűnyomás, antiskating, túlnyúlás) probléma? Mindkét helyen a gyár által megszabott értékek voltak, vannak beállítva.
Nem saját tapasztalat ( még:) ), de én is úgy tudom, hogy drágább/jobb futóművön lejátszva ugyanaz a lemez kevésbé pattog. Az én kis mezei projectemen úgy vettem észre, mintha pörgetés közben keletkező sztatikus feltöltődés kisülései is okoznának pattogást. Persze ez nem biztos, lehet hogy butaság.

egyszer HES-re vittem a kis táskámban egy Carment. otthon a thorens td150+vdH cumón egész jól szólt. szobában Border Patrol SE300B, AN -Voyd- reference, szerintem Kondo IO-J és AN-E SEC Silver(asszem,nem biztos,de kb ez volt a rendszer) fölrakattam és majd elbújtam szégyenenbe,olyan szar volt. sistergett,pattogott,stb...

persze a dualizmus "korában" ez a jelenség mitől jelentkezik,nem tudom, de fönt a jobb felbontás a jobb lemezjátszó ismérve,ha az megfelelő komplexitással és tonalitással párosul. lévén egy mélyhiányos,vagy presence-ben erősebb lemezjátszó is tudja ezt a jelenséget produkálni, de azt nem szabasd a jóság számlájára írni.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Vendég

Lemezjátszó

Múlt héten lemosattam néhány lemezt és leesett az állam. Kétszer is. 
Először amikor Bp-en barátom gépén (vadiúj ProJect Xpression + AT-95E)
meghallgattam a 20 éves addig lencos lemezt. Szinte teljesen eltűntek a pattogások.

Másodszor itthon, (nem mai Dual CS150Q + de új Ortofon OMB 5E) amikor ugyanaz mégis pattogott, noha persze nem annyira, mint a mosás előtt.

A hangszedők paraméterei megegyeznek, mindkettő elliptikus. Valami beállítás (tűnyomás, antiskating, túlnyúlás) probléma? Mindkét helyen a gyár által megszabott értékek voltak, vannak beállítva.

Biztos, h ugyanaz???
Elektronikák, elöfok is ugyanaz? Hangfal, meg minden?

Xerintem a te rendxered a jobb felbontásu...

A másik, h én nem wolnék elájulwa semmilyen ProJecktöl!

Vendég

Lemezjátszó

Nem saját tapasztalat ( még:) ), de én is úgy tudom, hogy drágább/jobb futóművön lejátszva ugyanaz a lemez kevésbé pattog. Az én kis mezei projectemen úgy vettem észre, mintha pörgetés közben keletkező sztatikus feltöltődés kisülései is okoznának pattogást. Persze ez nem biztos, lehet hogy butaság.

close652
Beköltözött
Beköltözött

Lemezjátszó

Múlt héten lemosattam néhány lemezt és leesett az állam. Kétszer is.

Először amikor Bp-en barátom gépén (vadiúj ProJect Xpression + AT-95E)
meghallgattam a 20 éves addig lencos lemezt. Szinte teljesen eltűntek a pattogások.

Másodszor itthon, (nem mai Dual CS150Q + de új Ortofon OMB 5E) amikor ugyanaz mégis pattogott, noha persze nem annyira, mint a mosás előtt.

system

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 96

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: fenyő »

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni a hozzáértőktől. NAD 5120-as lemezjátszóhoz vásároltam laposkart. A karban van egy tű nélküli hangszedő, amit szívesen kipróbálnék. Típusa: Ortofon X1-MC. Lehet ebbe tűt rakni, vagy ezekben nem cserélhető külön. Az információkat előre is köszönöm. Üdv.
Ha eddig cső karod volt, akkor a lapos kar visszalépés.
Ilyen régi MC hangszedőhöz nem kapsz már tűt.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1025

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: csövi »

Idei EISA-díjas : Pro-Ject RPM 9.1

miben más ez mint a 4éves PRM9 ? Fekete festék?
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

GARFIELD13

Lemezjátszó

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 128

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SSS »

Elnézést, hogy ide teszem fel, /ez áll hozzánk legközelebb!/ de szeretnék értesíteni minden érdeklődőt, hogy elkészült a honlapunk! www.mellorn.hu
:kiraly: :vazeg:
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14

McAdam

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: McAdam »

Idei EISA-díjas : Pro-Ject RPM 9.1

TV: Panasonic TX-29PX20 DVD: Panasonic DVD-S47/LG RH-177, VHS: Samsung SV-621X, SND: Jazz DE 007/Genius HT5.1 LP: Pioneer PL-6/Ortofon OM5, AMP: Onkyo A-9210, CD: Philips CD618, SP: Orion HS-280, MC: Orion SM-1025/Aiwa AD-F220, FM: Orion ST-1025

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: 21st »

Elnézést, hogy ide teszem fel, /ez áll hozzánk legközelebb!/ de szeretnék értesíteni minden érdeklődőt, hogy elkészült a honlapunk! www.mellorn.hu

Nagyon tetszik a honlap, szép, 1xü, minden sallangtól mentes, könnyen áttekinthető, ízléses, stb stb!

Egyetértek, bravo!
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4601
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: revox »

Sziasztok! 
Dual 502-ről kérnék tapasztalatokat. Sűrgős lenne. Azt tudom, hogy kb 30 éves gép,
Belt Drive
2 Speed (33.33/45 RPM) 
3 Point Spring Chassis Suspension
Semi-Automatic Operation 
Pitch Control
Anti_Skating Control

Kösöznettel:
Rag

http://www.compassnet.com/concept/tables/502.htm

10ezer Ft.

miért nem gyűjtesz egy GR2-esre? jobban jársz hosszútávon... sokkal jobban
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 17

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Rag »

Sziasztok!

Dual 502-ről kérnék tapasztalatokat. Sűrgős lenne. Azt tudom, hogy kb 30 éves gép,
Belt Drive
2 Speed (33.33/45 RPM)
3 Point Spring Chassis Suspension
Semi-Automatic Operation
Pitch Control
Anti_Skating Control

Kösöznettel:
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005

Válasz küldése