Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Írható Cd-k
-
Vendég
Írható Cd-k
a Fuji Gold Audio Pro-tól jobbak ezek?
A 24k arany CD-k gyártásának a szabadalma egy japán Mitsui nevű cég kezében volt évekig, ők gyártották a híres Kodak Gold és Mitsui Gold cd-ket a kilnecvenes évek végén. Őket vette meg a MAM gyárastul és szabadamastul és telepítette a japán gyárat Franciaországba (MAM-E) illetve Floridába (MAM-A). Vagyis jelenleg tudomásom szerint 24k Gold cd-t csak úgy lehet gyártani, ha legyártatják a MAM-mal és újra címkézik, vagy megveszik a licenszet, de mivel speciális gyártósor kell hozzá ezért ezt kevésbé valószinűnek tartom.
A kérdésedet mellesleg csak akkor tudnám megválaszolni, ha megírnád, hogy milyen mérhető, objektív jellemzője szerint legyen jobb? Amúgy csak a szokásos fórumos választ tudom adni: a MAM "leveri" a Fujit
Vagy nem.
Több tízezer darab eladása után annyit biztosan mondhatok, hogy senki nem reklamált sem a minősége sem a tartóssága kapcsán.
kf
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11319
- Kapcsolat:
Írható Cd-k
viccesnek tartom pl a verbatim azo+ (vagy mi) esetén a 100évet...
gondolom, mesterségesen öregitették.de feltételezem, hogy nem vesznek figyelembe mondjuk 25-50-75 év klíma stb változásait.tehát csak egy mesterséges környezetben lehetett létrehozni.
ill. nem maradt más semmi, mint titkos "fegyver" az időgép
No igen, bizonyára vannak megoldások rá, ezért kérdeztem. Amúgy ne feledjük, hogy a z audio CD nemrég ünnepelte 25. szülinapját!
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 714
Írható Cd-k
...ráadásul erre is 75 év élettartamot ad meg a gyártó.
Ezt mégis hogy tesztelték?
viccesnek tartom pl a verbatim azo+ (vagy mi) esetén a 100évet...
gondolom, mesterségesen öregitették.de feltételezem, hogy nem vesznek figyelembe mondjuk 25-50-75 év klíma stb változásait.tehát csak egy mesterséges környezetben lehetett létrehozni.
ill. nem maradt más semmi, mint titkos "fegyver" az időgép
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
- GTomi
- V.I.P.

Írható Cd-k
Az MM-ben mennyi a Fuji?
/látom megelőztél :-)/
399
felment az ára?
1,5 hete 220 körül volt, sőt az egyik auchanban 170.- körül is volt (van)
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Írható Cd-k
...ráadásul erre is 75 év élettartamot ad meg a gyártó.
Ezt mégis hogy tesztelték?
Látom, beindult a CD írási láz.
Írható Cd-k
Ha valaki barátságos volt velünk szemben, akkor rá tud beszélni, hogy a törzsvásárlói árat érvényesítsük... SZVSZ a MAM Golden Dye-t is érdemes megfontolni, mert az árához képest nagyon jó hangja van, közel van a 24k aranyhoz és nagyon strapabíró, ráadásul erre is 75 év élettartamot ad meg a gyártó. Nagyon sok céges vásárlónk van, aki ezekre archivál. Azért persze a 24k arany az igazi, meg az persze 1x sebességgel is írható.
kf
a Fuji Gold Audio Pro-tól jobbak ezek?
-
Vendég
Írható Cd-k
Próbáljátok ki a MAM-E Golden Dye vagy a MAM-E Gold ProStudio lemezeket. Utóbbi van olyan jó, mint a sokkal többe kerülő MFSL Gold. Koscsó Feritől lehet őket beszerezni.
mibe fáj egy ilyen lemezke?
Penna MAM-E árlista
Ha valaki barátságos volt velünk szemben, akkor rá tud beszélni, hogy a törzsvásárlói árat érvényesítsük... SZVSZ a MAM Golden Dye-t is érdemes megfontolni, mert az árához képest nagyon jó hangja van, közel van a 24k aranyhoz és nagyon strapabíró, ráadásul erre is 75 év élettartamot ad meg a gyártó. Nagyon sok céges vásárlónk van, aki ezekre archivál. Azért persze a 24k arany az igazi, meg az persze 1x sebességgel is írható.
kf
Írható Cd-k
Próbáljátok ki a MAM-E Golden Dye vagy a MAM-E Gold ProStudio lemezeket. Utóbbi van olyan jó, mint a sokkal többe kerülő MFSL Gold. Koscsó Feritől lehet őket beszerezni.
mibe fáj egy ilyen lemezke?
-
Vendég
Írható Cd-k
MFSL Gold = MAM-A, vagyis az amerikai MAM gyárban gyártják őket.
kf
Írható Cd-k
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Írható Cd-k
Voltam tegnap a mammut """""""fukar"""""" felé, és gondoltam bemegyek, hogy vegyek fekete fujit, de ott 40-50.- -tal drágább, mint az MMben(árkád).nem tudom a fekete memorex máshol mennyi, itt 199.-/db
Az MM-ben mennyi a Fuji?
399
Írható Cd-k
Voltam tegnap a mammut """""""fukar"""""" felé, és gondoltam bemegyek, hogy vegyek fekete fujit, de ott 40-50.- -tal drágább, mint az MMben(árkád).nem tudom a fekete memorex máshol mennyi, itt 199.-/db
Az MM-ben mennyi a Fuji?
Erősítő: Harman/Kardon HK 970 Limited | CD: Harman/Kardon HD 970 | Tuner: Harman/Kardon TU 950 | Hangfal: Dali Ikon 6 | Interconnect: Arzachel + VdH D 102 MK III | Hangfalkábel: Kimber 8 TC
- GTomi
- V.I.P.

Írható Cd-k
a Memorex milyen? a múgy én is vettem tegnap Fujit,ma fogok írni rá!
kíváncsi vok,h milyen.
a cdmedia.sk-nál viszont csak 220 froncsi.onnan kéne rendelni..
Az árkádban is kb. annyi :kiraly: ma megyek oda.
van aki a memorexre esküszik.
qqiriq-ék tesztelték 3 rendszeren is (ebbôl kettô 2.0 volt) és olyan vkit is meggyôzött aki a memorex-re esküdött.
Írható Cd-k
a Memorex milyen? a múgy én is vettem tegnap Fujit,ma fogok írni rá!
kíváncsi vok,h milyen.
a cdmedia.sk-nál viszont csak 220 froncsi.onnan kéne rendelni..
- GTomi
- V.I.P.

Írható Cd-k
Voltam tegnap a mammut """""""fukar"""""" felé, és gondoltam bemegyek, hogy vegyek fekete fujit, de ott 40-50.- -tal drágább, mint az MMben(árkád).
nem tudom a fekete memorex máshol mennyi, itt 199.-/db
Írható Cd-k
Nem megsértődni!
Minden építő jellegű hozzászólást, hálásan fogadok.
:kiraly:
én is! tegnap a pár hsz.ből többet tudtam meg mint eddig összesen!
Írható Cd-k
Én úgy tudom...
Végre, egy érthető, és korrekt tájékoztató hozzászólás.
Köszönjük :kiraly:
Meg is sértődhetek!
Nem megsértődni!
Minden építő jellegű hozzászólást, hálásan fogadok.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Írható Cd-k
Én úgy tudom...
Köszönjük
Meg is sértődhetek!
-
Vendég
Írható Cd-k
Kapcsolódva az elöttem szóló Yvsmadhoz, még annyit, hogy a burn.hu oldalon volt egy cikk, az írási sebességekről, de nem találom, annyi biztos, hogy a lemezek írási sebessége az optimalizált, és anyagfüggő, ezért nem igazán jó a neki kirendelt sebességnél alacsonyabban megírni. Viszont az is igaz, hogy nem lehet zenét 48x sebességgel megírni. Az ajánlott sebesség ott is ha jól emlékszem a 8-12x tartomány, a 48x lemezek esetében. A 4x neccesre hozta, de bizonyos lemezek esetén nincs baj, más tipus meg nem szereti... ezt meg előre nemigen lehet tudni.
Akit érdekel a téma, ajánlom olvasgatásra, nagyon hasznos informatív honlap.
És itt egy cikk a mai felmerült kérdések mindegyikét megválaszolja: http://www.burn.hu/modules.php?name=Con ... page&pid=1
Írható Cd-k
legtöbb esetben viszont az író felülbírálja azt és a gyakorlatban az írás a bekalibrált sebbeségtartományon belülre fog esni.
Velem még csak egyszer fordult elő, hogy nem akart a Plextor egyszeresen írni, de az a lemez miatt volt. KÉsőbb vettem észre, hogy rá volt írva a lemezre, hogy min. 8-szorosan lehet írni. Nem voltam elég körültekintő a boltban. Azóta figyelek erre, és azóta nincs is gond.
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)
- GTomi
- V.I.P.

Írható Cd-k
Amelyik nem engedi az 1x-2x pörkölést, okkal teszi, tehát nem kell erőltetni.
érdekes, hogy a kb 1,5 LG-nél, ha fel akarok írni egy audio cédét, automatikusan a 2*-re ugrik.
Írható Cd-k
Én úgy tudom, hog a lemez anyagának égetéséhez szükséges lézerenergia a kulcsszó. A régi lemezek anyagát tovább kellett égetni, hogy a megfelelő pitalakok kialakuljanak, ezért csak kisebb sebességgel lehetett őket írni. Az újabb lemezek könyebben égethetők, túl alacsony sebesség mellett viszont kiégnének. Az írók nem is engedik meg ezt a lehetőséget. Az újraírható lemezekbe nem égetik a gödröket, hanem a lemez anyagának törésmutatójával játszanak, ennek kialakításához nagyobb lézernergia kell, ezért lassabb az RW lemezek írása (a minimum és a maximum sebesség is).
Ha tehát egy lemez min. 8x sebességgel írható, akkor nem szabad ez alá menni, mert az író túlégeti az érzékeny anyagot. A legtöbb meghajtó nem is engedi, mert a lézer kalibrálásakor "látja", hogy mit tud a lemez. Néhány szoftver engedi ugyan látszólag a kisebb sebesség beállítását, a legtöbb esetben viszont az író felülbírálja azt és a gyakorlatban az írás a bekalibrált sebbeségtartományon belülre fog esni.
Köszönjük
Írható Cd-k
Én úgy tudom, hog a lemez anyagának égetéséhez szükséges lézerenergia a kulcsszó. A régi lemezek anyagát tovább kellett égetni, hogy a megfelelő pitalakok kialakuljanak, ezért csak kisebb sebességgel lehetett őket írni. Az újabb lemezek könyebben égethetők, túl alacsony sebesség mellett viszont kiégnének. Az írók nem is engedik meg ezt a lehetőséget.
Az újraírható lemezekbe nem égetik a gödröket, hanem a lemez anyagának törésmutatójával játszanak, ennek kialakításához nagyobb lézernergia kell, ezért lassabb az RW lemezek írása (a minimum és a maximum sebesség is).
Ha tehát egy lemez min. 8x sebességgel írható, akkor nem szabad ez alá menni, mert az író túlégeti az érzékeny anyagot. A legtöbb meghajtó nem is engedi, mert a lézer kalibrálásakor "látja", hogy mit tud a lemez. Néhány szoftver engedi ugyan látszólag a kisebb sebesség beállítását, a legtöbb esetben viszont az író felülbírálja azt és a gyakorlatban az írás a bekalibrált sebbeségtartományon belülre fog esni.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Írható Cd-k
Szerintem a 8x sebesség jó kompromisszum.
akkor nincs értelme az 1X 2X írásnak?ha 8X írom,akkor is ugyanolyan jó lesz?
Jobb. (mostani író és nyersanyag esetén)
A korrekt tájékoztatás érdekében azt is ideírom, hogy az írókat is kalibrálják egy bizonyos írási sebességre. Amelyik nem engedi az 1x-2x pörkölést, okkal teszi, tehát nem kell erőltetni.
Írható Cd-k
Szerintem a 8x sebesség jó kompromisszum.
akkor nincs értelme az 1X 2X írásnak?ha 8X írom,akkor is ugyanolyan jó lesz?